סמינר י"ב!

fresh mishmesh

New member
That's it!

טיילר הוא שמו... איזה ילד בוביק
בכלל... כל האנשים החדשים שהכרתי בסמינר הזה הם כל כך מתוקים! אין... פשוט אין אחד שיוצא דופן! הנה תמונה ראשונה מהסמינר... סתם משהו שנבחר באקראי- שבסע, אני ואריאל- שני אנשים מדהימים, שבטעות יצאו בעמק חפר...

שקסי

New member
יואו תמונות!!!!!

אך אך אני גאה אני צילמתי את התמונה!! יואו איזה יופי!!! אריאל הזה...ואו...אך אך... וניצן הזאת...פששששששששש יאללה!1 וטיבטי...

michaly babe

New member
על כל עניין הסגידת טיילר הזה:

אז אני מבינה שהבחור מוכר קצת בקרב בנות התנועה (שובב!) אבל לא ידעתי שקיימת סגידה מטורפת שכזו! טוף, אבל די קשה לי להאשים בגלל שמדובר באחד מהחברים הכי טובים שלי ומי שמדריך איתי, שגם מאוד יתלהב לראות את השרשור הנ"ל...! רק שלא יתפוס תחת..

קשתונה

New member
אני אמורה להרגיש גאה בזה ש...

גם ישנתי אצלו וגם הוא היה איתי בחדר בסמינר י"ב וגם בקבוצה במדצים (עוד בימים שהוא היה קטן ושמנמן)

fresh mishmesh

New member
איתי הוא היה בקבוצה בסמינר...

ובנות, רק רגע אח קטן לפני ההימרחות ההמונית
- לילד יש חברה, אתן מודעות לעובדה, נכון?

go golan go

New member
גם אני מכירה אותו../images/Emo70.gif

כי גם אני, כמובן, הייתי בחדר 5
חמוד
וואי, כתבתי היום בפורום מספיק לכל השנה....
כנראה ממש משעמם לי.... מה הקשר בין
לבין

קשתונה

New member
סמינר י"ב בשבילי...(והדעה שונה!)

שימו לב אני שומרת את החלק הכי חשוב לסוף!!! אוקיי אז כשאני הגעתי לסמינר... א. ממש התרגשתי לראות את כולם! אבל בטירוף!!! ב. גיליתי שה-ק הם קצת פלצניים מדי... אבל באמת. ג. בנוסף ל-ק גם אנשי הקבוצה שלי היו מאוד פלצניים. עכשיו אחרי שנגמר הסמינר... אני יכולה להגיד לכם: היו הרצאות מאוד מעניינות...היו גם כאלה שלא. היו כמה דברים שריגשו אותי (תאורית החרא יונתן? כל הכבוד!) והיו כאלה שביאסו אותי... או שיעממו אותי. ה-ק באמת לא היו משהו... היו מעטים בודדים שבאמת היו לעניין ואותי אישית החזיקו בעניין...רובם היו קצת יותר לדבר על דברים שלא מובילים אותי אישית לחשוב על השנה הבאה שלי. ולכן ברובם גם לא השתתפתי, אבל באלה שכן...וואי וואי:) סתם:) האנשים שהיו איתי בקבוצה...התגלו לאט לאט לאנשים שמחולקים לשתי קבוצות... הפלצניים רצחחחחחח והאלה שפחות:) והיה את הסוג השלישי שהגיח מדי פעם שהיה הגוש שפשוט לא היה לא זה ולא זה ואני הייתי מהגוש הזה... הגוש שלא חייב דבר תמיד תמיד על הכל או להגיב תמיד תמיד על הכל...ולשמור קצת לדיונים הפרטיים אח"כ. או במסקנה אחרת.. הסקתי מהקבוצה שלי...שלפעמים כדאי לשתוק! (כולנו...לא רק הפלצניים בנינו). מבחינת העזרה לעצמי בסמינר...לא קיבלתי כלום... היו הרצאות מעניינות וזהו. את ההחלטה ללכת לשנת שירות כבר קיבלתי ממזמן ואני עדיין בטוחה בה... וההחלטה לאן עדיין לא הוחלטה והסמינר ממש לא עזר לי להחליט! וזה מה שהיה לי חבל! מבחינת הקטע החברתי (חדר 5 פרוייקט Y) היה מעולה! היו איתי בחדר האנשים הכי מצחיקים בעולם!! והכרתי כמה אנשים! והיה לי ממש כיף ומצחיק ונחמד! ולא ישנתי כמעט בלילה! והיה לנו חדר פרוייקט Y (מבטיחה תמונות). ולכל החברים שלי והאנשים שהייתי איתם וביליתי איתם אני רוצה להגיד לכם שאתם הכי הכי הכי ואני אוהבת אותכם! ודקל...אתה פתיה!!! וכמו שהבטחתי-הדבר הכי חשוב! ביום האחרון של הסמינר היתה לנו הרצאה של יקיר שגב. אני את ההרצאה שלו שמעתי לפני שבוע בגולן... ובאמת התרגשתי נדהמתי והורשמתי מהאדם וממה שיש לו להגיד! בהרצאה שלו בסמינר הוא התחיל להגיד מה שהוא אמר לנו לפני שבוע וזה קצת הרדים אותי אבל אז התחילו דיונים שלא היו לפני שבוע... היה דיון על סרבנות (שהוא לא קשור למה שאני הולכת להגיד ולכן אני לא אגיד את דעתי בנושא ולא אפתח את זה...שרשור אחר מוזמן!) ואז התחיל דיון על החזון של התנועה שלנו...או על זה שאין.. או על הערכים ועל זה שנהניו ארגון ולא תנועה.. ואנשים ממש התרעמו וכעסו וצעקו... אז דבר ראשון... נורא היה לי חבל שיקיר לא הגיע לחצי ממה שהוא הגיע בהרצאה לפני שבוע כי ההפסד כולו של מי שלא שמע אותו! דבר שני אני רוצה להגיד לכם שיקיר צודק... שחוץ מהיותנו תנועה שעם השנים הופכת לפחות ופחות ערכית (וכאן כבר נכנסת דעתי על המיון הקלוקל לקורס מד"צים) אין לנו חזון... אין לנו את ה"מה" אין לנו את מה שמאחד אותנו ומגבש אותנו להגיע אליו...משהו שמייחד אותנו מתנועת נוער או כל תנועה אחרת. אני יודעת שזה קשה לשמוע את זה כשאתה חלק מהתנועה... אבל אני חושבת שהתנועה שלנו באמת באמת היתה זקוקה לזה... 8 מטרות התנועה והערכים של התנועה הם לא באמת החלק החשוב בהדרכה שלנו..ואני לא מכירה אף מדריך שהסתכל במטרות וערכי התנועה לפני שהוא בנה פעולה... (כמות האנשים שעושה את זה היא אותה הכמות שמשתמשת בממטרה) אני יכולה להעיד על עצמי... שאני מתשמשת בתנועה ככלי להעברת הערכים שלי.. שבחלקם חופפים לערכי התנועה...אבל לא אצל כולם זה ככה.. ויש כאלה שלא מעבירים ערכים שחופפים לערכי התנועה.. ובתנועה שלנו במיוחד בשלנו שהיא א- פוליטית והיא מגיעה מאזורים רקעים ודעות שונות לגמרי יש מקום להגדיר את מה שאנחנו מעבירים. המחיר כיום של להגדיר חזון יהיה מחיר גדול.. כי אין מה לעשות במגוון הדעות שיש לנו בתנועה...חזון עלול לגרום לאנשים מסוימים ללכת/ לנטוש/ לעזוב/ לפרוש/ להפסיק את דרכם בתנועה. אבל לעומת זאת ישאיר את התנועה שלנו כאתגר למי שבא... יעמיד את התנועה שלנו במקום של תנועה שלא כל אחד יכול להיות בה... ולא כל אחד רוצה.. ויש כאלה שהחזון שלהם לא יהיה תואם לחזון התנועה וזה יהיה מאכזב וזה או יגרום להם ללכת.. או יגרום להם לחשוב... או יגרום להם לראות דברים אחרת אן יגרום להם להתגמש. אבל אני בתור בנאדם שרואה את עצמו כאדם בעל ערכים שרוצה לשנות ולעשות ולראות את הילדים האלה גדלים ועושים את דברים בחשיבה שאנחנו חינכנו אותם אליה, כי לנו...יש השפעה עצומה!!!!!! גם אם אנחנו לא רואים את זה.. והפעולה התפוצצה או סתם לא יצאנו מסופקים...ההשפעה שלנו עצומה. בואו ננצל אותה!!!! והכי חשוב- הציונות היא רק דוגמא של יקיר.. היא לא חייבת להיות החזון שלנו... למרות שאולי כדאי לחשוב עליה... אני מקווה שהצלחתי להעביר את מה שהיה לי... חבל שלא הצלחתי לדבר על זה בהרצאה כי יכולת הביטוי שלי בדיבור הרבה יותר גדולה מזאתי שבכתב.

go golan go

New member
קשת, את כבר יודעת שאני מסכימה איתך

אבל לכל אלה שלא... גם אני מאמינה שאנחנו מריכים להגדיר לעצמנו מה אנחנו רוצים להעביר כתנועה, ולא כל אחר כמדריך יחיד. בנוסף- דקל, אתה באמת פתיה...
חדר 5 שולט

fresh mishmesh

New member
../images/Emo45.gifאין לנו חזון

גם אין לנו מושג מה יקיר עמד לומר, אולי תשתפי אותנו? וגם אנחנו הגענו למסקנה הזאת, ובעיבוד בקבוצה חשבנו על הצעה כלשהי- ארגון סמינר של צוות תנועתי (צמ"ר, גרעין ארצי), גיל תיכון אבל רק מאחרי קורס מד"צים (כלומר- י'ניקים והלאה) ובוגרי תנועה שאינם חלק רשמי בתנועה אבל עדיין קשורים אליה ואכפת להם ממנה (כמו למשל גרעינרים לשעבר, או אנשים כמו עמרי!). לסמינר הזה יגיעו אנשים שרוצים להגיע בלבד! בסמינר הזה תהיה בחינה מחודשת של הערכים, בחינה מחודשת של מפעלים ומערכות בתנועה (ואז גם אפשר להציע מיון אחר למד"צים למשל) ובכלליות- סמינר שיבדוק את התנועה מבפנים. שאלתי אם הסמינר הזה הוא כמו סמינר שינוי, ואז המדריך שלי אמר לי שסמינר שינוי היה מיועד יותר רק לצוות גיל תיכון. הסמינר הזה יערב גם את ה"מבוגרים". כל אחד יבחר לאיזה קבוצה ללכת- לאיזה קבוצה "בוחנת" ללכת- אם לקבוצה שבודקת מפעלים וטיולים, אם לקבוצה שבודקת את ערכי התנועה, אם בקבוצה שמדברת על הקורסים וכד'. אני לא יודעת אם הסמינר באמת יצא לפועל, כי קשה להזיז דברים בתנועה, אבל בגדול- זה רעיון טוב. אני לא יודעת גם אם הוא יעזור. בהתחלה בטח שלא, אבל צריך להמשיך עם זה ולראות- שינוי לא בא בזמן קצר! בכל מקרה, לא יודעת אם על זה דיברת, אבל זה בהחלט משהו שנראה לי ראוי לציון... ועוד משהו- כתבת שדעתך שונה... בקשר למה? שהיה סמינר טוב?...

just stav

New member
אז ככה...

מבחינת התוכן של הסמינר, אני באופן אישי יצאתי מאוכזבת. ציפיתי להרבה יותר. כל מי שסיפר לי על הסמינר דיבר כאילו זה הסמינר הכי טוב שהיה לו בחיים, ואני ממש לא ראיתי את זה הפעם. חלק מההרצאות היו מעולות, כמו ההרצאה הראשונה של הרב (אני לא יודעת איך לכתוב נכון את השם שלו) או של יקיר שגב, אבל היו גם כמה שהיו מעפנות ובכלל לא הבנתי איך הן קשורות לסמינר, כמו ההרצאה על זהות מינית (שבכלל לא הייתה הרצאה). הק'ופים גם לא היו משהו... היו כמה נחמדים אבל הק'ופים ה"באמת חשובים" היו סתמיים כאלה... לא יודעת עם זאת רק אני אבל הייתה הרגשה שלא הספקנו לפתח מספיק את הדיונים. אבל! הייתה לי אחלה קבוצה! "אחד מי יודע? אחד אני יודע! אחד אלוהינו. אלוהינו, אלוהינו, אלוהינו, אלוהינו- שבשמיים ובארץ!" חברה מעולים ומדריכה מותק (טובית, הרכזת של גליל תחתון). מאוד מאוד נהנתי איתם. וגם בכללי היה לי אחלה. ראיתי המון אנשים שלא ראיתי כבר שנים! היה כיף לשבת עם כולם על הדשא ולדבר, אפילו שרוב הזמן פשוט נרדמתי על המזרונים בזולה של הגרעינרים... הסרט קצת השאיר אותי בטראומה (אבל רק קצת, מספיק בשביל שיהיו לי סיוטים בלילה). ובקשר להודעה של קשת על ההרצאה של יקיר: זה אכן היה כואב לשמוע אבל גם אני חושבת שהוא צדק במה שהוא אמר. כבר מזמן בשיחה עם חברים הגענו למסקנה שחסרה לתנועה איזו מטרה ברורה, שכולם ישאפו להשיג אותה. שימו לב לנתון המצער שרוב המדריכים שתשאלו אותם, לא ידעו מהם 5 ערכי התנועה, מהן 8 מטרות התנועה ומה ההבדל בכלל. אכן התנועה צריכה לעבור איזה מהפך. היא צריכה לעבור ביקורת יסודית. הרעיון שניצן כתבה עליו (הסמינר שיבדוק את התנועה) נשמע רעיון ממש טוב ואני מקווה שמשהו כזה יצא לפועל. לסיכום, הסמינר בכלל לא היה כמו שציפיתי, אבל אני ממש לא מצטערת שיצאתי.
יום טוב לכולם Love סתו

מ ו ר ע ל

New member
בקשר להרצאה של יקיר

אני מאוד מעריך את הבנאדם ואני חושב שהדברים שהוא אמר מאוד נכון ומאוד התחברתי אליהם בעיקר אחרי שישבתי קצת אחרי זה וחשבתי על זה. אבל בכל זאת בלי קשר לזה לאורך הדיונים הבנאדם הזה פשוט חושב שהוא היחיד שצודק ופשוט קטל כל דיעה וכל דבר שניסה לדבר מנגד. זה היה קצת עצוב... כמה דיונים שם בעיקר על הסרבנות אני חשבתי שאני כבר מתפוצץ ושרק יפסיקו עם זה. בקשר לעניין עם התנועה הוא ממש צודק בהחלט איבדנו את זה

חרובון...

איך אתה בכלל יודע מה יקיר אמר?! אתה כל שנייה נרדמת! אני הייתי צריך להוריד לך 8 אגרופים כל שנייה כדי להעיר אותך :) יא שרוט!

מ ו ר ע ל

New member
לא יפה...!

בחלק מהזמן הקשבתי בוא נגיד שלא ראית אותי בהרצאה של דהרי שם באמת נרדמתי כל שנייה

kedeman

New member
מוזר שכולם מסכימים

כולל אני אולי זה אומר על האנשים הקבועים בפורום משהו?? את העניין שיקיר שגב העלה של החזון קצת דיברנו על זה כבר בפורום שאין לנו אמירה תנועתית! זה עלה פה כמה פעמים ובהחלט דיברנו על זה כמובן שלקשט היתה את הקבוצה הכי פלצנית בעולם אני הייתי שם!!! קבוצה נחמדה ביותר היו לנו הרבה דיונים ובאמת חבל שלא כולם השתתפו בהם (חבל אבל זה תמיד ככה) אני זוכר שפעם דיברתי על סמינר ערכים שיבחן את הערכים שלנו בתור תנועה יחליט מה עדיין נכון ומה אולי לא, מה להוסיף אולי להוריד משהו? מה כל ערך אומר בתכלס מבחינתנו (ציונות? אני חושב שהציונות הדתית והחילונית רואות את המושג הזה באופן שונה) ההרצאה של הרב אפשטיין (אני חושב שזה השם שלו) היא בהחלט טובה ומשמעותית, הייתי בה כבר פעם שניה. הוא אמנם חוזר על אותם רעיונות (הוא בטח יוצא מהנחה שזה קהל חדש) אבל זה עדיין מעניין - וללא ספק הדבר הכי מעניין שם הוא המטופלים שבאים איתו ומספרים הוא יכול לדבר שעות וזה יהיה שטויות אבל עד שאתה רואה אנשים שתכלס הם בגיל שלנו שנמצאים שם הוא לא אומר לנו כלום חוץ מתאוריה מההרצאה של זהות מינית יצאתי עם ידיעה חדשה "יחסי מין אצל הומואים זה עניין כואב" (זה יותר מצחיק כשהאדם שמרצה לנו אומר את זה) והסרט אמריקה X הוא מצויין - פעם ראשונה שראיתי אותו חוץ מזה... הערב החברתי שג"ע לכיש עשו לנו היה נחמד אבל יותר שווה מזה היתה המסיבה שהתארגנה שם כשהערב הרשמי נגמר ואנחנו התחלנו לעשות שטויות לילך מנגנת מדהים ונירית שרה מדהים - פשוט שילוב יפה!!! הסמינר קצת התפספס בציפיות שלי כי חיכיתי למשהו שיתן לי יותר מידע על שנות שרות ולאו דווקא על גרעין עודד כדי לקבל מידע על ג"ע אני אלך לאח שלי, לגרעינר שלי או לתנועה באופן עקרוני להשיג גרעינר לשיחה זאת אחת הבעיות הכי קטנות חוץ מזה שיש את המתעניינים ששם אני אקבל עוד מידע חיכיתי למשהו שיתן לי מידע על שנות שרות אחרות - סוגים אחרים בעיקר כי אני לא מכיר מספיק, לפחות לא כמה שאני רוצה להכיר בשביל זה גם אני מאוד רוצה שיקחו אותנו לשוק ש"ש בניצנה - להשלים את מה שהתנועה לא עשתה לנו

מ ו ר ע ל

New member
סמינר י"ב...

אז ככה בנקודת מבט לאחור סמינר י"ב בשבילי היה פשוט פספוס...! מבחינה חברתית ללא ספק היה סמינר נהדר, היו יופי של הפסקות ואנשים אחלה. אבל מעבר לזה הרגשתי ממש פספוס. ברוב הזמן בעיקר מהיום השני הייתי די עייף ובהרצאות מה שעשיתי בערך זה לנסות להשאר ער ולא הייתי ממש מרוכז. ובק' בכלל השתגעתי וכל הזמן הייתי צריך לצאת החוצה או שדיברתי וחבל שכך. אין לי יותר מדי דברים להגיד על הסמינר. ההרצאה שהכי הקשבתי בה והכי נקשרתי אלייה היא שלום ושכול. פשוט כל מילה שהוא אמר והיא אמרה נקשרתי באופן ישיר ואני מאמין בדרכם. בקיצור יצאתי מהסמינר כמו שנכנסתי, זה היה באחד הק'ים להגיד אז זה מה שהרגשתי אני חושב שלשנת שירות כבר בחרתי ללכת והסמינר הזה לא הוסיף לי משהו מיוחד באמת חוץ מאולי הזדהות... וזהו אני חושב...

למעלה