../images/Emo2.gif מה זו השאלה הזאת?
אני לא בטוחה שחוקי לשאול דבר כזה... הכנסת אותנו למלכוד! כמה חסר אחריות...
אמממ... אבל אם אני נורא מתאמצת לחשוב על זה... (וזה ממש קשה) אההה... אני לא יכולה לבחור אף אחד. שני השירים שאני הכי אוהבת נכתבו ע"י פורטיס: "ניצוצות" ו"אמונה עיוורת". אבל אני תוהה אם הם היו נשמעים אותו דבר אם פורטיס היה מלחין אותם לבד, למשל. ולחן זה חלק בלתי נפרד משיר, לדעתי. אבל לא על זה נשאלנו... מצד שני, אני חושבת שהמילים ב"עבדים" הן פשוט... חכמות!!! (זו ההגדרה הכי טובה שמצאתי). הכל משתלב כל כך נכון בשיר הזה, הכל מסתדר: התוכן עם החריזה... ואפילו עם המטאפורות והדימויים (אני מרגישה בשיעור ספרות). איך אני אסביר את זה... יש שירים שבהם המילים משרתות את המנגינה ויש שירים שהמנגינה משרתת את המילים. בשיר הזה המילים והמנגינה משרתות את עצמן ואחת את השניה... ועבדים זה לא אחד מהאהובים ביותר שלי. אני מאוד מאוד אוהבת אותו, אבל לא כמו את אמונה עיוורת, למשל. אבל נתתי אותו בתור דוגמא לשיר עם מילים טובות, לדעתי. ואל תקטלו את השיר הזה רק בגלל שהוא חרוש... לסיכום, אני חושבת שפורטיס אולי כותב מילים "טבעי" ואולי לברי זה בא יותר במאמץ, אבל בסופו של דבר שניהם טובים מאוד ואי אפשר לבחור. ככה זה. (סליחה אם זה ארוך מדי, לא מובן ומשעמם. תסתכלו על השעה...) לילה טוב ושקט שיהיה לנו!