סכיזואידיות

avi1283

New member

avi1283

New member
אין

הרבה ידע מקצועי על פסיכולגים/פסיכיאטרים, מהכרותי הבנתי שיש להם מבנה אישיות בעייתי שמחפש "הפרעות" אצל כולם, אבל המחקר בחיתוליו.

יפה שרשמת שם את ההודעה, מסכים עם מה שנאמר פה על הפרופסר שמודה בעצמו שהוא לא מבין בזה, אז ממש חבל שהוא הולך לכיוון של הכללות והפרעות.

לגבי התסמינים להפרעות בלי קשר לא-מיניות, אז אישית הפסקתי ממזמן להסתכל על כאלו, מעבר לכך שכמעט כל אחד אפשר לאבחן אצלו תסמינים להפרעה כלשהי, אני חושב שלרוב זה לא מועיל וגם יכול להזיק התיוגים הללו כשהם ניתנים מבחוץ.
עדיף בעיני לראות פשוט אם יש משהו שמפריע לך אישית בחיים ולנסות לעבוד עליו, כמו למשל אם מישהו רוצה להיות יותר חברותי אז לנסות להשתפר בעניין הזה במגוון דרכים.

שמבול

New member
אולי

הפסיכולוגים/פסיכיאטרים האלה רוצים להיות גיבורים, לקרוא לאנשים מסויימים "מסכנים", עם בעיות, והם יבואו על הסוס הלבן והשיריון הזוהר, ירשמו לנו כמה כדורים ויצילו אותנו...
ככה הם מקבלים את כל הקרדיט על הרצון להיות פלצנים..

קלייטון.ש

Well-known member
למה זה מרגיז אותך?

אישיות סכיזואידית היא לא דבר רע. זה לא סוציופת שפוגע באנשים מסביב. זה לא סכיזופרן שמנותק מהמציאות וגם יכול לפגוע.
כמו שא-מיני לא מעוניין ביחסי מין עם אנשים אחרים ככה סכיזואיד לא מעוניין בקשר בכלל עם אנשים אחרים.
למה הדבר הראשון זה בסדר והשני מעליב אותך?

מה שמרגיז זה שמתייגים לנו הפרעה

של סכיזואידים מבלי אפילו לחקור כמו שצריך את הנטייה שלנו.

בכללי, לא-מיניים אין מבנה אישיות סכיזואידית. כי "קשר מיני" זה לא הקשר היחידי האפשרי בין בני אדם (יו נו: יש "ידידות", "חברות" - אלו גם קשרים)

חבל שמטפלים נותנים "למין" חשיבות כל כך גבוהה בהגדרת האיזון הנפשי של בני האדם, עד כדי שיוך הפרעה, לנטייה מינית, שלא קשורה לכלום, רק בגלל שזו נטייה שלא שמעו עליה ולא טרחו לחקור.
זה לא רק חבל. זה ממש עצוב שבמאה ה- 21 מטפלים עדיין ממשיכים לחשוב בצורה פרימיטיבית ומיושנת שכזו. לא למדו לקח מכל העוול שעשו לפני 60 שנה לקהילה הגאה?

ונסיים בפיבי הגדולה מהחיים, שמטילה ספק, בדת האבולוציה. עוד אמונה מיושנת שאין לה שום ביסוס:
http://www.youtube.com/watch?v=MEsYdiA7OL0

קלייטון.ש

Well-known member
אני מסכים שא-מיניות וסכיזואידיות הן שונות

אבל אין להכחיש שיש קו משותף, והוא חוסר ענין במין עם אחרים. או לפחות מה שנראה כחוסר ענין.
פסיכולוגים בסה"כ מנסים לעזור (למי שרוצה עזרה), ולכן אם אדם שלא חש משיכה מינית לאחרים פונה לעזרה, הם צריכים לשבץ אותו באחת ההפרעות שהם מכירים. אם לא מכירים א-מיניות, משבצים במה שנראה דומה. אחרת יצטרכו להרים ידיים ולהגיד שלא יודעים אפילו מה זה. לא כל שכן שיכולים לעזור.
זו לא בושה להיות סכיזואיד. אם את מרגישה שהאישיות שלך לא מתאימה לאיפיון הזה תגידי כך, ולא ינסו לעזור לך בכיוון הזה. אם בכלל ינסו.

טעות

אין שום קו "משותף" בין הנטייה שלנו ולהפרעה. זה כמו שאין קשר בין מחט לתחת ( חרוז, ועדיין אין קשר)

אנשים פשוט משכנעים את עצמם "שיש" קו משותף כי זה נוח וקל להתמודד עם משהו שהם בקושי מכירים או רק "שמעו" עליו - והעיקר לא לבזבז לעצמם את הזמן ללמוד את הדברים כמו שצריך.

בעניין ההשוואה

כפי שאתה יכול לראות, נדרשים 4 מתוך 7 קריטריונים כדי להגדיר אדם כסכיזואיד. אחד הקריטריונים הוא אכן חוסר עניין בקיום יחסי מין עם אחרים אבל הוא לא הכרחי להגדרה (יכולים להיות 4 אחרים) והוא ממש לא מספיק להגדרה (נדרשים לפחות עוד 3) כך שהחפיפה בין א-מיניים לסכיזואידים מאוד קטנה וזו טעות חמורה להסיק שמדובר על משהו דומה.
זה כמו להסיק שבית וכלי רכב זה אותו הדבר כי לשניהם יש חלונות- יש קרוואנים שאנשים גרים בהם, אך מדובר על חפיפה מאוד מצומצת בין שני הדברים, ומן הסתם רוב הבתים אינם כלי רכב ורוב כלי הרכב לא משמשים למגורים.
מכאן מגיעה ההתרעמות של חברי הפורום כאשר מתייגים אותם באופן שאינו תואם לאופיים, ובייחוד כשזה מגיע מאנשי מקצוע.

קלייטון.ש

Well-known member
נו באמת

חברי הפורום לא עושים חשבון כמה חפיפה יש בין מה שהם חושבים שהם לבין מה שמגדיר סכיזואיד ב-DSM.
חברי הפורום כועסים שאומרים עליהם "סכיזואיד" כי זו הפרעה נפשית והם לא מסכימים שיגידו עליהם שהם מופרעים.
זה הכל.
ואני מניח שאנשי מקצוע יודעים את החשבון לא פחות מכל אחד.

ומה ההבדל בין זה לבין מה שכתבתי?

כפי שאמרתי- חברי הפורום כועסים כשמתייגים אותם באופן שאינו מאפיין אותם, בפרט כאשר מתייגים אותם כ"מופרעים" אך גם כל תיוג אחר שאינו רלוונט ונתפס כשלילי לא היה מתקבל בעין יפה.

ובעניין אנשי המקצוע- דווקא בגלל שהם אמורים לדעת את החשבון מצופה מהם, עוד יותר מאשר מצופה מהאוכלוסיה ה"בורה", לא לתייג אנשים שלא מתאימים להגדרות רק כדי לא להודות בכך שם לא מכירים את הנושא.

קלייטון.ש

Well-known member
ההבדל הוא שאת מדברת על חשבון

נדרשים כך וכך קריטריונים מתוך כך וכך, אבל יש רק כך וכך.
ואילו אני אומר שחברי הפורום פשוט לא מוכנים שיגידו עליהם שיש להם הפרעה נפשית. אין להם בעיה להגיד על מי שמתאים לאפיון של סכיזואיד שיש לו הפרעה נפשית. כל עוד זה לא הם בעצמם. כי מבחינתם "הפרעה נפשית" זה משהו שלילי. אבל מבחינת הפסיכולוגיה זה לא שלילי או חיובי. זה פשוט לא רגיל. זה חריג. אנשים פה דיברו הרבה על זה שהחברה צריכה לקבל את החריג. אבל הם בעצמם לא מוכנים לקבל זאת.

niwo

New member
אני כ"כ רואה את דראקו מאלפוי כותב את השם

של הארי פוטר בשרשור על סכיזואידיות.

oboobo

New member
תודה לכל המגיבים

גם כאן וגם בפורום "שרינק פרנדלי". שמחתי לקרוא את דעותיכם ורשמיכם (גם בפרטי) והשכלתי מכך.

אני רק רוצה להוסיף ולומר שלמרות ש*אין* קשר בין א-מיניות לבין הפרעת אישיות סכיזואידית, מעצם העובדה שא-מיניות היא אחד משבעת התסמינים האפשריים של ההפרעה האישיותית הזו, מבחינה סטטיסטית אחוז הא-מיניים מתוך הסכיזואידים יהיה גדול משמעותית בהשוואה לאחוז הא-מיניים מתוך האוכלוסיה הכללית, ובהתאם לכך גם אחוז הסכיזואידים מתוך הא-מיניים יהיה גדול בהשוואה לאחוז הסכיזואידים מתוך האוכלוסיה הכללית.

אני לא מומחה (לא לסטטיסטיקה, לא למיניות, לא לא-מיניות ולא להפרעות אישיותיות) אבל לא נראה לי שניתן להתכחש לעובדה הסטטיסטית שהצגתי לעיל.

אני מפחד מתגובות תוקפניות ולכן אוסיף: מיותר לציין שישנם א-מיניים שאינם סכיזואידים וישנם סכיזואידים שאינם א-מיניים.

אין לי זמן להכנס כרגע לעומק הדיון שהתנהל פה

ולכן אני מגיבה כרגע רק להודעה שלך מבלי לקרוא את כל השאר.

אני יכולה לומר לך עלי באופן אישי שאני ההיפך הגמור לגמרי!
זה כ"כ זיבול שכל.
מי שהקים את התנועה הא-מיני, דייויד ג'יי, גם הוא ההיפך הגמור.
ואני מכירה עוד לא מעט אנשים פה מהפורום שקשה לומר עליהם שהם כאלה.
כן, יש כאן גם כאלה שפחות אוהבים חברה, אבל זה קיים בכל קבוצה הומוגנית ולא ראיתי משהו חריג באף אחד מהם מעבר לנורמה.
גם אלו שפחות אוהבים חברה, עדיין מחפשים אותה ברובד מסויים.
מי שמתבודד לחלוטין, כפי הנראה בכלל לא יהיה כאן, לא יפריע לו שהוא א-מיני ולא יחפש הכרה בשום מקום.
לכן, הסיכוי שסכיזואיד יגדיר עצמו כא-מיני הוא רק משום שהוא יתקל בזה באינטרנט.

למעלה