סליחה בשם ההנהלה

user32

Well-known member
מנהל
סליחה בשם ההנהלה

הגיע הזמן הזה בשנה לבקש את סליחת חבריי הפורום המכובד. על כל אותם פעמים שבלהט הדיון (וויכוח?) שלחתי אמירות מיותרות, השמצות חלילה או פגעתי במישהו.
מקווה מאוד להתאמץ יותר בשנה הקרובה לשמור על דיון תרבותי ומכבד.

ושיהיה גמר חתימה טובה לכולנו, וצום קל ומועיל לצמים ובזהירות בכביש לרוכבים...

AnarchistPhilosopher

Well-known member

זה מבדר שיש אנשים שמחכים כל השנה ליום הזה, כאילו שלמישהו באמת אכפת מהיום הזה.
&nbsp
חג אופניים שמח גם לך!
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
בני אדם צריכים ימי זיכרון

מיום השואה, דרך יום העצמאות ועד ליום הולדת שלך (אתה חוגג אני מניח?) או יום הנישואין או חלילה יום השנה לפטירה של קרוב, להבדיל - יום האהבה, וכן, גם יום כיפור.
הימים הללו אין בהם מכדי להוריד מהחשיבות של הדברים ביום יום. אני כל השנה אזכור שאני בן 39 אבל באוקטובר הקרוב (תרגישו חופשי לשלוח מתנות) אני זוכר יותר מתמיד

ונזכיר הלכה יהודית מפורסמת (מהמשנה): "האומר: 'אחטא ויום הכיפורים מכפר' - אין יום הכיפורים מכפר!"

AnarchistPhilosopher

Well-known member
היה גם לא מזמן יום בריאת העולם...

זה עדיין מבדר אותי.
&nbsp
אני מניח שהדוסים ושאר הדתיים כמוך ייקחו את זה ברצינות.
חג שמח!
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
אתה יכול להרגע, הכל ברוח טובה

שאלו פעם את פרופ' ישעיהו ליבוביץ שכידוע היה מדען גדול וגם מאמין גדול איך הוא יכול להאמין שהעולם נברא לפני 5000 שנה?

אז הוא ענה בזעף כהרגלו: "אני יודע שהעולם קיים מליארדי שנים ומאמין שהעולם נברא לפני 5000 שנה".

rj111

New member
הייתי פעם בהרצאה שלו על ההבדל בין יעיל למועיל

ההבדל היה די ברור, אבל לקח לי 20 שנה ליישם בעבודה...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אז איך הוא ענה לשאלה לכך שהידע שלו סותר את האמונה שלו?

אני יכול להאמין שאם אני אעשה משהו אז ב-5 בפברואר 2019 יירד שלג בכל הארץ...
&nbsp
זה לא אומר בהכרח שהאמונה שלי נכונה כמובן.
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
אם אתה נאמן לניק שלך אז אתה מכיר את התשובות

יש על זה אינספור מאמרים, הסברים ואפילו ספרים שלמים.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא יצא לי לקרוא כל ספר שיש.

אז תספר לי איך הוא מתרץ את הסתירה?
&nbsp
אני רק יודע שידיעה היא אמונה מוצדקת, בעוד שאמונה בכללי לא חייבת להיות מוצדקת, ומי בכלל קובע איך האמונה שלנו מוצדקת או לאו?
&nbsp
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
לדאבוני, אין לי את האנרגיות להכנס לזה כרגע

זה לא רק אמונה מול ידיעה. זה גם במה אתה מאמין. למשל, האם סיפור מעשה בראשית הוא בעל רבדים עמוקים ולא literally כמו ספר ילדים? מה בדיוק מייצג "יום" בתורה? גם לפי תפיסת חז"ל, ספר בראשית לא נלמד כמו טקסט פשוט. אז אתה יכול לראות את זה כמטאפורה אם להשתמש במושגים פחות דתיים.
ואם אתה רוצה לגלוש עכשיו לכל סיפורי התנ"ך, ולגמרא ,ולמדרשים ולקבלה ולכל דבר אחר אז זה לא ייגמר אף פעם ואני גם לא האיש לשאול אותו. סה"כ מתכנת ויהודי פשוט.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אה ספר מטאפורות...

מוזר שיש שנשבעים על ספר מטאפורות בבית משפט... באותה מידה אפשר להישבע בהארי פוטר... :->
&nbsp

BravoMan

Active member
החלטתי לקרוא לזה "אדיוט*" - "אדיוט כוכבית", וליבוביץ אינו

היחיד.
&nbsp
למוח האנושי יכולת מופלאה לעבוד ב-"פזות" נפרדות, או "לבצע מידור" או איך שלא תקראו לזה.
&nbsp
אני לא פסיכולוג, או נירולוג, אני רק מדבר בשפת העמך על מה שאני רואה:
אייזיק ניוטון היה גאון בפיזיקה שגילה חוקים שלא רק משמשים אותנו עד היום, מאות שנים אחרי מותו, אלא ככל הנראה לאולם לא יופרכו.
&nbsp
אך מה שרבים לא יודעים עליו, זה שהוא היה גם אלכימאי, בנוסף להיותו פיזיקאי.
כמובן, היות ואלכימיה היא קשקוש גמור נטול יסודות מדעיים, מעולם לא יוצא לו כלום מהתעסקותו עם זה.
&nbsp
כשאני נכנס לוויכוח על חכמתם של דתיים, ובמיוחד חרדים עם אנשים מסוימים, תמיד זורקים לי בפנים את מכון וויצמן, או זוכה פרס נובל כזה או אחר חובש כיפה.
&nbsp
אבל זה רק מוסיף ראיות לגישה שלי: אפשר להיות גאון עולמי בתחום צר מסוים, ובו בזמן אידיוט גמור בנושאים אחרים...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שתי הערות

"אייזיק ניוטון היה גאון בפיזיקה שגילה חוקים שלא רק משמשים אותנו עד היום, מאות שנים אחרי מותו, אלא ככל הנראה לאולם לא יופרכו."
&nbsp
1. לעולם.
2. חוקי ניוטון טובים למהירויות קטנות מאוד, ולא חלים על כל היקום. (קשה לקרוא לזה חוק אם זה לא חל על כל הטבע). היו לו הנחות שקריות כמו מהירות אינסופית כחסם העליון למהירויות וזמן מוחלט.
https://www.quora.com/Which-of-Newtons-Laws-was-wrong

למעלה