סלחנות

אבלללל (עוד אחד../images/Emo66.gif

בוא נצא מנקודת הנחה שאתה צודק, ונאמר שסלחתי לצד הפוגע מבלי שידע על כך, ואני חיה מעכשיו את חיי בשקט ושלוה פנימיים (כי סלחתי בעצם) אבל.............. בוא נגיד שהצד הפוגע, הוא אדם שחי ונושם סביבנו, ולמרות הסליחה הפנימית שלנו, הוא מעביר אלינו שוב רגשות שליליים וכעסים בלתי נשלטים, אז???? לפעמים מותר להמשיך ולכעוס על אותו אחד, ולעשות עבודה עצמית על עצמנו של מחיקת אותו צד פוגע מהזכרון, מהתחושות השליליות שבכל פעם שנזכרים בו או במעשיו שעוברות לנו בגוף, מעצם קיומו בעולמנו. לא על כל דבר אפשר לסלוח, ישנן אמות מידה מסוימות שהן עקרוניות לכל אדם ואדם שבהן אסור לחצות את הקו האדום. אני לא מדברת על אלו שחיים את הכעס והשנאה לצד הפוגע, אלא על אלה שלמדו לחיות בלעדיהם ואיום קיומם. ומה אני שווה?? אני שווה 250 גמלים דו-דבשתיים ועדר כבשים מהזן של ניו זילנד

....

היום בדיוק אמרתי ל.. שאני כמו שוטר תנועה של עצמי.. אני עומד ומכוון את כל מה שמגיע אלי .. חלק מגיע אלי פנימה, ולחלק אני נותן לחלוף ליד התנוך של האוזן השמאלית. ולכן, הוא מצידו יכול לעשות מה שבא לו, רק את אחראית למה שיגיע אלייך.. לפעמים מותר להמשיך ולכעוס על אותו אחד.. זו בחירה רק שלך יקירתי.. רוצה להמשיך לכעוס, זה רק שלך, לא של אף אחד אויר.. מה שכן אני מסכים איתך לגבי העבודה בעצמית.. כי בסופו של דבר אנחנו בני אדם, עם רגשות.. אבל אם באמת ובתמים תאמיני בדרך הזאת.. תאמיני שהיא נכונה לך, והיא הכי טובה עבורך.. תעבדי על עצמך כדי להתנהג עפ"י העקרונות האלה.. רק אז, דברים יהפכו להיות לדרך חיים, ולא ישארו סיסמאות.. אני תמיד אומר שהיום האחרון לחיי, יהיה יום השיא שלי מבחינת התפתחות וכד' ככה זה בחיים, כל יום עושים צעד.. ואפילו המצאתי לעצמי סיסמה...אני הוא הקופירייטר של המשפט.. היום אני יותר טוב מאתמול... ומחר אהיה יותר טוב מהיום

קטי30

New member
אין על המשפט הזה קציצון../images/Emo88.gif

מתי תחתים את זה אצלך
ולאיזה
מלאו שש שנים?

נשבעת לך באמא שלו.......

ש 3 פעמים רשמתי את תגובתי אליך, ו-3 פעמים התפוז סירב להודיע לי שיש תקלה. אז הבנתי שאולי כבר לא חשוב מה שכתבתי
(הכל מכתוב) אבל את ה
וה
חייבת לכתוב שוב אליך

זה לא הסיפור שלי..

זה הסיפור של הילד ואביו.. ובמקרה כזה..שאת כל המטען של האם כלפי האב..הילד לא צריך לסחוב.. הקשר או חוסר הקשר בין הילד לאביו זה שלהם... כך גם הניסיון להשלים או לחדש קשר.. ולרגע לא מבטלת את הקושי האישי ב..לגדל ילד לבד..ממש לא! רק ש.. לא אני זו שצריכה לסלוח.. אני במקרה הזה היא כאמא..מילאה את תפקידה כאם על הצד הכי טוב שהיא יכלה.. החיים..

יערית ../images/Emo24.gif

יודעת רק ברגע שסלחתי על הכאב והעוגמת נפש שהיתה לי במהלך הנשואים שלי הצלחתי לחייך, לקח לי הרבה זמן להבין מה חוסם לי את מהלך החיים ואינו נותן לי ללכת הלאה ולהתקדם. עד שלא סלחתי והבנתי שזה חלק משיעור בחיים והייתי צריכה להעבור והם היו המורים שלי, עד אז לא הצלחתי לסלוח . ברגע שסלחתי פתאום החיים השתנו ונכנסו לספרה אחרת. מקווה עבורך שתלמדי לסלוח, כי זה יעשה לך את החיים לטובים יותר וקלים יותר

סולחת תמיד

חבל לבזבז אנרגיות על דבר מה שיעיב בחיים. לא לסלוח זה אומר לשאת ברגש מיותר, לנטור, לחשוב... ממש לא רלוונטי. יש כעס זמני על טימטום של אחרים וזהו.

r o n i t 3 7

New member
פעם חשבתי כי

כאשר אני סולחת, בעצם מקבלת בכניעה את הפגיעה של האחר בי, שנים שמרתי בקנאות על השנאה, היא היתה חלק נכבד מחיי, לא ויתרתי עליה, הזנתי אותה [עוד אחד לפרנס בביית], פתאום התחיל להיות כבד, מעמסה כבדה מאוד על כתפיים צרות, מפיל, מושך כלפיי מטה... החלטתי לוותר עליה, החלטתי שבשביל עצמי, צריכה לשחרר, לתת לה ללכת ממני, ועשיתי זאת... כחלק מהויתור על השנאה והכנסת הסליחה לחיי, שיתפתי את הגרוש שלי בתהליך שעברתי, והפלא ופלא, הוא מאוד הקל עליי, וביקש הוא את סליחתי על כל השנים בהם התעלל בי [ואלא בדיוק היו מילותיו]... באותו הרגע, אחרי שנים של מסע כבד על הכתפיים, הכל נעלם, הרגשתי הקלה עצומה, שחרור אמיתי... הגרוש שלי הוא האדם היחיד שהייתי צריכה ללמוד לסלוח לו וסלחתי, ועצם הסליחה אינה קבלה של כל ה"סבל" שעברתי, הסליחה כי חלק מהשיקום שלי היום, כאישה חזקה שעברה בחייה הרבה דברים, אבל לא נשברה, קמה והמשיכה האלה.... ו ב ג ד ו ל... שבת שלום

ערסlight

New member
סליחה

במצב שאנחנו חווים שנגרם לנו עוול, יש לנו מגוון די גדול של תגובות הפגעות אפשריות, כעס, זעם, נקמנות, שנאה, תסכול, פחד וכדומה. לעיתים, כשהתגובה הראשונית חולפת, [אולי הבננו לא נכון, אולי ראינו שמדובר בשטות, אולי גורם העוול ריצה אותנו בצורה כזו או אחרת, בעצם... המקור של העוול לא מתקיים יותר. סלחנות היא מצב אישי ריגשי של זה שפגעו בו ויש בו יכולת לשחרר. זה לא מצב מעשי, זה לא אומר בשום פנים ואופן שלא צריך לטפל בגורם באם מדובר בפגיעה ממשית. הדברים צריכים להעשות. אנחנו מדברים על החוויה בלבד. ככל שאדם יותר בטוח בעצמו, שלם עם עצמו ונמצא ברמה רוחנית גבוהה יותר, היכולת הזו, לשחרר ולהמשיך הלאה, תופיע בעוצמה גדולה יותר. זה סוג של יכולת להתעלות מעל עוול שהוא לעיתים אמיתי לחלוטין יש אנשים שאין ביכולתם לסלוח. זו בעיקר בעיה של אגו. זה פשוט המצב שלהם. אנשים מסויימים מביעים סלחנות למרות שהם לא שם. הם קונים שקט, טובת הנאה, לא נעים להם, הם באים ממקום של ביטול עצמי, לא משנה... הם משקרים! ברור שלדרוש ממשהו התנצלות [סליחה]... זה אבסורד שמראה שהדורש לא מודע כלל למשמעות. הייתי אומר, שככל שאדם בטוח יותר בעצמו, יש לו יותר יכולת לסלוח. ואפשר לסלוח כל דבר. יום כיפור [ולא במקור] הוא לחלקנו מין התחנפות לרוחניות. אי אפשר לסלוח מבלי לחוש זאת. הסולחים בלי לסלוח הם חוטאים. ואמא שלי הייתה אומרת... תבקש סליחה.

Rinattt

New member
ולכן אני סולחת לך על הכלללללללל../images/Emo8.gif

כל מילה... זהב!
סולח לי?

R a c h e li

New member
הסליחה נענתה. ../images/Emo35.gif....../images/Emo6.gif

ועכשיו אני ממתינה ל.....סליחה חסומה וסליחה שהתערבתי

R a c h e li

New member
כאילו

הקרחון פשור
הפכת לזורמת חחחחחחחחחחחחחח
רחלי חושבת כותבים קרחון הופשר חחחחחחחחחחח בוקר טוב לך יפתי....

למעלה