סממנים דתיים - מזוזה

IBP1

New member
שכר נמוך הוא החמישה שקלים שמשלמים לאנשים במלצרות....

30 שקלים לשעת עבודה , אני מכיר כמה אנשים בישראל שהיו מתים להרוויח זאת. כל שכן אריתראים .....
יש כאלה אריתראים שהפעם האחרונה שהם ראו משכורת לפני שבאו לישראל .........הייתה בשנות ה-70 כאשר הייתה פעם מדינת חבש וגם אז המשכורת הייתה הרבה פחות משכר מינימום.....
האריתראים הבאים לישראל ,כולם חיילים מצבא אריתריאה שברחו אחרי שהבינו שמשפחתם מתה מרעב כי הנשיא לא בא לו לשלם להם משכורת מדי חודש ....

susony

New member
30 ש"ח לשעה

זה הרבה יותר משכר מינימום,
אבל זה עדיין שכר רעב במדינה שלנו
מצד שני, גם אתה צריך לדאוג לעצמך

IBP1

New member
אז קבל המלצה תלמד גינון .....

ותגדיר את עצמך יועץ גינון .....
יועצי גינון מרוויחים 300 ש"ח לשעת יעוץ .
אני מרוויח על היעוץ 10% משווי ההקמה .....
אתה עם התואר דוקטור תוכל להרוויח פי 10 ממני....

susony

New member
אבל בתור ייעוץ אני אצטרך להוסיף סכום הזה

&nbsp
מע"מ
מס רכישה
מס קניה
מס מכירה
מס ביבי
מס דרעי
מס לפיד
ומע סלאמה

IBP1

New member
כעת אתה מבין למה כולם במדינה עובדים בשחור.....

שים עליך חולצה שחורה ,מכנסיים שחורים ,מעיל שחור ,נעליים שחורים כובע שחור , משקפי שמש שחורים ומגל ....רצוי בצבע שחור ....
מבטיח לך 364 ימים בשנה ששום נציג של מס הכנסה מתקרב אלייך ומטריד אותך במלאכתך החשובה .... יש להיזהר אומנם בפורים ולבלות ביום זה הרחק מהעבודה ......
אגב האחרון שכרתתי לו עץ הוא הדוד של יובל המבולבל ......כעת לך לספר את זה לילדייך . אני הצלחתי להבין מאיפה בא הכישרון לבחור .

ינוקא1

New member
אני לומד ולמדתי קבלה

לפחות 15 שנה , מאז היותי בן 20 בערך.
כמו כן הדפסתי והגהתי ספר קבלה מסוים מלפני 200 שנה (בתקופה שעוד הייתי דתי).

אני חושב שאין דבר כזה "רובד גבוה של קבלה" - יש כל מיני רובדים של קבלה שונים זה מזה , ופעמים רבות גם הפוכים זה לזה. הקבלה היא ספרות שלימה שמשתרעת על פני לפחות 2000 שנה , עם מחברים שונים ודעות שונות.

מה שכן , יש רובדי קבלה "נמוכים" שעוסקים בעיקר במאגיה מסוגים שונים ומשונים - ואלו דווקא פופולריים מאוד לאחרונה , בגלל שיש ציבור גדול שמחפש את הדברים הנמוכים הללו.

(לפירוש הנ"ל על המזוזה , תרשי לי לא להתייחס ....הוא לא כתוב בשום ספר קבלה רציני).

המדובר בנושא כל כך רחב , עד שאינני יכול כמעט להתייחס אליו בלי לציין "מקור" ספציפי.
כלומר - אי אפשר לדבר על "קבלה" סתם - כי יש את קבלת הקדמונים , יש את קבלת האר"י , יש את קבלת הרמ"ק , קבלת אבועלפיא ועוד. כולן שונות זו מזו !

וגם אם ניקח את קבלת האר"י , יש אליה פרשנויות רבות - מהפרשנות הפופולרית של "בעל הסולם" (שלדעתי איננה מוצלחת כל כך) , ועד פרשנות הרמח"ל , ופרשנות החסידים , ופרשנויות המקובלים הספרדים , ויש פרשנויות "פילוסופיות" , ופרשנויות יותר "חוויתיות" ....
ויש גם קבלה שבתאית וקבלה נוצרית , וקבלה "מודרנית" שהשלוש האחרונות כבר חורגות לגמרי מתחומי היהדות , ורק מסתמכות על מקורות יהודיים.

בגדול בגדול , אם אני צריך להסביר "מהי קבלה ?" (בלי כל הממבו ג'מבו שמסביב) אז זה הולך ככה :

יהודים , כידוע הם אנשים חכמים , ויש להם תורה שכתוב בה שצריך לשמור מצוות.
ובתורה לא כתוב "למה לשמור את המצוות ?" לא כתוב איזה תיקון המצוות עושות בעולם ואיך הן עושות אותו.

במשנה ובגמרא כתוב "איך" לקיים את המצוות (מתי , היכן) , אך לא כתוב "למה לקיים ?".
אז הקבלה , בגדול , באה כדי להסביר את כל מבנה העולמות , את כל היחס בין האל לביננו , וכך מסבירה את תפקידו של האדם בעולם , ואת התיקון שעושות המצוות בעולמות העליונים (שהן האצלותיו של האל - הספירות) .
והאדם הזה שמבין את ה"למה ?" יכול "לתקן" את העולם ברמה הרבה יותר גבוהה , כי הוא מכניס "כוונה" למעשיו ולמצוות שהוא מקיים.
וכמובן דרך ההבנות הללו , נמשכת הבנה עמוקה של העולם ושל תפקיד האדם.

לכן הקבלה נקראת "פנימיות התורה" , כי היא מסבירה את ה"למה ?".
היא מסבירה גם את הסימבוליקה בסיפורים של התורה , מעשי האבות והאמהות וכדומה.
המקובל רואה את הסימבוליקה הזו בכל מקום ובכל דבר , ובכח "כוונתו" מחבר את הדברים לשורשם - אל האלוהות.

זה , בגדול , המכנה המשותף היחיד לכל כתבי הקבלה שאני מכיר.

המקובלים התייחסו אל הדברים כך , ולא כפי שמתייחסים אליהם היום כסוג של תורה "ניו אייג'ית" לשיפור עצמי וכדומה.

backbencher

New member
תפישת העולם הקדומה (עד המאה ה-15) היתה גיאוצנטרית,

היינו, הארץ במרכז, וגורמי השמים, כולל השמש - חגים סביבה.
תפישה זו באה לידי בטוי אפילו בכתבי הרמב"ם, בן המאה ה- 11, ולא סביר כי מקור יהודי כלשהו גרס אחרת.
דווקא מדען יווני, Hipparchus, בן המאה השניה לפנה"ס הציע כי השמש במרכז היקום (תפישה הליוצנטרית), אולם יוקרתו היתה פחותה מזו של Ptolemy, והצעתו לא התקבלה. חיבור האסטרונומיה הענקי, Almagest, של Ptolemy היה למעשה ספר הלימוד הרשמי באסטרונומיה בכל האוניברסיטאות היוקרתיות באירופה, עד למאה ה- 15

בלשון המקרא, מזוזה עצמה היא כל אחת משתי הדפנות האנכיות של פתחו של בית או חדר, בין הסף והמשקוף, ועליהן נצטוו בני ישראל לתת (לכתוב) את הדברים אשר צווה אלהים אותם (דברים ו ו-ט, דברים יא יח-כ). הדברים צריכים להיכתב בגובה העיניים, כדי שכל הבא והיוצא יראה אותם ויזכר באמור.
זה הכל

טענת הדוקטרינה כי הקבלה גרסה שהארץ סובבת סביב השמש - נטולת בסיס

הקבלה עצמה היא מיסטיקה יהודית מאוחרת (סוף המאה ה- 13).
אמנם בזהר יש הדים למשהו קדום בהרבה (ספר היצירה), אך לדעת חוקרים חובר בסוף המאה ה- 13, "ונתגלה לפתע" בספרד ומיוחס לרשב"י כדי להקנות לו אותנטיות...

מה לעשות טענות יהודיות כגון:

רומא נבנתה ביום , ארה"ב בשלוש דקות ו36 שניות ,
למרות ה-1300 שנה של רומא , או היורדים לארה"ב ודגש על יורדים
אפילו לחצי דקה מהארץ , ונכנסים לזמן יחסי ומצב צבירה אחר , מה נקרא מלאכים אחירים בחו"ל .
מה יש טענות יהודיות קלאסיות , וגם ארץ הקודש נמצאת במרכז הבריאה הגשמית ,
וגם יש רק שבעה כוכבי לכת במערכת השמש .
זה נקרא בלשון חכמים מצב של אור ישר ומה האספקלריה הנראית בו ,
בשדה הנתונים השמאלי בו אנו במצב צבירה , (אור עקום או שבור )יש 11 כוכבי לכת , וכאילו מסתובבים סביב השמש .
בלשון חכמים אתם תופשים את עצמכם כחגבים וכך גם תופשים אותכם .
אני מציע לחכמי הפורום לבדוק מה זה נקודת ייחוד בפיזיקה .
יום נפלא .
דוד

susony

New member
כל אדם שמראה שהוא צודק ע"י ביטול האחר, סופו ליפול

&nbsp
כל ילד שמסתכל על השמיים יכול לראות שכל הכוכבים סובבים את הארץ,
אפשר להגיד את זה בלב שלם גם בלי להכיר את כל האישים הגדולים שהזכרת לעיל,
&nbsp
הכל תלוי ויחסי לנקודת המבט שלך,
איך בכל זאת זה מסתדר עם הידע החלקי שיש לך?
את זה אני אתן לך לשבור את הראש לבד

ינוקא1

New member
אז לידיעתך ,

יש קבלה הרבה יותר מוקדמת מספר הזוהר , וזה לא רק ספר יצירה אלא גם ספר הבהיר , התמונה , הפליאה , הקנה ועוד.
גם בתלמוד במסכת חגיגה מופיעות ברייתות (משניות חיצוניות) בעלות אופי קבלי.
כך שברור שהיתה תורת סוד כזאת כבר בתקופת התלמוד.

הרמב"ן , למשל , היה אחד מגדולי המקובלים ואולי גדול המקובלים במשך כמה מאות שנים , ולא הכיר בכלל את ספר הזוהר.

למעלה