סלון ללא חלון

t i l t u l a

New member
סלון ללא חלון

פרסמתי הודעה זו בפורום של בניית בית אך אני מאוד מעריכה את דעתכם אז אשמח לשמוע אותה גם כאן.... שלום, אנחנו גרים בדירה קטנה של 60 מ"ר- 2.5 חדרים לאחר התלבטויות רבות הוחלט לשפץ במינימום עלות (מטעמים כלכליים) ישבנו עם קבלן וסדירנו מחדש את הבית- צריך להוריד קיר בטון ולבנות שני קירות גבס בסופו של דבר, יהיה לנו סלון ללא חלון (בשני צידיו יהיו חדרים) מעולם לא נתקלתי בסלון ללא חלון- נשמע לי קצת מבאס... הקבלן אומר שזה קיים בהרבה בתים וזה לא נורא מכייון שהרווחנו חדר שינה מה דעתכם? למה צריך לשים לב? לגבי עיצוב תאורה- הציעו לי תאורת LED... אין לי כ"כ מושג מה זה אומר... אשמח לקישורים לאתרים או מידע נוסף תודה

פלגיה

New member
ההורים שלי עשו את זה

אבל: א. בקיר של החדר שחסם את החלון היו חלונות עליונים קטנים, סמוכים לתקרה, שהעבירו חלק מהאור, בלי לפגוע בפרטיות של שוכני החדר. ב. היתה דלת זכוכית למרפסת קטנה שגם סיפקה קצת אור. בהינתן שני הדברים האלה, הסלון היה סביר בהחלט.

shmantz

New member
חלון גדול

איך מצלילים
אין תריס. איזה סוגי הצללה יש מלבד וילונות בד קלאסיים

dudusch

New member
יש המון אפשרויות

חלק מתאימות יותר למשרדים (תריס ונציאני למשל), יש וילונות או מסכים נגללים ועוד.

shmantz

New member
נראה לי שבכל זאת נלך על וילון בד

חשוב לי אפשרות נוחה לפירוק בשביל לכבס במכונה ולהרכיב מחדש...

dudusch

New member
בררי לגבי וילונות משולבים

שכבה אחת אטומה ואחת חצי שקופה (כמו טול). ככה תוכלי לשלוט טוב יותר ברמת ההצללה שתתקבל.

ל ו ז י

New member
אני נגד

אבל אני לא יכולה לחיות בבית בלי כמה שיותר אור טבעי שנכנס הביתה, אצלנו בסלון יש חלון ענק למרפסת שתמיד תמיד פתוח (ללא תריסים) כי אני חייבת אור בעיניים (גם בחורף) למרות שאין שמש ישירה, בתים חשוכים עם תאורת מנורות בלבד מדכאים אותי, אז אין מצב שהייתי מסוגלת לחיות בבית כזה, אבל אם זה לא כזה קריטי מבחינתכם זה כבר סיפור אחר...

Kermit2m

New member
לכו לאדריכל

ואל תסמכו על הקבלן. חבל לחיות בדירה עם טעויות גדולות במקום להשקיע עוד קצת ולקבל דירה הפתורה נכון.

remember1

New member
נשמע לי מבאס נורא....

אני הייתי מתבאסת אולי לא לכולם זה מפריע

גרואן

New member
לדעתי לוותר על זה

גם אם היום זה משרת אותכם (למרות שלעניות דעתי זה לא נעים ולא נח), אז בעתיד כשתרצו להמשיך הלאה יהיה לכם מאד מאד קשה למכור דירה כזו. מעטים האנשים שמוכנים לחיות בסלון בלי חלון, והיות שאחרי השקעה כ"כ גדולה בשיפוץ לא תרצו למכור אותה כדירה בעלת פחות חדר- ותרו מראש. ממליצה גם לשלם על זמן ייעוץ עם אדריכל/ית, כך שתוכלו לדעת לפחות אם זה הפתרון היחידי או לא. (סליחה שלקח לי זמן לענות- תפוזבל ניתק אותי והייתי צריכה לשחזר ססמא)

גרואן

New member
ועוד הצעה

אם תעלי תכנית, או אפילו תשלחי לי פרטי- אני אשמח להסתכל ולהגיד אם משהו קופץ לי לראש.

t i l t u l a

New member
תודה

לא ביצענו תוכנית על נייר הכול היה בע"פ כנראה באמת לא מספיק מקצועי....

כנ"ל

לא הייתי מוכנה בכל אופן לחדר ללא חלון (ועוד סלון) אני פסלתי דירות להשכרה כי היו בחלק מהחדרים רק חלונות ארוכים וצרים. בעיני חלונות הם מאסט.

מציעה לך לפנות עם תכנית לפורום פה של

"עיצוב פנים" מאוד ממליצה על הפורום הזה. אם יש לך תכנית צרפי אותה לשאלה ותראי אייך תקבלי מבול של פניות והצעות ברמה של "מה כדאי לך לעשות"... ממליצה. לנו הפורום הזה עזר המון.

hag70

New member
יש גם את הקומונה "בונים ונהנים"

שהיא מאד אמד מוצלחת. גם שם אפשר לשים את התוכנית ולקבל הערות.

A D u d a

New member
חשמלאי תותח באיזור ראשל"צ

הבו לי בהמלצות של אחד כזה שלא ישחוט אותי במחיר, תודה :)

shelycat

New member
יוסי שמר

הגענו אליו לפני כמה שנים דרך אתר מדרג ומאז אנחנו חוזרים אליו כל פעם, הגון ומאוד נחמד 050-5352046.

למעלה