סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

kenz

New member
on and off

היא מדהימה. באמת שילדונת טובה. הלילות חלקם קשים חלקם פחות... מקווה שהשיפור של היומים האחרונים רק ימשיך :)
אבל מה לעשות, מי שחי חווה, ועובר גמילת אינסטנט, זה כואב לפעמים יותר מהכאב הפיזי.
רק מחכה שאני אוכל לבוא לבקר !

giri

New member

popi199

New member
סופסוף יש לי משהו לספר :)

היום אחרי הרבה לבטים שיחררתי את הסוס הזקן שלי במרעה במטע תמרים של המושב.מרעה של כמה דונמים שבעקרון זרוע בחציר אבל בינתיים אין יותר מדי ירק אז כרגע זה מרעה עם האכלה. בסוף החלטתי שאני לא יכולה לשלוח אותו למקום שלא בהשגחתי אבל מצד שני הוא גם צריך להפסיק לחיות באורווה. אז בינתיים הוא שם עם עוד פנסיונרית, בהמשך אולי אני אביא לו גם את החמור שלו...

ממש קשה לי לשחרר ושהוא לא בחצר שלי ובהשגחה 24/7 ושיש לו מרחב כזה אני דואגת שאולי הוא שוב יעשה לעצמו נזק אבל אין ברירה נראה לי שהוא חייב את החופש תנועה הזה והגדרה בבית לא מאפשרת את זה.

בינתיים אני הולכת אליו כל כמה שעות. אולי בסוף אני אוכל להרגע.

jgut

New member
קשה לנו לשחרר אותם

גם פיזית וגם נפשית.
מספר חברות שלי עברו תהליך דומה בשנתיים האחרונות. היה להן מאוד קשה לקבל את ההחלטה. אחרי שהן החליטו, מהר מאוד הן הרגישו שהן עשו את הדבר הנכון.

הורסמאן

New member
קוראים לזה תהליך התבגרות

לפעמים זה יכול לחכות גם עד גיל 60 או אפילו לא לקרות.

giri

New member
מזדהה עם הקושי

ומקווה בשבילך שעם הזמן זה יהיה יותר קל.

popi199

New member
בנתיים

זה לא צלח, הוא היה שם יום מלא מהבוקר עד הערב, היה בלחץ כל הזמן לא זז מהשער וצהל וצהל לחמור שלו, לא התייחס בכלל לסוסה שהייתה שם, בערב באתי והוא עדיין עמד שם ליד השער ונטף זיעה, נשברתי והחזרתי אותו הביתה, גם החמור נראה ממש מדופרס וכל הזמן נער, זה הזכיר לי גמילה של סייח מאימא והחלטתי שאין לי סיבה להתעקש אני פשוט אסרס את החמור ואשים אותו שם עם הסוס שיהיו מבסוטים ביחד.

רק אני אצטרך לארגן חברה לסוס הצעיר

primetime1

New member
בכל מקרה המעבר צריך להיות הדרגתי....

זה מקום חדש שהוא לא מכיר, לאט לאט...

giri

New member
באמת חברה חשובה

וגם הדרגה, כמו שפריימטיים כתבה.
ספרי איך מתקדם

primetime1

New member
הוא מתגעגע לחבר שלו, אפשר להבין אותו..

אני בכל מקרה הייתי מתחילה בלהוציא אותם לשם (כשתחזרי לזה שוב), לשעה שעתיים ביום, כשאת שם איתם (זה גם ייתן להם ביטחון), ובהדרגה שאת רואה שהם מתרגלים, להאריך את זמן השהות שלהם.
אני אמנם בעד מרעה, אבל לסוס שלא רגיל צריך לעשות את המעבר לאט ובזהירות..

popi199

New member
צודקת

לדעתי אם שניהם יהיו שם כבר זה יהיה יותר טוב.

למעלה