סנובורד ... הסוף?

davesh

New member
סנובורד ... הסוף?

אני כרגע באוסטריה, ואתמול נכנסתי לחנות לציוד ספורט שיש לה סניפים רבים באוסטריה (Hervi's).
משום מה לא ראיתי בחנות ציוד סנובורד. לא קרשים, לא נעליים, לא ביינדינגז ואפילו לא תיקים.
ציוד סקי היה בשפע.
כששאלתי את המוכר למה אין ציוד, הוא ענה שבשנים האחרונות חלה האטה במכירת ציוד סנובורד, עד שהשנה הם החליטו בכלל לא למכור סנובורד.
חשבתי שזה רק נקודתי, בחנות הספציפית הזאת, אבל היום נשבר לי הראצ'ט של הביינד, וניגשתי לחנות בעיירה כדי להחליף את המנגנון.
רק בחנות השלישית שביקרתי בה היו חלקי חילוף לבורד.

davesh

New member
וד"א, החלפת מנגנון ראצ'ט ברצועה עלה לי ...

5 יורו !!!
מעניין כמה היו גו(נ)בים ממני בארץ על מנגנון כזה.
יום לפני הנסיעה קפצתי לסקיפס כדי לקנות חגורה למכנסיים.
על חגורה פושטית שהם מייצרים בארץ, עשויה מרצועת ניילון, לולאת פלסטיק וקצת סקוטש רצו 50 ש"ח.

Cמן רשום

New member
\ה ממש לא הרושם שאני קיבלתי לפני שובעיים

באוסטריה. בערך חצי חצי. התפלדות גילאים: בני 0 עד 15 ו 50 עד 120 על סקי בלי יוצא מהכלל. גילאי 16 עד 49 יתרון בולט לסנובורד. גילאי 20 עד 30 הייתי אומר בהערכה 80% על בורד.

davesh

New member
אז ממה שאני רואה עכשיו, הרוב אכן על סקי

כמובן שרוב הילדים וכל המבוגרים על סקי, אבל גם הצעירים בני 15-35 חוזרים לסקי.
אני חושב שבגילאים האלה 70% על סקי ו-30% סנובורד.
אפשר לראות בתמונה שצילמתי שרוב האנשים עם סקי.

Cמן רשום

New member

יכול לומר רק מה שאני ראיתי

אבל אתה יודע מה, גם אם אני טועה בצורה פראית, ורק 30% מהצעירים על בורד, עדיין מדובר בשוק לא קטן. קשה להבין את המדיניות של החנות הזאת. גם כשנכנסתי לכמה חנויות לחפש מגפי סקי חדשים (היו יקרים בטירוף, יחכה להזדמנות אחרת), שטח המדף היה בערך חצי - חצי.

kubeb2112

New member
לא חוכמה לצלם במסלול הזה

כל המסלול MOGULS... ידוע שגולשי סנובורד שונאים MOGULS.
אני בטוח לא הייתי מתקרב למסלול הזה ולכן זהו אינו מדגם מייצג

davesh

New member
המסלול הזה מוביל למעלית היחידה שלוקחת

אנשים לכיוון העיירה בסוף היום.
תרצה או לא,אתה חייב לרדת את הירידה הזו כדי לחזור לעיירה.

HelloweeN

New member
גם פה בקולורדו המצב דומה:

על ההר, ברוב האתרים, היחס הוא בערך 60-40 לטובת הסקיירים.
אני עובד כמדריך ב-arapahoe basin ואני יכול להגיד בוודאות שיש מעט דרישה לסנובורד וכמות מדריכי הסקי היא בערך פי 2.3 מכמות מדריכי הסנובורד. בשנתיים האחרונות גם יותר ויותר אתרים דורשים מדריכים שיודעים גם סנובורד וגם סקי, וזה כבר הסקי סקול השלישי שאני עובד בו שממש דוחפים מדריכי סנובורד לעבור גם לסקי.

לא ניראה לי ממש שזה הסוף, אבל לך תדע, אולי זה יהיה כמו עם הרולר בליידס (אני עדין נוסע פעם ב..) שהם נעלמו לחלוטין מהמפה.

marceloros

Member
מנהל
האמת קיבלתי בורדופוביה

תמיד יש בראש את הרעיון הזה לנסות סנובורד, אבל באחת התמונות האחרונות שפרסמתם, הסתכלתי על הרגליים המקובעות וקיבלתי את ההרגשה הזו של קלאסטרופוביה, הרגשת חנק כזו ופחד...בורדופוביה.

מצד שני לא אכפת לי כמה יש כאלה וכמה כאלה כל עוד יש בורדיסטים צריך להיזהר כפליים על ההר

באמת לא כזה סיפור

חבל לי לבזבז ימי גלישה יקרים מפז ללמוד. פעם לא עמדתי בפיתוי ושכרתי בורד. חבר הסביר ועזר ושמע, אחרי שעתיים כבר גלשתי את המסלול של הילדים. אמנם ידעתי רק לשנות כיוון כלומר לזגזג כשאני גולש קטע ימינה וקטע שמאלה, בלי לסובב את הבורד. אבל גלשתי. ועוד לא דיברתי על נוחות המגפיים הרכות. אולי אעשה חופשה ייעודית באתר זול שלא יהיה לי חבל על הימים ואעשה את המעבר. גם הבן הגדול כבר פוזל עיניים לבורד.

drz400e

New member
בפארקים אפילו יותר

לפני שבועיים עברנו באחד הפארקים הגדולים על באתר הקבוע שלנו . מדובר במקפצות ענק וריילים מפלצתיים. היחס היה 100% סקיירים. בורד אחד לא היה שם.

marceloros

Member
מנהל
עושה רושם לפחות ממה ששומעים ורואים

שבורדיסטים הכי נהנים באופפיסט ובפארק, ופחות על המסלול.
לי כסקייר למשל לא מתאים להשתולל בפארק (גיל, בריאות, יכולת) ולא מתאים אופפיסט בלי להצטייד בכל אמצעי ההגנה (לימוד על מפולות, ציוד איתות לחילוץ, מדריך שמכיר את האתר, ודאגה לחזור בשלום למשפחה והילדים שזה כולם רוצים השאלה מה מקובע בראש).
מכאן אפשר אולי להסיק למה זה פחות מתאים לאנשים לפחות כמוני.

* הדגש על הכי נהנים, ברור שנהנים גם במסלול
* נראה לי שבורד מתאים יפה לאופפיסט ופאודר יותר מאשר סקיס

eveik

New member
כן, שמעתי על זה

עוד לא גלשתי הרבה, אז לא יודע ממש מה להגיד..אבל מהמעט אופפיסט שעשיתי אני חייב להגיד שזה היה פשוט מדהים.

CapitalB

New member
סקיז

בעידן החדש עושים הכל, טייפר לפאודר, טווין טיפ לפארק, פלאט רוקר, רוקר מלא... יש הכל מהכל, הטכנולוגיה החדשנית עושה מהפיכות...

למעלה