סכמ"ש - סיכום שבועי

  • פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
נשמע מטריד

אני יכולה לומר שפה טרם נתקלתי בדברים כאלה, אבל היינו רק בשתיים-שלוש תצוגות חקלאיות, ורובן השמנת של התצוגות.
 

hanyou12

New member
האם אני רוצה לדעת

מה זה "סגנון הפרשים של וינה"?
ומה זה אזיקי רגליים למרעה? כלומר, אני יכולה לתאר לעצמי אבל קשה לי לדמיין איך זה נראה ולמה בדיוק בדיוק זה משמש...
זה עצוב שגם בימינו ה"מסורת" הזו מוצאת לה מקום. במקום לשמר את החלק היפה שלה משמרים את הכל כולל הדברים הנוראיים.
קשה לי לחשוב על אנשים שמתייחסים ככה לחיות, לא כל שכן סוסים, לא כל שכן סוסי עבודה - אלה הסוסים האהובים עלי. חיות כל כך עדינות ונעימות וככה להתייחס אליהן. זה פשוט עצוב לשמוע.
 
כמו שזה נשמע

כדי למנוע מסוס להתרוצץ במרעה כרצונו (בד"כ בגלל שהשטח לא מגודר ולא רוצים שהוא יתרחק) קיים מנהג של לקשור את הרגליים הקדמיות בחבל/ שרשרת קצרה יחסית ובכך לקצר לו את הצעד. הדגמים שראיתי הורכבו משתי רצועות עור ובינהם שרשרת מתכת.
בכל מקרה, זה עניין של מנטליות, חלק גדול מהסוסים מהגזע הזה מגודלים לבשר, ואיטליה היא אחת מצרכניות הבשר סוסים הגדולות בעולם. בכל מקרה, לא מדובר כאן ב"האכזרות" מתוך רוע לב, אלה פשוט גישה שונה לסוס, פחות כחיית מחמד ויותר כחיית משק.
 
למעלה