סכמ"ש

giri

New member
נראה טוב!

והאמת שאין סיבה שלא יהיה טוב... לקבל קצת מהיציבות של הוולש עם הקלילות והאופי הנמרץ של התורוברד, נשמע יופי של מיקס.

ואם היה ההיפך

האי יציבות של הטורוברד והכבדות של הוולש?

האמת היא ששניהם לא נכונים, הטורברד יציב והוולש גם הוא עם קלילות ואופי מצויין. אגב, טורוברד באים בצורות וגדלים מאוד שונים, למרות שקיים מה שאפשר לכנות טורוברד טיפוסי, הרבה מאוד מהם שונים מאוד האחד מהשני. המשותף העיקרי שלהם הוא קווי הדם. גם באופי תמצאי קשת נרחבת של טיפוסים.

הרעיון שלפיו אפשר לקחת שני סוסים (מגזעים שונים או לא) עם חסרונות שונים ומעלות שונות ומהם לגדל סייח עם כל המעלות בלי החסרונות הוא לקוי ביסודו.

תמיד חשוב להרביע את הסוסים הכי טובים עם הסוסות הכי טובות ולהמנע מסוסים עם חסרונות כלשהם. גם במקרה של Thoroughbred x Welsh pony לוקחים את הטובים ביותר שמוצאים. ברור שאין צורך בטורוברד שניצח מרוצים חשובים אבל קונפורמציה זה הבסיס החשוב בגידול כזה ומשתמשים בטורוברד שאינו גדול במיוחד. זה יהיה בזבוז זמן לא להשתמש בפונית וולשית הכי טובה שאפשר למצוא. הקומבינציה עובדת טוב כי יש להם הרבה תכונות דומות.

giri

New member
אכן הגיוני

וזה מזכיר לי ציטוט מפורסם של ברנרד שו, שמישהי אמרה לו פעם: "בוא נתחתן ונעשה ילד: הוא יהיה יפה כמוני וחכם כמוך."
הוא ענה לה: "ומה אם זה יהיה הפוך? שהוא יהיה יפה כמוני וחכם כמוך?"

לא ממש קשור

אבל הזכיר לי ציטוט של צ'רציל.
חברת פרלמנט קראה לו שיכור מגעיל, והוא ענה לה:
גברתי, מחר בבוקר אני אהיה שוב פיקח, אבל את תשארי מכוערת.

giri

New member

LogainAbler

New member
לא יודע כמה זה יתפוס

כמו שקוראים להם כאן ה"אנגלו-סאקסונים" כתרבות לא ממש מקבלים אכילת בשר סוס, זה לא נכנס לתפריט גם לא כ"קוריוז קולינרי", זאת בניגוד לדרום אירופה שפה מקובל יותר לאכול אותם כ"מנה בפני עצמה" (וגם זה לא ממש נפוץ). באנגליה של תחילת המאה שעברה סוסי עבודה זקנים שקרסו היו נמכרים כבשר למזון כלבים או דברים דומים, זו הייתה המקבילה של אז למכירת רכב למשחטה או כמתכת, כמה גרושים אחרונים כדי לפצות על הפסדים.
בהתחשב בכך שמבין חיות המשק הסוס נמצא במקום מאוד נמוך בסקלת ה"יעילות" (זמן גדילה ארוך, מחיר יקר למזון, כמות קטנה יחסית של בשר בסוף),אני לא רואה יותר מדי עתיד בצורה הזאת "שימור" גזע.

גם היום

סוסים שמסיימים את חייהם משמשים כבשר לכלבים, זה מאוד נפוץ כאן. אך לא נהוג לגדל לבשר, גם מבחינת אי הכדאיות וגם כי הנושא נחשב לא סימפטי.

לא מזמן, הנסיכה אן העלתה את הרעיון שכדאי לחשוב על האפשרות, בשביל לתמוך בגזעים "חלשים". היא ספגה קצת ביקורת על זה וגם תמיכה מסויימת. ברור שקשה היה למבקרים לטעון שהיא "אנטי סוסים". לפני מספר ימים קראתי שגם החקלאים שבשטחים שלהם גודלים הדרטמורס מעוניינים לעגן את האפשרות הזאת בצורה יותר מסודרת. למגדלים השונים שאני מכיר אין שום בעיה עם זה, לא בדיוק עם לאכול סוסים, כי אם לגבי השימוש בהם לאחר המוות. מי שנרתע מזה מאוד זה מגדלי החתולים למניהם שלא ממש מתעננינים במה ממולאות קופסאות הבשר שבהן הם מאכילים את החתולים והכלבים.

גם אצלי, אם

אני משתמש בדפדפן ישן.
תלוי בדפדפן שבו את משמתמשת, יתכן שאת יכולה לשנות בדפדפן עצמו בין צפיה ב"וורסיה ישנה לחדשה" ויתכן שאת פשות צריכה לשדרג את הדפדפן.

fliperit

New member
יכול להיות גם

שהדפדפן חוסם לך קבצי קוקי. יש למעלה, ליד שורת הכתובת, סימן של 'עצור'. תלחצי עליו ותבחרי ב"אפשר תמיד קבצי קוקי לאתר זה" (או בחלופה האנגלית, אם הדפדפן באנגלית)

לא קשור

מה גם שבלי קוקיס היא לא היתה יכולה לפרסם הודעות.
קשור להבדלים שבין HTML ו HTML5.
אם הדפדפן לא מסוגל (בגלל שהוא ישן או בגלל שעצור בו) להשתמש ב HTML5 היא מפספסת הרבה מהדברים שמופיעים היום ברשת. אני לא בטוח שזה רע. :)

fliperit

New member
לא נכון

אני במחשב של הורי לא יכולתי לראות תמונות עד ששיניתי את הגדרות הקוקיס של הדפדפן. לכתוב הודעות יכולתי

כן נכון

אם יכולת לכתוב הודעות, זה בגלל שתפוז הטמין קוקיס בדפדפן בפעמים קודמות.
כנראה שכששינית את הגדרות הקוקיס, שינית גם הגדרה נוספת בלי ששמת לב ולכן התאפשר לך לראות תמונות.
נסי בעצמך. צאי מתפוז, מחקי את מטמון הקוקיס וחיסמי אותם. את תמצאי שתוכלי להמשיך לראות תמונות אך לא תוכלי להכנס כמשתמשת עד שתאפשרי לקבל קוקיס מחדש.

תוספת

נכנסתי לכרום ושם יש אופציה לחסום תמונות.
אז יעזור אם תכתבי באיזה דפדפן את משתמשת.

giri

New member
שבוע סבבה

בסך הכל היו רכיבות טובות.
יוצאת הדופן היתה הרכיבה של יום חמישי, שבה התחלנו טוב אבל זמן קצר אחרי שעברנו לטרוט הוא התחיל למשוך ולהיות נמוך מקדימה, והיה מאד עקשן, ומה שלא ניסיתי לא עזר. בסוף החלטתי לנסות להתאפס מחדש, עצרתי, וניסיתי לעבוד שוב בהליכה - אבל גם בהליכה הוא לא נתן קשר והיה מאד קשה. הייתי מאד מתוסכלת ושקלתי לסגור את הערב (גם הגעתי בערך לסוף הזמן שתיכננתי לרכיבה...) אבל לא יכולתי להשאיר את זה ככה, אז המשכתי לנסות דברים שונים עד שהצלחתי להחזיר אותו לעבודה נכונה בהליכה, עם מגע קליל במושכות, דחיפה טובה מאחור וגבנון מורם. זה לקח ממש הרבה זמן וסבלנות, ומאחר וראיתי שהוא לא רגוע, השארתי את זה שם. ברגע שקיבלתי ממנו את מה שרציתי, עשינו כמה סיבובים ונתתי לו חופש וקירור.
ביום שישי הוא היה פנטסטי בשיעור וטפחתי לעצמי על השכם שלא ויתרתי בערב לפני. אבל יום חמישי באמת היה מתסכל!
&nbsp
חוץ מזה, היה לנו סופ"ש ארוך (חג ההודיה) אז אתמול עשיתי את השיעור שלי בצהריים, ויש תמונות (שעוד לא ירדו למחשב) והיה ממש כיף.

למעלה