סלון ללא חלון

A D u d a

New member
תודה לשתיכן

s h i r i 1

New member
יש לך תוכנית?

אני יכולה להסתכל וראות אם יש עוד אופציות (אני אדריכלית)

s h i r i 1

New member
......

תשמעי, אני ממליצה בחום לוותר על הצעת הקבלן (במיוחד עכשיו כשכתבת שאפילו תכנית אין לך) הוא קבלן, לא מתכנן (הוא אולי מתכנן וונאבי, אבל נשמע לי שלא מוצלח במיוחד). חפשי אדריכל, מישהו שתתחברו אליו והוא זה שיתכנן עבורכם. מדובר על בית קטן, דווקא במקרים כאלו אין מקום לטעויות. מה גם שלטעמי ההוצאה על תכנון כזה לא תהיה גבוהה. אל תוותרו על איש מקצוע! חבל... אח"כ תצטערו.

TootFairy

New member
אפשר להדחף?

אנחנו גם לפני שיפוץ רציני בחודשים הקרובים ובגלל ששמעתי המון שממש כדאי להיכזר באיש מקצוע פניתי לאדריכל (לא מישהו מפורסם) שביקש 18k לתכנון שיפוץ דירה של 100 מטרים. חשוב לי לציין שאנחנ לא מתגוררים באזור המרכז. האם אלו המחירים? מבלי לזלזל באנשי המקצוע זה בערך עשירית מהתקציב הכללי שלנו ויכול לשלם על המון דברים...

מכמה ביקשת הצעות?

יכול להיות שהוא גאון עיצוב ששווה את זה. אני יודעת שסכום כזה **לטעמי האישי** שווה חודש עבודה נטו ואני לא חושבת שדירה של 100 מטר זה חודש עבודה נטו. יש הרבה מעצבים טובים שרעבים לעבודה. תחפשי, תבקשי המלצות וכו'.

s h i r i 1

New member
את יכולה לשים תכנית של הדירה?

ולכתוב אלו שירותים את מקבלת מהאדריכל? אגב, למען הסר ספק, לי אין שום אינטרס... אני גרה בניו יורק

s h i r i 1

New member
היא לא מחפשת מעצב

היא צריכה אדריכל. גאון עיצובי לא לוקח 18 אלף ש"ח... ממש לא
את מהתחום? כי תכנון של בית לא לוקח חודש עבודה נטו (תלוי כמובן במורכבות ובגדול, אבל חודש עבודה זה בטח לא)

s h i r i 1

New member
סליחה... חשבתי שהיא בונה מהיסוד

בכל מקרה, הכל תלוי במורכבות של השיפוץ

foofoo77

New member
אדריכל

לשיפוץ פנים זה אובר קיל בעיני . הוא עושה בדיוק את עבודת מעצב הפנים וגם הוא כפוף לקונסטרוקטור וכו'. פשוט להמשיך לחפש מישהו אחר אם המחיר יקר לכם מדי .

TootFairy

New member
תודה על התגובות אבל

אני תוהה אם זה סדר גודל המחירים שצריך לצפות להם... וכמה אמור לקחת מעצב פנים לעבודה שכזו? אשמח גם במסרים אם פה זה לא מתאים...

s h i r i 1

New member
את בכלל לא נדחפת

והנקודה שלך מאוד חשובה. תשמעי, תכנון של בית דורש הרבה מאוד ידע, נסיון והשקעה. מדובר על מאות(!) שעות לתכנון של בית מהיסוד. ברור לי ש-18 אלף ש"ח לא הולכים ברגל, אבל זה שכר טרחה לא גבוה ביחס לעבודה. אם תקבלי בית נעים, נוח ומתוכנן נכון, תצליחי לחסוך כסף על דברים אחרים (חשמל, פתרונות אחסון ואפילו ריהוט). אני לא מדברת על ההרגשה של בית שכיף לחיות בו. מצד שני, אם תחסכי את הכסף של התכנון ותקבלי בית שאת לא מרוצה ממנו, זו תהיה עוגמת נפש עצומה.

foofoo77

New member
שירי

זה לעיצוב פנים של דירה יקירתי לא מדובר כאן על בניית בית שאכן לוקחת טונות זמן ועולה פי 3 בערך מבחינת שכר אדריכל.

s h i r i 1

New member
ראיתי...

ועדיין, מאוד תלוי מה המורכבות. יש עבודות עיצוב פנים שאדריכל הוא אידיאלי בשבילם וממש לא אובר קיל. את מתסכלת על זה מנקודת המבט שלך כמעצבת. אני למשל מאוד אוהבת לעשות עבודות שיפוץ, במיוחד של דירות קטנות, מאחר שרואים תוצאות הרבה יותר מהר מאשר בית שעובדים עליו שנה ויוצאת לך הנשמה עד שיש משהו בנוי. יחד עם זאת, אם מדובר על סוג של הום סטיילינג משודרג, אדריכל הוא באמת אובר קיל...

foofoo77

New member
אי אפשר בלי לדעת מה היקף העבודה

אני עכשיו עובדת על שתי דירות בבניה , איזה סיוט עד שנראה את הסוף ... אני יורקת דם . אבל אני חולמת עליהן בלילות כל הזמן .

שקדייה

New member
זה לא מופרך- תלוי מה רוצים לעשות.

אם הכוונה היא ל"שיפוץ בדינמיט" כלומר, להרוס את כל הפנים, להשאיר את הקונטור ולתכנן הכל מחדש- אז הסכום הוא סכום סביר בהנחה שהוא כולל כמה סקיצות של חלוקת החלל, את כל התוכניות (חשמל, אינסטלציה, תאורה) מערכי ריהוט, תוכניות של פרטי נגרות, בחירה של כל הגמרים (שזה כולל הסתובבויות בחנויות של כלים סניטרים, חיפויים, קרמיקות, ריהוט,חנויות תאורה וכו'...) ופיקוח על הבניה... איכשהו מהתקציב הכולל שתארת, נשמע שזה לא מה שאתם עומדים לעשות- ולכן, יש מצב שהמחיר גבוהה. מצד שני, נורא תלוי מי בעל המקצוע שפניתם אליו... אני יכולה לספר לך שכשפנינו למספר אדריכלים בהקשר לאותו הפרויקט קיבלנו הצעות ב-X והצעות ב-2X. לקחנו את ההצעה ב-X ויצאנו מרוצים עד הגג מהמקצועיות והשירות של האדריכלים שלקחנו.

למעלה