סליחות

סליחות ../images/Emo24.gif

מתי בפעם האחרונה סלחתם לעצמכם ועל מה סלחתם
האם קל לכם לסלוח לאחרים?

סליחה זה דבר נפלא

כשאני מצליחה לסלוח לאחרים אני מרגישה כאילו שחררתי את עצמי מעול ואני חופשיה לסלוח לעצמי לפעמים הרבה יותר קשה לי

Mr Mars

New member
סליחות מפה לשם ..

אמ.. אני לא זוכר מתי סלחתי לעצמי אבל.. אני סולח לאחרים בקלות נסבלת... אפילו אם הם עשו משהו באמת רע כלפי הרחמנות שלי פועלת שעות נוספות, אני פשוט סולח להם מהר מדי... אני חושב שצריך לשנות את זה ,שהם לא ימשיכו לבצע את הרעות הללו,ובכך לא יסמכו שאני סולח להם בקלות. מה אתם חושבים?

מיסטר מרס

נראה לי שאתה מכניס לסל אחד המון דברים. צריך להבין שסליחה לאחרים היא בעקר בשביל השקט שלך. כל עוד אנחנו לא סולחים הדבר ממשיך להעסיק אותנו ולכלות את האנרגיות שלנו, לזמזם לנו בראש ולהטריד אותנו, פשוטו כמשמעו. כשאנחנו סולחים אנחנו בעצם סוגרים את הארוע בעבר בצורה שלמה כך שאיננו צריכים להמשיך להתעסק אתו עוד. זה מפנה לנו המון עצמנו. הסליחה איננה באה ממקום מרחם. רחמים אינם באים ממקום חומל או כזה שמתחשב בצרכים שלך אלא מתוך איזו פטרונות, אפילו התנשאות על אחרים. האם זהו המקום ממנו אתה סולח? ואם אתה סולח לאחרים בקלות רבה כל כך הכיצד זה אינך מצליח לסלוח לעצמך? אתה שואל מה לעשות על מנת שהחברים שלך לא ינצלו את הסלחנות המופלגת שלך כדי להרע לך. שאלה טובה. על גבולות שמעת? זוהי זכותך המלאה להציב לחברים שלך את הגבולות שלך על מנת שלא יפגעו בך. זוהי חובתך להגן על עצמך מפני מה שאתה חווה כ"רעות" שהם מעוללים לך. אם אתה רוצה לעצור אותם מלפגוע, שים גבול שאומר 'עד כאן' ושמור עליו. הדבר הזה איננו קשור לסלחנות. סו"ש רגוע.

Mr Mars

New member
אז כדאי...

אז אתה חושב שכדאי להמשיך להיות סלחן אך עד גבול מסוים... אמ.. נראה לי שאני אצטרך לעבוד על זה

לירננה

New member
"סליחה לאחרים היא בשביל השקט שלך"

אזה משפט! הוא כל כך נכון לי קשה לסלוח לאנשים אני נוטרת כשפוגעים בי. אבל אני משתדלת יותר לסלוח עכשו. אפילו אם אני חושבת "לא מגי לו שאני אסלח לו" בדיוק בגלל מה שאמרת.

למעלה