סמינריון בכלכלה

revi01

New member
סמינריון בכלכלה

שלום לכל באי הפורום... אני צריכה לעשות סמינריון בכלכלה ורציתי לעשות על מטבע חוץ (עדיף על הדולר) אבל כמובן שאני צריכה לבדוק אותו מול השפעה של איזשהוא גורם חיצוני לדוגמא:התנודות בערך הדולר בעקבות חגי ישראל, רק שאת זה אני לא רוצה לעשות אני מחפשת משהו בסגנון.. אשמח על רעיונות מקוריים ומעניינים.

אפשר לדוגמא..

לבדוק השפעה של , פרסום המדד, פרסום הריבית, אירועים ביטחוניים, אחד ממדדי הבורסה בניו יורק וכ"ו.

shay6748

New member
לא ברור לי מה את רוצה לעשות

כל סמינריון בנושא מט"ח?!

revi01

New member
סמינריון אחד...

מה ז"א כל סמינריון? את כל הסמינריון הזה אני רוצה לעשות בנושא המט"ח.

shay6748

New member
רזרבות המט"ח של מדינת ישראל

תמיד אפשר לשאול מה עושים איתם. נושא אחר שמאוד מאוד אקטואלי אבל שולח אותך לשווקים בינ"ל הוא החיכוך הסיני אמריקאי על קיבוע המטבע. ארה"ב לוחצת מאוד על סין להסיר את הקיבוע על היואן (מטבע) ולתת לו להיות מפוחת על מנת לחזק את הכלכלה האמריקאית. השאלה היא, במידה ואכן התהליך הזה יחל (או שכבר התחיל) איך שוק המטבע המקומי יושפע מכך. כלומר מהי ההשפעה של פיחות היואן מול הדולר ומהי ההשפעה הנגזרת כתוצאה מכך על השקל הישראלי. מעניין לא?

revi01

New member
גדול!

זה חומר ממש מעניין, זה בדיוק הסגנון שחיפשתי. אני ממש מודה לך, אני יעביר את ההצעה למרצה שלי!

shay6748

New member
אני אהבתי יותר את הסינים

במה בחרת? שמח שיכולתי לעזור

revi01

New member
שאלה קטנה לגבי הפיחות של היואן.

האם המדיניות של ממשלת סין היא שע"ח קבוע או שישנה רמה מסויימת שאותה המשק לא יעבור? שאלה נוספת- האם שע"ח השתנה על- פני הזמן, כי חשבתי לבדוק שינויים ביואן (גם אם הם אקסוגניים- בין אם עליה או ירידה) על שער הדולר מול השקל. מה אתם אומרים? ד"א היום אחה"צ אני אשב עם המרצה ונראה מה הוא אומר. תודה רבה לכולם!

shay6748

New member
שאלות טובות

לדעתי המדיניות היא שע"ח קבוע הקטע הוא שסין מייצאת בסיטונות לכל העולם ומקבלת דולרים --> היצע הדולר גדל --> מחיר הדולר אמור לקטון אבל הממשלה קונה את עודף ההיצע (או משהו כזה)) ושע"ח נשמר. לאמריקאים זה רע, רע מאוד. - כי אם היואן מתחזק (דולר נחלש) אז זה בעצם מנגון מקזז צמיחה. היבוא מהסינים הופך להיות יקר והמשקים בעולם מתאימים ביקושים בהתאם. בקיצור, סופר מעניין. אגב, לסין יש מאות מליארדי דולרים מתחת לבלטה (הערכה שלי) ואם הם יצאו לשוק האמריקאיים יספגו מהלומה. מה עוד שהסינים יכולים לקנות הרבה נכסים אמריקאיים עם הדולרים שלהם...

קרלטון

New member
הכסף לא יושב מתחת לבלטה..

הסינים קונים בזה אג"חים אמריקאים בערימוות, כלומר מלווים אותו חזרה לארה"ב. קראתי על הנושא הזה מאמר מקיף ב-Economist לפני כמה חודשים, עם ויכוחים של כלכלנים לכאן ולכאן, אחת הטענות היא שבזכות הכלכלות המתפתחות ארה"ב יכלה להרשות לעצמה ריבית נמוכה, ושאחת הסיבות שהכלכלות המתפתחות שמות את כל הכסף באג"ח היא עקב רגולציה במערב שלא נותנת להם להפוך לבעלי עניין בחברות ציבוריות.

shay6748

New member
אני לא מבין

איך מתקשרות הכלכלות המתפתחום (שרובן לוות כספים) ולריבית הנמוכה בארה"ב?

קרלטון

New member
הכלכלות המתפתחות

מרסנות את האינפלציה בארה"ב בשתי צורות עיקריות: הן מייצרות מוצרים זולים וכך גורמות לירידה במחירים, והן מספקות אלטרנטיבת כוח אדם זולה וכך עוצרות את הגידול במשכורות. בעבר כשדובר על אאוטסורסינג דובר בעיקר על ייצור, אבל כיום אאוטסורסינג הולך חזק גם לכיוון של שירותים: פיתוח תוכנה, שירותים פיננסים, טלמרקטינג, מרכזי תמיכה וכולי. זאת תחרות זולה שמונעת מהמשכורות לעלות לעובדים במערב. אינפלציה נמוכה -> אין צורך להעלות ריבית.

xer

New member
ידוע לכם כמה יש מתחת לבלטה של סין?

אני ממש לאחרונה שמעתי שזה כטריליון $$$ בעקבות הממצא הזה,וסין הודיעה שהיא לא תעשה צעדים שיזעזעו את הכלכלה האמריקאית. מישהו יכול להרחיב על הסיבות של סין לא לעשות זעזוע?

rambling

New member
כמה סיבות

לדוגמא: ארה"ב קונה מה שסין מייצרת. פגיעה בכלכלת ארה"ב תפגע בהמון שווקים אחרים. סין מחזיקה אגח"ים אמריקאים, לא כדאי להם לסכן את החזר ההלוואה או הריבית. אכן כטריליון, פלוס מינוס :)

rambling

New member
Policy

Just a small comment on the policy, it is officially a narrow band. This narrow range has just been increased very slightly by 0.3%. There was also a one off 2% or so appreciation in 2005. It is indeed a very interesting topic. And I wish I could buy some yuan

revi01

New member
צר לי לבשר

המרצה לא אהב את הרעיון בכלל, הוא לא כל- כך מבין (אפילו לא ניסה) מה הקשר אל כלכלת ישראל... יש איזשהוא אתר חוץ מהבנק של סין שאני יכולה לקבל את התנודות בשער היואן? יש למישהו רעיון אחר שאני יכולה לעשות עליו את הסמינריון? תודה רבה לכולם.

rambling

New member
חבל

עוד רעיון ברוח הדברים של ניר, השפעה של בחירות על השערים ו/או רזרבות מט"ח.

shay6748

New member
תנסי לנבור בהיסטוריה

בעבר היתה בארץ מגבלה חמורה על תנועות הון ובסוף שנות ה-80 (אולי תחילת ה-90) היא הוסרה. תנסי לנתח את הרפורמה - יעדים מול תוצאות .

xer

New member
תעברי אולי על חומר הלימוד שלך

ותשימי לב על ההפניות שבחומר הלימוד שלך לכל מיני עבודות/מאמרים של חוקרים שמהן התפתחו כל מיני תאוריות-שעליהם מבוסס החומר לימוד. אולי תמצאי שם איזו השראה.

למעלה