סמליל הפורום

יוסי ר1

Active member
סמליל הפורום

חשבתי שיהיה נחמד אם נאמץ לנו סמליל (איקון) שיופיע בעמוד הפתיחה של הפורום, כפי שמקובל בפורומים שכנים. משהו שיבטא את מהות הפורום. חשבתי על משהו שיהיה שילוב בין אדם לספר(משהו בדומה לדמות של עגנון וספרו שמופיעה על שטר של 50 ש"ח) , כי לענ"ד הבסיס החשוב לתרבות היא המילה הכתובה. אשר על כן, אם אם יש בכם מי שמומחיותו בזה, יהיה נחמד לקבל הצעות קונקרטיות לעיצוב. את המוצר הסופי אני מניח שאפשר יהיה לעצב בעזרת אנשי המקצוע המיועדים לכך בתפוז, אבל כדאי שאם זה ייעשה, שנגיע עם רעיונות והצעות מוגדרים מראש.

יוסי ר1

Active member
ספרא וסיפא?!

רעיון נהדר, אבל לא נראה לי שבפתח הבית לגולש המזדמן כדאי בראש ובראשונה להציג את הכביסה המלוכלכת. תכניס אותו קודם פנימה, תן לו לאכול ולשתות, ורק כשירגיש כבן בית, רתום אותו למלחמות היהודים...

אם אפשר רק להחליף שם את החרב ב

עוזי... זה גם יותר עברי, ובטוח יותר משקף את שמחת להט ההתכתשות

יוסי ר1

Active member
אבל עם עוזי לא צריך בכלל להתכתש.

אם יש לך עוזי, אתה פשוט מכוון לבטן, או לראש, כתב פעם מישהו...

ltz

New member
סליחה על האסוסיאציה

אבל עוזי מונח על ספר מזכיר לי את תדמית ה"דתי מתנחל" כפי שהתקשורת הציגה אותו לפני כמה שנים.....

Geek God

New member
אם אפשר...

למרות שאני מה זה חדש פה ופותח פה בשיא הצניעות (המזוייפת, כמובן). מפריע לי שסמליל (אוי) שמייצג פורום של 'תרבות עברית' יכלול נשק. הלנצח תאכל חרב? האם באמת החרב, או עוזי, או גליל או איזה כלי משחית אחר מייצגים את התרבות העברית? האם אין לתרבות העברית משהו נוסף להציע? כבודו של הספר במקומו מונח (ויש לי המווווווווווווווווווווווון כבוד לספרים) אבל חוץ מספרים ואלימות יש לתרבות העברית צדדים נוספים. כואב לי שאחרי אלפי שנות שתרבות עברית ו- 59 שנות תרבות ישראלית עדיין המחשבה הראשונה היא איך משלבים ספרים ואלימות. הם לא משתלבים!!! ספרים ומדע ואמנות ואדריכלות (נו טוב, לא מתכוון לזוועות עזריאליות למיניהן) הם חלק גדול מן התרבות העברית. אז נכון שתת התרבות הישראלית מקדשת אלימות, השאלה האם זה חייב להיות חלק מלוגו הפורום הנכבד הזה (שאגב, די מוצא חן בעיני ואני שוקל להתנחל בו
)

../images/Emo45.gif אורח לרגע רואה כל פגע

מסכימה לחלוטין. בתרבות שלנו, הנשק הוא אולי רע הכרחי, אבל הוא עדיין רע. זה לא האידיאל אלא האילוץ (לפחות מבחינתי).

Geek God

New member
היי! כרגע כתבתי שאני

שוקל להתנחל... מה זה אורח לרגע??? זו קבלת הפנים פה?

טוב, סליחה, אתה צודק

טוב, מבחינתי התקבלת (לא שמישהו שואל אותי). רק מה, טיפ קטן מגולשת ותיקה בפורום: תיזהר כאן עם מלים כמו "מתנחל".

אוי אוי תיזהר!

נפלת על פורום מאוד הטרוגני. יש פה חילוניים, דתיים, ימנים, שמאלנים, מתנחלים וגם תושבי חו"ל. למזלך עכשיו נכנסת שבת, אז רוב אלו שהם מתנחלים או שתומכים במתנחלים לא ייכנסו לפורום. וזה מה שיציל אותך ממכות. אם אתה לא רוצה שיהיו מכות, אז עדיף לך להימנע מלהזכיר כל נושא שאפילו רק מתקרב לפוליטיקה בפורום הזה. זה אתה שאמרת שהתרבות העברית לא צריכה לכלול נשק. לא?

Geek God

New member
יש פה גם חופשיים

או רק חילוניים? אוי, כמה שאני לא אוהב את המונח חילוני! מן המונח משתמע שמי שאינו חילוני הוא קדוש. פחחחחחחחח את רואה? אני מחרחר ריב גם בלי פוליטיקה. אז יהיו מכות כמה דקות לפני כניסת שבת קודש?
נ.ב. אני אמרתי שהתרבות העברית אינה חייבת לכלול נשק...

יש פה

כל מיני. גם כאלה שקוראים לזרמים שהם שייכם אליהם בשמות מוזרים. דפדף קצת, ותיווכח. וזה בסדר- אנשים פה מאוד שונים בדעות שלהם, אבל אף אחד לא באמת אלים (אם היה לך ספק).

Geek God

New member
האמת? ראיתי

ולכן החלטתי להיחשף קמעה... ובכל זאת, אם ישנן ויכוחים אבל מפני שלאנשים אכפת, גם זו לטובה. וזה חלק חשוב מן התרבות העברית, האדישות עד שנוגעים במשהו שלאנשים אכפת ממנו ואז מתלהטים היצרים...

טופז2

New member
הנה

ברוך הבא רגיל אחד
בתכל'ס, פורום מעניין עם נושאים מגוונים ומעוררי מחשבה בתרבות שלנו.

למעלה