סכמ"ש

  • פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
 

kenz

New member
שבוע מוזר קצת...

חזרנו בשני לפנות בוקר מסופ"ש משפחתי בפריז (עיר מסריחה, אבל היה ממש ממש נחמד).
החצי הרגיש לא טוב, והיינו בכל מיני סרטים, אבל זה עובר... וטוב שכך.
מבחינת סוסים, הסוסון שלי בסדר, ועכשיו רק נותר לעשות לו שיניים. (לא אני ולא הווט מחכים לזה בקוצר רוח...).
אבל היום, הקטנה רכבה.
כשהיינו החו"ל הי אקיבלה מכנסי רכיבה (מידה 4, לא פחות ולא יותר), קסדה כבר יש, וסוסה כבר יש :) אז הילדונת יושבת כולה חיוכים, וקריאות די-דן די-דן.
ואפילו לעשות ציקצוקים היא הצליחה, והסוסה הלכה קדימה :) (תקראו בטון של אמא שנמסה...)
והחצי, ששאל אותי לפני כמה ימים אם אני סתם מתלהבת או שהילדה באמת נהנית, הצליח לתפוס כמה רגעים מדהימים, ויצא מהחווה בבטחון שהוא צריך לעבוד מאוווווווווווד קשה, כי יום יבוא והוא יצטרך לתמוך בעוד סוס....
 

jgut

New member
שרירים תפוסים וים

היה שבוע מעולה.
יצא לי לרכב על דו מספר פעמים בלי ארכובות. רק כניראה שזה היה יותר מידי כי בפעם האחרונה נתפסו לי שרירי הרגליים וגם הבטן. לכן לצערי נאלצתי לוותר על השיעור של יום שישי. אבל לפחות הרכיבות במהלך השבוע היו טובות.

באחד הימים שהיה ממש חם, החלטתי לקחת את דאנס לים. הלכנו לשם בקצב די סביר וכשהגענו הכלבה שלי נכנסה למים. כשהים רגוע היא שוחה בו וזה טוב לה לרגליים. דאנס נכנס למים מיד אחריה. נתתי לו להיכנס כמה שהגעתי עם החבל, כי לא הייתי לבושה בהתאם. הוא שיחק עם הכלבה במים, השרפיץ מים עם הרגליים ועשה בועות עם האף.
אחרי זה רצתי איתו קצת על החוף, קפצנו מעל הנחל ובסוף נתתי לו להתגלגל בחול החם. היה ממש רומנטי, אני לגמרי מאוהבת בסוס הזה

הכל היה מהקרקע והוא היה לגמרי איתי. בערב פגשתי במקרה את הוטרינר שלו וסיפרתי לו על הטיול הזה. הוא אמר שאני יכולה לקחת אותו לשחות. עכשיו אני צריכה לחשוב איך אני מתארגת על זה. אולי אני ישיג איזה חליפת שחיה, כי כרגע המים די קרים. אני גם שואלת את עצמי עד כמה זה מסוכן עבורי. כי סה"כ אני יודעת לשחות ויצא לי לשחות במים עמוקים. אני צריכה לבדוק את הנושא.
 

giri

New member
אומרים ששחיה עושה ממש טוב

יש גם מתקני פיזיו יקרים להחריד עם בריכות לסוסים.
אני מצטרפת לעדי, הייתי הולכת עם חגורת הצלה ומוודאת שיש מישהו שמשגיח מהחוף, לכל מקרה.
איזה כיף לכם


אה, וברור חליפת שחיה. ואם יעבור לך בראש הרעיון שקר מדי, תזכירי לעצמך שיש בקנדה אנשים ששוברים את כיפת הקרח של האגם בשביל לצלול בו
 

giri

New member
שבוע של עליות ומורדות

ביום שני היה לי שיעור מזעזע, מאד מאכזב. עבדנו על הקנטר, ופשוט לא הצלחתי לשמור את שיווי המשקל הטוב שהיה לי לפני כן, הייתי נוקשה, הברך כאבה לי בטירוף, וברגל השניה בשלב מסויים קלטתי שאיבדתי תחושה בכף הרגל, לא יודעת למה, אבל זה היה מפחיד לאללה. התאמצתי נורא, כל השרירים שלי מחו. זה הרגיש קצת כמו שמרגישים כשחולים והגוף לא מתפקד, חוץ מזה שלא הייתי חולה. זה היה נורא מתסכל. וככה יצא שחצי שיעור התעסקנו בשטויות שכבר חשבתי שמאחורי, כמו עקב ימין הסורר שלא הצלחתי לשמור למטה. חזרתי הביתה בעצבים על עצמי ובתחושה מדכאת של "בשביל מה אני מתאמצת בכלל, שלושה חודשים עבדתי על היציבה וברגע שעשינו משהו אחר שוב איבדתי את הכל".
יצא שהרכיבה הבאה שלי היתה אתמול (שישי) וגם היתה שיעור. באתי נחושה ועצבנית (על עצמי) וגם הרשיתי לעצמי לרמות וקיצרתי חור בארכובה הימנית (ובשלושת החודשים האחרונים רוב העבודה היתה בלי ארכובות! סססאמק). הצלחתי לעבוד פרפקט מתחילת השיעור, לשמור על יציבה ועל רכות, וגם הקפדתי לעשות הפסקה כל כמה דקות כשהרגשתי שאני מותחת את השרירים קצת לקצה (בין השאר כי ידעתי שאני צריכה להיות במצב לרכיבה למחרת).
התוצאה היתה מאמנת מאד מרוצה שהחליטה שקופצים
איזה כיף, סוף סוף קופצים! והיה שיעור מעולה.
לסיום השיעור הורדתי אוכף וקיררתי רבע שעה בהליכה בלי. היה מאד מוזר
חמים ונעים על השרירים הדואבים של הרגליים... אבל בהחלט מעניין מבחינת התחושה של כל השרירים שעובדים. שתי המסקנות העיקריות היו - וואו, הוא ממש רחב גם בלי האוכף! שעל זה ליסה אמרה, כן, צ'ואי הוא בחור גדול יחסית... אולי היה לך יותר קל עם סוס אחר. וכמובן - אאוץ', גבנון
יש מצב שאני אסוג לשמיכה, זה בהחלט לא נוח במיוחד. היה שם רגע של "do you have high withers or you're just happy to see me?"
נ.ב. פופי, תודה על המוטיבציה
 

fliperit

New member
שבוע של הרחבת אופקים

בעוד חודש יש לנו מופע פורים בחווה, ואני וחברה שעובדת איתי החלטנו שאנחנו עושות מופע וולטינג. התחלנו להתאמן, וכמובן שכל האימונים מצולמים כדי לתפוס נפילות יפות (עד כה יש אחת יפה, לא שלי, וכמה מעפנות שלי).
בינתיים הצלחנו לבנות לנו קטע שמשלב בעיקר אלמנטים לא כל כך קשים, אבל שנראים מרשימים מהצד. התחלנו עם סוסה אחת, אבל באיזשהו שלב קצת נמאס לה שאנחנו מקפצות לה על הגב, אז עברנו לסוס קצת יותר גדול שיש עוד הרבה עבודה על לונג' לעשות איתו לפני שנוכל להיות לסמוך עליו לגמרי.
אני חייבת להגיד שאני מצטערת שלא שלחו אותי ללמוד וולטינג כשהייתי קטנה וקופיפה, כי הגמישות שלי בקרשים, וגם הכוח בידיים (זה מוזר איך אין לי בעיה להרים שקי תערובת של 50 קילו, אבל להרים את עצמי על המתח פעם אחת אנילא מצליחה...). בכל זאת, אני ממש נהנית מזה. זה משהו אחר לגמרי, ואין ספק שזה מלמד אותי לסמוך על הסוס ועל השיווי משקל שלי הרבה יותר מסתם רכיבה.

חוץ מזה, לכלבלב שלי הייתה תאונה עם אחד הסוסים שדרך עליו. הוא קצת פצוע וצולע, אבל הערב כבר מרגיש יותר טוב. אולי עכשיו הוא יתחיל לפחד מהסוסים....
 

giri

New member
מסכן... אבל אולי באמת זה יעזור לבטיחות שלו...

 

fliperit

New member
עוד לא ערכנו את הסרטונים...

יש לנו בערך שעתיים של וידאו, בתוכם 2-3 נפילות שרק אחת מהן יפה... כשנסיים את האימונים נעשה עריכה ואני אפרסם כאן
 

fliperit

New member
עוד לא ערכנו את הסרטונים...

יש לנו בערך שעתיים של וידאו, בתוכם 2-3 נפילות שרק אחת מהן יפה... כשנסיים את האימונים נעשה עריכה ואני אפרסם כאן
 
למעלה