סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

אני, אגב, מתחילה סופ"ש ארוך וקצת לא צפוי, יש סיכוי שלא כל כך אהיה בפורום עד יום רביעי שלכם

לא היו לי סוסים בכלל השבוע

עברתי לגור ביקנעם והמדריכה שלי מפסיקה להדריך(היא עוזבת את התחום! איזה עצוב!) אז לא מצאנו זמן להכניס שיעור.
שבוע הבא שיעור אחרון איתה!

אשמח להמלצות על חוות סוסים טובות שאתם מכירים באופן אישי/מסיפורים באזור יקנעם. אני יודעת שיש את חוות עמק זהר ביקנעם המושבה, את חוות דובי ברמות מנשה, את חוות אלונים באלונים וחווה במדרך עוז. מישהו מכיר אחת מהחוות האלו/חוות אחרות באזור?

אני שוקלת אם להשקיע בנסיעה עד גבעת נילי(ליד גבעת עדה) בשביל חוות נטלי שהמליצה לי עליה נעמי דוד, מישהו מכיר אותה ויכול לחוות את דעתו?

שבת שלום לכולם!

jgut

New member
קופל

אני ממליצה עליה בחום. מחר אוכל להשיג לך את הטלפון שלהם.

ronkul

New member
חוות קופל

לפני מס שבועות נסעתי לשם לבחון סוסה שעמדה למכירה. התרשמתי לחיוב ממנהל החווה ומהחווה עצמה.

לגבי החווה בגבעת נילי

אני מכירה את החווה מלפני בערך 4 שנים,
אז אולי משהו השתנה מאז אבל, ההתרשמות שלי מאז היא
שהחווה איכפתית, מהתלמידים והסוסים, אבל הגישה היא יותר "רוחניקית"
כלומר התחברות לחיה. ופחות לכיוון התחרותי.
כלומר אם השאיפה שלך היא להתמקצע, להשתפר טכנית ברכיבה,
להגיע לרמות הגבוהות אז זה פחות המקום.
בניגוד לחוות קופל, שהם מגדלים רוכבים מהרמה הבסיסית ועד הרמה התחרותית,
ויש להם מדריכים/מאמנים גם לרמות הגבוהות. (מה שלא קורה בחווה בגבעת נילי).
שיהיה בהצלחה לכל כיוון שתבחרי.

האמת שאני מחפשת את ההתחברות לסוס

מאוד חסר לי להכיר את הסוס ולהתחבר אליו במקום שבו אני רוכבת עכשיו.
אבל כן חשוב לי גם להשתפר מבחינת רמת הרכיבה, אין שם את זה?
ז"א- לא מלמדים מספיק טוב טכניקה? אני לא רוצה להגיע להתחרות או לרמות הגבוהות, אבל כן לדעת לרכב טוב.

תודה בכל מקרה!

מלמדים

כמובן שמלמדים גם טכניקה.
וגם, אני רוצה להדגיש שלא הייתי שם 4 שנים, ואני לא יודעת מי מדריך שם עכשיו.
אני מכירה את מי שמנהלת את המקום.
המתקן של החווה הוא חמוד, אבל הוא לא ברמה הכי גבוהה שיש.
הוא לא מיועד לרמות הגבוהות כמו שציינתי.
עד כמה שידוע לי אין נניח תחלופה של סוסים, סוסים גם מבוגרים נשארים שם,
כי רואים בהם כמו חיות מחמד- הקשר האישי איתם, ולא סוס שכבר עובד לא טוב,
אז מוכרים ועובר הלאה. מה ששוב מאוד מדבר על הקשר האישי, אבל פחות על רמה גבוהה.
כמובן שילמדו אותך את הטכניקה- ואיך לרכב נכון. אין ספק. אבל אני לא חושבת שזה הדגש.
בכל אופן, יכול מאוד להיות שזה מתאים לך לשלב שאת נמצאת בו כרגע, ואולי בהמשך, שתראי
שלמקום אין יותר איפה לקדם אותך תמשיכי הלאה.
בכל אופן, שווה להגיע למקום ולהתרשם בעצמך, אולי גם לקחת כמה שיעורים ולראות איך מרגיש לך.
את יכולה לעשות את אותו הדבר גם עם חוות קרובות יותר, אולי יהיה משהו שאת אוהבת ולא מצריך נסיעה ארוכה.

jgut

New member
המלצתי לך על קופל

אבל רוצה לציין שיש לי המון הערכה לנטלי מחוות נטלי.
במיוחד אני מעריכה אצלה את היחס לסוסים מבוגרים.

למרות שיש עוד חוות שאני אוהבת את היחס לסוסים וקופל היא אחת מהן.
את צריכה לבדוק למי את מתחברת הכי טוב.
אשלח לך יותר מאוחר מסר עם הטלפון של מי שלדעתי יתאים לך מקופל...

kenz

New member
אם היה לי שקל על כל אסימון שנפל אצל תלמיד

השבוע, היו לי איזה עשרה שקלים :)

ואם דקאתלון היו משלמים לי (כלומר לקטנה) על הדיגמון למוצרים שלהם, אז בכלל...

מהממת!

ואת נשמעת מדריכה נהדרת! אם לכל כך הרבה תלמידים שלך נופלים אסימונים כנראה שאת עושה משהו טוב.
הייתי שמחה לבוא ללמוד אצלך אבל בדיוק הצפנתי ליקנעם.. :)

איך ידעת שהקסדה תתאים לה אם הזמנת אותה מהאינטרנט? אני תוהה אם להזמין בלי למדוד או שלא כדאי.. איזה דגם היא? ואיך הבאת אותה מחו"ל?

שבת שלום!

kenz

New member
לה לא הזמנתי מהאינטרנט

היינו איתה בחו"ל ומדדנו, ואז חודש אחרי זה בעלי נסע שוב והביא לה, כי בנסיעה הראשונה כבר לא היה מקום...
את שלי מדדתי בארץ כשחברה הביאה, ואז הזמנתי.

jgut

New member
שבוע מלא סוסים

החדשות הגדולות הן שקניתי סייחה. תמונה מצורפת. היא בת שנתיים, מקסימה עם אופי מקסים.
היא בת שנתיים וקצת. הכל כ"כ ראשוני שאני אפילו לא יודעת מה עוד לספר עליה.
דומיה כבר אוהבת אותה וגם אני. דאנס דוק ישר איים עליה. בטח יקח לו כמה שבועות להתרגל, אבל לא תהיה לו ברירה. עוד לא שיחררתי אותה איתו כי הוא ממש גדול והיא ממש קטנה.
שמה בישראל הוא דילן. זה קצת בעייתי כי יש לי כבר כלב בובדילן. אבל זה מה יש.
אחד הילדים בחווה ניסה לשכנע את הכלבלב שיהיו קיצוצים בשמו. אבל זה לא עבד כי בובדילן שבת.

דאנס דוק התחיל לעשות השבוע שיעורים של חצי שעה ביום במסגרת הטיפולי. מדובר בשיעורים שבעיקרם הליכה ומידי פעם סיבוב קטן של טרוט. שכחתי להגיד להם שהוא לא כ"כ יודע לעבוד בלונג', אז לקח לו כמה פעמים להבין מה רוצים ממנו. סה"כ הוא ניראה מבסוט. גם הוא וגם דומיה בנויים לשיעורים האלה. זה לא דורש מהם הרבה והם שניהם עצלנים גם ככה.

בימי חמישי אני לומדת, סוף סוף אני מתחילה להתרגל לזה. כבר שכחתי איך זה לשבת בכיתה. לא ניראה לי שלמדתי חומר הומני מאז התיכון. אז עכשיו סוף סוף אני מתחילה להבין את החומר ולהישאר מרוכזת במהלך השיעורים. זה גם מסתדר לי עם חלק מהדברים שאני רואה בשטח. לפחות שיעורי האנטומיה מאוד מעניינים בעיני. עם שיעורי הפסיכולוגיה יותר קשה לי, אבל ניראה לי שאני מתחילה לקלוט.
מיד אחרי הלימודים אני עושה את הסטאז'. אם להיות כנה, אני לא בטוחה שאני ארצה לעסוק בכך. אבל יכול להיות כשאחשף למקרים בעלי אופי קשה יותר, זה יעניין אותי יותר. כרגע קצת קשה, כי יש שיעורים שלא מעניינים אותי. אני יודעת שבתור מטפלת, זה לא אמור לשנות האם זה מעניין אותי או לא וצריך לחשוב על המטופל. אבל אני לא חושבת שמטפל יכול לעשות את העבודה שלו כמו שצריך אם היא משעממת אותו.

ביום חמישי האחרון כסיימתי את הסטאז', המאמן קרא לי כדי לומר לי שנידמה לו שראה סוס משוחרר מעבר לנחל רץ בהיסטריה. הוא עצמו היה באמצע שיעור ולכן לא יכל ללכת לבדוק. לקחתי איתי ילדה מהחווה והלכנו לחפש את הסוס. שאלנו אנשים אם ראו והיה זוג שבאמת ראה אותו וכיוון אותנו למקום שהוא רץ. ככה הסתובבנו די הרבה זמן לחפש אותו. היה מעניין. הלכנו לפי עקבות בשטח. מידי פעם נתקלנו במטיילי סוסים ואופניים שלא ראו אותו. בשלב כלשהו ראינו משהו שנראה כמו סוס בין המטעים. היה כבר די חשוך ולא ידענו האם אנחנו מדמיינות או לא. כבר חשבנו שלא נמצא..
פתאום היא באה אלינו בריצה, אבל איך שהיא ראתה את הכלבים, היא עשתה רולבק וברחה. אחרי מספר נסיונות לתפוס אותה, שלא צלחו, הצלחנו להבריח אותה לכיוון החווה. התקשרתי למאמן שלי שיבוא מהכיוון ההפוך. כל המיקום היה בעייתי, כי בקלות היא יכלה לברוח לשדות, מטעים, לנחל. הכי חששנו שהיא תרוץ לכביש החוף.
כשראינו אותה שוב, התקשרתי למאמן להגיד לו את המיקום. הוא אמר שהיא אצלו ביד, אבל אין לו חבל כך שאבוא עם החבל אליהם. הוא תפס אותה בשניה שהיא עברה לידו ופשוט חיכה לנו. זה משהו שאני לא הייתי מצליחה לעשות.
באותו היום מצאנו את הבעלים שלה, שרק למחרת יכל לבוא לקחת אותה עם קרון. היא היתה כולה מותשת ועייפה נפשית ממה שעבר עליה. כל הסיפור הזה הרגיש לנו כאילו רדפנו אחרי סוסת רפאים

fliperit

New member
דייי! תתחדשי!!

איזה יופי
היא יפיפיה! את בטוחה שהיא בת שנתיים? היא נראית מוצקה ובנויה בשביל בת שנתיים..

איפה את לומדת?

jgut

New member
אם היית רואה אותה במציאות

היית רואה שהיא בת שנתיים. יותר נכון אם היית רואה אותה ליד סוס בוגר, היית רואה עליה את הגיל. ניראה לי שהיא ניראית ככה בגלל הצבע וגם היא פשוט פוטוגנית

אני לומדת בוינגיט (המכון).

fliperit

New member
וואלה? אז אץ לומדת עם מישהו מאצלנו...

יודעת על מי אני מדברת?

למעלה