סמליל הפורום

../images/Emo31.gif

בשביל מה? קשה לי להסביר, אבל אני חושבת שאייקון שכזה הוא בדיוק ההיפך מרוח הפורום.

יוסי ר1

Active member
בשביל מה - כבר כתבתי.

ואת מוזמנת להציע את מה שנראה לך כמגדיר את רוח הפורום, לשם כך פתחתי זאת לדיון.

יוסי ר1

Active member
ועוד הערונת אחת.

גם על עצם האפשרות למצא סמל שיגדיר את הפורום מן הסתם אין בנינו הסכמה, וברור שלא יימצא סמל שיהיה מקובל על כולם. אבל כפי שלכל מה שאנחנו עושים כאן יש שם, "תרבות עברית" (ולפעמים חוסר תרבות ישראלית), כך אפשר לענד למצא סמל, במיוחד בימים אילו ממש שהם גדושי תאריכים סמליים כיום השואה, יום הזיכרון, יום העצמאות, ל"ג בעומר...

מה שמוכיח בדיוק

שהאייקון הזה מתאים בדיוק לרוח הפורום

יוסי ר1

Active member
האמת, חשבתי קצת בלילה, והיום אני

הרבה יותר קרוב לסמליל שאתה הצעת מאשר בשניה הראשונה, וחושב שבכל זאת הוא מבטא היטב את עולם התרבות בארץ.. אז אולי נלך על עגנון עם ספר, וחרב בידו, ואולי גם איזה עוזי ברקע...

איש אחת

New member
עפ"י אתר ניבון

ספרא וסייפא [ארמית] סָפְרָא וְסַיָּפָא = כּוֹחוֹ גָּדוֹל בְּגַשְׁמִיּוּת וּבְרוּחָנִיּוּת. סָפְרָא = סוֹפֵר. סַיָּפָא = סַיָּף. דוגמה: יְדִידִי אִישׁ מַשְׂכִּיל וְגַם בָּקִי בַּהֲוָיוֹת הָעוֹלָם, אָכֵן,סָפְרָא וְסַיָּפָא. מקור: הֵבִיאוּ לר' אֱלִיעֶזֶר [לִפְנֵי הַמַּלְכוּת]. אָמְרוּ לוֹ: מִפְּנֵי מָה עָסַקְתָּ בַּתּוֹרָה וּמִפְּנֵי מַה גָּנַבְתָּ? אָמַר לָהֶם: אִם סַיָּף אֲנִי - אֵינֶנִּי סוֹפֵר, וְאִם סוֹפֵר אֲנִי - אֵינֶנִּי סַיָּף, וּמַה זֶּה אֵין בִּי, אַף זֶה אֵין בִּי [עֲבוֹדָה זָרָה].

למעלה