סלחנות

יערית

New member
סלחנות

גם אני כמו רבים מאיתנו,מושפעת מאד מהסיפור של גליה ונתי.מזה כמה ימים חשבתי על שיחה שנערכה ביני לבין אחותי הגדולה לגבי -סלחנות. היא טענה{וטענתה נכונה} שאצלינו במשפחה סולחים מהר מידי,נוטים מהר מידי לעבור מצב של פגיעה למצב של סולחה,מדפדפים הלאה,לא שומרים טינה. אני אישית מעידה על עצמי כסלחנית{אפילו יותר מידי סלחנית} אבל הנה החיים התקילו אותי במיקרה שקשה לי מאד לסלוח עליו,קשה לי בכלל לשים אותו מאחור ולומר "אז טעו"! בעיקבות הסיפור של גליה והאקס שהיתנקר אליהם שנים על גבי שנים,באיזו מידה אתם הייתם סולחים על כך ובכל זאת רואים את טובת הילד?באיזו מידה אתם נוטים לסלוח בכלל,כל מיקרה לגופו של עיניין ?או שלא חשוב רמת הפגיעה,המוטו שלכם היא לסלוח בכל מצב? אומנם לא לפני כיפור-אבל גם כיפור לא יעשה את שלו השנה.

שירלי6

New member
לסלוח בכל מצב?

לא מאמינה בזה. אני לא סולחת בכל מצב. ברמת פגיעה מסויימת אני פשוט מוחקת את הפוגע. הוא הופך שקוף עבורי. לא מאמינה בסליחה בכל מחיר. לגבי ילדים, אני מניחה שאין קשר כאן ל"סליחה". דם סמיך ממים, וילדים אינם נוטים לזכור ניכור של שנים. הם רואים |כאן ועכשיו". הסליחה שלי, כאם, אינה רלוונטית.

galia1962

New member
כשנפגעת, , קמה והולכת

זוכרת אבל לא שומרת טינה. כי זוכרת גם את הטוב אבל בהחלט ממשיכה הלאה בחיי בלי אלו שהכאיבו. לוקח לי הרבה זמן ללכת, אבל כשהולכת. זה כבר על מנת שלא לחזור... עם בני משפחה המצב מסובך יותר. אבל, כיום יודעת, שאסור לטאטא, חייבים לשוחח וללבן. ולפתוח את הפצע והכאב על מנת לחטא ולהבריא

קטי30

New member
לי ב../images/Emo82.gif קוראים:

קונדליסה משכינת השלום
מן תפקיד כזה שלא לומדים פשוט מבצעים. אולי זה בגלל שאני בכורה? ועם הבכורה באה האחריות לשלום ולשלווה?! ואולי זה בגלל שיש לי אחים עוד בגיל העשרה והגיל הזה הוא דיי קשה אז אני מן "עיר מקלט" מגשרת מפשרת מסדרת ובאמת מכל ה
חלילה לא מתלוננת עושה את זה בכייף בכללי... משתדלת להיות סלחנית וותרנית אבל מודה לפעמים זה עובר כל גבול ואז אני מאוד קשה אומרים: נוח לכעוס נוח לרצות וקשה לכעוס קשה לרצות מן הסתם אני מהסוג השני קשה לעצבן אותי אבל אם כבר אז כבר ....
ואני חושבת שזה חשבון נפש יומי מסכן מי שיחכה ליום כיפור בשביל זה
כל לילה לפני השינה חשבון נפש על היום שעבר והיה חג שמייח יערורה

אא ניר

New member
../images/Emo62.gifלתשומת ליבך .

קונדוליסה אינה שוחרת שלום, כי אם מחרחרת המלחמה הגדולה בדורה. חג שמח.

bennykoo

New member
נו בטח,

לא יזיק לאמריקאים עוד קצת נפט בחינם,נכון?

נדמה לי

New member
חינם אני מניח

מתכונים מעל אלפים הרוגים,מאה אלף פצועים,וחריגות מהתקציב שגדולות מהתקציב כולו של הכלכלה השניה בגודלה בעולם. זה החינם הכי יקר ששמעתי עליו.

לשאלה הראשונה...

אין קשר לסליחה או לא סליחה שלי. יש הפרדה בין מה שביני לבינו...לבין מה שבין הילד לבינו. וכן,בכללי...סליחה היא לגופו של עניין,לגופו של אינדיווידואל. אבל מודה...אני יכולה לסלוח,ובכל זאת להחליט שלא מתאים לי...ולגיד יאללה ביי. חג שמח לך אהובתי...אני רצה לארוחת חג

שלום לאלופת המידורים

מגוש קרח כמוך רק קרחון יכול לזכות לסליחה. צמד קרחונים את והוא, לא מאחל לאף ספינה להתנגש בכם. הוא עם הגומה והאגו טריפ. ואת עם החיוך והמבט המקפיא.

מתנצלת על איחור בתגובה...

רק עכשיו קיבלתי תנין...ובאתי בזריזות. אז ככה...הספקתי לבדוק עם שני בעלי הגומה היחידים שאני מכירה... אחד אמר...זה לא אני,יש לי גומה אבל אין לי אגו טריפ. והשני אמר...מעולם לא האשימו את הקרחון בטביעת הטאיטניק,הוא גם הוסיף ש...הופ...גדל לו הטריפ.

R a c h e li

New member
מה זה ../images/Emo35.gif

כאילו ניק בדוי
וואלה
זה היה טוב חחחחחחחחחחחחח רחלי לא אוהבת ספינות רק יאכטות

נו...

אז תעלי על היאכטה... כשתגיעי לפנייה השנייה שמאלה... ממש בכניסה לאזור הקרחונים... הציגי כרטיס מועדון... החיוך,המבט והטריפ...יסדרו לך מעבר בטוח.

ל י M ו ר

New member
הסליחה

שלי היא לא הסליחה שלה. הפגיעה בי והאכזבה שלי אולי קשורות בה בעקיפין אבל הן לא שלה. ואולי כי הייתי בצד שלה, זה מה שגורם לי כל כך להילחם על הקשר של שניהם ולא לוותר לו ולא לה. ולא אני לא סולחת ובעיקר לא שוכחת, אבל משתדלת להפריד כי אחרת כל מבט בו יהיה לי קשה. ומודה בפה מלא שבמשך הרבה זמן היתה קשה לי ההפרדה הזמן והמון עבודה על הנפש שלי עזרו לי להפריד, למענה. כי יהיה מה שיהיה הוא אבא שלה.

הסליחה היא לסולח.

אם אני סולח זה קודם כל בשבילי !!! אם כל כך קשה לי שהצד השני ידע שסלחתי.. אז אני סולח ושומר את הסליחה עמוק בפנים...בלי שידע. לא לסלוח זה בדיוק כמו לשנוא, לכעוס.. לא לסלוח זה משהו פעיל, אקטיבי.. צריך להשקיע אנרגיה כדי לא לסלוח.. צריך להקצות תא בזיכרון כדי לא לשכוח שאסור לסלוח.. זה שווה???.... לדעתי לא !!!

אבל

אם הפגיעה היא ממש חזקה מהסליחה?? לא שווה להקצות תא חד בזכרון לזכרון הזה???

איך אפשר למדוד את זה??..

מה גם שזה לא בר השוואה... אם הפגיעה חזקה ואת לא סולחת עליה, את נפגעת פעמיים.. פעם אחת נפגעת מזה שפגע, ופעם שנייה את פוגעת בעצמך בזה שאת לא סולחת.. מפגיעה מחלימים רק אם אנחנו יוצרים את התנאים המתאימים לכך דהיינו.. שקט נפשי, שלווה, ובעיקר חיים בלי רגשות שלילים כמו כעס שנאה וכד'.. פגיעה היא כמו פצע, ולכן צריך לתת לה את התנאים להגליד.... לרוב האנשים קשה לסלוח לצד שפגע, בגלל בעיות אגו ועוד מיליון סיבות.. ולכן כמו שכתבתי קודם אפשר לסלוח לזה שפגע, בלי שידע אפילו.. כאילו ללכת עם ולהרגיש בלי.. ודבר אחרון לגבי התאים.. זה לא ממש תא אחד, כי לרגשות הן חיוביים והן שלילים יש מן טבע כזה להדביק את שאר התאים שסמוכים אליהם בתוכן שיש בהם.... תא שמח ישרה שמחה, ותא עצוב ישרה עצב.. עכשיו תגידי לי את מה שווה??

למעלה