סליחה.. אני רק שאלה..

אני מסכים

והאמת שההישג הוא בפתיחת הצוהר לספרות הקולינרית דווקא

Maple Leaf

New member
לא מפסיד את תוכנית

הבישול של ז´ואל רובושון
(חסר האייקון של השף)

Maple Leaf

New member
אהה ..

כנראה שכן, אם כי נראה לי ששם התכנית הוא cuisinez comme un grand chef (חמש דקות, כל פעם עם שף אחר). מטרת התכנית?? אולי יחסי ציבור למסעדות שלהם, או להציג את המתכונים?

אהה.. אז לא

cuisinez comme un grand chef זו סדרת התוכניות הקודמת שלו. התוכניות שמצלמים ומקרינים עכשיו מדי יום בצרפת, bon appetit bien sur הן לדעתי מעין "אנציקלופדיה מצולמת" של טכניקות הבישול הצרפתי. כלומר - הוא מביא כל פעם טבחים אורחים אחרים, חלקם מפורסמים מאוד (בצרפת) וחלקם פחות, והם מכינים מנה שבדרך כלל היא לא מתוחכמת יותר מדי, והמתכונים עצמם לעיתים מוצלחים ולעתים ממש לא. מה שמעניין לדעתי הוא שבכל תוכנית - כאילו מבלי לשים לב - הם שמים דגש על טכניקה בישולית אחת או יותר, ומסבירים את הדקויות בביצוע נכון של הטכניקה הזאת. כך שבסופו של דבר, כל התכניות יהוו מעין אנציקלופדיה לביצוע נכון של טכניקות צרפתיות. היופי הוא שזה לא מוצג ככה, ולכאורה זו תוכנית שמארחים בה שפים שמביאים מתכונים. רק כששמים לב לדקויות מבינים את עניין הטכניקות. זו כמובן פרשנות שלי. החלק המעניין האחר לעניין הוא שאחד השפים המפורסמים האחרים (אלן דוקאס) הוציא בשנה האחרונה ספר עבה במיוחד (כ-900 עמודים) שהוא לא פחות ולא יותר - כן, מעין אנציקלופדיה של טכניקות הבישול הצרפתיות. הוא אמנם לא מסביר לפרטים איך מבצעים כל טכניקה, אבל הספר ערוך לפי א"ב של חומרי הגלם, ומכל אחד הוא מכין מנות "מודרניות" שהן לעיתים ואריאציות על מתכונים מסורתיים צרפתיים. ספר מדהים, אבל מיועד לקורא שהוא בשלן מקצועי, לא חובב. והפואנטה?? נראה שדוקאס התקנא שרובושון עושה לעצמו אנציקלופדיה מצולמת של טכניקות, ולכן מיהר והוציא אנציקלופדיה בדפוס...
כמובן - פרשנות שלי. ואם בלבלתי לך יותר מדי את המוח - קבל התנצלותי.

Maple Leaf

New member
טוב לשמוע ../images/Emo41.gif

על התכנית החדשה - נחכה שזה יגיע לערוץ FoodTV אצלנו.

billy miligan

New member
שאלה מצויינת

ובאמת שאין לי תשובה
זה אמנם לא ממש שייך לכאן, אבל באותו עניין מה גורם למשפחה או במילים שלך: מהו זה שהוא חזק דיו כדי לגרום למשפחה לקחת את עצמה (מרצונה החפשי), להתנתק מסביבתה המוכרת, מהחברים, מהאוכל המוכר, משפת האם ומכל מה שגדלנו איתו, ולעבור למדינה אחרת?????

למשפחה זה יותר פשוט לענות

קודם כל נראה לי שאלו יהיו אותן סיבות כמו ליחיד, רק שהן יתקבלו על ידי ראשי המשפחה (ההורים). לא נראה לי שמשפחה תהגר למדינה אחרת כי שני הילדים בני 6 ו-8 יודיעו שבא להם לעבור ארץ. עוד נראה לי שמשפחה לא תהגר אם היא צריכה לוותר על מקורות פרנסה טובים ויציבים (ואין לה מקורות טובים לפחות כמו הקיימים בארץ היעד), פשוט בגלל האחריות המוטלת על ההורים לדאוג לפרנסתם של כל בני המשפחה. מה שלא בהכרח משקף את הסיכון שיחיד מוכן לקחת על עצמו כשאין עליו אחריות לדאוג לאנשים נוספים. אבל שלא כמו ליחיד, למשפחה יש יתרון אחד גדול, והוא היכולת לשאוב עידוד וחיזוק זה מזה ברגעים קשים. את הגעגועים לחברים ולמשפחה ולדברים מוכרים ניתן להפיג לעיתים במילות עידוד בשפה מוכרת, בחיפוש משותף אחר פתרונות וכיו"ב. מה שקצת יותר קשה ליחיד. לא?

billy miligan

New member
כנראה שכן, אבל לא תמיד

דווקא כאן בניו זילנד נתקלתי בדי הרבה זוגות ואפילו משפחות שבאו לכאן בלי לדעת מה בדיוק (או אפילו מה בערך) מצפה להם. פשוט סגרו את הבסטה בארץ, ארזו מזוודות (וילדים) וטסו לניו זילנד. ועד עכשיו מכל מי ששאלתי למה עזבתם את הארץ קיבלתי מגוון די רחב של תשובות. נכון שהסיבה העיקרית היא הרצון לברוח מהמצב בארץ, אבל לא אצל כולם. חלקם באו לנסיון לראות איך חיים בחו"ל, חלקם לפתוח חיים חדשים ולאו דווקא כי היה משהו רע בקודמים. אני למשל נסעתי לי לטיול והחלטתי להשאר כאן לנסות לחיות בחו"ל בגלל המצב בארץ. אני עובד בענף המלונאות/מסעדנות ולא נראה לי שאמצא עבודה בארץ בימים אילו.

IMshibumi

New member
וגם להיפך

אני דווקא מכיר משפחה שלא היגרה לארה"ב כשהיתה לה אפשרות, בגלל שבן ה-14 שבה לא רצה להיפרד מהחברה שלו.... עד היום הוא מרביץ לעצמו בכל פעם שהוא נזכר בכך....ועכשיו הוא שובר את הראש לבדו בניו יורק, וכותב כאן הודעות

קודם כל...

כל הכבוד להורים שלך שהתחשבו בדעתך עד כדי כך. לי נראה שלא היו נותנין לדעתי להשפיע בצורה כזאת על החלטה גורלית כזאת. ואולי דווקא היה יותר טוב אם לא היו שומעים לך
???

IMshibumi

New member
כאילו

כאילו, ברור שהיה יותר טוב אם לא היו שומעים בקולי? כאילו??

IMshibumi

New member
תרנגול

מחפש גדר לטפס עליה כדי להכריז שהייתי ילד אידיוט..... האמת? לא השתניתי בשקל מאז

למעלה