סליחות

m i c h a l i

New member
סליחות

על מה הכי קשה לכם לסלוח? מה הדבר עליו לא תיסלחו לעולם? האם קשה לכם לבקש סליחה מאחרים? על מה סלחתם לעצמכם השנה? גמר חתימה טובה

s h o o s h a

New member
סליחות

יום כיפור, ייעודו הוא 'להתנקות' מחטאי השנה שעברה. ואני חושבת שגדולתו של אדם היא ביכולת לבקש סליחה מייד כאשר הרגיש כי טעה או פגע. לא למשוך ולשמור עד יום כיפור ואז לבקש מין סליחה קולקטיבית. סליחה בין אדם לאדם היא סגולה שלא רבים ניחנים בה, לצערי, וחבל. וחבל עוד יותר, כאמור, שממתינים עם הסליחה, כי לפעמים חלון ההזדמנויות נסגר ונשארים עם הרגשה נוראית של פספוס. ולכן, אני לא מבקשת סליחה מאיש. לא ביום כיפור. אלא כשמרגיש לי לבקש. ואם יצא בדיוק בערב יום כיפור, אז....
מאחלת לכולנו שנה טובה וגמר חתימה טובה שנלמד להיות בראש וראשונה סלחניים כלפי עצמנו ופחות ביקורתיים כלפי אחרים ו...שהיה לנו טוב בגלל הרוח מילים: מיכה שטרית
יהיה מה שיהיה אני עוד אשנה אני אגשים את חלומי נושאי בשורה רעה מכות או עוד גזירה לא ישנו את מהותי. אני את והאל שלצידי עוד ננצח לא בגלל הכח רק בגלל הרוח הנושבת בגבי. רק בגלל הרוח בתוכי, במוחי, בנשמתי רק בגלל הרוח בתוכי, בדמי, בנשמתי. את שיש לי להגיד, אני עוד אצרח אפילו בירח ישמעו מי שיגיד: "לא כך" אותו לא אשכח יבוא היום אוכיח צדקתי. אני את והאל שלצידי...

לשקרנים

קשה לי לסלוח והכי קשה לי לאנשים שמסתירים ת'שקר גם שתפסו אותם

דווקא עכשיו

נכנסתי קצת לתקופה מסובכת בחיים שלי ואני לא מצליחה להפסיק לרטון ו"לקלל " אלוהים תסלח לי

מאוד קשה לי לסלוח

לאדם שחושב שהוא אבא טוב לילדה שלי ומשאיר אותי לדאוג לכלכלה שלה לבד ועל זה אני לא אסלח לו .גמר חתימה טובה לכולם

m i c h a l i

New member
מרשה לי לשאול עוד שאלה?

את לא חייבת לענות אבל אני אשמח אם כן... אני מבינה את המצב בו את נמצאת אבל האם את באמת חושבת שלא תוכלי לסלוח לו או שאולי את כועסת קצת על עצמך?

אני אולי אסלח עד אחרי יום כיפור

אבל זה לא נחשב נכון ? פשוט מעצבן אותי שהוא ממש דואג רק לעצמו . ואם הוא היה עוזר לי הייתי יכולה לתת לה חדר משלה , מיטה משלה העשרה וכל מה שילד בדור הזה צריך אני אומנם משתדלת מאוד ולא חושבת שאני צריכה לעשות את זה לבד . ולמה אני צריכה לכועס על עצמי ? לא הבנתי .

רציתי לומר לך ...

שאני אם לבת 18 ומעולם אביה לא נתן בשבילה מאומה. אף פעם בחייה לא קיבלה ממנו מתנה ליום הולדת, או הלכה איתו לקניון או סתם טיול ליום אחד. אינני מרגישה כי אני לא מוכנה לסלוח לו כי אינני כועסת. בעבר כעסתי אך הרבה עם הכעס לא היה מה לעשות לכן תיכננתי את חייה וחיי בצורה כזו שהוא היה שולי מאוד. אף פעם לא הסתתי אותה נגדו וגם כיום למרות שהקשר מאוד רופף (אפילו שהוא מצידו מנסה מאוד להיות בקשר הדוק יותר) כשהיא מדברת עליו בצורה לא הולמת אני מעירה לה ומעמידה אותה על מקומה. השתדלי להסתדר לבדך, בלעדיו ולתת לבתך את כל מה שאת יכולה ובמשך הזמן אולי הכעס ידעך. מאחלת לך ולבתך שנה טובה וגמר חתימה טובה ושלא תדעו כעס יותר.. רק חיוכים וימים יפים.

יש בזה

המון אך לדעתי האוצר הקטן שלך לא צריך לספוג את תוצאת הוצאת אי הפיוס שלך עליו. ותאמיני לי שמוציאים אם לא סולחים ואפילו לא שמים לב!

האוצר הקטן

מפונקת מספיק אני יודעת שלפעמים העצבים יוצאים מכלל שליטה ולא עוזר שהיא בבית ושומעת הכל . הכל היה נמנע אם הוא היה פשוט עושה מה שהוא צריך לעשות ולא עולה לי עכשיו כ"כ ביוקר.

m i c h a l i

New member
דגיג האם אתה

סולח ושוכח? או שקשה לך לסלוח אבל אתה מתרצה בסופו של דבר?

a44

New member
אפשר להתגרש ממך?

אתה נשמע לי אידיאלי לגרושין אם אינך זוכר... לי תמיד דואגים להזכיר את "עוולותי", ונראה לי שכך זה ימשיך, לצערי, עד שהקטנה תעמוד על דעתה ותשתיק אותו...

../images/Emo12.gif

אני גירושין? מה זה בכלל? אני רק זוכר תיום שליוו אותי שתי שוטרים לביתן עם מישהו שהיה לבוש שחור. ומאז אני לא זוכר כלום...

ielly

New member
צביעות....

הכי קשה לי לסלוח על שקר וצביעות עד כדי גועל ולפעמים אפילו לא לסלוח כלל..וממש לא קשה לי לבקש סליחה אני עושה זאת הרבה מהסיבה היחידה שאני מאוד אמיתית ואומרת כל מה שאני חושבת גם אם לפעמים זה קצת פוגע. סלחתי לעצמי על המסקנה שכנראה אני אף פעם לא אהיה אימא טובה בעיניי ואני גם סולחת לכל הנשמות הטובות שמלחששות מאחרי גבי.. שנה טובה שנת אושר בריאות והכי חשוב המון אהבה.

ajr123

New member
תשובות למיכלי

על מה קשה לי לסלוח? לחברות שחשבתי שהן חברות אבל לצערי טעיתי, לאנשים שחושבים ששקר זה גם דרך לצאת ממצבים לא קלים, לכל הצביעות של ממשלתנו. מה הדבר שאני לא יסלח לעולם? לגרושי על כך שבחר לא להכיר בילדה המקסימה שהיא עכשיו רק שלי. לא קשה לי לבקש סליחה מאנשים אין לי אגו ולכן זה יותר קל. על מה סלחתי לעצמי? שעדיין לא מצאתי אהבה חדשה מקווה שזה יקרה בשנה בקרובה, למעני ולמען שחר המקסימה שלי. גמר חתימה טובה וצום קל לכולנו.

למעלה