סמים

black8

New member
סמים../images/Emo128.gif

נדהמתי לראות שאנשים בוגרים מדברים פה על סמים כאילו זה משהו Must בחיים האלה... עוד מנהל הפורום בכבודו ובעצמו כותב תחת כותרת "המלצה" על שימוש בסמים קלים.... בושה וחרפה זה שהלהקות שאנחנו נהנים להאזין לפרי יצירתם לוקחות סמים לא אומר שאנחנו צריכים לנסות או להשתמש כבדרך קבע רק בגלל שהם לוקחים.... אדם עם צאתו לאויר העולם נולד אינדודואל וצריך לשמור על אופיו לאורך השנים... כמה דברים על סמים, זה הורס את המח, זה הורס את הגוף והנפש. סמים קלים, גוף האדם מטבעו סתגלן והוא עם הזמן מתרגל לכל דבר שאנחנו מכניסים בו, מה קורה????? אנחנו מתרגלים להיי/סטלה/סחי ומחפשים את הדבר הבא שירגש אותנו... יש גבול לילדותיות שלכם.... ואוו איזה מגניב בושה

Eran911

New member
אני חושב ש...

להתחיל ולנסות סמים רק בגלל ששמעת שהמוזיקה נשמעת יותר טוב כשאתה מסומם, זה באמת לא נראה לי רעיון טוב כל כך. אבל יש סיבות אחרות להשתמש בסמים שהם לא נובעות סתם מתוך סקרנות ו/או שיעמום. אומנים רבים לוקחים סמים כי ההזיות הויזואליות שנפרסות לפניהם בשעה שהם מסוממים מספקות להם השראה שלא תמיד אפשרי להשיג בדרכים אחרות (למרות שקיימות גם דרכים אחרות כמו מדיטאציה, שיחות מונחות, רישום אקראי וכו´...). אני בהחלט חושב שלא צריך להתחיל בסמים רק כי חברים בTOOL משתמשים בסמים, גם לי, זה נראה סיבה די ילדותית, אבל יש סיבות אחרות שהם יותר מתקבלות על הדעת. כמו לדוגמה זה, שכאשר אתה על סמים החושים שלך מוקהים ואתה מתחיל להרגיש, לראות, לחוות ולחשוב בצורה שונה שזה די מסקרן. זה כאילו יש צד נוסף של ההכרה שהאדם הממוצע לא נחשף עליו בחיי היום יום, וברגע שאתה מכיר אותו זה קשה לוותר עליו (ולאלא שקשה לוותר עליו יש סכנה כי הם יהפכו למכורים). זה נכון שסמים הם לא בריאים, גם ה´טבעים´ הם מסוכנים. בעיקר מגלל שאין עליהם שום פיקוח ואף אחד לא ממש יודע מה ההשפעה של כל מינון על כל אדם. אני לדוגמה מכיר אנשים שהתחילו להשתמש ב LSD לפני קרוב ל 40 שנה, והם בריאים כמו שור והם עדיין משתמשים פעם בכמה חודשים ב LSD כדרך למצוא השראה, אבל אני מכיר גם אנשים שמתו כתוצאה ממנת יתר... לא כל מי שהשתמש בסמים הוא ג´אנקי ולא כל שימוש בסמים הוא בהכרח מזיק והורס את הגוף, סמים משפיעים באופן שונה על אנשים שונים וזה תלוי גם בתדירות, במינונים ובאיכות. אנשים רבים השתמשו בסמים כדי להביא גם להתפתחות אישית פסכולוגית כמו פרויד שבתחילת דרכו השתמש באופיום ובקוקה נוזלי (יין קוקה). כמו כן גם פילוסופים יוונים קדומים השתמשו בסמים. שזאת היא לפי דעתי, צורת השימוש שעליה החברים ב TOOL מדברים. כך שלסמים יש גם תופעות שיכולות להחשב כיתרונות, אבל כמובן שיש לזה גם לא מעט חסרונות... חשוב לי להגיד שאני לא מסנגר פה על השימוש בסמים ואני לא מנסה לדחוף אף אחד לשימוש בסמים. לפי דעתי זאת החלטה אישית שצריכים לחשוב עליה הרבה לפני שמקבלים החלטה סופית. להתחיל לקחת סמים במסיבה כי אחרים לוקחים, זאת לא הדרך (לפחות לא לפי דעתי). אני גם חושב שאסור לחשוב על לנסות סמים בפעם הראשונה כאשר אתה מדוכא או כאשר אתה נמצא במצב קשה מבחינה נפשית, כי ההבדל בין הדכאון ל´אושר´ מגדיל את הסיכוי של האדם להתמכר לסם זה או אחר. סמים הם בהחלט דבר מסוכן וצריך להזהר כאשר משתמשים בהם. אני גם חושב שאם כבר משתמשים אז צריכים לעשות את זה לעיתים רחוקות, כדי להקטין את הסכנה להתמכרות, מה גם שאם תדירות השימוש שלך גבוה אז הסם מאבד מכוחו ותצתרך ללכת למצוא סם אחר, ´חזק יותר´. שזה למעשה כבר מצב של התמכרות, שאומנם לא כל מי שמשתמש בסמים הוא ג´אנקי אבל יש סכנה לכך ולכן יש להזהר

j i m m y

New member
להלן דעתי.

אני חושב שכמו שאוכל הוא מזון לגוף, סמים (מסוימים) הם מזון לנפש. סמים מפתחי מודעות, הם בפירוש מפתחי מודעות, וזו הדעה שלי, ושל עוד אלפי אנשים בעלי ידע. ואני חושב גם שבמדינה "נאורה" כמו בישראל (וכן, זה נאמר בצניות) יש מקום לליגליזציה. ישראל אמנם מגדירה את עצמה כמדינה דמוקרטית, אבל הלכה למעשה היא בכלל לא. במדינה דמוקרטית דעת הרוב קובעת, ולא הדת; וזו דוגמא אחת מיני רבים. - ויש מקום לשינוי להשוות קאנביס("קנה בושם" בשפת התנ"ך, "גראס" בשפת העם) לאופיום(כנראה לא מוזכר בתנ"ך, "הרואין" ו-"קוק פרסי" בשפת העם) זה כמו להשוות כוס קפה על כוס וודקה. אנחנו לא מדברים כאן על סמים משני אישיות, וכל מה שהמועצה למלחמה בסמים מפרסמת בבתי הספר צריכה להישקל מכל הכיונים, ולהיבדק. המדינה שלנו היא לא הכי אובייקטיבת, ואף אטומה לכל מה שנוגע לליגליזציה. לפני זמן מה ראיתי בטלוויזיה את נציג עלה ירוק בישיבה אל מול אריק שרון וראיתי חד וחלק את האטימות הגובלת כוחניות של הממשלה שלנו לגבי סמים. נציג של עלה ירוק, עורך דין, סבלני, מסודר, ניגש לרה"מ שרון בנסיון להסביר לו על המפלגה שלו מגורש על יד שרון מהלשכה בבושת פנים כאילו היה אויב מספר אחד של מדינתנו, כאילו היה מפקד מחנה השמדה מינימום. אטימות אסלית ! אילו מדינת ישראל לא הייתה נוקטת במדינות האמריקאית אלא בארופאית בכל מה שקשור לסמים, המצב התרבותי בארץ היה פורח, והמשאבים שהיו מושקעים במלחמה באנשים (המלחמה היא אינה מלחמה בסמים, אלא באנשים!) היו מושקעים במקומות גמילה, וסיוע לנגמלים; הנוער לא היה כל כך מתלהב מהשימוש בסמים (ע"ע הולנד) ואחוז המשתמשים בסמים קשים היה צונח; מכיון שמשתמשים רבים יבינו שהם חולים, ובמקום להתחמק כל הזמן, הם היו מאשפזים עצמם במוסדות גמילה. אולי ביום מן הימים תבינו שלא כל הסמים הם אותו הדבר. יום אחד תבין שהרשות למלחמה בסמים היא רשות מיותרת, כי בסמים אי אפשר להלחם, וכל מלחמה היא מיותרת ואין סופית. אלכוהול הורג פי 10 אנשים מאשר קוק, קראק והרואין ביחד. נסכם במשנתו של ביל היקס - "אני חושב שסמים עשו כמה דברים חשובים בשבילנו, באמת, כי אם אתם לא חושבים שסמים עשו דברים חשובים בשבילנו, אז לכו הביתה הערב, תשרפו את כל האלבומים שלכם, כל הקסטות וכל הדיסקים כי האמנים שיצרו אותם - היו ממש מסטולים מסמים." ובקשר לסתגלתנות של גוף האדם - גוף האדם אולי מסתגל לאלכוהול, קוקאין, קפה ואקסטזי, אבל למריחונה תמיד תהייה השפעה זהה. וכנ"ל גם לגבי הלוצגנים שונים.

Eran911

New member
אני מסכים איתך (פחות או יותר)

אני חושב שהחלטה להפוך שימוש בסוגים מסויימים של סמים לחוקי, יהיה צעד בעל השפעות חיוביות אבל גם בעל השפעות שליליות. אם שימוש יהיה חוקי, אז איכות הסמים תשתפר, היחס של החברה כלפי משתמשים ישתנה וגם יושם דגש על טיפול במקום על מאסר ושלל פעילויות ענישה אחרות שבתאחלס לא ממש עוזרות. אבל מצד שני אני חושב שזה לא טוב שכל אחד יוכל לקנות סמים, גם אם בסך הכל מדובר בגראס. כי כשאני מסתכל מסביבי אני רואה לא מעט אנשים שבאם תינתן להם ההזדמנות הם עלולים להפוך למכורים. אותם אנשים לא משתמשים כיום כי זה מצטייר בעיני החברה כדבר בלתי מקובל, אבל אם זה יהפוך לחוקי זה ישתנה. תחשוב לרגע על כל אותם אנשים שמעשנים 3 חפיסות ביום שהתחילו לעשן בחטיבת ביינים, כי זה נחשב ל cool. גישה לסמים לאותם אנשים עלולה ליצור עוד ג´אנקים (שיש לנו גם כיום יותר מידי). אז בכלליות אני מסכים עם חלק מהדברים שאמרת, במיוחד על כך שהדגש צריך להיות על טיפול. אבל מכיוון שאני אישית לא מכיר את הסטאטיסטיקה על שימוש בסמים באמסטרדם, אני לא במצב שאני יכול להחליט חד משמעית אם זה יהיה טוב להפוך את השימוש לחוקי.

theAMP

New member
רק תיקון קטן...

לפחות פיזית, גראס הוא לא דבר ממכר. אבל בהחלט יכולה להווצר בו תלות נפשית מסוג מסוים.

theAMP

New member
הידד...

המחשבות שהיו לי עליהן הצהרתי בפורום זה בנוגע למחשבות בנוגע לסמים פסיכודליים מסוימים, לא נבעו בגלל ש tool משתמשים בסמים ולא נבעו מזה שאולי המוסיקה שלהם תשמע יותר מעניינת תחת השפעה... הם נבעו בגלל שאני חושב על זה אם אני רוצה או לא, אם כדאי לי או לא. נכון, יש סמים ש"דופקים" את המוח ואת הנפש, ו LSD במינונים ה"נכונים" בהחלט יכול להיות אחד מהם. אבל מריחואנה? מעניין אותי איך אפשר להוציא צמח, דבר שגודל על האדמה, "יצירת האל והטבע" מחוץ לחוק... ועל הטענה שאולי מריחואנה לא מזיקה, אך היא מסוגלת להביא לדברים יותר חמורים: אם אתה קונה מריחואנה מהדילר שלך, אז מן הסתם תהיה לך גם את האפשרות לקנות ממנו קראק, קוקאין, LSD, אקסטות, ספיד, הרואין וכל מה שבא ליד, לפה, לוריד או למוח. ברגע שאתה הולך לקיוסק וקונה מריחואנה, ה"קו האדום" לא נשבר ולא מתערער, הוא פשוט זז צעד אחד קדימה. אין שום סיבה להשאיר צמח שלא רק מזיק הרבה פחות מסיגריות ואלכוהול, אלא גם אפשר למצוא בו סגולות רפואיות מסוימות, מחוץ לחוק.

Eran911

New member
...

אני לא עשיתי מחקר על גראס וההשפעות שלו ואני לא יודע איך בדיוק הוא משפיע ומה הם התופעות שלו לטווח הארוך, אני לא חלק מקהילת משתמשי הגראס, אז לזה אני לא עומד להיכנס. אבל אני לא מסכים איתך בקשר לכך שגראס לא יכול להביא לדברים יותר חמורים. יש לי חברים שכאשר הם חשבו לראשונה על לנסות סמים, הם פנו אל הגראס, כי הוא נראה להם הכי פחות מזיק. אחרי כמה נסיונות, כאשר הם הגיעו למסקנה שהם אוהבים את הדרך שבה הגראס גורם להם להרגיש ומכיוון שהם לא ראו שום תופעות לוואי הם החליטו לנסות גם דברים אחרים. והיום הם משתמשים בדברים הרבה יותר מסוכנים מבחינת ההשפעה הפיזית שלהם, והם מכורים. אני לא אומר שגראס מוביל בהכרח לסמים יותר קשים, זה תלוי באדם. אבל העובדה היא שרוב האנשים מתחילים קודם להשתמש בגראס, ורק אחר כך מתחילים להשתמש בסמים ´קשים´ יותר (למרות שיש גם כאלה שמסתפקים בגראס או כאלה שהתחילו עם דברים ´קשים´ יותר מההתחלה). זה שהספק שלך יכול להשיג לך גם דברים אחרים חוץ מגראס, לא אומר שאתה תקפוץ על ההזדמנות ותקנה משהו אחר. כשאתה מתחיל אם משהו חדש אתה לרוב מתחיל מהקל לקשה (שזה תוצר מובהק של אי הידיעה והפחד שהחברה יוצרת במשתמש הפונטציאלי).

black8

New member
להלן תשובתי

ראשית, מה הקשר בין מדינה דמוקרטית או לא דמוקרטית - חמוד רע לך פה, תן לי לחדש לך פה זה לא קובה יש מזוודה ומטוס, אנחנו פה בדיון על הסמים ולא על דרכי השלטון של מדינתנו. צר לראות שאנשים כמוך ממש דולים את מיטב השכלתם/בינתם בנושא סמים מאתר של מפלגה. הוכח מדעית כי הגראס ממכר באותה מידה כמו אלכוהל/קפאין/ניקוטין מעבר לסתגלנותו של גוף האדם. מדעית אתה לא יכול לבוא ולבודד את סתגלנותו של הגוף זה כמו שרופא/ה לא יתנו לך אנטיביוטיקה לתקופה ארוכה שעוברת את עשרת הימים המותרים, עקב סתגלנותו של גוף האדם. כל דבר שאנחונו לוקחים בצורה ממושכת הגוף שלנו הרבה יותר חכם ממה שאתה מציג אותו הוא מפתח נוגדנים. בנוסף יצא מחקר מדעי מאוד גדול לפני 7 שנים שבו הוכח ששימוש ממושך בסמים, מכל קשת ההיצע שלהם מכחידים תאים במח, אני מניחה ששיחקת בגוגואים באותה תקופה. ובנוסף יצא מחקר נוסף בנושא שרק חיזק את קודמו לפני 5 . כל המחקרים האלו נעשו וגובשו במדינות נאורות (ארה"ב וצרפת). יקירי לפני שאתה בא ושולל תעיין באנציקלופדיה רפואית, גש לסיפריה, תעיין באתרי מדע ולא באתרי מפלגה המשתווים לכל אתר פרסומי. בנוסף קצת מידע היסטורי: בתקופת הקיסרות הסינית שימוש באופיום היה חוקי ורוב האזרחים מהעשירון העליון שלאותה תקופה צרכו אותו בנוסף לבני הקיסרות. מה שקרה הוא שאנשים התמכרו לסם וצרכו אותו בצורה הרסנית, מי שלא מת ממנת יתר מת משברון לב עם קריסתו הכלכלית או משיגרון כתוצאה מהסמים. אי לכך הקיסרות הסינית הוציאה מחוץ לחוק סחר/שימוש בסמים לכל סוגיהם. אני לא יודעת מאיפה גיבשת לעצמך את הפנטזייה הזו שבמצדינות אחרות זה לא כמו בישראל בכל מה שנוגע לסמים אבל תן לי לרענן את המידע שלך בכל מדינה נאורה ולא נאורה השימוש בסמים אסור על פי חוק (חות מהולנד). הויכוח פה הוא לא על השימוש קטונתי מלהחליט בעבורך באם לצרוך או לא, אני את ההחלטות שלי עשיתי בחיים. הויכוח פה הוא שאתה מנצל את הבמה הזו להמליץ על משהו שהוא אסור בתחליט האיסור וזו עברה על החוק (עצם השימוש בו). יקירי באותה מידה תמליץ על לעבור רמזורים באור אדום, תמליץ על פדופיליה או לחילופין על רצח... המלצה קטנה בתור מנהל הפורום חופש הביטוי מקוצץ עקב סמכות מסויימת/השפעה מסויימת שיכולה להיות לך על הילדים שמשתתפים בו.

j i m m y

New member
אני חופשי לומר מה שאני רוצה

אם אני אגיד לך לקפוץ מהגג, תקפצי ? ועוד - המידע שהצגתי בהודעה שלי מבוסס על ידע אישי בלבד, ואני בכלל לא העפתי ולו מבט אחד באתר המפלגה. רוב המידע שעליו אני מתבוסס נמצא דווקא באינצקלופדיה הרפואית למשפחה. ובקשר למה שאמרת לגבי זה שבכל מדינה חוץ מהולנד הסמים לא חוקים - את טעית ובגדול. בסיאטל, ג´מייקה, קופנהגן, ערים מסוימות בבריטניה ופורטוגל שימוש בסמים קלים לא נחשב לעבירה כלל וכלל. בקופנהגן, ג´מייקה ובאותם ערים מסוימות בבריטניה אף מוכרים סמים קלים בכל קופי שופ, כמנהג הולנד. בהודו נוהגים לצרוך צ´ארס כלאחר יד, ואכילתו לא נחשבת כלל כעבירה על החוק. ואחרון חביב - אלכוהול ממכר לא פחות ממוצרי אופיום, וקפה כלל לא ממכר אך הגוף מפתח לו סיבולת. שלך בכנות -jimmy

בוא´נה... יצאת טמבל.

ממתי סמים נחשבים חוקיים במדינות אירופאיות מלבד הולנד? וגם אם אלכוהול ממכר, אתה תמליץ למי שלא מורשה לשתות, לשתות? לא, כי זה מנוגד לחוק. בינתיים הפורום שאתה מנהל נמצא במדינת ישראל, וככזו, החוקים בה אומרים שאסור לך, בתכלית האיסור, להמליץ, לדבר על, לסחור, למכור ולרבות להשתמש בסמים שלא קיבלת ממרשם אצל רופא מוסמך. סמים לא מפתחי מודעות, אהבל נוצץ שכמותך... הם מעוררי הזיות. אם ההזיות גורמות לך לחשוב שאתה חזק יותר, גדול יותר, מהיר יותר... אשרך... זה לא באמת עובד ככה. ככל שההזיות ממושכות או תכופות, כך מידת ההבנה שלך והתפיסה המציאותית שלך נפגעות (או אולי מודעות מפותחת במיוחד, תקרא לזה)... וכל פעם שאתה לוקח שכטה, זה רק מחמיר... אם היתה לי הסבלנות או ידיעה שבאמת תלך ותקרא את זה, הייתי מפנה אותך למסמכים רפואיים שמסבירים את זה קצת יותר טוב ממני. בינתיים... סמוך עלי. כשאתה כותב דברים כאלה בפורום ציבורי, שנכנסים אליו גם ילדים, אז חופש הדיבור מקבל תפנית קטנה... ולתפנית הזאת קוראים "אחריות"... אני משוכנע שלמדת בביה"ס את משמעות המילה. כשאתה אומר כזה דבר, אתה אמור להבין, בצורה שטחית לפחות, את ההשלכות של מה שאמרת... "להמליץ" ישירות או בעקיפין על סמים, מכל סוג שהוא, זו עבירה ברורה על החוק... ובשלב זה או אחר, תיאלץ לקחת על זה אחריות... או במילים אחרות, לשבת בכלא, או לשלם קנס. בתקווה שמנעתי אסון.

chinchila

New member
הלאה מכות בין ADMINIM ../images/Emo13.gif

פצצות לגבות ומרגמות לפטמות!!!

black8

New member
המממ... מסתבר שלא

לצערי אני מבינה שאת הויכוח/דיון הזה אני מנהלת עם ילד קטן ולא בוגר שגיבש לעצמו פנטזיות על מדינות אחרות ומעשים לא חוקיים ... השד יודע מאיפה ועל סמך מה.. המדינה האירופאית היחידה שמותירה על פי החוקים שלה שימוש בסמים היא הולנד - סיבוב בן שעה באמסטרדם יבהיר לך איפה אתה טועה. האנשים שם נמצאים בשפל המדרגה האנושית, מרוב שהם מסוממים הם לא בתפקוד חוץ מכמה חיוכים דבילים אין קליטה... לגביי סיאטל, אנגליה וכ´ו חמוד תעזוב את האגדות ותתצטרף אלינו למציאות, זה שמוכרים את זה בקופי שופ לא עושה את זה חוקי, גם בתל אביב יש מספר פיצוציות שעם הקריצה הנכונה למוכר תקבל גראס - אז מה זה אומר שזה חוקי????? המממממ לא! לגביי המידע שבידך אתה זה שהמליץ לעיין באתר המפלגה, לא אני, לו דלית את השכלתך מאנציקלופדיה היית מדבר אחרת. פה אני סוגרת את הדיון הזה מאחר ולא מכבודי לנהל אותו עם אנשים/ילדים כמוך. טיפ קטן בדרך כלל אדם שנכנס לויכוח צריך להיות בטוח באמיתות דבריו וטענותיו. בכנות ובידידות black8

Eran911

New member
אני חושב שאתה ו...

´הנוטה להאמין´ לא מדברים מתוך נסיון, אלא מתוך ידע שמקורו באינצקלופדיות או סתם מתוך ידע מסיפורים ושמועות. יש דברים מסוימיים שאי אפשר להבין אותם לגמרי מבלי שאתה מנסה אותם. סמים זה דוגמה לכך. אל תבין אותי לא נכון, אני לא ממליץ לאף אחד לנסות סמים במיוחד לא למישהו שמאמין לכל מה שהוא קורא או שומע (מחשש שלאותו בן אדם יש סיכוי גדול יותר להתמכר). סמים הם מסוכנים, והם לא מתאימים לכל אחד. אתה יכול להמשיך ולדבר על כמה שזה ילדותי והורס את החיים של אנשים. אבל העובדה היא שהאומנות והתרבות בכלל מלאה גם ביצירות מדהימות שנעשו תחת השפעת סמים, וכן סמים עשו גם דברים טובים בשבילנו(ביל היקס צודק). אתה יכול לרדת על זה כמה שאתה רוצה, אבל מה כבר אתה יצרת שמשתווה לעבודתו של לואיס קרול, טימוטי לירי, פרויד (שהשתמש באופיום), ביל היקס, TOOL, אלכס גראי, ג´ימי הנדריקס, אלברכט דירר, אלברט הופמן, אליאסטר קרואלי, הביטלס, לד זפלין, קינג קריסמון, פינק פלויד ועוד רבים אחרים. כמו גם ביל קלינטון, אל גור ובוש שגם הוא ככל הנראה ניסה סמים. סמים לא בהכרח מגבילים ולא בהכרח הורסים לבן אדם את החיים אז אל תפיץ פחד שבבסיסו נמצאת בורות. הרבה מאוד משתמשים מתמכרים והחיים נהרסים להם (אם הם בכלל שורדים), אבל לא תמיד ולא בכל מצב. ולכן אתה לא יכול לקבל החלטה בשביל אחרים. מי שרוצה להשתמש שישתמש ומי שלא אז לא... אני לא עומד להכנס לפרטים כמו באיזה מדינה זה חוקי או לא, כי זה פשוט לא מעניין אותי. אבל הנקודה שלי היא שאתה לא יכול לחוות דעה כאילו היא נכונה ב 100% למרות שאתה לא חווית בעצמך את הדבר שאתה מדבר עליו, ולכן אתה לא צריך לנסות ולרדת על Jimmy, פשוט תביא את דעתך וזהו. אני לא אומר שאתה טועה או משהו כזה, להפך אני מסכים עם חלק לא קטן מהדברים שאמרת, אבל אני לא חושב שאתה צריך להתנהג כאילו אתה הסמכות העליונה על סמים, למרות שבכלל לא ניסית אותם. ושוב אני לא מעודד אף אחד להשתמש בסמים, זה בסך הכל דיון על סמים, לא רשימת תפוצה. אני לא הוספתי לך פה שום פרטים של דילרים או מקומות שבהם אתה יכול להשיג סמים ופרטים על מחירים וכאלה שטויות. אז יהיה נחמד אם תקח את הדברים בפורפורציה. וסתם שתדע לא כל סם ממכר מבחינה פיזולוגית. LSD לא ממכר מבחינה פיזיולוגית, אבל ניתן להתמכר עליו פסיכולוגית. במקרה הספציפי של LSD לא קיים שום מרכיב ממכר, אלא מדובר בחומצה שמופקת מפטרייה שגדלה על קש, שדומה במבנה הכימי שלה לחומצות שקיימות בגוף ובמזון. אני לא יודע בקשר לסמים אחרים. אבל בקשר ל LSD אתה יכול לבדוק את המידע הזה גם באנציקלופדיות שאתהכל כך אוהב. כולל http://www.infoplease.com כמו גם בריטניקה ואנציקלופדיות רפואיות. אז שוב אני לא ממליץ לך או למישהו אחר להשתמש, במיוחד לא ב LSD. כי הוא כן מסוכן ואי אפשר לחזות ההשפעה שלו על כל אדם ואדם. אני פשוט הבאתי את זה כדוגמה לכך שאתה לא יודע הכל ושלא כל הסמים באמת ממכרים מבחינה פיזיולוגית. אל תיצור בהלה ותפיץ פחדים סתם מבלי שאתה יודע אם אמת הם. זה פשוט נראה לי מגוחך איך שאתה ו´הנוטה להאמין´ תוקפים את Jimmy, כאילו אתם יודעים הכל. גם אני לא יודע הכל על סמים, לכן לדוגמה בחרתי לא להגיב על כל הנושא של הגראס, כי אני לא יכול להגיד לך בביטחון מה השפעותיו. אין לי שום כוונה לפגוע בך אבל זה פשוט מגעיל אותי איך שאתה ו´הנוטה להאמין´ עשיתם לינץ´ ל Jimmy, כאילו שאתם יודעים הרבה יותר.

black8

New member
ראשית אני אישה

אף אחד פה לא בא לעשות לינץ´/לתקוף את ג´ימי, אין לי שום דבר נגדו, אני לא מכירה אותו והוא לא עשה לי משהו שיצדיק תקיפה. לגביי סמים לצערי הרב כן התנסתי באי אילו דברים וכל מה שאני אומרת יוצא מתוך נסיון שלי ושל מכרי בנושא הכאוב הזה. הדברים שלי באים מתוך נסיון ול סמך זה עם המון בטחון בצידקתי. אין לי שום סמכות על אף אדם מלבדי, ג´ימי אדם חופשי ובסביבתו האישית והפרטית שיעשה כרצונו, לא מתפקידי לבדוק בציציותיו, אבל והאבל הגדול הוא לעולם אין לנצל במה להמליץ על משהו לא חוקי, גדולים מאיתנו נפלו בפליטות פה כאלו ואחרות. כל הויכוח התחיל עם זה שהוא המליץ על שימוש בסמים, בפורום הזה גולשים ילדים ומי כמונו יודע איזו השפעה יש לסביבה על ילדים ולי באופן אישי חורא שמישהו פולט כאלה דברים בפורום, אתה רוצה לעשן/להסניף/להזריק/למצוץ תעשה את זה, יבושם לך, אבל, אל תמליץ על זה שכל אחד מאיתנו הבוגרים יודע איזה השפעה שלילית יש לדברים האלה על החיים. אני לא יודעת הכל, בחיים הקצרים של כל אחד מאיתנו יש עוד הרבה דברים שלא גילינו/חווינו, אבל בכל מה שקשור בסמים אני יודעת 99% מהדברים שצריכים לדעת כן וזה הרבה יותר מג´ימי ומבחינתי זה מספיק. שיהיה יום טוב לכולם

Eran911

New member
תודה שהסברת למה את מתכוונת ו...

סליחה על זה שחשבתי שאת גבר
בהודעות הקודמות שלך זה נראה כאילו את פשוט פוסלת על הסף את השימוש בסמים רק על סמך ידע לא אישי. עכשיו אחרי שהסברת שאת מדברת מנקודת מבט אישית התגובות שלך נראות לי הרבה יותר לגיטמיות. למרות שאני לא חושב שהיית צריכה לכנות את Jimmy ילד, כזה נראה לי קצת נמוך. אני אישית רוצה לקיים פה דיונים מעמיקים, ואני חושב שהדרך לזה צריכה להיות נטולת העלבות (למרות שגם אני חטאתי בהעלבות פה ושם). אבל אני כרגע בהחלט מבין את דעתך, יותר ממקודם. אז תודה על ההברה

elad2040

New member
מעניין.

אחד הדברים המצחיקים ב"מלחמה נגד הסמים" זה האויבים שהם בוחרים. בשביל קצת מידע מהימן על קנאביס פנה לאתר הזה: קנאביס

FaithNoMore

New member
דעתי

זאת לא פעם ראשונה (ובטח לא אחרונה) שאני נקלעת לדיון על סמים ומוסיקה, ובפרט על סמים וTOOL. אני אישית מעדיפה לשמוע את המוסיקה שלי נטו, בלי תוספים כימיים או לא. אישית כל הפעמים שהתנסתי בגראס (ג´ויינטים ובאנגים) לא השפיעו עלי כלל. אין לי בעיה לעשן גראס מדי פעם (או פעמיים
) אין לי כוונה להתחיל לרכוש סמים, "קלים" או "קשים", באופן קבוע או לנסות להגיע להיי עם כימיקלים כי הגראס לא הזיז לי. עוד לא קראתי את התגובות שלכם, אבל אם אני אשנה את דעתי אתם תהיו הראשונים לדעת.

WashedInBlack

New member
ודעתי

אני מסכימה איתך. קיבלת כבר תגובות שעוסקות בהרבה עניינים בסוגיה הזאת, ואין לי כוח להיכנס לכל זה. אני רק רוצה להגיד שאני חושבת שמה שג´ימי כתב, שסמים מפתחים את המודעות ושהם חובה בשביל הנפש, זה _בולשיט_. אני חושבת שלחיים יש כל כך הרבה מה להציע בלי השפעה של חומרים כימיים. אני מצרפת כתובת של אתר מעניין בנושא ה-LSD. תקראו את הקטע על טריפים רעים. אותי זה די הפחיד.

למעלה