סלובניה

shemesh7079

New member
סלובניה

אז בפעם הראשונה מאז שעברנו לאירופה, חצינו את הגבול:) כמו שכתבתי בשרשור אחר, אי אפשר להסביר לאוסטרי את ההרגשה של לגור במקום עם גבולות פתוחים ובטוחים.
את התמונה משמאל למטה סתם צילמתי בגלל השפה הזרה... פתאום גרמנית נראתה לי כה מוכרת...

ומילת אזהרה-לא הספקתי לערוך את התמונות

shemesh7079

New member
לובליאנה

התחנה הראשונה שלנו היתה עיר הבירה. מאוד התרשמתי מלובליאנה. עיר ידידותית, יפה, הרבה בתי קפה ומסעדות. היה גשום לסירוגין, בהחלט עזבנו עם טעם של עוד.

shemesh7079

New member
הספונטניות נגמרה

כשהפכנו מזוג לשלישייה:)
הזמנו כמה ימים לפני דרך TRIP ADVISOR
ו-BOOKING.COM

אחלה. ושאלה אחרונה

איך ידעתם שמלוןX הוא נחמד ומתאים וקרוב.
תודה

shemesh7079

New member
במקרה הזה זה היה קל

כי פיראן קטנטנה ובמלון ששהינו באגם בלד היה מצוין איפה הוא וביקורות שהמיקום מעולה. באתרים שציינתי יש מפות מפורטות-כך שאפשר לראות בדיוק איפה המלון. שוב, בגלל שהמקומות הללו מאוד קטנים זה היה קל. בעיר גדולה זה כבר סיפור אחר.
לקחנו את המלונות שהיו מומלצים למשפחות וכמובן לפי מחיר וזמינות. תמיד אבל אפשר ליפול. המלון בפיראן היה ממוקם טוב, והצוות היה מאוד מאוד נחמד, אבל החדר היה קצת מעופש, עם שטיח מוכתם, ומתומחר גבוה מדי לטעמי (בייחוד בשביל הזמן הזה בשנה).
גם דירוג מסעדות אפשר למצוא שם, וגם זה עזר לנו (וגם היידי
תודה על ההמלצה על הפיצריה היה טעיםםםם)

תודה. אני שואלת כי אנחנו רוצים לטוס

בקיץ לחופשה משפחתית באיטליה. הפעם האחרונה שהיינו בחול כזול בלי ילדים היה בירח הדבש שלנו וגם אז התארחנו אצל חברים טובים ויקרים שלנו.
אני מתלבטת אם להזמין דרך איזיג'ט או דרך BOOKING.COM.
גם הצעתי להורים שלנו שאולי, במקום לבוא לאנגליה, כולם יתפסו טיסה ליעד X ואז יראו עוד יעד. אני רק חושבת מה יתאים לזוג + שני ילדים (בקיץ היא כבר תהיה בת 4.4 והא יהיה בן 2.6), והאם כדאי לשכור רכב באנגליה ולסוע או שמא לתפוס טיסות באיזי ג'ט (50 פאונד הכי יקר לאחד) מבזבזים על הטיסה 400 פאונד. מצד שני, אני לא בטוחה, אבל רק באנגליה נוהגים בצד ימין, לא?

shemesh7079

New member
נשמע רעיון טוב

להפגש באמצע.
עוד מקום שאני ממליצה עליו הוא פורום טיולי משפחות באתר למטייל. תעשי חיפוש איטליה ותקבלי הרבה מידע. יש שם הרבה גולשים שמפרטים בדיוק מה הם עשו בחופשה שלהם, ואילו מקומות עניינו את הילדים. אני יודעת שאגם גרדה זה אתר מאוד פופולרי למשפחות, הייתי שם בביקור קצר לפני בוא הקטנה, כך שאני לא יכולה לומר מנסיון אישי.
כל אחד ומה שמתאים לו, אבל אני לא חושבת שהייתי נוסעת מאנגליה עד איטליה עם ילדים קטנים, אבל אולי הילדים שלכם אוהבים לנסוע, ואם יש לכם את הזמן- זו אפשרות.
אכן רק באנגליה הנהג בצד ימין. ראיתי הרבה מכוניות מאנגליה על הכבישים אז כנראה שמסתדרים, גם אם ההגה בצד הלא נכון.

shemesh7079

New member
התמונות שעשו לי את היום

אחרי חמש דקות של הסתובבויות, נתקלנו במראות הללו בחלון הראווה. אוי איזה אושר! אני בחיפושים אחרי תמונה מתאימה לפינת האוכל שלנו, ואני חושבת שאחת מאלו תהיה הבחירה.
כמובן שגם טעמנו-יאמי:)

shemesh7079

New member
לובליאנה 2

הקטנה כמובן התבייתה מייד על הגלידה, אבל הסכימה להסתפק בעוגיות הטעימות. צריכת השוקולד שלה בסופ"ש הזה היתה מוגזמת משהו, אבל עם אמא שוקוהולית, למה כבר אפשר לצפות??

אין מה לעשות, גשרים ונהרות מעוטרים בצמחים בצבעי שלכת פשוט מצטלמים טוב:) חבל שהשמיים היו אפורים...

shemesh7079

New member
בשוק (עם שורוק)

אוקיי, אני די בטוחה שמעולם לא כתבתי את המילה שורוק במחשב. וגם לא קובוץ. אז הנה.

איזה נחמד מצד העיר להציג פרחים בצורה כה יפה:)

למעלה