סנייפ ה... פחדן?

• פותח הנושא mjlk
  • פורסם בתאריך

G e o r g i a

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifכל הספקניים עוד יראו

כמה הם טעו ב-21.7. עוד כמה ימים אחרי זה, כי לא כולם מוזרים וקוראים בלילה אחד את כל הספר. או בדצמבר מתישהו...

הכי קטע אם

רולינג תביא אותה בהפוכה על הפוכה ותעשה את סנייפ רשע גם בספר השביעי ושהוא בעצם כל הזמן הזה ידע מה הוא עושה מראש. חחחחח

noosh

New member
הכי קטע זה לסמן ../images/Emo133.gif, נו!!!!!!!!!!!

בפעם הבאה אני מוחקת, נמאס לי.

Gummy Bears

New member
או

שסנייפ הוא יצור שמאוד בוטח בעצמו ומאוד לא רוצה שילד שהוא מחשיב לנבזי, זחיח וחסר יכולת מול גדולתו יכנה אותו בלעג "פחדן".

mjlk

New member
צודק/ת (?)

אם הארי היה פולט עליי ככה שטויות בקילו, הייתי עושה עליו AK (מוהאהאהא
) מיד - בלי יותר מדי התחשבנויות... האמת שייתכן שאם מישהו אחר ולא הארי היו אומרים לו "פחדן" אז הוא לא היה מתעצבן ככה. לדעתי המקרה הספציפי שבו הארי אומר לסנייפ "פחדן" פשוט שיגע אותו - הוא מסכן את חייו, ציב את עצמו מול וולדמורט, רוצח א דמבי, הקוסם היחיד שעוד היה סיכוי שוולדמורט יפחד ממנו וחוזר לוולדי אחרי ש"בגד" בו - כל זה, בשביל תוכנית שאולי לא תצליח... והכול בשביל/בגלל הארי - אז זה די מרגיז אני חושבת. ז"א תארו לכם שאתם שוברים ת'גב וקורעים ת'תחת בשביל מישהו, עושים הכול בשבילו ומה שהוא אומר לכם זה "יא עצלנים!" או משהו כזה - אני הייתי מתפחלצת - וזה בדיוק מה שסנייפ עשה.

DearPrudence

New member
אז ככה../images/Emo41.gif

אני חושבת שזה בגלל שסנייפ טוב, ובגלל שהיה נדרש לו הרבה אומץ להרוג את דמבי, היחיד שאי פעם האמין בו. אז מי הארי שיקרא לו פחדן?

mjlk

New member
הארי הוא שומכלום בכל מקרה ../images/Emo6.gif

סתם, זה באמת נכון (מה שאמרת..)

Shiri from the block

Active member
לדעתי במקרה הספציפי של סוף הספר, סנייפ התרגז מזה שהארי קרא לו פחדן כי להארי אין שמץ של מושג מה סנייפ היה צריך לעבור כל השנה האחרונה: להעמיד פנים מול וולדמורט שהוא רע כשהוא בעצם טוב, וזה מכניס אותו לסיכון אדיר. להרוג את דמבלדור שנראה לי שהוא עוד איכשהו בערך היה החבר (אם אפשר להגדיר את זה ככה) היחידי שלו.. שסנייפ ממש סמך עליו ולהיפך, שדמבלדור הוא הבנאדם היחידי שבאמת סומך על סנייפ. ולהארי אין שמץ של מושג.. הוא חושב שהוא רע, שהוא הרג את דמבלדור בכוונה, אבל הוא לא יודע כמה סנייפ לא רצה לעשות את זה../images/Emo10.gif וכמה דמבלדור הכריח אותו לעשות את זה../images/Emo10.gif ובגלל זה הוא כעס שהארי קרא לו פחדן. כי סנייפ הוא הכי לא פחדן שיש. אם הוא היה פחדן הוא לא היה הורג את דמבלדור.. הוא לא היה הולך לפי התוכנית.

בסטיאן

New member
שכחת גם את העניין

של הנדבר הכובל שזה דבר מאוד מפחיד בפני עצמו. סנייפ שם את חייו על הכף, וכשהארי קורא לו פחדן זה מעלה לו את הסעיף.

noosh

New member
אה, לסמן ../images/Emo133.gif, אנשים!!!

כמעט כל הודעה פה היא תאוריה, וממש לא בא לי למחוק. ובאשר להשערה שלי (כבר יש
בכותרת
אבל ליתר בטחון - תהיה כאן תאוריה): אני חושבת שיש עליו כ"כ הרבה סטיגמות של איש רע, של קוסם שהדרדר לצד האפל, שהוא סופג את זה כל יום, חי עם זה וחושק שיניים, ושזה הגבול שלו. לדעתי סנייפ התמודד בעברו עם ילדות קשה, כבר בספר החמישי אנחנו לומדים שהוא גדל בבית עם אבא אלים, אני משערת שהוא ספג די הרבה מזה פנימה ושהחיים בהוגוורטס, בתור שעיר לעזאזל וילד גלמוד ובודד, יחד עם ההתעסקות בקסם אפל, ההתעללויות הבלתי-פוסקות של הקונדסאים וההגנה של לילי פוטר, שהכעיסה אותו אפילו יותר (בוצדמית שיוצאת להגנתו, כמה משפיל זה?), להיות חכם (בכל זאת, להמציא ככה שיקויים ולחשים זה לא כזה פשוט) בלי לקבל הכרה, כל זה לא עשה לו טוב בכלל. אני מניחה שסנייפ עבר לא-מעט קונפליקטים ומלחמות פנימיות, נאבק המון ונאזר בהמון כוחות כדי להגיע לאיפה שהוא עכשיו, ובשביל זה צריך אומץ, לא רק מול אנשים אלא גם מול עצמך, ואני חושבת שזה משהו שהוא לא יכול להתמודד איתו, אולי אפילו כי הוא מפחד להיות פחדן, מרוב שהוא נאבק בזה כלכך הרבה שנים בכל הכוח שיש לו.

mjlk

New member
וואוו! ../images/Emo2.gif תשובה מנומקת

אהבתי
את יודעת מה? אני מסכימה איתך..

LiRs Lullaby

New member
מסכימה איתך.

השאלה המרכזית היא - לאן הקונפליקטים האלה הביאו אותו - להתגבר מעל עצמו או עדיין להמשיך להיות האיש הרשע.

בקשר לסימוני תיאוריה,

נראה לי שפשוט תוותרו, ותבעו (ותגידו לכולם) שאם בהודעה הראשית יש סימון תיאוריה אז כל ההודעות מתחתיה גם עם תיאוריות ולא צריך סימון לכל הודעה. זה פשוט מיותר, לדעתי כמובן. למרות שעדיין זה שפתח את השרשור היה צריך לסמן בכל מקרה.

ToryMaster

New member
רשמנו לפנינו

דחינו את ההצעה, ואני לא מבינה למה אנחנו חייבים לנהל את הדיון הזה שוב, כשניהלנו אותו עשרות פעמים עם ה
ועוד כמה עם ה
.

YaYa07

New member
באמת שלא ברור לי

למה כולכם של כך בטוחים שהכל זו רק תאוריית קונספירציה מטורפת ושסנייפ טוב. אני לא כל כך בטוחה בזה. יכול להיות שהוא דווקא טוב, זה יהיה אפילו הגיוני, אב מצד שני, יכול מאוד להיות שהוא סתם רע רוימה את כולם כל השנים האלה. גאד-דאמ-איט.. שייצא כבר הספר ונדע הכל.. ועוד דבר שאני לא מבינה- למה למען השם אתם כל כך שונאים את הארי? הבחור מסכן! באמת! הוא איבד בחיים שלו כל כך הרבה אנשים, אמור להרוג את הקוסם הכי חזק אי פעם ואיכשהו להמשיך בחים רגילים.

למעלה