סנובורד ... הסוף?

HelloweeN

New member
היכולות של סקייר טוב,

ורוב הסקיירים הם ממוצעים - פשוט גולשים הלוך ושוב וזהו, עולות לאין שיעור מיכולות הסנובורד גם באוף פיסט, מכל בחינה כמעט. הייתי עד הרבה פעמים לסקיירים טובים שפשוט לא האמנתי למה שהם עושים, שלא לדבר על מהירות. מאז מהפכת הטווין טיפ, בכלל, גם בפארק, הסקי כיום שולט.

marceloros

Member
מנהל
חבל על הזמן אל תתחילו שוב

כ"א עושה מה שכיף לו וכ"א טוב ו/או שואף להצטיין במה שהוא עושה

ועל זה אני אומר הללויה

eveik

New member
מעניין..

מהניסיון הקצר שלי (שכמובן הוא כלום בהשוואה לשלך) אנשים 'ממוצעים' שעושים סקי פשוט גולשים הולך ושוב כמו שאמרת, לא מחפשים אוף פיסטים/ללכת לפארק, בעוד שזה כן משהו שמושך גולשי בורד הרבה יותר.

מביחנת מהירות אני יודע שסקי לא רואה ממטר סנובורד, ויצא לי באחד הימים לראות איזה חבורה של סקיירים שפשוט עפו על המסלול במהירות פסיכית..הייתי ככה
(וזה עוד אחרי שיצא לי לגלוש קצת עם 2 סקיירים טובים שגולשים ממש מהר).

HelloweeN

New member
אני גולש בעיקר בורד,

ואני מרגיש מן הסתם הכי נוח עליו, גם במהירות, אבל אין, אין מה להשוות עם סקיירים טובים. ראיתי גם גולשי בורד טובים שעושים דברים יחסית מורכבים, אבל אני נותן את כל הריספקט לסקיירים הטובים, במיוחד בשנים האחרונות, עם השתכללות הציוד והמהפכת הטווין טיפ והרוקר.

אמת, אוף פיסט מושך גולשי בורד, מהסיבה הפשוטה שבניגוד לסקי, שמצריך מגלשיים יחסית רחבים, כל סנובורד ממוצע יכול לשרוד באוף פיסט. אבל דווקא בשנים האחרונות, מאוד מענין להסתכל דווקא על ההתפחות של הסקיס, שהם כיום הרבה יותר אוניברסליים ומתאימים לכל חלקי ההר, וכבר אין צורך להתקבע על מגלשיים שנועדו ל-X ולא ל-Y.

לדעתי, המגמה של של הסקיס דווקא תתחזק, וכבר היום, רוב החבר'ה הרציניים בבאק קאנטרי ובאוף פיסטים (לא כאלה שהם 2 מטר מהמסלול) הם סקיירים.

מדוע זה ככה? אין לי מושג.

פה באיטליה רואים הרבה בורדים

גם יחסית מבוגרים, 50+.
הייתי אומר לפחות 30%.
מה שכן, במסלולי הלימוד לא ראיתי אפילו אחד על בורד. מה שאומר שאולי בעתיד זה באמת הולך להיעלם.

rendbend

New member
סנובורד פונה לצעירים, סקי זה יותר למבוגרים

למשל באירופה רוב האנשים המבוגרים מגיל 50+ עושים סקי, לא תראו איזו זקנה בת 60 טסה על סנובורד במדרון ההר.
לכן זה יחסי.

כאמור, בגלל זה אני עושה סנובורד

כשאהיה מבוגרת יותר אעשה סקי

(למה זה באמת? סנובורד יותר קשה מסקי? סקי יותר מאפשר? מה הקטע?)

rendbend

New member
זה התרבות הסקי של האירופאים

אנשים מבוגרים עושים סקי.

shac

New member
מהגיגיו של בורדריסט ('גבולי', בעברית)

יום אחד אזדקן, ולעתים אשב על המרפסת - כסא נדנדה מעץ חובה - אלגום תה צמחים שהרופא הרשה, וכשארצה לפוש מעט את מפרקיי הדואבים, אנסה לעבור לסקי, כי גם ככה הגוף שלי כבר בצורת סימן שאלה.

בינתיים כשאני עוד צעיר יפה וגמיש, או לפחות אחד מהם, אני אשים מכנס רחב, מעיל שהגיוני רק בפורים או כשמחובר לך קרש לרגליים, ולשבוע אחד אהיה מגניב ממש. ואז אחזור לארץ ואמשיך להתמרמר באינטרנט על זה שלא נולדתי בניו זילנד. או לפחות שוויץ.

meirone

New member
עוצמת הנפילות בסנובורד יותר קשה

בגלל הינעצות הקרש בשלג/קרח. וגם לקום מסנובורד אחרי שנפלת דורש יותר כוח. לכן לא תראי ילדים בני 5 מתחילים מסנובורד.

בסקי, גם כשהתרסקתי במסלול שחור, זה איכשהו היה פשוט. על סנובורד, לעומת זאת, תפסתי מהירות במסלול אדום, וטעות קטנטנה גרמה לנעיצת הקרש בקרח ומשם היתה הדרך קצרה לראש מוטח על הקרח וקסדה שבורה...

תן לנו כמה שנים לייצר ילד ולגדל אותו

ובגיל שלוש הוא/היא יהיו על השלג ים בורד
בגיל 5 יש ילדים שכבר קופצים קצת. הכל תלוי בילד ובחינוך.
אבל הבנתי על הנפילות, למרות שגם בסקי אפשר ליפול יפה.

קצת קשה לי לגבש דיעה הנושא

היו לי כמה נפילות מאד לא סימפטיות עם סקי. כאלה שכל גוף כואב ימים ארכים אחר כך. גם כל התאונות רגליים שראיתי היו לגולשי סקי. אפשר להתווכח אם זה מכיול לא נכון אבל אני פעם חטפתי חזק בברך גם אחרי שהסקי השתחרר. בפלוסה בטיול הנוכחי ראיתי כמות חריגה של פציעות. הייתה רכבת של אמבולנסים למטה והסקי פטרול התרוצצו לכל עבר במסלולים. אבל רוב המסלולים היו אמנם אדומים אבל תלולים למדי. גולשים מהר מאד אז כשמתרסקים אז מתרסקים. בסנובורד יש לי ממש מעט ניסיון, אבל כשנפלתי במהירות נמוכה ההגגנות ספגו את כל המכה. נראה לי שעם מיגון יותר טוב גם במהירות יותר גבוהה זה לא סוף העולם. מה שכן, בסקי אפשר ליפול לצדדים ובבורד לא.השורה התחתונה, אין לי מושג איפה חוטפים יותר גרוע.

asafar1

New member
כתבה לא מחמיאה במיוחד שהתפרסמה לא מזמן

Mark Peruzzi of Outside Magazine כתב על הנושא הזה :

ובקישור השני החברה מרום Rome Snowboards, שעומדים על המשמר ותגובתם לא איחרה להגיע בדרך הייחודית שלהם להדגיש שמה שבאמת חשוב זה להינות מסנובורדינג :

הם רציניים לגמרי במחוייבות שלהם לענף ולגולש הממוצע, ותנסו - הם ישלחו לכם סטיקר, וכמי שחזר לא מזמן מסאלבאך עם תנאי שלג לא משהוא, אבל עם חיוך כי גלשתי על Rome Mod Rocker, לייק גדול וגם לאופפיסט : רובי צדקת בענק.
בקיצור הסנובורד כאן כדי להישאר כי במילה אחת : כיף.

daniweb

New member
קראתי, איך הוא מתחיל שם בעדינות

ואז מתחיל לקטול ולהגיד כמה שהוא שונא סנובורד.
סירבו לחבר שלו להציג איזה בורד. ברטון אמרו משהו על סגנון לבוש של סקיירים והוא קוטל את הספורט כאילו אין מחר.
שווה להזמין את המדבקה

תודה על הקישורים.

meirone

New member
הייתי בינואר בסלה רונדה וראיתי אותה תופעה

מתוך חמש חנויות שעברתי בהן, רק לאחת היה ציוד סנובורד !!!

yarivHar1

New member
בורד או סקי למעשה, זה לא ממש משנה.

אני גולש בעיקר בורד ודי הרבה, וגם טיפה סקי, לרוב אני גולש עם סקיירים, הגלישה האחרונה הייתה ב La Grave שזה אקסטרים פרי רייד, מצרף לינק: https://www.youtube.com/watch?v=MFsTZ3ag_S4 באופן כללי אני לא חושב שיש הבדל מהותי, ניראה שבפאודר עמוק ובמיוחד באזורים תלולים וצרים הבורד יותר בטיחותי וקל לתמרון ביחס לסקי, הבורד גם קצת יותר מהיר בפאודר עמוק, כמובן שבאתר זה כמעט כול מגלשי הסקי הם רוקרים רחבים.לעומת זאת בטרברסים ואזורים שטוחים הסקי הרבה יותר נוח, וצריך ללכת פחות, כך שלאחר קטעים ארוכים ותלולים הבורדיסטים מחכים לסקיירים, וכאשר יש אזורים שטוחים או טרברסים ארוכים הסקיירים מחכים לבורדיסטים. וברור שעם בורד יש יותר התרסקויות. בגלל ההתרונות של בהורד הוא לעולם לא יעלם אולי היחס השתנה בהתאם לאופנה, אבל תמיד יהיה מי שיעדיף את התרונות הסקי ומי שיעדיף את יתרונות הבורד.

למעלה