סליל

alufa4life

New member
סליל ../images/Emo13.gif

שלום, בתוך סליל שזורם בו זרם נוצר שדה מגנטי נכון? מהן הדרכים להגדלת כח השדה המגנטי? והאם זה משנה אם נכניס בתוך הסליל חומרים מוליכים/מבודדים? תודה לעוזרים

NessT

New member
תשובה

קודם כל כן :) נוצר שדה מגנטי התוך סליל שזורם בו זרם.. להגדלת כוח השדה המגנטי יש כמה דרכים: 1. ככל שיהיו יותר ליפופים (כריכות) ככה השדה המגנטי יהיה גדול יותר ולכן גם הכוח שלו יהיה יותר גדול. 2. כנ"ל ככל שהליפופים יהיו צפופים יותר (כלומר - האורך של הסליל כולו יהיה קצר יותר). 3. כנ"ל ככל שהזרם יהיה גדול יותר. (הגדלת הזרם תגדיל גם את גודל השדה המגנטי, מה שיגדיל "בעקיפין" את הכוח שלו, וגם תגדיל ישירות את הכוח שלו בגלל שהכוח שווה למכפלה של הזרם*המרחק*השדה) בקשר לחומרים בתוך הסליל - הכוונה היא האם משנה מה החומר עליו מלופפות הכריכות? אם זאת הכוונה אז כן.. אם החומר הוא מוליך אז הוא מגדיל את השדה (כי בעצם גם הוא הופך לחלק מהמגנט) וכמובן שככה גדל גם הכוח. אם אתה צריך אז יש גם נוסחאות מדוייקות שיתנו לך את הגודל של השדה ושל הכוח (מהן אתה גם יכול לראות בדיוק את הגורמים המשפיעים)..

alufa4life

New member
תודה רבה לך ../images/Emo140.gif ועוד שאלה בנושא

נניח ואני רוצה להכניס לתוך הסליל חומרים אחרים או אולי אפילו מגנט, האם הם ידחו החוצה בהשפעת השדה? שוב תודה

NessT

New member
לפי מה שאני זוכרת..

חומר שמתמגנט יימשך פנימה אבל האמת שאין לי מושג למה
(אם תדע אז תחזור לספר
) על חומר שלא מתמגנט (נגיד פלסטיק וכאלה) זה פשוט לא ישפיע כי השדה מגנטי לא יפעל עליו. ואם תכניס מגנט אז זה כבר תלוי בכיוון השדה המגנטי (שיקבע לפי כלל בורג ימני בהתאם לכיוון הזרם). הקטבים של המגנט שתכניס פשוט יסתדרו (כלומר ידחו/ימשכו) הפוך מהקטבים של האלקטרומגנט (הסליל).

NessT

New member
לפי כיוון השדה המגנטי

כיוון השדה המגנטי הוא מצפון של המגנט לדרום של המגנט. את הכיוון של השדה אפשר למצוא באמצעות כלל בורג ימני (הוא תלוי בכיוון הזרם בסליל) ולפי כיוון השדה יודעים איפה כל קוטב. ואז פשוט המגנט שתכניס ימשך אם הוא יפנה צפון לדרום // דרום לצפון וידחה אם הוא יפנה צפון לצפון // דרום לדרום. אבל בקשר לקטבים של השדה המגנטי תיקח את התשובה בעירבון מוגבל כי לא ממש למדתי את זה לעומק ואני רק זוכרת את זה מאיזה משהו שהמורה אמרה פעם..
ד"א אתה צריך את זה לבניה של משהו פרקטי או שזו שאלה כללית כזאת?

alufa4life

New member
בטוח שאין כאן בלבול בין מגנט לאלקטרומגנט?

והאמת שזו שאלה לצורך בנייה :)

NessT

New member
מהבחינה הזאת ההבדל היחיד בין אלקטרומגנט למגנט

הוא שמגנט מפעיל שדה מגנטי כל הזמן ואלקטרומגנט פועל (מפעיל שדה מגנטי) רק כשעובר בו זרם..

NessT

New member
אאה ושכחתי לשאול.. מה אתה בונה? ../images/Emo13.gif

אלא אם זה "סוד מקצועי"

alufa4life

New member
חח זה לא ממש סודי

פשוט אני רוצה לנסות לבנות מין מכשיר שיוכל לא לאפשר כניסה של חומרים אליו, וחשבתי על הכיוון של יצירת שדה מגנטי שידחה כניסה של דברים אליו. האמת קיים כבר צעצוע של סביבון שמרחף מעל משטח, אם מישהו יודע איך הדבר הזה בנוי אני מאד אודה לו :)

NessT

New member
דברים?

אם אתה רוצה שלא תהיה אפשרות להכניס אליו אף חומר אז זה לא יכול להיעשות עם מגנט.. מגנט פועל רק על חומרים מסויימים. ובקשר לסביבון אין לי מושג סורי.. בכל מקרה בהצלחה

למעלה