סמל של Esc

סמל של Esc

חברים וחברות יש לי פינה הידד לי. אני נותן לכם שתי בחירות, ואתם, אתם עושים בשבילי את העבודה השחורה. עליכם לבחור ולנמק תשובתיכם. והשבוע אנו צוללים לבריכות לא לנו, כתיבת מילים ברי סחרוף או רמי פורטיס?

giba70

New member
מה לעשות, המשחק מכור...

פורטיס כמובן. גם ברי בעצמו אמר באיזה ראיון שאצלו המילים מסתדרות לפי הלחן ולא להיפך. כמובן שלמילים של ברי יש הרבה משמעות והן בהחלט תופסות נתח גדול מהאיכות של השירים שלו, אבל אצל פורטיס המילים מכוונות ישר לראש ואין אצלו כמעט שירים ללא מסר שמועבר בטקסט.

המממ

New member
../images/Emo2.gif מה זו השאלה הזאת?

אני לא בטוחה שחוקי לשאול דבר כזה... הכנסת אותנו למלכוד! כמה חסר אחריות...
אמממ... אבל אם אני נורא מתאמצת לחשוב על זה... (וזה ממש קשה) אההה... אני לא יכולה לבחור אף אחד. שני השירים שאני הכי אוהבת נכתבו ע"י פורטיס: "ניצוצות" ו"אמונה עיוורת". אבל אני תוהה אם הם היו נשמעים אותו דבר אם פורטיס היה מלחין אותם לבד, למשל. ולחן זה חלק בלתי נפרד משיר, לדעתי. אבל לא על זה נשאלנו... מצד שני, אני חושבת שהמילים ב"עבדים" הן פשוט... חכמות!!! (זו ההגדרה הכי טובה שמצאתי). הכל משתלב כל כך נכון בשיר הזה, הכל מסתדר: התוכן עם החריזה... ואפילו עם המטאפורות והדימויים (אני מרגישה בשיעור ספרות). איך אני אסביר את זה... יש שירים שבהם המילים משרתות את המנגינה ויש שירים שהמנגינה משרתת את המילים. בשיר הזה המילים והמנגינה משרתות את עצמן ואחת את השניה... ועבדים זה לא אחד מהאהובים ביותר שלי. אני מאוד מאוד אוהבת אותו, אבל לא כמו את אמונה עיוורת, למשל. אבל נתתי אותו בתור דוגמא לשיר עם מילים טובות, לדעתי. ואל תקטלו את השיר הזה רק בגלל שהוא חרוש... לסיכום, אני חושבת שפורטיס אולי כותב מילים "טבעי" ואולי לברי זה בא יותר במאמץ, אבל בסופו של דבר שניהם טובים מאוד ואי אפשר לבחור. ככה זה. (סליחה אם זה ארוך מדי, לא מובן ומשעמם. תסתכלו על השעה...) לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

ענת1986

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

מידי יום רביעי, במסגרת הפינה הקבועה שלנו "למה התכוון הברי?", אפשר לראות שברי יודע לכתוב מצוין. אני לא חושבת שיש על זה ויכוח. האם ברי כותב יותר טוב מרמי? או ההיפך? אני לא חושבת שאפשר לקבוע חד משמעית. לדעתי שניהם כותבים מצויינים. פורטיס "מתמחה" בכתיבה אנטי ממסדית, מחאתית, ולצד זה גם בשירים פחות רציניים, וללא מסרים עמוקים. כנ"ל לגבי ברי. הבחירה שלי היא תיקו, והנימוקים הנוספים הם בדיוק מה שנעה אמרה

פלקט

New member
זה כמו לשאול

זה כמו לשאול "את מי אתם יותר אוהבים, את אמא או אבא?"

אשף

New member
חחחחחחח

האמת גם אבא שלי די חמוד..... לפני שבוע ביקשתי שהוא יעיר אותי ב9, אז הוא התיישב על הספה בחדר שלי, לקח את האקוסטית, והעיר לצלילי אבשלום....

ענת1986

New member
אצלי זה ככה: "ענת! קומי. בוקר טוב".

"נו, ענת! קומי. בוקר טוב". וכך זה ממשיך, עד שאני עונה בחזרה "בוקר טוב". כמובן שיש בדיקה אחרי כמה שניות
אבל אין תלונות, זה יותר טוב מלקום עם שעון מעורר, להכין לעצמי תה ואוכל...

למעלה