סכם קבלה

Gameboy4

New member
סכם קבלה

היי לכולם, הסתכלתי על הסכם קבלה של השנה האחרונה למשפטים (וגם מקצועות אחרים) באוניברסיטות. בדרך כלל מי שמתחת לרף הזה לא מתקבל, כלומר הסכמים שמפורסמים שם מוגזמים? כי אני מכיר למשל מישהי שהתקבלה למשפטים בבר אילן עם ממוצע בגרות 95 ופסיכומטרי 680 ולפי מה שהם מפרסמים צריך הרבה הרבה יותר גבוה. אשמח לדעתכם.

Miss Ziggy

New member
הסכם יורד

עם הזמן כאשר מתקרב מועד תחילת הלימודים כדאי להתקשר למזכירות סטודנטים ולשאול על מה הסכם עומד כעת מה הוא היה שנה שעברה להתייעץ ולעשות את החשבון פחות או יותר אם שווה לנסות או לא

Ariel aka Rel

New member
איך אפשר להבין את זה?

הרי כשההרשמה נסגרת הרף שמוצג הוא עדין גבוה.. מה יעזור לי שיורד הרף אחרי שנסגרת ההרשמה ולהרשמה המאוחרת במילא צריך נתונים טובים בהרבה

babar the king

New member
כדי לקבל אמת מידה

באשר לסיכוייך רצוי לבדוק מה היה הרף הסופי של שנה שעברה. בד"כ השינויים הם מינורים ולכן אם היית רחוק מהרף שנה שעברה, בסבירות גבוהה שגם השנה לא תתקבל. מצד שני אם אתה גבולי, אין מה לעשות, תאלץ להירשם ולהחזיק אצבעות.

השאלה היא למה אתה מתכוון כשאתה אומר "רף"

הרי יש טווח ברף המוצג. יש קבלה, יש דחייה, ויש המתנה. אם מישהו נרשם ברישום הראשוני, והוא בין סף הקבלה לבין סף הדחייה, הוא בהמתנה. לאט לאט הסף יורד, עד שהאוניברסיטה מחליטה שהיא קיבלה מספיק אנשים בשביל להעלות את הרף שוב. מי שנרשם מאז, כבר צריך לעמוד ברף גבוה יותר, של "סבב ב'". הזמן הזה לא חופף בהכרח לזמן של סיום ההרשמה הרשמית הראשונית לפקולטה, הרבה פעמים הוא קורה גם זמן ניכר אחרי. לכן זה שהרף יורד עוזר למי שנרשם מלכתחילה, אך נמצא בטווח שבין הקבלה והדחייה. אגב, כל הנתונים הנ"ל נכונים לעברית. אין לי מושג מה קורה באוניברסיטאות אחרות. בהצלחה!

yonni1111

New member
את טועה ומטעה. הסכם לא יורד תמיד, אלא רק מתי

שיש חוסר בתלמידים לקראת תחילת השנה. אם האוני' רואה שיש מחסור, אז מורידים את הסכם כדי להכניס תלמידים. הבעיה שבמקצוע כמו משפטים זה קורה ממש מעט ואם מורידים אז מורידים ממש מעט.

PIonit

New member
אתה ממש טועה

תמיד בתחילת עונת הקבלה הרף גבוה יותר. יתכן והוא לא יסגר עם פער דרמטי בהמשך הדרך, אבל הוא בהחלט יורד!!! קובעים רף גבוה, רואים אם הביקוש מבחינת כמות הנרשמים ולפי זה מורידים אותו. זה פשוט לא קורה שהרף ההתחלתי הוא כמו הרף הסופי. באת"א הכי קל לראות את זה, כשרואים את הפער בין רף הדחיה לבין רף הקבלה שבסוף משיקים זה לזה (וזה קורה רק בסמוך לתקופת הלימודים) וגם בעברית הם משתנים אך אין סכם מחושב אז טיפה יותר קשה לבחון את זה..

יש טווח בין קבלה לדחייה

שהוא די גבוה, משהו כמו 80 נקודות בפסיכו בד"כ הרף שנקבע בסופו של דבר, יותר נמוך משמעותית מהרף הגבוה של קבלה אוטומטית, ועדיין יותר גבוה מהרף הנמוך. בסביבות 40 נקודות מתחת לרף הגבוה. אפשר לראות את זה גם במחשבונים של האוניברסיטאות, למשל http://www.huji.ac.il/dataj/controller/getinfo/TLM-EXPECTEDREK (אין לי מושג איך עושים קישור. סורי. תעשה קופי פייסט). כתוב שם גם מה היה הציון שאפשר קבלה בשנים קודמות. רואים שהוא נמוך משמעותית מהרף הגבוה שמאפשר קבלה אוטומטית. רק שים לב: הרף זוחל אט אט כלפי מעלה, כך שלא הייתי מסתמכת דווקא על נתונים של השנה האחרונה, אלא מכוונת לקצת יותר גבוה. בהצלחה!

Gameboy4

New member
אז בעצם מה זה הסכם שרשום בידיעונים?

אז בעצם הסכם שמפרסמים בידיעונים של האוניברסיטאות זה סכם התחלתי או זה סכם סופי של שנה שעברה? מה אומר הסכם שהם מפרסמים?

תגיד לי על איזה ידיעון אתה מדבר

אני מניחה שיש הבדל בין הידיעונים, ובין חלקים שונים של אותו הידיעון בקיצור, אשמח ללינק

למעלה