סכין יפנית

גרי רשף

New member
כנראה שאין קשר../images/Emo22.gif

גלידה אמריקאית נקראת במקומות אחרים בעולם גלידה איטלקית, בטורקיה לא שותים קפה (לא כל שכן קפה טורקי), בהודו אין תרנגולי הודו.. אני בטוח שיש דוגמות נוספות בשפע. למשל- השטח על גדות תעלת סואץ שנקרא "החווה הסינית" קיבל את שמו בשל הציוד היפני שנמצא בו.

nutmeg

New member
ויש עכשיו פרסום

לסרטי צילום "פוג'י" [קונים אחד מקבלים שניים, משו כזה]: "שניים פוג'י" על משקל "שניים סינים" - רק שפוג'י מיפן.

איכה אראך לא "מסוכנת" ומפודחה

ואני שוקט?! הסכין היפנית הומצאה בארץ השמש העולה (בסביבות שנות ה-50 של המאה הקודמת), ומכאן שמה. וזהו האתר החביב המספר זאת - ממש אתר "על הסכין".

ענתענת

New member
Isn't it Ironic?

תודה רבה לך על התשובה (אגב, שמתם לב שזה בדיוק מה שענה הילד בן ה5 שבונה עם עידן את המבוך של בית הילדים לקראת פורים?....:))

Idan91

New member
הוא לא ילד! ../images/Emo187.gif

הוא אחד העובדים, בן 20 ומשהו..
אבל האחראית אומרת שהוא מתנהג כמו בן 15, כך שזה כמעט מתאים. בכל מקרה, לא היינו נותנים לבן חמש להשתמש בסכין יפני. בכלל, אין לנו בני חמש בבית הילדים הזה.

shellyland

New member
האחראית יותר גדולה ממנו?

כי עד שמישהי יותר קטנה ממנו לא אומרת את זה, זה לא נחשב.

Idan91

New member
כן, אבל ../images/Emo187.gif

היא גם לא כ"כ בוגרת, כך שהיא יכולה להעיד.

Idan91

New member
באמת שניסית לברר.. ../images/Emo187.gif

גם פתחתי בשבילך את הספר ההוא על מוצאן של מילים, על אף שהיה ברור שזה לא יהיה שם (היה סכין, אבל לא יפני), וגם, כשמישהו חיפש היום סכין יפני בעבודה (בנינו את המבוך של בית הילדים לקראת פורים), שאלתי מה המקור של המילה, והוא סתם אמר לי: "כי היפנים המציאו אותו".

shellyland

New member
עוד בענייני סכינים

דוקם כל
לכל המסייעים והמסייעות. עוד שאלה בענייני סכינים: מה זה איזמל והאם יש מילה בעברית לסכין מנתחים? [שלילנד מתחילה לתהות איך זה שבעבודה מעסיקים אותה עניינים כל כך פרוזאים]

למעלה