סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

אז איך היה השבוע שלכם, ברכיבה ובכלל?

hanyou12

New member
השבוע הזה

היה שבוע פיצוי לשבוע שעבר.
כל השבוע מצב רוח מרומם וטוב, בעבודה היה הספק לא נורמאלי, הקורס מסתיים בשבוע הבא והבנות שלי מקבלות הסמכות, יאי!
הערב סוגרים שבוע בקולנוע גת בת"א יחד עם דניאל קרייג

והיום בבוקר היה ממש נחמד, עבדתי טוב עם דוטי המקסימה והאהובה, אם כי לא היה שיעור יוצא דופן. ביקשתי מהמדריך לעשות קצת מסלולי טרייל, שיהיה מעניין כי בעוד כמה חודשים אני מתחילה את הקורס ואני יודעת ששם לא ייצא לי לעשות מסלולים כי נלמד דברים אחרים.
והבאתי בראוניז בגלל הנפילה של החודש שעבר. מכל מיני סיבות לא יצא לי עד עכשיו להביא. חיזקתי בקצת אייריש קרים ופינקתי באגוזי מלך מעל, יצא טעים!
אני מקווה שהשבוע הבא יהיה גם טוב, ושהטוב הזה לא יהיה הכנה לנפילת מתח שוב... שונאת כשזה קורה לי. זה כמו ללכת בכביש ולהרגיש הכי טוב עם עצמך ואז לשים את הרגל באיזה בור ולהתפדח בהשתטחות על האף...

jgut

New member
השבוע שלי

היה לי שבוע די רע, אבל לא בתחום הסוסים. בתחום האישי.
חשבתי שיהיה לי ירידת מתח, אחרי כל התקופה האחרונה.
ההפך קרה, היה המון סטרס, מלא תקלות ובלת"מים. היו כמה ימים שהעברתי ללא שינה.
אני רק מקווה שזה לא יהפוך למשהו קבוע, כי אם כן אני אצטרך למצוא לזה פתרון. לא מתאים לי לחיות בסטרס. בכל מקרה אני מאוד מקווה שהסופ"ש יעבור בשקט וששבוע הבא אוכל לסגור דברים.

השבוע רכבתי יום אחד על דומיה. היתה רכיבה טובה. אפילו סובבנו אותה.
זה האלמנט שהכי קשה לה לבצע, בגלל המבנה גוף שלה. היא עושה ספינים מאוד מדוייקים אבל מאוד איטיים. אחרי דאנס אני מרגישה את ההבדל הקיצוני.

דאנס היה בחופש וסוף סוף התחלתי לטפל בו ב MTG. אני אנסה לצלם ולראות איך ההשפעה של החומר.
הלילה קצת התמוטטתי מעייפות וכשקמתי לרכב, המאמן שלי שאל אם מתחשק לי לטייל. זה הסתדר לי מעולה עם המצב רוח.
אני יצאתי עם דאנס. דומיה יצאה עם החיילת שהיתה מתחרה איתה בעבר. יצאו עוד כמה סוסים.
דו ודאנס בדרך כלל הסוסים הכי איטיים בטיולים. אבל הפעם בקנטר המאמן אמר לנו להיות מקדימה. דאנס ממש פתח צעד והשיג את כולם. דו היתה שניה אחריו. הוא מאוד הפתיע אותי. רץ בשמחה כזו. עם כל זאת מידי פעם בדקתי שהוא איתי ומאט כשאני מבקשת. הוא היה בסדר גמור.
הוא נורא מצחיק אותי כשהוא אוסף את עצמו גם כשאני לא מבקשת.
אחרי הקנטר הוא הלך יותר מהר. חזר הביתה מבסוט מעצמו, כאילו הוא איזה טנסי.

fliperit

New member
איזה כיף זה לטייל... אני ממש מקנאה

אחד החסרונות של החווה שאני עובדת בה עכשיו, בניגוד לקודמת, היא שיש הרבה פחות פרטנרים לטיולים. חוץ מזה, גם האזור הרבה פחות יפה (בעיניי...)
אני מנסה כבר חודש לגרום לבוסים לקבוע תאריך לטיול יומיים של המדריכים ולא הולך לי... עכשיו אני גם לא בטוחה שיהיה לי זמן לזה.

היו בטיול גם תלמידים, או רק מדריכים ומבוגרים? אני שואלת כי כתבת שעשיתם קנטר ומעניין אותי לדעת אם אני חריגה בזה שאני לא נותנת לתלמידים, מתקדמים ככל שיהיו, לעשות קנטר בטיולים...

jgut

New member
היו גם תלמידים

כולם היו מתקדמים והיה רוב למדריכים.
האמת שאנחנו כן עושים קנטרים עם תלמידים. הקטעי קנטר מאוד מוגדרים לשטח מתאים ושהמדריך יכול לפקח על כל מה שקורה. אפשר לעשות קנטר מאוד רגוע, כזה שמרגיש בשליטה יותר מאשר בטרוט.

הפעם מה שהיה שונה, זה שהסוסים שלי פתחו צעד. תמיד אנחנו נגררים מאחור. המאמן נשאר מאחורה עם התלמידים.
הבחורה שרכבה על דומיה, רגילה לסוסה שלה שבדרך כלל מובילה וקשה לעצור אותה. סוסה שהיתה סוסת "פתיחות" בעברה (לדעתי את מכירה אותה). היא היתה מופתעת מזה שצריך לדרבן את דומיה קדימה בהתחלה.
אבל הכל הרגיש מאוד בשליטה, כלומר לא נוצרה תחרות בין הסוסים ולא היתה תחושה שיש סוס שמצריך האטה.

תמיד מרגיע

טיול תמיד היה מנקה לי את הראש, יותר טוב מכל דבר אחר בערך. שמח גם שדאנס נהנה מהטיולים.

fliperit

New member
עמוס מאוד

בראשון עבדתי בחווה. היו לי 11 או 12 תלמידים, אבל זה הרגיש כמו 20. אולי זה בגלל שמחשיך מוקדם ואז בשיעור של 5 אני מרגישה כבר שסוף היום מתקרב, אבל למעשה יש לי עוד 7 שיעורים...
ביום שני הייתי בהכשרה מעשית. קיבלתי מטופל ראשון לשיחת אינטייק. כנראה שאני אמשיך לעבוד איתו לאורך השנה, אבל לא בשיחות טיפוליות אלא בעניינים יותר מעשיים כמו השתלבות במקום עבודה, טיפוח קשרים חברתיים ועוד.
בשלישי וברביעי למדתי די הרבה שעות, ואחרי הלימודים ישבתי לקרוא די הרבה מאמרים...
בחמישי היה לנו מוקד למידה שך ההכשרה מהעשית. דיברנו עם מתמודד (פוליטיקלי קורקט לפגוע נפש) שמדריך מתמודדים אחרים בדיוק מוגן. זה היה מרתק לשמוע אדם שמדבר על עצמו ועל הבעיות הנפשיות שלו בכזאת מודעות עצמית ופתיחות. אחריו שמענו הרצאה על התפתחות הפסיכיאטריה מימי הבינייפ ועד היום, שהייתה לא פחות מרתקת.
בשישי עבדתי, שוב היו לי 12 תלמידים, אבל איכשהו בשישי השיעורים עפים לי. היה לי תלמיד חדש, מבוגר, שהתחיל לאחרונה קורס מדריכי רכיבה טיפולית באיזה מכללה שלא שמעתי עליה לפני כן. הרקע היחיד שלו ברכיבה הוא "פתיחות עם החבר'ה" (כהגדרתו) כשהיה נער. לא ממש ידעתי מאיפה להתחיל איתו... עברנו על איכוף נכון, עליה נכונה על הסוס וישיבה נכונה. לא הספקנו יותר מידי... מאוד מטרידה אותי העובדה שיש מצב שבעוד שנה הוא יקבל תעודה ויוכל להתחיל לעבוד, אז אני מתכוונת לקרוע אותו ברכיבות במטרה לקדם אותו הכי הרבה שאני יכולה. בהמשך אני אבקש ממנו גם להישאר איתי לשיעורים שאירו כדי לראות קצת איך מדריכים ולמה צריך לשים לב (אחריו דווקא יש לי 2 תלמידות לא טיפוליות...)
אחרי העבודה בשישי נסעתי לאירוע משפחתי ואחריו לקצת פחות מ24 שעות של בית

הורסמאן

New member
שאלה

כל המערכת העמוסה הזאת, מראה שאת עכשיו מוסמכת לערוך דיאגנוזה לילדים עם בעיות למידה?

hanyou12

New member
באמת שבוע קשה...

איך את מתמודדת עם זה? זה ממש ממש עמוס. מתי יש לך זמן לחיות?
מאחלת לך שבועות קצת פחות עמוסים וקצת יותר רגועים

fliperit

New member
בינתיים טוב לי עם הלחץ...

אחרי כמה חודשים חופש, אני דווקא מרגישה די טוב עם הלו"ז העמוס. נכנסתי לשנה ב' בידיעה שהיא תהיה עמוסה, לא נראה לי שיהיו בקרוב שבועות פחות עמוסים
למזלי יש לי בעבודה ובלימודים די הרבה חיי חברה, אז לא חסר לי...

hanyou12

New member
את כמוני...

לפעמים אני מרגישה לא בסדר כשאין לי לו"ז צפוף.
התכוונתי יותר מבחינת שקט נפשי, לא מבחינת חיי חברה. זה מאוד הגיוני שיהיו לך הרבה חיי חברה בלימודים ובעבודה, לא נראה לי שאפשר לשרוד תואר כמו שלך בלי חיי חברה ענפים. טיפול עם מתמודדים - שדרך אגב זה שם מאוד יפה בשביל פוליטיקלי קורקסט
- הוא מקצוע מאוד קשה בשביל להתמודד איתו לבד.
פעם רציתי להיות חוקרת ילדים. דיי ירדתי מזה כי הבנתי שזה יותר מדי להתמודד איתו...
בהצלחה!

fliperit

New member
תודה רבה

שקט נפשי זה מותרת

לא, לא באמת... השקט שלי הוא בימי שישי בבוקר לפני שמתחילים השיעורים. אני מאכפת הכי לאט בעולם, מברישה זנבות ורעמות, מתלטפת עם הסוסים, רוכבת קצת...
ולאחרונה גם בשחייה יש לי שקט נפשי... השקט של מתחת למים

למען האמת האוניברסיטה מאוד דואגת שנעבד את כל מה שקורה בהכשרה המעשית. יש לנו הדרכות קבוצתיות ואישיות על ידי המדריכה, ובנוסף שיעור בקבוצות קטנות שנועד לעיבוד ושיחה על ההכשרה.
בינתיים זה לא קשה לי מידי. אני דווקא מרגישה שככל שאני מכירה יותר ויותר את הדיירים בהוסטל כך זה נהיה קל יותר... המראה הראשוני שלהם די מרתיע, אבל עם הרבה מהם היו לי שיחות ממש נעימות

jgut

New member
תהני מהתקופה

לפעמים לא ברור לי איך אני שרדתי את תקופת הלימודים.
בכל זאת זה זכור לי כתקופה כיפית.

anaor

New member
השבוע בקושי היה לי זמן לאפאצ'י

הגעתי רק כדי לטפל לו בגרדת פחות או יותר...

אבל זה היה מסיבות טובות, שקשורות בעקיפין לסוסים - הייתי מאד עמוסה בארגון סדנת אג'יליטי לכלבים, יחד עם עוד 2 שותפים להרפתקאה. אג'יליטי הוא ספורט שהתפתח בהשראת קפיצות הסוסים. ההשבוע היה החלק הראשון של הסדנא, ואותו חלק יתקיים גם בשבוע הבא לקבוצת אנשים נוספת. אחרי כן יהיה סופ"ש עם מאמנים מחו"ל - בקיצור - כיף גדול!

אחרי שיגמרו כל הסדנאות האלה נוכל לחזור לרכב בצורה מסודרת

jgut

New member
הכלבה שלי בעברה התאמנה באג'יליטי

בהחלט כיף גדול :)

מגניב

אני מחכה שיפתחו לנו כאן את הפארק כלבים החדש, עם מגרש אג'יליטי בילט אין. בינתיים עובדים עם הכלב בכל מיני גני שעשועים. מחזה משעשע למען האמת לראות רועה גרמני שחור שטס סולמות של מגלשות רק כדי להנות מהגליץ' בסוף ורץ אחר כולו מבסוט וגאה בעצמו!

giri

New member
השבוע שלי

היה בסימן שיפור היציבה שלי ברכיבה.
החלטתי לשים לפני מטרה לחודש הקרוב, להתמקד בשיפור היציבה - אני מרגישה שלפעמים אני צריכה למקד את עצמי בנושא הזה כי קל מדי לוותר לעצמי ולהתדרדר. סיכמתי עם המאמנת שלי שאני לא קופצת החודש, ואנחנו עושות חודש של עבודה יסודית על הישיבה, בכל צורה שנראית לה רלוונטית.
אחרי ארבע רכיבות כאלה, אני יכולה לומר שכבר מרגישים שיפור. היא שמה לי דגש על כל מיני נקודות, והצלחתי להגיע למצב די טוב בו באמת הרגשתי גם איך אני משתחררת אבל אפילו יותר איך צ'ואי משתחרר וזז הרבה יותר רך וטוב. זה מורגש במיוחד על הצד הקשה יותר שלו.
אז אני מודה שקצת דיגדג לי כשראיתי את הבנות של השיעור לפני מסיימות את המסלול, ועוד יותר דיגדג לי כשגיליתי שיש תחרות קפיצות נוספת בסוף החודש (ואז באמת כלום עד האביב), אבל אני בינתיים איתנה בהחלטתי להקדיש את החודש הזה לבסיס, בתקווה להשיג התקדמות משמעותית.

kenz

New member
אני אשתוק...

השבוע, הסוסים היחידים שראיתי היו הבובות שתפוזינה קיבלה...
מחכה שאני אוכל לנהוג שוב ולקחת אותה לביקור בחווה :)

למעלה