סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
זו פעם ראשונה שלי של קאנטר ללא אוכף

היה די מגניב

לג-ילד (leg yield) או "כניעה לרגל" הוא תרגיל בעבודה לטרלית (צידית) שבו הסוס נשאר ישר (לא מכופף, או מכופף על המעגל, ללא כיפוף נוסף) ונע הצידה וקדימה. התרגיל משפר את הגמישות של הסוס לצדדים, ומחדד את ההקשבה לרגל.

250 דולר להחלפת שתי כנפיים זה לא הרבה. תחשבי על זה ככה: אוכף חדש מהסוג הזה עולה סביבות ה 1500-2000 דולר. הכנף היא חלק גדול מהאוכף, ובכל זאת מדובר בעור, פלוס עבודת הפירוק והרכבת הריפודים חזרה על הכנף החדשה. מדובר על כ - 800 שקל, אם לוקחים בחשבון את כמות חומר הגלם - עור הוא חומר גלם יקר - אני לא חושבת שמדובר בתיקון יקר.

אני רוכבת שלוש פעמים בשבוע, כי אני עושה חצי פנסיון.

giri

New member
ואגב, אוף עם גבנונים גבוהים

ניסינו לבדוק אם יש אוכף אחר בחווה שיתאים לו ויוק. לסוס יש גבנון שהוא אוורסט קטן, פשוט כלום לא התאים. כמובן שזה עושה את הרכיבה בלי אוכף לפחות נמוכה... ועוזר לזכור לשבת אחורה די הצורך

popi199

New member
אין כמו רכיבה בלי אוכף

פשוט כייף!

זה נשמע לי ממש הזוי כל הקטע של הפנסיון, אני יודעת שאני נשמעת כמו תקליט שבור אבל זה נראה שהחלק שלכם הוא מעל ומעבר...

giri

New member
זה באמת הזוי

אבל איפשהו התרגלתי לעניין.
והאמת שבדיוק חשבתי על זה השבוע, לאור מצב הדברים, הגיל והערות שליסה העלתה פה ושם, אני חושבת שמאד ריאלי שזו תהיה העונה האחרונה של צ'ואי. היא גם הזכירה שהיא לא מודאגת כי יש לה פתרון טוב בשבילו לפנסיה.
אני מאד מאד מרוצה מליסה כמאמנת, היא הצליחה לקדם אותי המון, והאווירה בחווה מאד לטעמי; אבל אם לא יהיה שם סוס אחר מתאים, אני בהחלט אעבור לאיפה שיהיה. ואם יהיה סוס אחר... ובכן, כל הסוסים האחרים שבבעלותה של ליסה הם פונים (לא בא בחשבון!) ואני מניחה שלעשות פנסיון עם מישהו מהרוכבים האחרים בחווה יהיה בהחלט הבדל של יום ולילה; לתחושתי הסובייקטיבית זה לא יהיה כל כך מוגזם, ולו רק כי נראה לי שליסה די "זרקה" את האחריות על הסוס עלי, ומתערבת רק כשמשהו ספציפי דורש התייחסות.

popi199

New member
האמת

אחרי שאני עוברת את מה שאני עוברת עם שיקגו, שזה לא פשוט בכלל, אני חושבת שרק זה שכשהוא מפסיק לעבוד הוא כבר בעיה של מישהו אחר- רק זה סיבה מצויינת לא לקנות סוס אלא לעשות חצי פנסיון.

נצל"ש

אני ממש אשמח לחוות דעת רבות ככל האפשר על חוות אדם וחווה בשדה יעקב- מישהו מכיר/שמע? יכול להמליץ/לא להמליץ?

jgut

New member
ובאיחור כי רק עכשיו יש לי מה לספר...

אז היום רכבתי סוף סוף על דילן לראשונה.
כרגע הרכיבות שלה מסתכמות בכמה דקות בודדות, אחרי עוד כמה דקות בודדות של לונג'.

היה ממש נחמד. היא נוחה וקטנה. היא מתאימה לי בגודל (דאנס הרגיש לי קצת גדול מידי עבורי).
כבר שכחתי איך זה לעבוד עם סייחים שלא בדיוק יודעים את העבודה. זה מתבטא בקרקע (בעיקר בניקוי פרסות) וגם ברכיבה. אבל היא מאוד משתדלת ובנתיים ניראה שהיא מבינה ענייין.

fliperit

New member
אוי הקנאה...

אני מתה על רכיבות על סייחים, ועוד סייחה ששייכת לך...

jgut

New member
ניראה לי שעברו כבר כמה וכמה שנים

מאז שיצא לי לרכב על סייחים.
שכחתי כמה צריך להיות עדינים איתם ולדרוש מהם ממש קצת. אבל זה ממש כיף. במיוחד שרואים את הלמידה שלהם.

למעלה