סכמ"ש - סיכום שבועי

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש - סיכום שבועי

אז איך היה השבוע שלכם עם הסוסים?

giri

New member
השבועיים שלי

השבוע הקודם היה לא משהו,
היה לי שיעור טוב ביום רביעי אבל אחריו גילינו איזו נפיחות לא ברורה באיזור שהוא חלקית מתחת לאוכף. אחרי כמה בדיקות וכמה ימי מנוחה המסקנה היתה שזו כנראה תגובה לאיזו עקיצה. זה נעלם מעצמו, אבל מן הסתם לא רכבנו עד שזה נעלם, אז היה שבוע די אבוד.
השבוע הנוכחי התחיל בטונים מעודדים יותר, היתה לי רכיבה מצויינת ביום שלישי, ושיעור מצויין ביום רביעי. בגלל שהימים מתקצרים, רכיבות ערב צריכות להיות בפנים עכשיו (המגרשים החיצוניים לא מוארים ועכשיו השקיעה כבר בשמונה) וזה די בעסה. אתמול היתה לי מלחמה-זוטא עם צ'ואי בשיעור סביב החלפות רגליים בקאנטר, והצלחתי להביא אותו לתוצאה הרצויה ולא לוותר, אבל זה עלה לי בויפלאש אחד וכמובן שהיום מאד כואב לי הצוואר. הוא אפילו לא ממש ביקבק, רק התנער, אבל הוא גדול וכבד וקל לו לנער אותי. אני מאד גאה שלא ויתרתי לו. המאמנת שלי היתה מאד מבסוטה מהתגובות שלי, ומהיציבה שלי שהשתפרה פלאים. אני הייתי מרוצה מהעקב הימני שלי. אחלה שיעור.

hanyou12

New member
לא יודעת אם את רגילה לזה או אם זה קרה לך כבר

אבל בפעם האחרונה שזה קרה לי זזה לי אחת החוליות בעמוד השדרה הצידה, פשוט יצאה מהמקום. זה התבטא בעיקר בכאבים בבמפרים בכביש או בטלטלות בעליות לירושלים (למדתי באוניברסיטה באותו זמן). בהתחלה לא התייחסתי לזה אבל כשזה התגבר והפך להיות בלתי נסבל הלכתי לרופא והוא מיד אבחן את זה ובדחיפה חזקה (וכואבת), החזיר את החוליה למקום.
אני מקווה שעד שתקראי את זה זה כבר עבר לך, אבל אם לא כדאי מאוד ללכת לבדוק!

giri

New member
כבר קרה הרבה פעמים

בינתיים ללא נזק מורגש, אם כי בדרך כלל זה קרה לי עם ג'וניור בסירובים
זה כואב אבל לא חריג, אז אני משערת שזה רק השרירים.

hanyou12

New member
לא רע

הגעתי לשיעור עם תחושה ממש רעה והרגשה שכלום לא יילך. בהתחלה הוא ממש נלחץ מהקאנטר (בהתאם להרגשה שלי שגם הייתה לחוצה), ניסה לפרוץ מסגרת, איים... אבל בסוף הצלחנו לעשות קאנטר יפה עם פניות של 90 מעלות וראש למטה, אוזניים בהקשב ומושכות ארוכות. וכשהוא נתן לי כמה צעדי לופ עם הראש למטה הוא קיבל ממני כל כך הרבה ליטופים והרפייה. כנראה שסתם הייתי מודאגת...
אני באמת לא יודעת מה אני עשיתי או מה השתנה אצלו שפתאום הוא נתן לי את עצמו ככה, אבל אני כן יודעת שזה קרה בשבריר שנייה. נשענתי אחורה ונשמתי לרווחה והכל היה טוב :).
עבדנו הרבה על כינוס היום. כל פעם שהוא הגביר במקום לתת ראש עצרתי והלכנו אחורה. בסוף עלינו לקאנטר עם הראש למטה, זה עוד לא קרה לי איתו עד עכשיו.
היה מדהים!

giri

New member
לפעמים כל מה שצריך זה להרפות

יכול להיות שזה ההבדל.
לפעמים כל מה שצריך זה לבוא מאד נחוש

hanyou12

New member
אבל...

אני לא הייתי נחושה בכלל... באמצע כמעט נשברתי וכבר רציתי לומר למדריך שאני יורדת... הייתי על סף דמעות. זה לא קשור לרכיבה, עובר עלי משהו לא טוב בזמן האחרון ואני במקום ממש לא טוב בתוך עצמי. בגלל זה אני אומרת שאני לא יודעת מה קרה. עכשיו כשאני חושבת אחורה נראה לי שפשוט באיזהשהוא שלב וויתרתי ונתתי לסוס לעשות את העבודה כי כבר לא היו לי כוחות ודווקא אז הוא נשא בעול בשביל שנינו.
אני אוהבת לרכוב, המגרש זה המקום היחיד שבו אני באמת מסוגלת להתמודד עם הרגשות שלי ועם הכאבים שלי בצורה אובייקטיבית. מה שעובר עלי עובר על הסוס. אולי אם באמת וויתרתי אז גם הוא וויתר לי קצת, כמו מראה, ובגלל זה זה עבד.
נראה לי שאני מקשקשת הרבה שטויות פה...

giri

New member
למה שטויות?

בכל מקרה, לא הייתי שם, וגם אם הייתי לא יודעת אם הייתי יודעת לומר מה עשה את ההבדל. העיקר שההבדל נעשה, לא?

jgut

New member
השבוע שלי

בראשון רכבתי על דו, גם כי דאנס היה בחופש וגם היא צריכה קצת לעבוד יותר. היתה סה"כ רכיבה טובה.
עד עכשיו הזזתי אותה קצת בחופש, עכשיו חזרנו לעבוד מעט. אחד הסימנים שהיא מרגישה יותר טוב, זה שיש לה דיעה על כל דבר והיא לא פשוט עושה את מה שמבקשים ממנה

היא ערנית וחזרה לאכול כרגיל, הגידולים שלה ממשיכים להצטמצם ועוד שבועיים נעשה לה שוב בדיקת דם ונעריך את המצב.
היא איבדה כ"כ הרבה מסת שריר שהיא ניראית ממש פצפונת. טוב שיש לה שומנים שמרפדים אותה עוד קצת (תמיד ידעתי שיצא משהו טוב מזה שהיא שמנה). לשם שינוי, למרות שהיא אוכלת את הכמויות הרגילות שלה, היא לא משמינה מיד.

בהמשך השבוע רכבתי על דאנס רק כדי להזיז אותו קצת. אחרי תחרויות אנחנו לא עובדים איתם הרבה והוא בעיקר היה משוחרר. הוא תמיד מקסים ומשתף פעולה.

giri

New member
זו תמונה עדכנית?

אם ככה היא נראית רזה אז באמת יש קצת ריפוד

jgut

New member
זו תמונה מהחג, אחרי התפוחים בדבש

האמת שבתמונות היא ניראית שמנה והסוס ניראה רזה. במציאות זה בדיוק ההפך.
זו הוכחה שלבן באמת משמין?

havitush661

New member
החיים והרכיבות בשטחים של רמת הגולן

לא אספר הרבה אבל בעיקרון רכבנו בשטח הפתוח באזור הבית החדש שלי ונתקלנו בעדר ענק של סוסים שחיים בטבע (כמעט סוסי בר)...
מצרפת תמונה

hanyou12

New member
איזה כיף!

לא הפחיד אותך ללכת במקום עם כל כך הרבה אבנים? הייתי מתה מפחד לשבור רגל...
סוסים בטבע זה אחד הדברים הכי יפים שאפשר להיתקל בהם, מזליסטית!

havitush661

New member
הסוסים פה

רוב הזמן נמצאים בשטח בבוקר הולכים למראה שמסביב לישוב מחפשים אותם בין עצי האלונים, תופסים אותם ומובילים אותם לחווה בעדר אחד גדול...
כך שהם ממש מורגלים ללכת על האבנים לא מזיז להם בכלל גם אני כמוך בפעם הראשונה שיצאתי איתם לטיול חששתי אבל הם דילגו בין האבנים בקלות עלו וירדו עליות וירידות בלי לחשוש.

hanyou12

New member
אחח הלוואי...

אבל אני משרתת בצריפין. רק עוד שלוש שנים!

זהירות

אם הסוסים האלה חסרי השגחה (כמו הרבה סוסים של הדרוזים) הם יכולים לגרום הרבה בעיות. סוס משוטט כזה כבר תקף סייח ששיך לחבר שלי, וגרם לפציעה חמורה של הסוסה שלו.
נחמד ויפה להתסכל על זה, אבל שימי עין.

למעלה