סכמ"ש

לא ראיתי

אבל שמעתי, אז גוגל מצא לי.
חשבתי שאולי ראית את זה כי סיפרת שהיית באולמפיה.
אני לא סגור על הורדת האוכף, כי זה קצת המממ "קופיפי" ובסירטון לא רואים איך זה עובד. אבל כל השאר אני משוכנע שאת עושה בנונשלנטיות וחצי. על אחת כמה וכמה עם הנוזל. :)

giri

New member
שמחה שאתם נהנים

אני לוקחת את העצות והביקורת ברוח טובה, ואנחנו אכן עובדים על תרגילים שמאתגרים את התפיסות הזו (לדוגמה, קפיצות בלי מושכות, בעיניים עצומות וכו'). חלק ממה שכל כך מתסכל אותי הוא שכבר היו לי שיעורים הרבה יותר טובים מזה, וזה מעצבן שאני כל פעם מרגישה כאילו אני חוזרת אחורה להרגלים הרעים שלי. וכמובן, זה חייב לקרות בפעם היחידה השנה שסינג'רתי את עופר לבוא לצלם

לא אומרת שאני רוכבת מושלם בשאר הזמן, רחוק מאד מכך, אבל הייתי רוצה לפחות לרכב קונסיסטנטי. להצליח לעבוד מושלם ורך בכמה רכיבות ואז לבוא לעוד שיעור ולתפוס את עצמי כל הזמן נשענת על המתג, זה מוציא אותי מדעתי. כל דבר שאני חושבת שכבר הצלחתי ללמוד, תבוא הרכיבה שבה אני שוב אפשל בו.
מתסכל!

הרכיבה הבודדת

או הרכיבות הבודדות לא משמעותיות בכלל. גם אם זה ביום שעופר בא לצלם.
אבל את ה"סטיפיות" את צריכה לשפר בכל מקרה, וכן זה הרבה קשור לביטחון אבל יותר מזה ל"הסתגלות" של הגוף. לכן זה כל כך הרבה יותר קל למי שרכב הרבה בגיל צעיר ויותר קשה להתחיל בגיל יותר מבוגר.
אני מניח שבגלל שהיתה מצלמה ניסית יותר במאמץ להראות טוב, אבל הנקודה היא שאם את צריכה לחפש את ה"פוזה" היא לא נמצאת שם. ה"פוזציה" צריכה לבוא מעצמה.

giri

New member
יכול להיות...

אני לא חושבת שזה רק בגלל שניסיתי להראות טוב, לדעתי זה שילוב של דברים:
הראשון, אמנם ליסה החליטה לאתגר אותי וצוותה אותי לשתי רוכבות מתקדמות יותר, מה שדחף אותי, אבל בינינו, המסלול הזה היה מעל ליכולות שלי (והגובה הוא משני מהבחינה הזו, אבל הפניות היו מאד מאתגרות).
השני, העובדה שפשוט יש לי נפילות כאלה שבהן אני חוזרת לטעויות, וזה נובע בטח מיותר מסיבה אחת - ההסתגלות של הגוף, העובדה שהתחלתי בגיל מבוגר, חוסר כשרון בסיסי, מוגבלות מולדת במוטוריקה גסה (וכן, בחרתי לרכב על סוסים, שיא ההגיון) וכו'.
אחר כך כבר באים כל השאר - העובדה שהחימום היה ממש גרוע, שהייתי עצבנית בגלל ריב מוקדם יותר באותו יום, שניסיתי לעשות פוזות למצלמה...
&nbsp
הרושם הכללי שלי הוא שככל שאני מתקדמת בפתרון בעיות מסויימות ברכיבה, לוקח הרבה יותר זמן לפתור את הבעיות הבאות בתור...

זה שניסית הפריע

אבל יותר מכך זה העובדה שאת צריכה לנסות.
לכן כתבתי לך לעבוד הרבה, הרבה על הבסיס. זה ישעמם אבל זה יביא תוצאות. לאחר מכאן תוכלי להנות הרבה יותר.
כרגע את משקיעה מאמצים במה שאולי מעניין אבל לא משפר אותך וגורם לך אכזבות.

giri

New member
לא בטוחה למה אתה קורא לעבוד על הבסיס

רק בשנה הנוכחית - לא קפצתי יותר מחצי שנה, שלוש רכיבות בשבוע (שתיים מהן שיעורים) עבדתי רק על הבסיס.
עם ארכובות, בלי ארכובות, עם קוולטים, בלי קוולטים, עם מושכות ביד, בלי מושכות ביד.
שמע - אני רוכבת עכשיו כבר עשור ברצף, מתוך זה קרוב לשבע שנים של לפחות שלוש רכיבות בשבוע.
בתקופות שבהן אני "קופצת הרבה" אני קופצת פעם בשבוע.
אני ממש לא מרכזת את עיקר הפעילות שלי ב"מה שמעניין".
עיקר הפעילות שלי הוא בלבנות את זה... וכן, זה לוקח לי הרבה מאד זמן, אבל אני יכולה לומר שבחצי השנה שהקדשתי רק לעבודת בסיס, הייתי מאד מתוסכלת על בסיס הרבה יותר קבוע. כך שאם אני מחפשת את ההנאה מהתחביב, כנראה שהתסכול הזה הוא עוד סביר ביחס לתסכול של לעבוד על הבסיס לנצח ולעולם לא להמשיך הלאה.

giri

New member
ועוד משהו

לגבי ה"צריכה לנסות" - אני חושבת שאני די יפה באופן כללי, ועדיין תמיד כשמכוונים אלי מצלמה אני "מנסה להראות יפה".
אני לא חושבת שזה העניין המהותי.
אני גם לא חושבת שריאלי בשלב הזה של חיי להניח שבשלב כלשהו הרכיבה תבוא לי בצורה כל כך טבעית שלא אצטרך להתאמץ בכלל.

טוב אז דבר ראשון

הכוונה היא לעודד אותך, למרות שזה נראה כאילו שאני משיג את ההיפך.
אני לא חושב שמלקפוץ פעם בשבוע תשיגי את השיפר שאת מחפשת. אני כן חושב (וזה שאת קופצת רק פעם בשבוע מחזק את זה) שתוכלי לרכב בצורה יותר טבעית אם וכאשר תוכלי להשקיע יותר זמן. ברור לי שאת עובדת והרכיבה היא תחביב, אני במקומך הייתי מעביר את החופש הבא מהעבודה באורווה בצורה מרוכזת ורוכב פעמיים ביום. סתם כדי לסבר את האוזן, אני מעריך שבגילך היו לי כמה אלפי שעות באוכף. אני לא אומר שצריך אלפי שעות בשביל לרכב טוב (וגם טוב זה דבר יחסי) אבל אין ספק שצריך זמן באוכף בשביל שרכיבה תבוא בטבעיות כמו ללכת.

giri

New member
כן... זה בהחלט היה יכול להיות מגניב

אני לא רואה את זה קורה ריאלית בעתיד הקרוב, וכמובן שזה גם עניין של סדר עדיפויות - מבחינתי יותר משלוש רכיבות בשבוע זו התחייבות שקשה לי לעמוד בה, וכמו שאמרת, הרכיבה היא תחביב.
היתה תקופה שבה רכבתי חמש פעמים בשבוע ואני מודה שזה כבר הגיע לנקודה שלא התאימה לי. בתור משהו שאני עושה כאחד מכמה תחביבים, קשה לי להשקיע יותר.
פעם חשבתי שלא יפריע לי לרכב ברמה פחות טובה בשל כך - היום אני במקום שבו היו לי מספיק רכיבות טובות כדי שמאד יפריע לי כשזה לא עובד כמו שצריך.
חמש שנים אחורה יכולתי לרכב על סוס תפוס ועקום ולא להרגיש את ההבדל... היום כבר לא.
ועדיין זה לא מספיק בשביל להתחייב ליותר זמן אורווה. יש יותר מדי דברים נוספים בחיים שלי... והרמה שאתה, וקנז, ואנשי המקצוע האחרים רוכבים בה, היא משהו שלעולם לא אשיג.
זה בסה"כ בסדר, כמו שאני לא מצפה ממך להשיג את הרמה המקצועית שלי בתחום שלי...
אני מניחה שאני פשוט רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
&nbsp
נ.ב. תגיד, לא אמצע הלילה אצלך? אתה לא ב GMT?

GMT + 1

אבל זה רק 11.30 כרגע.
אגב, אני כבר לא רוכב כמה שנים טובות. ולמרות שחשבתי שזה לעולם לא יוכל לקרות, לא חסר לי בכלל.
המממ, טוב אולי לא "בכלל" אבל לא כמו שחשבתי שזה יחסר לי.

giri

New member
אולי מיצית מספיק לפני שהספקת

אני רחוקה ממיצוי בינתיים.

superKENZ

New member
המבט שננתי הגיע לדף יו טיוב שאי אפשר לצפות בו

אם תתן לי מילים לחפוש ושם המפרסם, אולי אצליח למצוא אותו בעצמי.

בעייתי

כי זה סרט באורך מלא ובקישור יש סימון קטע.
אני לא יודע למה זה לא נפתח אצלך, אצלי הוא נפתח בשלל דפדפנים.

giri

New member
מאיפה הבאת את זה?

כואב לי לראות את הסוס הזה, מעניין איך מאמנים סוס לביים נפילה ככה..?

זה רק נראה כואב

זה לא.
מלמדים אותם בעמידה מהריצפה, ובשלב מסויים הם נשכבים בפקודה.
בריצה תמיד צריך ללחוץ עליהם, אבל בגלל שהם למדו במשך הרבה פעמים, הם נופלים גם בריצה בקלות יחסית.

למעלה