סכמת החיאה

amitp

New member
לשם שינוי

אני חייב להסכים עם דני לגבי בדיקת (או העדר בדיקת) הדופק בהחייאת הדיוטות. מה גם, שמנסיון, אנשים שאינם אנשי רפואה מקצועיים לא יבצעו אותה בלאו הכי באירוע אמת. מה שכן, אני לא מסכים שאסור לנו להטיל ספק בהנחיות (באופן כללי) - אפשר לשאול לגבי ההגיון בכל הוראה שהיא, ולא צריך לקבל הכל כתורה מסיני..

paradan

New member
שומו שמיים

לגבי ההערה השניה אני ממש לא מסכים. ברמתנו אנו לא במעמד לחלוק על ההנחיות הרישמיות. מי אנחנו שנסתור אותן? אתה יודע כמה מכשולים צריכה לעבור הנחייה עד שתפורסם בגייד ליינס של ACLS?! הרי הכל EVIDANCE BASED וצריך לעבור בדיקות ואישרורים בועדות מומחים וכו'. על מנת לסטות מההנחיות צריך להיות מאוד מבוססים מבחינת עדויות אחרת יהיה מאוד קשה להוכיח בבית משפט למה מה שאתה עשית היה יותר טוב ולמה זה לא מה שהרג את החולה...

amitp

New member
לא אמרתי

שאפשר לעשות מה שרוצים. אבל לפקפק בguidelines, ולנסות לחפש ראיות לצדקתך בהחלט מותר. שאני אזכיר לך כמה הנחיות טיפול התגלו כמבוססות על "אינרציה" בלבד? (לאו דווקא ACLS, אבל מי יודע...). כמובן שצריך לטפל על פי הרפואה המקובלת, אבל זה לא סותר נסיונות התפתחות, נכון?

dobo

New member
לצערי

אותם הדיוטות שלא יודעים לבדוק דופק גם לא בהכרח יודעים לזהות סימנים נוספים. כבר ראיתי, ולא פעם, החייאה והנשמות מבוצעות על אנשים נושמים. ונטני"ם נשלחים בלי סוף ל"מחוסרי הכרה" שאינם באמת מחוסרי הכרה. אני תומך בשיטה של בדיקת דופק לפני עשיית עיסויים. גם הדיוטות יכולים ללמוד את זה ובקלות. ומי שלא מסוגל ללמוד בדיקת דופק אני גם לא סומך על השיקולים האחרים שלו בנושא. כשאני הייתי בצבא, היתה כתובת כזאת על איזה קיר: "הפשרות של היום הן ההרגלים של מחר. הפשרות של מחר הן ההרגלים של מחרתיים - וככה הרמה יורדת"

למעלה