סכמ"ש

giri

New member
סכמ"ש

איך טס לי השבוע!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

superKENZ

New member
שבוע חביב

הבוסית הייתה בחו"ל כך שיצא שתפוזינה ואנוכי בילינו הרבה בחווה.
וואלה הילדונת יודעת לעבוד. אוספת את השמיכות מהדלתות ושמה (ליד) התלייה לייבוש.
דוחפת מריצת פלסטיק עם חציר, כשאני לוקחת את שאר החציר לאורחת הערב (צריך בלה וחצי כמעט, מה שלא נכנס במריצה אחת... אז זה חוסך זמן).
מטאטא חציר (אפילו יש לה מטאטא משלה).
מנקה לי את הסוליות של הנעליים עם מנקה פרסות
וכו' וכו'...
מדי פעם מתרסקת, מנערת את האבק וממשיכה הלאה.
והכל בחיוך :)
היא אשכרה רוכבת במצטבר בחודש האחרון יותר ממה שאני רכבתי בחצי שנה האחרונה.

היו לנו תשע סוסים בחווה, את השמות של רובם היא יודעת, ומזהה אותם. וישנו סוס בקסקין בשם בילי, שעומד עם שוקולד פלקסן בחצר.
לפני שבועיים הגיעה סוסה בקסקין נוספת.
היום הקטנה מסתובבת ליד החצרות, צועקת שלום קונטנטו, שלום דוי, שלום ביטסי (אפילו שזה ביפסי), שלום קוואנטום, שלום ג'ונסון, שלום בילי, שלום עוד בילי...
זה היה כל כך חמוד, שהיא החליטה שלכל הבקסקינים קוראים בילי...

giri

New member

כייף לך

את שלי לא הצלחתי להדליק.
לגדולה לא היה את זה, למרות שהיא די רצתה.
הקטנה שתפסה טוב ומהר, היתה שואלת אותי בכל פעם, "אבל למה זה טוב?"
"אז אני אקפוץ יותר טוב, ואני אחליף רגליים כמו שצריך, אבל מה זה יתן לי?"
"מה אני אעשה עם זה?"
אז החלטתי שאין טעם...
קיוותי שאם אני אשחרר את הלחץ, היא תבקש ותרצה מעצמה, אבל לא היה חסר לה בכלל. :(

מקסים!

ואפשר לשאול מה זה אומר שהיא רוכבת? היא הרי רק בת שנה וחצי בערך, לא? בגיל הזה עוד אין את הטכניקה הדרושה כדי לרכב על סוס, או שאני טועה?
בכל מקרה, זה נהדר בעיניי שהיא חווה את זה מגיל כל כך צעיר. מחקרים מוכיחים שילדים שגדלים בסביבה כזו הם יותר בריאים פיזית, וסביר להניח(זו כבר הנחה שלי) שגם נפשית.

superKENZ

New member
רוכבת...חחח...

היא יושבת על האוכף,מחזיקה במושכות (לא נתלית). מצקצקת כדי שהסוסה תלך, אומרת הו כדי שתעצור.
מדי פעם צועקת טרוט. ומתחילה לקום ולשבת (ומדהים שבלי שאלמד אותה היא עושה את זה בלי להחזיק בכלום).
למען הסר כל ספק, הילדה לעולם לא עשתה יותר מהליכה, אבל זה מה שהיא שומעת ורואה, זה מה שהיא מנסה...
עכשיו, כשהיא כבר יותר מבינה כיוונים, היא גם מכוונת עם שתי הידיים לכיוון הנדרש.

אבל סה"כ את רואה ילדה מאושרת עד הגג, צועקת כל מיני דברים שקשורים לסוסים, ואבא שלך דופק את הראש מאיפה הוא מביא כסף לעוד סוס... :)
ואגב, עוד שבועיים בדיוק התפוזינה בת שנתיים, איך הזמן רץ...

superKENZ

New member
לילדיםקטנים יש יכולת

להעביר את המשקל שלהם בצורה מדהים.
שימי לב להליכהשלהם, שכל פעם ממרכזת את המשקל. אז אני מניחה שגם פה זה אותו הדבר...
אניחושבת שרוב הילדים בגיל שלה שהיו יושבים על סוס ומרגישים נוח היו יכולים.
זה כמו שלהם בא אוטומטית לשבת זקוף... אנחנו צריכים להתאמץ.
חבר שעושה טאי צי אומר שחבל שאנחנו לא יכולים לשמר את היכולות שיש לנו כילדים לעשות דברים בצורה נכונה.

fliperit

New member
שבוע מרגש!!

קרו השבוע כמה דברים ממש משמחים!
&nbsp
ביום ראשון היה לי שיעור לתלמידה שאני מאוד אוהבת, שעברה אלי לא מזמן ממדריכה אחרת בכוונה שתיכנס לנבחרת. התלמידה מאוד חששה מהנבחרת, דווקא לא בגלל רמת הרכיבה אלא בגלל האינטראקציה עם התלמידים האחרים בנבחרת , ולא הסכימה לעבור לנבחרת אלא רק לרכב אצלי בשיעורים פרטיים. אחרי השיעור שלה חלק מהתלמידים של הנבחרת היו כבר בחווה, אז עשיתי לה היכרות איתם. לשמחתי, בקושי רב הצלחתי לשכנע אותה שתגיע ביום ראשון הקרוב תגיע לרכב עם הנבחרת, במקום בשיעור פרטי, ולא רק זה- היא גם תגיע מוקדם לעזור בחווה וכך תהיה עם הילדים האחרים ואולי תכיר אותם יותר. זה משמח אותי גם כי אני חושבת שמסגרת כזאת (של נבחרת בחווה) יכולה מאוד 'להרים' ילדים שקשה להם מבחינה חברתית כי זאת מסגרת קטנה ואינטימית. אני מודה שאני שמחה גם מסיבות אגואיסטיות, כי אני רוצה נבחרת עם ילדים טובים ואיכותיים, שאוהבים את הסוסים וכל מה שמסביב, ומהבחינה הזאת היא תוספת מצויינת לנבחרת

&nbsp
ביום שני היו לסטודנטית שעושה אצלי סטאז' של רכיבה טיפולית כבר שנה מבחנים אחרונים לתעודת מדריך (עוד לא מדריך טיפולי) והיא עברה! אני שמחה בשבילה קודם כל כי במהלך השנה נהיינו חברות ממש טובות, וגם כי ראיתי את ההשקעה העצומה (שכמעט לא מוצאים אצל סטודנטים לרכיבה טיפולית) ברכיבה, בסוסים, בהדרכה. אני שמחה גם בשבילי כי אני חושבת שעשיתי איתה עבודה טובה מאוד, והעובדה שהיא עברה במועד א' בלי למצמץ בכלל מעידה על זה. אז היא מדריכה באופן רשמי, היא כבר תקבל תלמידים (לא טיפוליים) משלה ותעבוד במקביל אלי. עכשיו נשאר לנו לסיים את הסטאז' (כי בעצם, כל השנה שהיא קרעה את התחת לא נחשבת לה, והיא הייתה אמורה להתחיל את הסטאז' בדיוק עם תחילת 'צוק איתן', שהשבית את החווה לחודשיים ומאוד עיכב אותה בסטאז')
&nbsp
אתמול אח שלי התחתן, בחתונה קטנה, חילונית (!!!) ומקסימה, וכל השבוע שלנו (והחודשים שקדמו לו...) סבבו סביב החתונה. בבוקר שתי המשפחות (או יותר נכו- הנשים) התכנסו אצלנו בבית להתארגנות- איפור, שיער, בגדים וכו'. האווירה הייתה ממש טובה, כולם היו רגועים ונעימים ושמחים. אחר כך נסענו לגן האירועים, שנמצא בקצה של הקצה של מושב, טובל כולו בטבע ועצים. הטקס היה מאוד מרגש, בדיוק משקף את אחי ואשתו- חילוני, שיוויוני ובשיתוף המשפחות (אבא שלי ואמא של הכלה ניהלו את הטקס, וכל שאר בני המשפחות בירכו). אחרי החתונה, הזוג החליטו שהם מחליפים בגדים, לוקחים את התרמילים והשק"שים ויוצאים לטייל ישר מגן האירועים... פשוט הכי "הם" בעולם.
&nbsp
&nbsp

LogainAbler

New member
קצת באיחור- על יופי ופונקציונאליות

אז בגלל שלא ממש יוצא לי לרכב, אני אסתפק בהתרשמויות. הייתי אתמול בתערוכה של סוסי עבודה מגזע TPR, סוס שמגדר כסוס כבד אך מסוגל לעבודה זריזה כשצריך. הגזע פותח באיטליה כדי לעמוד בדרישות של החוואים הקטנים- בינוניים שרצו סוס חזק שיוכל לגרור מחרשה או עגלה עם משא, אבל גם קל מספיק לעגלות קלות ורכיבות קצרות. בגדול הסוסים לא גבוהים (יחסית לסוסי עבודה) אבל מסיביים וזריזים בעלי אופי ערני למדי. כיום יש עדיין סוסים שעובדים, בעיקר בהובלת עצים באזורי כריתה בהרים שלא נגישים לטרקטורים או משאיות, ובחלקות קטנות של חקלאים. שימושים נוספים הם סוסות הרבעה ליצירת פרדות עבודה (גם משמשות לעבודה בהרים) ולשוק הבשר שמנסה להתמסד. עדיין, לא מעט חקלאים מחזיקים סוסים כאלה למטרות רווח (כל הנ"ל) וכסמל סטטוס/ מסורת להצגה בתערוכות גזע או ירידים מקומיים.
ההתרשמות שלי היא שהגזע הולך בדרכם של הרבה מאוד גזעי כלבים, תכונות "מוערכות" נלחצות מאוד עד לכדי הגזמה ולכן מה שהיה פעם בעל חיים פונקציונלי ויעיל הופך צעצוע הערצה ומתמלא בעיות בריאותיות. חלק מהתכונות שמחפשים בהחלט היו יעילות, חלקם גם משחקות תפקיד בשוק הבשר- עובי צוואר, מסת שריר גבוהה, גב ארוך, אבל בשר סוס לא "זורם", גם לא בשוק האירופאי, וביחס לפרות וחזירים המחיר של הגידול שלו לא ממש שווה את זה, לכן הוא נשאר תחום מזדמן (פרט פה, פרט שם) ולא ממוסד/ מסחרי.
לדעתי הכיוון אליו הולך הגזע יותר עניין של רצון ל"אסטטיקה" כמו שהמגדלים/ שופטים רואים אותה, מאשר דרישה ספציפית כלשהי.
תמונות: אחד הסטאליונים בתערוכה, בן 9 ונראה בהחלט לא רע. היה אחד היותר מאוזנים מבחינת תנועה ומסה, וסוס הרים שעובד בהובלת עצים במקרה הזה עשה השלמת הכנסה בסחיבת ציוד של מטיילים.

fliperit

New member
מעניין מאוד

יש לך תמונות של הסוסים הפחות 'מאוזנים' מבחינת מבנה?
&nbsp
האם מלבד מבנה לא יפה ופגיעה באתלטיות של הסוסים, יש גם פגיעות בריאותיות שמשפיעות על חיי הסוסים? (כמו למשל בעיות אגן או בעיות בדרכי הנשימה אצל גזעים שונים של כלבים)

LogainAbler

New member
בבקשה

הבעיה העיקרית היא היחס בין מסת שריר לרוחב העצם התומכת בה, בעיקר בסוסים צעירים שעוד לא סיימו לגדול לחלוטין. במקרה כזה הם פגיעים יותר לבעיות גב (לחץ על החוליות), ועל המפרקים, בעיקר הברכיים. מה שמוביל ל"התבלות" מהירה יותר של המפרקים.

בתמונה, סוס מאותה התערכוה, בן 30 חודשים (שנתיים וחצי):שימי לב לאורך הגב ולזווית. הסוס קיבל דירוג "בינוני" על מבנה הראש ומסת שריר לא ממש מספקת.

giri

New member
מעניין לקרוא

זו הסתכלות כל כך שונה על סוסים (בעיקר עניין שוק הבשר), מרתק.

giri

New member
יצא לי להתקל ברוכבים שמעדיפים וולש קוב לרכיבה חובבת

אומרים שיש להם צעד נוח ואופי מוצלח.
אלופים כאלה עוד לא ראיתי, אבל גם בקפיצות בקנה מידה קטן וגם בדראסז' יצא לי לראות אותם מתחרים בהצלחה.

הוולשים נחלקים ל4 "דרגות"

Section A, B, C, D.

ה A הוא פוני קטן, חמוד מאוד אבל אין הרבה מה לעשות איתו.
ה B יעיל מאוד לילדים ואני מניח שאת מכירה בדרסז' וקפיצות את ה C שהוא כבר Cob size, ומשמש כסוס ספורט לנערים. Section D כבר הרבה יותר כבד, רוכבים עליהם בתחריות שמיועדות להם אבל לא נראה לי שאפשר לעשות איתם הרבה בספורט. הם דומים יותר לסוסים שלוגיין הראה באיטליה, כמו בקישור שצרפתי.

giri

New member
כן, אני מכירה את ה C

גיגלתי קצת תמונות, מעניין!

רואים כאן לפעמים

גם תערובת של וולש וטורוברד.
סוסונים מדהימים ומרהיבים. הם סוסי דרסז' וקפיצות נהדרים וברמות הגבוהות של וומבלי ואולימפיה אפשר לפעמים לראות אותם מככבים במקצי נוער.

למעלה