סליחות

סליחות

ביום הכיפורים אנו מתבקשים לסלוח. מהי הסליחה עבורכן, האם אתן מסוגלות לסלוח ולו בלבכן, האם אתן מסוגלות לסלוח לעצמכן ? ובמידה וכן... למי ו/או על מה תסלחו השנה ?

גילור

New member
אני מסוגלת לסלוח לכל אדם באשר הוא

אדם. תמיד. כל עוד ברור לי שטעותו לא נבעה מרוע נטו או רצון להרע ולהכאיב. אנשים שמכירים אותי היטב אומרים שאני סולחת מהר מדי. פעם חשבתי שזו מגרעה. היום אני מבינה שזו תכונה טובה. ולעצמי? כמובן שאני מסוגלת לסלוח. שאם לא כן אוי לי.

אשרייך וטוב לך. הסליחה העצמית לטעמי

קשה הרבה יותר מאשר לסלוח לאחר. אכן אם לא נסלח לעצמנו, אוי לנו. אבל השאלה היא אם אנחנו באמת מסוגלים לסלוח לעצמנו. להפנים, להבין ומכאן לשחרר ולסלוח בשלמות. עד לא מזמן סחבתי לי על הגב מטען מאוד חורג ולא יכולתי לסלוח לעצמי מצאתי כל כך הרבה תירוצים וסיבות למה עשיתי ולמה בכל זאת לא לסלוח ניסיתי שאחרים יסלחו לי ניסיתי הכל סלחתי לעצמי ? קצת. לא לגמריי. עוד קשה לי עם זה להבין שזו אני הייתי וזה מה שאני עשיתי. אני יודעת שמתוך מה שעשיתי צמחתי. אני יודעת ומודעת לכך שאלמלא זה לא הייתי מבינה אחרת ובכל זאת... הסליחה השלמה והשחרור קשים לי ועדיין זה חוזר אלי מדי פעם.

גילור

New member
לשחרר קשה לי. לרדת מנושאים מסויימים

קשה לי. אבל לסלוח לעצמי - כן. לא חושבת שאי פעם עשיתי משהו כ"כ נורא שעליו אסור לי לסלוח לעצמי. נדמה לי שכך את גם צריכה לחשוב על עצמך, אם כי אין לי מושג על מה מדובר. אני אישית מאמינה שכל עוד לא פגענו באדם במזיד וכל עוד לא עשינו משהו מתוך רוע נטו, בהחלט יש עליו סליחה ומחילה עצמית.

אז איפה למעשה הסליחה ?

או שזה בבחינת נסלח אך לא נשכח ? לדעתי סליחה מלאה יכולה להתקיים כאשר שחררנו את זה החוצה וזה מה שאני לא מצליחה לעשות לשחרר. עד הסוף. להוציא ממני או כמאמר נינט להקיא ?!

גילור

New member
אוקי. לוקחת חלק ממה שכתבתי חזרה.

צודקת. ברגע שאני אוכל לשחרר את אמא שלי מהסיסטם שלי, רק אז באמת אסלח לה על דברים שעכשיו אני לאט לאט לומדת להבין שהיא לא עשתה מרוע, אלא מחוסר ידיעה ומאינטואיציה שגויה, ורק אז אולי אוכל להגיע ל"תיקון" אמיתי.

זה כל כך נכון גילורי

זו הדרך שאני הצלחתי ממש לסלוח לאמא שלי. הבנתי. פשוט הצלחתי להבין שהיא לא עשתה שום דבר מרוע אלא מחוסר ידיעה. היא פשוט היתה מי שהיא ונתנה מה שהיא יכולה לתת בדרך שהיא מכירה וזה הכל. כשהבנתי, סלחתי. לגמריי.

גילור

New member
זה תהליך שאני חייבת לעבור עם עצמי

וכמה שיותר מוקדם יותר טוב. חייבת לעבור אותו גם בשביל עצמי וגם כדי להיות אמא טובה יותר לילדי ולא לתת למה שינקתי מאמא שלי והתרגלתי אליו להפשיע עלי כ"כ ולהכתיב את האימהות שלי, כי זה פשוט רע. לי ולילדים.

מסוגלת לסלוח, בחיים לא שוכחת...

כי זה נצרב בדם שלי ובנשמה שלי, וקשה באמת לשכוח. לסלוח לעצמי מאוד קשה לי, אולי על סף בלתי אפשרי אבל עובדת על זה עם עצמי בכמה מישורים, אולי בעתיד אני אשתף, כרגע זה ביני לביני
.

מממאיה35

New member
אז מה הרעיון?

עבור יהרעיון של סליחה זה לשחרר ממני, כמו "לזרוק" החוצה, מספיק ודי.. אם את לא שוכחת, זה "צרוב" בך, זה חלק ממך, זה לא נותן מנוחה.. בכל שלב את יכולה להזכר בזה וזה יעכיר את המצב רוח, לא? נסי לחשוב למה אחרי שסלחת קשה באמת לשכוח? האם הסליחה היא באמת אמיתית מכל הלב והנשמה? האם הסליחה היא מלאה, או שנותר עוד קמצוץ שלא סלח?

יש דברים שאי אפשר לסלוח להם...

כמו מילים שנאמרו, וכוחם עדיין משפיע למרות שעברה יותר משנה.

השאלה היא, למה זה טוב ?

את סוחבת על עצמך מטען כבד וקשה למעלה משנה... נאמרו מילים ואת בוחרת לקחת אותן איתך, את כל המשא הכבד והקשה והפוגע שהן נושאות עמן. זו הבחירה שלך. והשאלה היא כאמור - למה זה טוב ? במה זה מועיל לך ?

זה לא מועיל...

אבל... פשוט ככה זה, לפעמים אי אפשר באמת לסלוח, אפשר להמשיך הלאה, אפשר להמשיך לשמור על קשר טוב, אבל לסלוח באמת אי אפשר. גם את לא היית סולחת לו אימך הייתה אומרת לך משהו כמו שהיא אמרה לי, תאמיני לי.

מממאיה35

New member
אני שומעת עד כמה את פגועה

מאמא שלך.. ואני באמת יכולה להבין לליבך..
... האם דיברת עם אמא שלך על עד כמה היא פגעה בך? ואולי אפשר בכלל לסלוח בלי לדבר, בלי לקבל סליחה ממי שפגע, במקרה הזה מאמא? אני שואלת את השאלות האלה גם את עצמי, שסלחתי-לא סלחתי. אני רואה כמה לסחוב את הכעס לא משרת אותי, ויודעת שיגיע היום ואפתח את זה.. יגיע היום.. מתי? איו לי מושג, אבל לבטח הוא יגיע.. וכל מה שאני מתארת לעצמי, הוא שלא משנה התשובה, משנה ההקלה שארגיש אחרי.. מכירה את ההקלה הזו, כמו אותו הרגע בו סיפרתי לעולם את הסוד שסחבתי איתי איזה 15-20 שנה.. מאז החיים השתנו, הגלגל הסתובב.. אני כבר לא סוחבת לבד.. וככה יהיה גם עם "העימות" עם לבקש התנצלות... ברור שהתנצלות לא מוחקת את מה שקרה, ובכל זאת, אני מקווה שיש איתה איזו תחושת הקלה.. ימים יגידו..

אמרתי לה שאני מנסה לסלוח לה

אבל לא בטוחה שמסוגלת באמת לסלוח ובטח שלא לשכוח. אולי תבינו אם אני אכתוב את הסיפור המלא, למרות שאישית אותי מזעזע עדיין: לפני כשנה כשגיסי היה בארץ ללא אחותי, ועמד לנסוע חזרה, הייתי בדיוק על המחשב בחדר עבודה של אמא שלי, והיא ביקשה שארד לומר לו שלום, ואמרתי "עוד שנייה" כי הייתי באמצע משהו חשוב לפורום שמנהלת, וידעתי שהוא לא יוצא באותו הרגע ממש. ואז כמובן התחילו צעקות, כי זאת הדרך היחידה שאמא שלי מכירה, התחילה לצרוח עליי, אני התעצבנתי מהתגובה שלה וצעקתי חזרה והחלטתי לעשות דווקא ולא לרדת, ואז אמא שלי התעצבנה כפליים ואמרה שחבל שנולדתי, וכל זה רק בגלל שלא אמרתי לו שלום, לבעל של אחותי, שהוא לא בשר מבשרה אלא אני זאת שבשר מבשרה. נכון לא הייתי צריכה לעשות דווקא ולא לריב איתה, אבל מפה ועד להגיב ככה ולומר שחבל שנולדתי... גם לי יש גבולות ואני סולחת על הכל- על ילדות ונעורים בצל צעקות ומריבות כל היום, על המרירות שלה כלפיי, על זה שתמיד היא מכניסה אותי באמצע במריבות שלהם, ועל זה שמעולם לא הרגשתי נאהבת על ידה באמת, כי תמיד אחותי הייתה המוצלחת, היפה, המוכשרת ומה לא... אז כן, קצת קשה לסלוח למישהו שילד אותך ואומר בשיא הרצינות שחבל שנולדת. היא התנצלה, וניסיתי לסלוח והנה עברה יותר משנה, וזה עדיין כואב כמו עז, ועדיין מר ועצוב לי שנאמרו הדברים האלה, כי אפשר לחשוב איזה מעשה נוראי עשיתי...

מממאיה35

New member
../images/Emo24.gif

אני מבינה את הכעס, את הפגיעות.. את הרגשה שלא משנה מה תחליטי, המילים הללו נצרבו בך, נחקקו, ואי אפשר יהיה למחוק אותן.. אותן מילים שמצטרפות להרגשה וליחס שאת מקבלת מאמא שלך לכל אורך השנים.. מצד שני, שוב - האם הכעס הזה, הצריבה הזו משרתת אותך? האם את באמת רוצה שהיא תמשיך ללוות אותך? אולי את יכולה לחשוב על דרך כלשהי לסלק אותה ממך?

מממאיה35

New member
כמוך - כמוני

אני מקווה שעוד יהיו לי.. למעשה אני בטוחה שיהיה לי לא רק את הכח אלא גם את האומץ לפתוח ולשחרר לגמרי.. מתי שזה יגיע - יגיע.. עד אז אני משתדלת לא לכעוס על עצמי יותר מידי.. ~לילה טוב~

לקח לי זמן להגיב לך ולהילה בסגול

כי חשבתי על התגובות שלכם ולא ממש ידעתי מה להגיב. אני חושבת שאני כועסת על עצמי שנתתי למצב להגיע להיות כזה, שלא עצרתי את זה ביחס של ההעדפה של אחותי על פני כל היקום מבחינת הוריי, וכשזה הגיע לנקודה הזאת של לומר שחבל שנולדתי ורק בגלל שלא רצתי ישר לומר להתראות לגיסי, שהוא גם קדוש מבחינת הוריי- פשוט אין לי את הכוחות האלה לסלוח, וביננו- גם לא את הרצון, יש דברים שאסור לסלוח עליהם, במיוחד שזה בא מהורים, שאמורים להגן, לאהוב ובמשפט כזה נוראי אין אהבה בכלל.

למעלה