סכמ"ש

giri

New member
סכמ"ש

וואו, השבוע טס לי לגמרי!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

ותזכורת - יש לנו סקר שלא כולם ענו עליו!
כלים ומידע -> סקר.

hanyou12

New member
השבוע שלי היה מלא בהפתעות טובות

דבר ראשון, אני חושבת שאפשר לומר שיש לי בן זוג חדש!

החיים נראים כל כך הרבה יותר טוב...
בגללו לא היה לי שיעור היום, הוא הזמין אותי לטיול של יומיים בעין עקב (ליד שדה בוקר). הטיול התחיל ביום חמישי וחזרתי הבייתה לפני שעתיים וחצי. היה מדהים!
בשבוע הבא אני מתכננת להרביץ רכיבה כי זה כבר ממש חסר לי עם הביטולים של השבועות האחרונים...
זהו, אני יודעת שזה לא קשור לפורום אבל התחשק לי לשתף. במיחד לאור העובדה שבכיתי פה שהשבועות הקודמים היו לא משהו...

giri

New member
אוווו

איזה כיף לך
אבל לא לוותר על רכיבות, את שומעת?

סתם

JuSt A d i

New member
גם השבוע שלי היה מפתיעה

המון סוסים אבל זה לא חוכמה כי זאת העבודה שלי!!! זה הסתכם בארבע רכיבות ועוד שני טיולים שאחד אני כל הזמן דוחה ודוחה שזה עם קבוצת מטיילים דיי מופרעת מהחווה שאני רוכבת בה אבל היום החלטתי לצאת ובאופן מפתיע ממש נהנתי חחחח פתחנו שם על כמה קווים בצורה מסודרת ולא חסרת שליטה אז היה כיף, אתמול בהדרכה היתה לי סיטואציה לא נעימה עם רוכבת וסוס, הרוכבת התחילה ללמוד קנטר בלונג ובזמן המעבר הסוס שהוא בדרכ מאוד רגוע והמעבר שלו לקנטר רך ומהיר החליט לדפוק סדרה של באקים ועמידה על שתיים אני כבר ראיתי איך התלמידה מתרסקת לרצפה אבל להפתעתי התותחית נשארה על הסוס ואפילו ניסתה קנטר פעם נוספת היא קצת צרחה וקצת בכתה אבל לא נתנה לזה להשתלט מסביב היו מופתעים איך שמרתי על כזה קור רוח אבל זה חלק מהעבודה ובתוך תוכי ירדו לי כמה שנים מהחיים

giri

New member
איזו בעסה!

ובאמת כל הכבוד לה שהחזיקה מעמד...

fliperit

New member
מבחינת רכיבה שבוע די מחורבן...

ביום ראשון בבוקר יצאתי עם הבוס שלי לטיול. מסתבר שאחרי קצת גשם, גם אזור צפון הנגב הופך לירוק ויפיפה
.היה טיול חורפי וממש נחמד, כולל נפילה של הבוס שלי, עם הסוס, בתוך שלולית ענקית עם בוץ עמוק. זאת הייתה הרכיבה הכי טובה שלי השבוע..
אחרי הטיול עליתי לרכב על הסוסה שהתחלתי לעבוד איתה על קצת החלפות וספינים כדי להזיז אותה לפני השיעורים. פחות או יותר ברגע שהספקתי להכניס את שתי הרגליים לארכובות היא התחילה לקפוץ בתוך מין ספין כזה והעיפה אותי. נחתתי בצורה גרועה מאוד על עצם הזנב (למרות שאני חייבת להודות שהמכה לאגו הייתה לא פחות קשה... למרות שהזקחתי מעמד די הרבה זמן..). זאת אחת הנפילות הכי כואבות שהיו לי, והפעם הראשונה שאני לא עולה על הסוס באותו רגע שוב. אחד המדריכים האחרים הריץ אותה עוד קצת, אבל לא סמכתי עליה מספיק כדי להשתמש בה בשיעורים... המשכתי לעבוד כי ידעתי שאם אני אלך הביתה ואנוח אני לא אצליח לצאת מהמיטה בבוקר. אחרי 7 שיעורים ביקשתי מהבוס שיבטל את שאר השיעורים כי ממש כאב לי לעמוד כבר. להפתעתי הרבה בבוקר כבר כאב לי פחות.
ביום חמישי הרגשתי מספיק טוב כדי לרכב, אז נסעתי במיוחד אחרי הלימודים. רכבתי על אותה סוסה, אבל הייתה רכיבה לא טובה בכלל. המגרש היה די צפוף כי עוד היו שיעורים, והיא הייתה מאוד קשה על ההחלפות (לא נפלתי לפחות
)
בשישי רכבתי עליה שוב, ושוב הייתה רכיבה קשה מאוד. אני מקווה שזה בגלל שעובר על שתינו שבוע לא טוב, וששבוע הבא נפתח דף חלק...

מבחינת לימודים דווקא היה שבוע די טוב. אני מרגישה שהצלחתי להכריח את עצמי להיכנס לקצב של הסימסטר (אפילו קראתי מאמרים ועשיתי מטלה אחת...). בהכשרה המעשית הכל יותר זורם כבר, למרות שהמנחה שלי עדיין לא כל כך כריזמטית ולפעמים לא ברורה ולא מתקשרת... בסוף היום בחמישי אמרתי לה שאני חייבת יותר הדרכה והכוונה, כי יש לי מטופלת שנפגשתי איתה פעמיים ועוד לא קיבלתי על זה הדרכה...

hanyou12

New member
אאוץ'...

עשית בחוכמה שלא עלית עליה מיד שוב. לפני משהו כמו חודש וקצת גם אני נפלתי ובלמתי עם היד ועצם הזנב. בטיפשותי כן ניסיתי לעלות שוב והרעידות מהתנועה גרמו לזה שלקח לי משהו כמו שבועיים להיפטר מהכאב.
אני מקווה שעד עכשיו זה כבר עבר לגמריי או כמעט לגמריי.
שבוע הבא יהיה טוב יותר

giri

New member
אוי

לא נעים בכלל!
יכול להיות שהרכיבות הגרועות קשורות גם למכה? עצם הזנב - אלו מכות די נבזיות.

fliperit

New member
אני מניחה שזה קשור...

בכל מקרה החלטתי לרדת קצת מההחלפות השבוע כי זה קצתהלחיץ אותה. אני דוחפת אותה בטוטראקים בקנטר, אבל לא מחליפה כיוון. רק שתרגיש בנוח לזוז מהרגל בקנטר בלי להלחץ. אחרי כמה רכיבות כאלה נעשה החלפות שוב...

giri

New member
אף פעם לא מזיק לקחת קצת באיזי

מקווה ששבוע הבא יהיה טוב בהרבה.

jgut

New member
עניתי לסקר...

אני מבקשת מדליה!

השבוע שלי, כלל הרבה רכיבות.
ביום שני וחמישי עבדתי עם דאנס במגרש. היו רכיבות טובות ועשינו דברים בצורה שונה מבדרך כלל. עבדנו על כך שהוא יזוז יותר עם אנרגיה ושיהיה יותר רך בהחלפות.
ביום שלישי (המגרש היה מוצף), היה לי יום ממש קשה בעבודה. חזרתי בערב שבוזה לחלוטין. כשהגעתי לחוה המאמן שלי ראה אותי, אמר לי להחליף נעליים ואיכף לי את דאנס. יצאנו קבוצה לטיול לילה עם ירח מלא לכיוון הים. כשהגענו לים, יש שם מקום קבוע שבו החול בעומק טוב, עשינו מעגלים בכל המקצבים. היה ממש כיף, היו מלא תנים מסביב. אנשים שנסעו בכביש ליד, היו בשוק לראות פתאום קבוצה של סוסים רצים בחושך במעגל. זה היה הדבר הכי טוב בשבילי באותו הרגע.

אתמול והיום הייתי בטיולים עם הסוסים שלי. היה ממש כיף. הים עושה לי טוב. בובדילן מצא צב ים ענק מת על החוף

fliperit

New member
נשמע להיט הרכיבה בים

כשהייתי ילדה הייתה לי מאמנת שהייתה לוקחת אותנו להתאמן על החלפות בקווים ישרים בחוץ. היינו רצים ע קו ישר ומי שהיה מצליח להחליף הכי הרבה פעמים ניצח..

fliperit

New member
החלפות ליד בקנטר

(אני לא יודעת כמה אתה יודע אז אני אסביר מההתחלה, ואולי אחזור על דברים שכבר למדת).
בכל מקצב (הליכה, טרוט, קנטר, גאלופ והליכה אחורה) הסוס מניח את הרגליים על הקרקע בסדר מסויים.
הליכה: אחורית ימין, קדמית ימין, אחורית שמאל, קדמית שמאל (4 פעימות)
טרוט: אחורית ימין+קדמית שמאל, אחורית שמאל+קדמית ימין (2 פעימות).
קנטר: ימין אחורית, שמאל אחרוית+ימין קדמית, שמאל קדמית (רגל מובילה- שמאל) או שמאל אחרוית, ימין אחרוית+שמאל קדמית, ימין קדמית (רגל מובילה ימין). (מקצב של 3 פעימות)
גאלופ: אחורית ימין, אחורית שמאל, קדמית ימין, קדמית שמאל או אחורית שמאל, אחורית ימין, קדמית שמאל, קדמית ימין.

החלפת רגליים היא המעבר בין רגל מובילה ימין לרגל מובילה שמאל בקנטר, או להפך. בטבע סוסים עושים את זה באופן טבעי, אבל ללמד סוס לעשות את זה בפקודה זה לא פשוט.

תראה כאן: http://www.youtube.com/watch?v=lzzAZMc-TJk
כל כמה צעדים הסוס מחליף את הליד (רגל מובילה), זה הצעד שנראה כמו דילוג.

giri

New member
אל תמהר

אחת הבעיות עם החלפת ליד, היא שזה תרגיל שנראה מאד מגניב, ואנשים ממהרים לנסות להשיג אותו, בהתעלם מהעובדה שיותר חשוב לרכב את הקנטר בצורה מאד טובה ומאוזנת מאשר לבצע החלפה. זאת ועוד, אם הקנטר לא טוב ומאוזן, התרגיל הזה הוא מתכון נהדר לפציעות מפרקים.
קח את הזמן

למעלה