סליחה על הבורות.....

• פותח הנושא TLVV
  • פורסם בתאריך

TLVV

New member
סליחה על הבורות.....

אבל מה זו מגיה לבנה?? אני דיי מתעניינת ויש לי קצת רקע אבל לא מספיק. אודה לתשובה.

nepthys

New member
מאגיה זה שינוי מצב כלשהו.

המצב הוא בדרך כלל רוחני (רגשות של אנשים, שמשפיעים על מעשים של אנשים) ויש כאלו שאומרים שהוא יכול להיות פיזי (כדורי האש של כולכם) למרות שלדעתי אין קשר אפילו לא קטן (אם זה פיזי, זה פיזיקה, לא מאגיה!). השיטה של שינוי המצב מושפעת מהמון גורמים ואמונות. יש שיטות מאגיה מהקבלה היהודית, הנוצרית (אם אפשר לקרוא לזה קבלה), ושיטות שונות ממסורות שבטיות פגאניות. ישנן שיטות חדשות, ישנן שיטות עתיקות, ויש שילובים של שתיהן. מאגיה ודת הולכות ביחד לפעמים, אבל לפעמים לא. עוסקים רבים במאגיה מוצאים את "ביתם" באחת מהמסורות הפגאניות מכיוון שבהן אין איסור על כישוף והוא נחשב לבסיסי וזמין לכל אחד (למרות שבעבר לא תמיד זה היה ככה). עוסקים אחרים, כמוני, פשוט חוקרים כל דבר, ומחכים למשיכה לכיוון מסויים. ויש עוסקים במאגיה מהדתות המונותאיסתיות הגדולות, בהן כישוף זה דבר שנוי במחלוקת... חוץ מהאיסלאם, כמובן.. בכל אופן, כל השיטות מבוססות על טקס כלשהו שבו האדם אוגר אנרגיה (יכולה להיות מעצמו, מהיקום, מיישות או אל) ומשחרר אותה לכיוון מטרה כלשהי, בתקווה שהיא תתגשם. ןלגבי הלבנה - אני לא יודעת אם לחזור על זה שוב, מכיוון שכבר דיברנו על זה מספיק. בכל אופן, בכללית העברת גבול ברור ומוחלט בין טוב לרע זה בלתי אפשרי, גם כי אצל אנשים שונים לטוב יש משמעויות שונות, וגם כי לא ברור לפעמים מה באמת חשוב - המטרה או התוצאה. כלומר, או הכוונה שלך הייתה טובה, אבל התוצאה נוראית, האם זו עדיין מאגיה לבנה? בכל אופן, אני מניחה שזהו.. הצעות, רעיונות?..

nepthys

New member
טוב,

מכיוון שמורנינג סטאר לא מוכן לתקן אותי בפומבי, אז אני רק אגיד שהוא העלה לי את העובדה שגם אנשי הג´יהאד קוראים לחיסול הפגאניזם ובדיוק עכשיו הייתה תקרית ענקית של שריפת פסלי בודהא באפגניסטן. תודה על התרומה בכל מקרה..:)

morning star

New member
../images/Emo32.gif קטן על האיסלאם

האיסלאם הוא הדת הכי פחות סבלנית לפאגאנים באשר הם. בקוראן ישנה קריאה לג´יהאד כנגד כל הפאגאנים (אלא אם ימירו דתם לאיסלאם) בכל מקום שהוא בעולם. לא מזמן הרסו הטאליבן (השולטים באפגניסטן - ארגון/מפלגה מוסלמית קיצונית) פסלי בודהא בני אלפי שנים, חרף מחאת העולם (והם גם תומכים בארגוני טרור - וזה הקשר הישראלי... במיוחד בבן-לאדן הידוע לשמצה). יוצאי דופן אולי הם מאמיני דת זאראטוסתרא באיראן (אני רק יכול לשער שמאחר והם היוו חלק כה אינטגרלי בהיסטוריה של האזור, ואולי בכלל המונותאיסטים הראשונים - לא בדיוק - כך שהחליטו להשאיר אותם). אין זה אומר כי אין מאגיה וכישוף באיסלאם - נהפוך הוא. ישנן אגדות רבות באיסלאם על ג´ינים ושדים אחרים, מלאכים ומכשפים - ישנם כישופים ערביים ואיסלאמיים למכביר (ואני משער שמכאן ההשפעה הרבה על יהדות מרוקו וערב בכלל ואמונתם בקמעות). ישנו גם זרם הסופים (סופיזם) - "הדרווישים המחוללים" - שהינו זרם של "תורת הסוד" המוסלמית (ודווקא זרם מאוד ליברלי ופתוח יחסית לשאר. נו טוב, כל העולם ליברלי לעומת השיעים). שלכם הנווד

nepthys

New member
אז בעצם אין הבדל

גם באיזורים מסויימים באירופה נותרו עדיין אמונות מאוד דומות לאמונות הפגאניות, רק במסווה קטן. הרבה סיפורים קלאסיים ואגדות קשורים לפגאניזם, והרבה מנהגים, בכל דת מבוססת-תנ"ך, מעורבבים במעט מהשבטים שאותו ציבור היה פעם. ובכלל, בתנ"ך עצמו ישנן גם השפעות פגאניות, לא?

morning star

New member
המון

אני בדיוק קורא ספר על זה... השפעת החגים הפאגאניים על החגים ביהדות. ("מועדי השנה" של מ.ז. סולה). שלך הנווד

wicca_sphere

New member
רק רציתי להגיב ש...

ההסבר שלך על המושג מאגיה לא היה יכול להיות יותר טוב
רק שכמובן אני אישית חושב שיש מאגיה "לבנה" ו"שחורה" כי כללים בכישוף בעקרון יש... שזה harm no one אבל שוב... גם זה עניין שמשתנה מאדם לאדם אבל אני עדיין חושב שיש כללי "התנהגות" ואתיקה בכישוף... (השקפת עולם אישית שלי)

nepthys

New member
תודה..:)

זה קשה להסביר כזה מושג, לפחות מבחינתי, אני תמיד בטוחה שיש לי המון טעויות קטנטנות..

nepthys

New member
רגע,

זה לא שאני אומרת שלא צריכה להיות אתיקה. מבחינתי אתיקה זה חשוב בחיים עצמם, אבל אני פשוט לא אוהבת להגדיר דברים כשחור ולבן, מכיוון שלפעמים יש קונפליקטים ולפעמים יש דברים שהם ממש רגל אחת מחוץ לקו. אני פשוט הולכת על פי מצפוני האישי, ולפי מה שנראה לי נכון (מה שגם ככה לא משפיע מכיוון שכל מה שאני עושה אני עושה עלי ולא על אחרים). חוצמזה, רק לציין, אני לא מאמינה בחוק השלושה ובכל "החזר קארמה", אני פשוט חושבת שזה תירוץ שנבנה כדי לגרום לאנשים עם מוסר מפוקפק לא לפעול בצורה שתזיק לחברה. תירוץ יעיל במיוחד..:)

wicca_sphere

New member
הערה אישית

לצערי הרב, ואני משוכנע שלצער רבים אחרים, מנסיון אישי, יש החזר קארמה וחוק השלושה נכון... אני גם פיקפקתי מאותן סיבות כמוך בדיוק, את שחטפתי את סתירת הלכי שחוק השלושה היה נכון... למרות שאני בספק ששיכנעתי אותך שהוא קיים, אני מקווה שעשיתי בהודעה הזאתי משהו

למעלה