סליחה, אני שאלה.

אוֹחַ

New member
סליחה, אני שאלה.

דורית, בסליחה המוקדמת שלה, הזכירה לי שבמקום בו למדתי, תמיד כשנפרדנו ממישהו לתקופה ארוכה, בידיעה שהוא לא יחזור לפני יוה"כ הקרוב (אם, נניח, הרגנו אותו, והשלכנו את הגופה לים) הקפדנו, בין שאר דברי הפרידה, גם לבקש את סליחתו (היה שלום, וסליחה על הדגים). אבל זו תחמנות. כמו האמירה הממזרית הזאת מפרקי אבות: "ושוב (בתשובה) יום אחד לפני מיתתך"... אופס. אבל אתה לא יודע מתי תמות... אולי מחר? ככה ניסו להחזיק אותנו נחמדים אחד לשני, אפילו במקלט, כשהיינו מחכים בחושך מוחלט, אחרי שראינו חצי מ"הנשרים פשטו עם שחר", והמורה היה יוצא להתקשר לשרת ולשאול אותו איפה לעזאזל הגליל השני של הסרט. כי לך תדע אם זה שזרקת עליו עכשיו את מה שנשאר לך מהתפוח לא יעלם לך, ויחזור רק אחרי יום כיפור. תחמנים! אני לא אסלח להם על זה בחיים. אה, והשאלה מהכותרת. בעצם, שאלות:
מי צריך לבקש מכם סליחה השנה?
מה צריך לקרות כדי שתסלחו לו?
למי לא תסלחו בחיים?
ממי אתם צריכים לבקש סליחה?
תבקשו?
ביקשתם פעם סליחה? כמה הרחקתם לכת ע"מ שייסָלח לכם?
יש מישהו שאתם יודעים שפגעתם בו, אבל ממש טוב לכם עם זה, וכך תשאירו את המצב?
האם, עם השנים, קל לכם יותר לסלוח, או שמא קשה יותר?

שרוֹן

New member
מי צריך לבקש מכם סליחה השנה?

הממשלה, ומכולנו. מה צריך לקרות כדי שתסלחו לו? שיתחילו לחשוב בצורה מסודרת, מה הם רוצים בדיוק ואיך הם רוצים לעשות את זה. ושהתוכנית הזו תכלול כמה שפחות מתים. למי לא תסלחו בחיים? לי אישית לא עשו שומדבר שאין עליו מחילה. אולי המזכירה מהעבודה שלי לפני שנסענו לבאזל. היא היתה אדם מזופת לגמרי. היא מיררה את חיי עד כדי כך, שהתחלתי לשנוא את העבודה שאהבתי, והיא גרמה לי לשמוח על זה שעוזבים הכל ונוסעים. אז אולי בעצם היא עשתה טובה גדולה. ממי אתם צריכים לבקש סליחה? מהילדים, שלפעמים התעצבנתי עליהם בחופש הגדול. אבל כבר ביקשתי. תבקשו? אמרתי שביקשתי, נו. ביקשתם פעם סליחה? כמה הרחקתם לכת ע"מ שייסָלח לכם? אתה רוצה לעצבן אותי? יש מישהו שאתם יודעים שפגעתם בו, אבל ממש טוב לכם עם זה, וכך תשאירו את המצב? בטוח קרה. בעקרון אני נוטה לפתוח פלונטרים. האם, עם השנים, קל לכם יותר לסלוח, או שמא קשה יותר? תמיד היה לי קל יחסית לסלוח, היום קל לי יותר לדפדף.

גנגי

New member
אהה. אז אני אגיד לך.

ש.- מי צריך לבקש מכם סליחה השנה? ת.- אלוקימה, והרופא-משפחה-לשעבר-הבנזונה שלי. ש.- מה צריך לקרות כדי שתסלחו לו? ת.- אם אלוקימה תפצה אותי, ב- נניח - היענות למה שאני מבקשת ממנה, אני אסלח לה. לרופא משפחה הבנזונה לא אסלח. ש.- למי לא תסלחו בחיים? ת.- לרופא-משפחה-לשעבר-הבנזונה שלי. ש.- ממי אתם צריכים לבקש סליחה? ת.- מאמא שלי. ש.- תבקשו? ת.- כן, אני תמיד מבקשת, אבל מה הקשר דווקא ליום כיפור? ש.- ביקשתם פעם סליחה? ת.- "כן, אני תמיד מבקשת." לא ראית את השורה הקודמת? ש.- כמה הרחקתם לכת ע"מ שייסָלח לכם? ת.- לא בכל מחיר. אם מסרבים לסלוח - אני מרפה. זאת כבר לא בעיה שלי אלא בעיה של הבלתי-סולחים. ש.- יש מישהו שאתם יודעים שפגעתם בו, אבל ממש טוב לכם עם זה, וכך תשאירו את המצב? ת.- לא. לא טוב לי עם זה שפגעתי במישהו. בלי קשר ליומכיפור, אני תמיד מנסה לגמור דברים בלי להשאיר משקעים. ש.- האם, עם השנים, קל לכם יותר לסלוח, או שמא קשה יותר? ת.- לי קל יותר. לא יודעת אם זה כך גם לאחרים. התרככתי עם השנים. בכל המובנים. איכס.

גנגי

New member
לא, מותק, אתה לא מבין.

מי שבן-זונה זה הרופא שלי לשעבר ואחדים מבני משפחתי המורחבת. חוץ מהם אני מסתדרת עם העולם לגמרי לא רע, ועם השנים אפילו מצוין.

נץ666

New member
חלק מהשאלות חודר לתחומים אישיים

ביותר, אם מניחים שאתה מצפה לתגובות-אמת. אבל מעבר לזה, נניח שאכתוב כאן את הדברים, אתה תעזור לי גם לפתור אותם? אתה מבין? אם זה בגדר של "משחק חברתי" כלומר קליל ולא אמיתי-ממש, אז אישית אני מוותר על זה. אענה רק לשאלה האחרונה - עם השנים קל לי לסלוח יותר ויותר. מעט מאוד אנשים זוכים לכך ש"לא אסלח להם" ואסחוב אתי עומסי אנרגיה שלילית בגללם.

shellyland

New member
פחחחחח......

מי צריך לבקש מכם סליחה השנה? פחחחחח...... מה צריך לקרות כדי שתסלחו לו? אני צריכה להאמין שהוא באמת מצטער. למי לא תסלחו בחיים? אין כזה. ממי אתם צריכים לבקש סליחה? פחחחחח...... תבקשו? לא נראה לי. ביקשתם פעם סליחה? כמה הרחקתם לכת ע"מ שייסָלח לכם? כן. לא יודעת מה פירוש להרחיק לכת במונחים של סליחה. סליחה לא באה לפצות על כלום. היא באה להצהיר על כוונה פנימית. על הבנה וחרטה. יש מישהו שאתם יודעים שפגעתם בו, אבל ממש טוב לכם עם זה, וכך תשאירו את המצב? לא. ז"א, גם אם אני אשאיר את המצב כך, זה לא כי טוב לי אם זה אלא כי אני לא יודעת (או אין לי אומץ) לעשות עם זה משהו אחר. האם, עם השנים, קל לכם יותר לסלוח, או שמא קשה יותר? הרבה יותר קל.

D o r o t h y

New member
יעני הכל באשמתי?

הנה התשובות שלי. מי צריך לבקש מכם סליחה השנה? - יש כמה כאלו. לשמחתי לא רבים. מה צריך לקרות כדי שתסלחו לו? - הם צריכים לבקש. בד"כ זה לא קשה. למי לא תסלחו בחיים? - לא חושבת שיש מישהו כזה. ממי אתם צריכים לבקש סליחה? - אני בד"כ מבקשת סליחה ברגע שהבנתי שפגעתי. לא ממתינה עם זה. תבקשו? - נו, אם היה משהו אז כבר ביקשתי. ביקשתם פעם סליחה? כמה הרחקתם לכת ע"מ שייסָלח לכם? - בודאי שביקשתי. להרחיק לכת? מה יש להרחיק לכת? אם הבנתי שפגעתי, ביקשתי סליחה, אם האדם לא סלח, זה כבר לא בידי. יש מישהו שאתם יודעים שפגעתם בו, אבל ממש טוב לכם עם זה, וכך תשאירו את המצב? - לא. האם, עם השנים, קל לכם יותר לסלוח, או שמא קשה יותר? - קל יותר. אני נעשית סלחנית ככל שאני מזדקנת נו, ומה עם התשובות שלך????

אוֹחַ

New member
שאלות מעאפנות! רק כשבאתי לענות

שמתי לב. להלן תשובות מעאפנות: מי צריך לבקש מכם סליחה השנה? אני חושב שאף אחד. מה צריך לקרות כדי שתסלחו לו? אם יש רעש רקע, אז שידבר קצת בקול, כדי שאני אשמע (אף אחד מדבר חלש, לא?) למי לא תסלחו בחיים? אול לגנגי, כי היא כל הזמן מקללת. אבל חוץ ממנה אני סולח לכולם. השאלה היא מה אחר כך. ממי אתם צריכים לבקש סליחה? אולי מגנגי, כי האמת היא שאני די אוהב שהיא מקללת. אבל חוץ מזה, גם אם אני אכתוב שמאף אחד, השנים (שריככו את גנגי) לימדו אותי שפגעתי באנשים ולא ידעתי (ולאו דווקא בדברים שעשיתי, אולי בדברים שלא עשיתי). מקרה קיצון נגדי, הם אנשים שפגעתי בהם והם לא יודעים. תבקשו? מאלה שלא יודעים, זה בעיה - כי עצם ההתנצלות חושפת אותם לפגיעה. מאלה שאני לא יודע, זה כבר יותר קל. מכל השאר ברור שאבקש/ביקשתי. ביקשתם פעם סליחה? כמה הרחקתם לכת ע"מ שייסָלח לכם? ביקשתי. הרחקתי לכת כמה שביקשו ובגבול הטעם הטוב (אני חושב). יש מישהו שאתם יודעים שפגעתם בו, אבל ממש טוב לכם עם זה, וכך תשאירו את המצב? לא. אולי להפך. האם, עם השנים, קל לכם יותר לסלוח, או שמא קשה יותר? עם השנים קשה לי יותר להפגע.

shellyland

New member
אז קח כמה שאלות פחות מעאפנות:

בשביל מה בכלל לבקש סליחה? מה פירוש לסלוח? או במילים של אוחה: מה אחר כך? מה פירוש שסולחים לי? מה אם אני מרגישה שפגעתי במישהו, אבל הוא אינו חש נפגע ממני? מה אם אני לא מרגישה שפגעתי במישהו, אבל הוא חש נפע ממני? מה פירוש להרחיק לכת בבקשת סליחה? האם מדובר באמות-המידה שלי או של מי שאמור לסלוח לי? האם יש מישהו שאתם יודעים בו ולא טוב לכם עם זה וכך תשאירו את המצב?

nutmeg

New member
סליחה

נדמה לי שמכיוון שאני לא נוטה להיעלב ולהיפגע - או בכלל לקחת באופן אישי דברים, קל לי לסלוח. אם מישהו מתנהג באופן שלא מקובל עלי - אקבל החלטה לא להכניס אותו לחיי. אפריורי אני סולחת לו כי אני מניחה שככה הוא מחווט - ואיך שהוא מחווט לא קשור אלי. מי צריך לבקש מכם סליחה השנה? לא יודעת. מה צריך לקרות כדי שתסלחו לו? קודם שנדע מה עשו לי שצריך לסלוח עליו למי לא תסלחו בחיים? אין כזה אדם ממי אתם צריכים לבקש סליחה? לא יודעת - אבל אם יש אני מקווה שיגידו לי תבקשו? כן ביקשתם פעם סליחה? כן כמה הרחקתם לכת ע"מ שייסָלח לכם? כמה? כאילו - בקילומטרים? יש מישהו שאתם יודעים שפגעתם בו, אבל ממש טוב לכם עם זה, וכך תשאירו את המצב? לא האם, עם השנים, קל לכם יותר לסלוח, או שמא קשה יותר? תמיד קל לי לסלוח. אישית אני לא מבינה מה כבר יש להרוויח באי-סליחה.

למעלה