סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

הורסמאן

New member
קשה? מילא,

אנא אל תהססי להודיע אם קשה לך לענות.

איך הגעת להתחרות או לאמן סוסים?

די ברור שזה מבאס להתעסק בכל דבר שאין בו התקדמות, ורכיבה פעם בשבוע (כשלפי דבריו גם זה לפעמים לא) לא תביא לו התקדמות.
עדיין אני לא מבין איך את ידעת מקודם שלא איכפת לו?
למרות שאת אכן מודה שלצד זה את יכולה להבין שזה פחות כייף.

fliperit

New member
לא קשה, משעמם...

גם רכיבה פעם בשבוע מביאה להתקדמות. ככה אני, ואני מניחה שהרוב כאן, התחילו. נכון שאי אפשר לעבור שלב מסויים בתדירות כזאת, אך טווס איננו מעוניין להתקדם מעבר לכך (כרגע לפחות... אולי ידבק בחיידק).

ואפשר לעצור פה כי זה הדיון הכי חסר עניין שניהלנו בזמן האחרון

fliperit

New member
זה ממש בסדר מבחינתי שתחשוב ככה

למעשה, במקרה שלך זה בלתי נמנע

jgut

New member
אתה כותב וקורא רק בענייני סוסים?

אני בדרך כלל לפחות קוראת בכל תחום שמעניין אותי בחיים.

הורסמאן

New member
אני קורא הרבה עלונים על סריגה.

מה הקשר?
אני לא סורג, אם הייתי סורג הייתי רוצה שיצא סוודר יפה, לא שק תפוחי אדמה.

jgut

New member
הקשר הוא שמותר ואף רצוי לבן אדם

להתעניין ולכתוב ולקרוא בפורומים - גם אם הוא לא הולך להתמקצע בנושא.
לא בכל דבר צריך לשאוף להצטיינות, מותר להנות מהדרך.

וכן אם הייתי מחליטה לסרוג והיה יוצא לי שק תפוחי אדמה (לא שיש לי מושג איך ניראה שק סרוג שכזה), ייתכן שהייתי עדיין מרוצה. כי זה השק שאני יצרתי.

הורסמאן

New member
איפה ראית

שרמזתי שאסור לו?

מותר גם מותר.

תקראי את ההודעה שרשמתי לו, בסך הכל נתתי לו עיצה שתעזור לו להיות קצת יותר רוכב וקצת פחות שק תפוחי אדמה.

לא כתוב שם אל תרכב,
כתוב שם אם תרכב בתכיפות יותר גבוהה, תוכל להשתפר הרבה יותר (הרבה יותר ביחס). ירצה טוב, לא ירצה, גם טוב.

מר טווס

New member
קלטת אותי בול.

הורסמאן

New member
אתם צודקים

מישהו גם הראה לי הודעה קודמת שלך שמסבירה שזה פחות או יותר מה שאתה רוצה לעשות.

למרות שאישית אף פעם לא היה ברור לי איך אפשר לשאוף לבינוניות, או במקרה שלך לפחות מבינוניות, ברור שזאת זכותך המלאה. אני מניח שזה גם מסביר מדוע פליפרית מזדהה איתך.

תמשיך להנות מכאילו רכיבה.

מר טווס

New member
שמע...

בתור מישהו שההיכרות שלו איתי מסתכמת בקריאת כמה הודעות ברשת, אתה מפגין כלפי (וגם כלפי אחרים) מנה הגונה של ביקורתיות.

אני תוהה מה יוצא לך מזה, חוץ מחיזוק האגו שלך, בעיני עצמך, בעיקר....

בכל מקרה, אני מבין שזה עושה לך טוב, וזה בסדר גמור מבחינתי.

יש לי חופן מלא של עיסוקים ציבוריים, כולם בהתנדבות מלאה ועל חשבון זמני הפרטי, והרכיבה היא בשבילי ניקוי ראש, שעה אחת בשבוע שאני עושה בה משהו בשביל עצמי.

בינוניות, אמרת? אני מקבל את זה באהבה. אין לי שאיפות אחרות...אני מבין שזה לא מוצא חן בעיניך. איך אומרים? זבש"ך......

אנא קבל זאת באהבה. אין לי כוונה לפגוע, וגם לא לריב. אני כאן כדי ליהנות, ואפילו ס"מ אחד לא יותר מזה.

הורסמאן

New member
צר לי

שלא התעניינתי בעיסוקיך הציבוריים,
מבטיח לך שאם סבתי היתה בחיים, הייתי מייד כותב לה על זה.

מעבר לכך, לא ממש התרשמתי שאתה "מקבל באהבה". גם לא ברור לי מה גרם לך בהודעה לחשוב שחיפשתי לריב איתך, קרא אותה שוב מהתחלה ואם תמצא שם משהו פוגע אני אשמח אם תוכל להראות לי.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=382&messageid=165602092

giri

New member
זה דווקא מאד פשוט

יש שאתה מתמקצע במשהו ואנשים אחרים נהנים לעשות אותו כתחביב.
ולרוב האנשים אין אפשרות להשקיע בכל תחביב שלהם כמה ימים בשבוע.
אני רואה את זה כבחירה בין רוחב לעומק. למשל אני מאד מזניחה את הציור כתחביב, למרות שברור שהייתי משתפרת לו הייתי מציירת מס' פעמים בשבוע (בלי לספור שירבוטים). מצד שני, הרכיבה הפכה אצלי לתחביב שאני משקיעה בו כמה פעמים בשבוע. ברגע שאדם רוצה להנות מכמה עולמות, הפשרה היא הזמן. אם הייתי עושה סקי שלוש פעמים בשבוע הייתי משתפרת פלאים. אבל זה לא בראש סדר העדיפויות שלי (ובכנות גם לא בתקציב) אז אני עושה את זה פעם ב, בצורה די בינונית, ועדיין נהנית מזה מאד.
מה כ"כ קשה להבין בזה? או שקשה לך להבין רק כי זו רכיבה?

הורסמאן

New member
קשה?

מה זאת המילת בז עכשיו?

לא קשה בכלל.

עכשיו, כולנו יודעים כמה גרוע מר טווס רוכב כרגע. לא באשמתו, כל רוכב מתחיל רוכב גרוע. כתבו פה אנשים בעבר שלדעתם סוסי בית ספר ממש סובלים עם רוכבים מתחילים, אפשר להתווכח אם הם סובלים, אבל אי אפשר להתווכח שללמוד לרכב זה תהליך ארוך גם לרוכב ועוד יותר לסוס שעליו הוא לומד. זה תהליך ארוך עוד יותר כשלומדים רק פעם בשבוע.

הצעתי לכל מי שרוצה לרכב, שירכב יותר מפעם בשבוע. זה לא חייב להיות מקצוע, המטרה לא צריכה להיות תחרויות, המטרה כן רצוי שתהיה רמת רכיבה שלא מפריעה לסוס וגורמת הנאה לרוכב, הנאה משוחררת מתיסכול ופציעות, כאבים...

ההצעה הפשוטה לכל רוכב אומרת ששוה להשקיע קצת יותר מאמץ באופן מרוכז, בשביל להגיע לרמה שלאחריה יותר קל להנות מהנושא הזה.

לא מתאים לך, תגידי לא תודה. מה כל כך קשה להבין?

giri

New member
ההצעה הגיונית לגמרי

כשאתה מתבל אותה בלעג ("כאילו רכיבה", "שואף למתחת לבינוניות") מצטיירת תמונה שלפיה אתה פוסל את הגישה של לרכב לטובת ההנאה פעם בשבוע, לועג לה, מותח עליה ביקורת.
הנה, שרשור שלם של אנשים מנסים לענות לך, כנראה שכולם ראו בהודעה שלך משהו שלא נותן לגיטימציה לאפשרות השניה, ורצו להסביר. אולי משהו במה שכתבת גרם לכולנו איכשהו להבין שגישתך היא לא "ירצה טוב, לא ירצה, גם טוב", אלא "ירצה טוב, לא ירצה, רע".
כמובן שיש גם את אפשרות ברירת המחדל, שכולנו לא מבינים כי אתה תמיד צודק בכל ויכוח נתון, אבל זה יותר משעמם, זה הרי תמיד ככה.

למעלה