סכמ"ש

giri

New member
סכמ"ש

השבוע הזה טס לי!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
השבוע שלי

היה סביר ואפילו טוב מבחינת רכיבות.
יצא לי לעבוד כמה פעמים עם דו. אני לא זוכרת מתי היא עבדה לי כ"כ טוב בשנים האחרונות. יצא לי לעבוד איתה על כל מיני ספינים ותנועות ליטרליות ביד אחת. חבל שהיא לא עבדה כ"כ יפה בתקופה שהתחרתי איתה. הרכיבות היו קצרות בהתאם. היא תמיד עושה קצת עניינים בתחילת הרכיבה, אבל הפעם הזמן שמוקדש להבעת דיעה שלה, התקשר משמעותית מרכיבה לרכיבה.
מבחינת העין שלה - הוטרינרית היתה ואמרה שהמצב ניראה ממש טוב. מבחינת הוטרינרים ה"רגילים", אפשר להפסיק את הטיפול התרופתי. הם רק רוצים לקבל אישור סופי מהרופאת עיניים. אז ביום ראשון נדבר איתה לקבלת האישור.
&nbsp
אתמול יצא לי לעשות טיול עם דאנס, עם עוד סייחה עם צעד מאוד ארוך. עבדנו על טרוט ויצא לנו להאריך צעד סוף סוף. אומנם הוא ניסה הרבה פעמים לעבור לקנטר. אבל הצליח (עם התעקשות קלה שלי) לעמוד בקצב גם בטרוט. היה טיול נחמד וזה כמובן ניקה לי את הראש.
&nbsp
לפני יומיים קיבלתי כלבה מהוטרינרים שלי. כל העסק עם הכלבה המבוגרת שלי די השאיר אותי בדיכאון בתקופה הזו. היתה להם כלבה שננטשה כשנידרסה. היא אחרי ניתוח אורטופדי והאמת שיצא ממש בפוקס שהיא התאימה לחיים שלנו. היא מן רועה גרמני מעורב עם משהו דמוי תן. יש לה אופי ממש טוב. היא כבר מסתדרת עם הסוסים ולמדה לא להיכנס למגרש. עכשיו אנחנו עובדים על זה שהיא לא תרדוף אחרי החתולים.
&nbsp
חוץ מכל זה, יש לי בעיות בגב ובכתפיים לאחרונה. זה התחיל מצוואר תפוס ונגרר לכתף. זה מפריע לי לעשות את התרגילי פיזיוטרפיה ויוגה. אז לדעתי בגלל זה גם הגב שלי מתדרדר. אני מקווה מחר לקבוע תור לפיזיותרפיסטית שתעזור לי. כרגע אני מתקשה לשבת זקוף. משום מה כשאני רוכבת זה פחות מפריע לי.
&nbsp

מתי את מספיקה?

גם יוגה, גם פיזיוטרפיה, גם לטפל בכלבים, חתולים, סוסים, קורס כזה ואחר, לרכב, עבודה?
את בטוחה שאין שתיים ממך?

jgut

New member
אני כבר לא בטוחה בכלום

אבל בגדול זה ריבוי תהליכים בו זמנית.
אה ואני עובדת רק ארבעה ימים בשבוע וישנה מעט.

ריבוי תהליכים

זה משהו שאתן אמורות להיות טובות בו.
השאלה היא אם התהליכים נעשים טוב? :)

superKENZ

New member
השבוע הזה התחיל רע

יום ראשון, שיעור קפיצות סטנדרטי, אפילו לא יותר מאיקסונים קטנים.
התלמידה שלי נשארה קדימה מדי אחרי הקפיצה, איבדה שיווי משקל ונשענה לסוס על הצוואר, הוא הרים את עצמו בקפיצונת קטנה שגרמה לה לגמרי לאבד שיווי משקל וליפול. עד כאן, לא משהו שמעולם לא התמודדתי איתו, ואפילו לא נראהכזה גרוע.
מהשכן, התלמידה שוכבת על הרצפה,מחזיקה את היד מתחת לעצם הזנה, מסרבת להזיז אותה, וכשבקשתי ממנה להשען עלי כדי לשחרר את היד, קלטתי שאני מדברת אל עצמי. איזה עשר שניות (שנראו נצח) הילדה אבדה את ההכרה.
קראנו למד"א, לא לוקחת צאנסים במקרים כאלה, למרות שהצליחה להזיז כפות רגליים וידיים. ובשלב כל שהוא אמרה שהיא רוצה לעלות חזרה (יה רייט)...
לעזאזל. אז בסופו של דבר, איבוד ההכרה היה מהשוק, ואין לה שום דבר חוץ מכמה חבורות, אפילו צילומים לא עשו לה...
וזהו.
אבל זה היה סיפתח מגעיל לשבוע, ואני שמחהשהוא הסתיים ככה.

היום הייתה תחרות קפיצות ביגור, הלכתי לראות את אחותי. באנו בזמן כדי לגלות שיש איחור של כשעה וחצי, לעזאזל.
לתפוזינה כבר לא הייתה סבלנות, אבל כמו שצפינו, כשהסוסים נכנסו למגרש היו צעקות, טרוט, קאנטר, הליכה ו"הכבוד" ובסוף כל מסלול מחיאות כפיים.

אחרי שאחותי רכבה, והייתהה לה אמנם הפלה אחת אבל היא רכבה ממש יפה, הקטנה נגשת למגרש שבו היא התקררה, וצועקת -נטע!!!!!!!!!!!!! הכבוד !!!!!!!!!!!!!! וכולם הסתכלו. זה היה כל כך מפרגן וחמוד.

אז השבוע הסתיים חביב.
שיהיה שבוע שקט וחג שגרה שמייח לכולנו

fliperit

New member
אחלה שבוע

בתחילת השבוע עבדתי כמעט כרגיל, חוץ מזה שמעט תלמידים לא הגיעו אז הימים היו קצת קלים יותר מבד"כ. בנוס, לזה, מצאתי סוף סוף זמן לעבור על התיקים של כל המטופלים שלי ולעשות סיכום ביניים. אני מרגישה שזה ממש עשה לי סדר בראש ועכשיו הרבה יותר קל לי בעבודה איתם.
ברביעי עזרתי לאחותה לצבוע את החדר בדירה החדשה שלה בב"ש!
היא מתחילה ללמוד כאן השנה, ואמנם אני כבר לא סטודנטית אבל זה ממש נחמד שהיא תגור לידי. אח"כ נסענו לירושלים ועזרנו לאח שלי ואשתו לעבור דירה. אני חושבת שלא סחבתי כל כך הרבה רהיטים וארגזים מעולם...
בשישי בבוקר העמסתי את הכלב ונסעתי לחברה שעברה לגור בקיבוץ ליד הכינרת. הכלבלבון, שאף פעם לא הסכים להיכנס למים מעבר לגובה הרגליים שלו, למד שהוא יכול לשחות! בהתחלה בכינרת באזור שהירידה למים הדרגתית, ואח"כ בירדנית במקום שיש מדרגה רצינית. (מי שחבר שלי בפייסבוק יכול לראות את התיעוד
). אחרי הסופ"ש הזה הכלבלב כלכך עייף שכשהתעוררתי הבוקר הייתי צריכה לשכנע אותו שיוצאים לטיול, ועכשיו הוא שוב ישן עמוק וחולם על שחיה בכינרת

giri

New member
שבוע טוב ומעייף

השבוע היו לי שני שיעורים ועוד רכיבה טובה.
השיעור ביום שני היה בצהריים, כי זה היה יום חג (חג ההודיה הקנדי). זה היה נחמד להגיע לחווה בלי לחץ, לא אחרי העבודה. ליסה ניסתה לרכז את השיעורים כדי שעדיין יהיה לה חג (האמת שהופתעתי שהיא החליטה ללמד ביום הזה) אז יצא שרכבתי עם שתי בנות שאני לא רוכבת איתן הרבה בשוטף, שתיהן רוכבות ברמה יותר גבוהה ממני. עבדנו על מסלול ממש מאתגר בדשא (עוד מעט כבר לא נוכל... מתחיל להתקרר) והייתי צריכה לעמוד בגובה ובאתגרים שהן עומדות בהן. היה שיעור ממש קשה והצלחתי לא רע, למרות שלתחושתי הסובייקטיבית הרכיבה היתה מאד עקומה.
ביום חמישי הגעתי לחווה לרכיבת האימון שלי והופתעתי לטובה שהמגרש הפנימי היה פנוי. המאמן של הקבוצה השניה משנה את הלו"ז שלהם כל הזמן ולא מעדכן את לוח השיעורים, שזה קצת מעצבן, אבל הפעם זה היה לטובתי. היתה רכיבה לא רעה בכלל, למרות שבקנטר לימין (הצד הקשה שלו) הוא היה מאד קשה ועקום ולא הצלחתי להוציא ממנו קנטר ממש נחמד.
ביום שישי היה לי עוד שיעור. היה קריר אז רכבנו בפנים - והאמת שאני קצת מתבאסת מזה שאוטוטו נרכב רק בפנים. תמיד קשה יותר לרכב על צ'ואי בפנים, בחוץ הוא עובד יותר יפה. והמסלולים בפנים יותר קשים פשוט כי המגרש ממש קטן בהשוואה למגרשים בחוץ. בכל מקרה, רכבתי שוב עם ג'יימי (שהיא סוג של האלופה של החווה) ולי ולה היה אותו אתגר - אצלה בגלל הסוסה הירוקה שלה ואצלי בגלל שאני לא רוכבת מספיק טובה. לשתינו הסוסים גררו קדימה בקטע שבו היה אוקסר גדול ונחמד ואחריו התעקלות לאפרייט. ג'יימי השקיעה הרבה זמן בלעבוד עם הסוסה שלה כדי שתעשה את זה נכון, ואח"כ אני הייתי צריכה להתעקש עם צ'ואי. זה לקח הרבה זמן וסבלנות - והרבה הליכה אחורה - אבל בסוף השיעור הוא קפץ את האוקסר הגדול הזה, חזר אח"כ ליד שלי, נשאר גבוה מקדימה ואסוף, וניגש היטב למכשול השני. זו היתה תחושת הישג מצויינת.
צירפתי תמונה מהשיעור של יום שני, עופר הגיע עם מצלמה וצילם אותי (קצת באסה שהייתי כל כך עקומה בקפיצות... ועכשיו יש לי תמונות שמוכיחות את זה
)

חוץ מזה, אימצנו גור ביום חמישי, אבל זה כבר סיפור אחר ויסופר בפעם אחרת

giri

New member
עוד תמונה מיום שני

לדעתי רואים בה טוב איך הכתפיים שלי מכווצות. לא ממש מהרגעים הגאים שלי (וכמובן שאני חייבת לצקצק כשמצלמים אותי, אוף!)
מזה שאני בוחרת להעלות אותה אפשר להבין שהיא אחת מהיותר טובות... קצת מרגיש כמו בזבוז של יום עם מצלמה. מצד שני, גם המאמנת וגם עופר אמרו שהייתי סבבה, אז שוין. בשורה התחתונה בקפיצות זה כמה מכשולים עברת, כמה הפלות וכמה זמן, ובמבחן הזה היה לי שיעור טוב. אני פשוט מעדיפה לרכב טוב גם כן.

jgut

New member
את בטוחה שאת לא מחמירה מידי עם עצמך?

אני לא מבינה בקפיצות, אבל אני לא מזהה את העקימות שאת מתארת

ולגבי עניין הכתפיים - לפעמים התמונה תוספת אותנו ברגע לא מייצג. אני מכירה הרבה רוכבים גרועים שמצטלמים טוב וההפך. לא הייתי ממהרת להתרגש מכך.

jgut

New member
ולפעמים אנחנו פשוט לוחצים על שלח, בלי לבדוק

את השגיאות כתיב שלנו... גם זה קורה.

giri

New member
עוד לא מצאתי את השגיאה, אז כנראה ששתינו מחמירות מדי עם עצמנו

superKENZ

New member
התמונה תוספת...

חח

הגוף שלנו אמור להיות משוחרר, ולא "סטיף" מעל המכשול,אנחנו לא אמורים להחזיק לסוס בפה כדי להתייצב, או חס וחלילה לדחוף את הארכובות. אלא לשבת ו"לזרום" עם הקפיצה תוף כדי שמירה הגוף שלנו "קל".
בתמונה את יכולה לראות שגירי סגורה בכתפיים, ויש קצת יותר מרק קשר עם הפה של הסוס.

אני חושבת שברור לגירי, שיש תמונות טובות ויש תמונות לא טובות, אבל היא מעדיפה לרכב טוב ולהצטלם גרוע, מאשר לרכב גרוע ולהצטלם טוב.

אכן

וגירי אני מקווה שאת לא מקבלת את זה כ"עליהום" אלא ההיפך הגמור.
עיצה שלי, תעבדי הרבה על קוולטים גם בלי ארכובות עד שתרגישי שאת "יכולה לשתות קפה" בזמן הקפיצה. רק אז תתחילי לקפוץ מכשולים יותר גדולים.
אם צריך, נסי אפילו לארגן עוד סוסים שעליהם תוכלי לרכב הרבה, הרבה מעבר לקוולטים. כשתוכלי לדבר בטלפון בזמן שאת קופצת, תגשי למכשולים יותר גבוהים ותרגישי את ההבדל. אם את צריכה "להציב" את עצמך בפוזה לקפיצה, אם לתמונה ואם בכלל, את עוד לא מוכנה. כשזה ירגיש טבעי כמו לקום מהכיסא תדעי שאת עובדת נכון.

superKENZ

New member
הבאסה בקנדה

שקר שם, ואז לרכב עם כוס מים, שעלולה להשפך עלייך זה מבאס.
ולרכב עם קפה חם, הבאסה יכולה להיות עוד יותר גדולה... (וכמובן כתמי קפה על השמיכה... שעכשיו לא תתאים לבנדג'ים, ולחולצה, ולארנק של הבעל...)

אבל, כותבחדשישן יקר,צ'אלנג' אקספטד... מבטיחה סרטון של קפיצות עם כוס קפה (או בו נהיה פיירים, מים).

קפה, מיים...

אלה מטאפורות.
וזה לא צ'אלנג' בשבילך. :)
אבל נתת לי רעיון כאן, בואי נראה איזה צ'אלנג'ס אפשר לפתח.
לצערי אני לא אוכל להשתתף פיזית, הגיל את יודעת...

OK יש לי צ'לנג'

מה דעתך על מערכת של קוולטים או מכשולים דומים,
רוכב או רוכבים בקנטר קופצים ובו בזמן מורידים את הז'קט ומנפפים אותו באוויר, לאחר מכן לובשים אותו בחזרה כשהם ממשיכים כל הזמן בקנטר וקופצים.
בשלב הבא, בלי להפסיק, הם יורידו את הארכובות,
ולסיום! יורידו את האוכפים. כל הזמן בקנטר.

איך הצ'אלנג'?

superKENZ

New member
ראיתי אותם לייב באולימפיה

זה מרשים. בהחלט.
אז את זה אני לא סגורה שאני עושה בכזו נונשלנטיות. אבל אני מוכנה לצ'אלנג' ה"נוזל"...

למעלה