סכיזואידיות

אתה טועה ומטעה

1. בני אדם רוצים להשתלב בחברה כי הם יצורים חברותיים.
2. זה לא סותר את העובדה שהם עדיין שונים.
3. וזה לא מחייב שלהיות "משולב" בחברה אתה צריך בטל את הייחודיות שלך.
4. החברה כיום מבטלת את הייחודיות שלך כי זה משרת את האינטרסים שלה. ואין קשר אם בן אדם רוצה להיות חלק מהחברה או לא. החברה היא זו שמציבה לאנשים תנאי "קבלה" נוקשים ולא הגיוניים להשתלבות. והגיע הזמן לשנות את זה. כי זה גורם לפגיעה באנשים שלא עשו רע לאיש ובסה"כ רוצים לחיות את חייהם ללא תיוגים וללא מסרים שהם "לא בסדר".

ולכן, החברה היא האשמה.
אם לא היתה מכניסה אמונות ודעות מטופשות שאנשים בריאים בנפשם צריכים לרצות מין, לאהוב מסיבות, טיולים בחו"ל, לדווש על הרים וכל מיני טראנדים אופנתיים, אז רוב הפסיכולוגים היו מובטלים - ומזה הם פוחדים.
אנשים היו מקבלים את השוני של האחר ולא היו עושים מזה עניין, לא היו מבקרים ושופטים. ואנשים היו חיים כמו מי שהם באמת ולא כמו שהחברה דורשת מהם שלרוב זה מעוות את האישיות של בן אדם עד כדי הפרעה רצינית (הומופביה, למשל. חתיכת הפרעה שבאה בגלל החברה השוביניסטית וההומופובית שאנחנו חיים בה).

אז תבדיל בין בין-אדם שרוצה שהחברה תקבל אותו "כמו שהוא" (כל בעלי הנטיות ה"לא-רגילות" כדבריך) לבין אדם שאין לו שום עניין באינטראקציה חברתית (ה"הפרעה" המדוברת שלך).

orald

New member
אגב, "כנראה" שאין טיפול להומואים. "כנראה".

שמבול

New member
אנחנו רוצים להשתלב בחברה בלי להשתנות.

למה שאנשים לא יקבלו אותנו וזהו.

שאלה לי אליך: האם פעם שינית את המהות שלך רק כדי להתקבל על ידי החברה?
אם היית הומו היית רוצה להשתנות כדי שיכבדו אותך או שהיית רוצה שיכבדו אותך כמו שאתה?

קלייטון.ש

Well-known member
אותי אישית לא מעניין להשתלב או להתקבל

ולא מעניין אותי מה חושבים עלי אנשים.
לגבי אנשים אחרים אני לא יכול לייצג אותם. כל אחד ומי שהוא מוכן לקבל ומי שהוא לא מוכן.

שמבול

New member
לא ענית בדיוק על השאלה אבל

ממה שאני מבין שכתבת אם היית הומו לא היה אכפת לך שלא מכבדים אותך.

אם זה נכון אז אתה אדם מאוד מיוחד. כל הכבוד לך.

רק תן לי לשאול אותך יותר ספציפי: היית משנה את הנטיה המינית שלך כדי שיאהבו אותך? או שאתה לא מחפש אהבה בחיים ואתה שלם עם עצמך כמו שאתה?
ברור שהיית מוצא אהבה איכשהו, אבל היפוטתית אם היית צריך לבחור.

אם כן היית רוצה להשתלב בחברה, היית משנה את הנטיה שלך או לא? שוב, אם כן, היית משנה?

לך זה נראה הגיוני שאדם ישנה את המהות שלו בשביל להשתלב בחברה. אתה אישית לא מחפש להשתלב. אם היית רוצה להשתלב היית עושה את זה.

אני אישית עוד לא פגשתי אדם כמוך...

קלייטון.ש

Well-known member
אני לא הכתובת לשאלות האלה

כי מבחינה אישית אני לא יכול להזדהות עם המצבים שאתה מתאר.
מבחינתי היחס של אנשים אחרים אלי הוא כמו נביחות של כלב זר מאחורי גדר.
אני מבין שהכלב כועס עלי אבל באמת לא מעניין אותי להיכנס לפרטים של הכעס שלו, ובוודאי שאני לא מייחס חשיבות כלשהי לכעס שלו. אני לא שוקל להשתנות כי כלב נובח עלי.
אבל בו בזמן אני יודע בשכל שרוב האנשים לא חושבים ככה. שהם לא משווים דעות של אנשים אחרים עליהם לנביחות של כלב. אני מבין בשכל שהאנשים האלה סובלים מביקורת (ונהנים משבח). אז הם זכותם לשאוף לשפר את חייהם על פי השקפתם, ואם השיפור מחייב התאמה לסביבה כדי שהיא תקבל אותם ותפסיק "לנבוח" עליהם, אז זכותם לחפש את הדרך להתאמה הזו.

קלייטון.ש

Well-known member
לא הומו

אני נמשך לנשים וגם הייתי נשוי ואחר כך בעוד קשר זוגי עם אשה.
אין לי שום משיכה לגברים.

orald

New member
אתה בטוח שאתה לא זקוק לטיפול? הטרוסיס זה...

כניעה למוסכמות הנוחות של החברה, השתקה עצמית כדי להתקבל, וניכר שאדם שמוכן להשתיק עצמו כדי להתקבל ע"י עדת פרימיטיבים חסרי מושג הוא אדם עם נפש בעייתית.

שמעתי שמציעים טיפולי המרה בחינם(מינוס עלות כמה משקאות חריפים) להטרוסיסים במגוון מועדוני גייז בארץ.

קלייטון.ש

Well-known member
אתה מקווה?

זה כמו שמישהו יגיד לך שהוא מקווה שזה שאתה אומר שאתה א-מיני זה נכון, ושאתה לא משלה את עצמך.

שמבול

New member
אולי היה בזה נימה מיתנשאת אבל...

אדם שלא מחפש חברה ולא אכפת לו מה אומרים עליו בצורה שאתה מתאר זה דבר נדיר. וזה גם טיבעי שבני אדם ירצו להגיד את זה. אז קצת היה לי קשה להאמין לך. (אתה חייב להודות שזה מצב נדיר. שלבן אדם לא אכפת מה כולם אומרים עליו.)

קלייטון.ש

Well-known member
גם א-מיניות היא מצב נדיר

בכל זאת אני מאמין לך כשאתה אומר את זה.
אני יודע שאנשים נורמלים לא מאמינים למה שאני אומר על עצמי, וגם לא מאמינים לך.
אבל מי שמכיר את ההיסטוריה שלי ורואה איך אני חי חייב להסכים שאני לא מדבר סתם.
וגם לך יצטרכו להאמין אם החיים שלך משקפים למעשה א-מיניות.

שמבול

New member
אתה באמת לא יכול לדמיין מצב שאתה הומו?

אפילו לא בתאוריה? סתם, מצב היפוטתי. הומו זה לא כל כך שונה משאר בני האדם.

אבל אני מבין שהמצב הזה כל כך שונה ממך שאתה אפילו לא יכול לדמיין את הסיטואציה הזאת.

orald

New member
רק מי שמפחד מדי לחשוב על להיות הומו יכול...

"לא לדמיין" מצב שבו הוא הומו...וזה בד"כ מצביע שהוא לאו דווקא צריך לדמיין הרבה כדי להגיע למצב.

דבר ראשון,

"יחסי קירבה אינטימיים" = "קירבה פיזית" זה כבר הנחה שגויה.
לי יש אינטימיות נפשית מאוד גבוהה עם חברה טובה. וזה כבר מבטל את ההנחה שאני מסרבת לקרבה אינטימית. "אינטימיות" לא מחייבת פיזיות.

ואם הייתי באמת רוצה להתבודד, לא הייתי מבלה את רוב שעות החיים הבוגרים שלי בעבודה באופן ספייס ומשגעת לאנשים את השכל. כמובן לא הייתי מסוגלת גם לבלות את רוב שנות חיי עם עוד אנשים באותו חדר בבית/פנימייה/צבא.
אז כן, אני אוהבת את הלבד שלי ולכן אני קנאית לפרטיות שלי ולא מוכנה עכשיו לשכור דירה עם שותפים, אבל זה די הגיוני. כי "הלבד" הזה "נחסך" ממני ברוב חיי. אני מפצה את עצמי עכשיו.
אז כשהייתי בזוגיות, בחרתי בן זוג שגם חושב שפרטיות זה דבר חשוב ויודע לכבד אותה. הוא היה מיני לכל דבר, והפלא ופלא, הוא חשב כמוני. לא מסתדר, נכון?

דבר שני, לא אובחנתי עם ההפרעה זו

דבר שלישי, חבל שאותו פרופסור ישר מניח מנחות מבלי לחקור קודם ולשאול "אותנו" איך אנחנו מרגישים.
אבל ככה זה פסיכולוגיה ושות, זה לא "מדע" ואין שום קשר לזה. אנשים פשוט מפליצים המצאות שנוח להם, כי "שמעו" כי זה מסתדר עם האמונה הפרימטיבית והמיושנת שלהם או סתם כי הם רוצים שתשאר להם עבודה ויהיה להם במי לטפל
(נזכיר את המטפל המטומטם שהיה בתוכנית עם עינבר וכל הזמן פירסם את הקליניקה שלו כשביקשו ממנו להגיב).

קשה להם להאמין לפציינט שאומר: "אבל אני פשוט לא רואה עניין מיני באחרים". זה יערער להם עולם ומלואו שעליו השתיתו טיפולים שלמים. אולי הם מפחדים לקבל את הקיום הנטייה שלנו ולא כהפרעה כי אז יאלצו להתמודד עם אמת נוראה: שמה שעשו לחלק מהמטופלים הוא שווה ערך לאונס?
רק הבודדים האמיצים בניהם יהיו מסוגלים להודות בכך ולללמוד לקחים. השאר ינסו בכח להתכחש להשליך עלינו כסובלי הפרעה.

כא-מינית אני יכולה לתאר מה אני "רואה" מסביבי ומה גורם לי להרגיש את מה שאני מרגישה:
1. אני לא רואה בבני אדם אובייטים מיניים. גבר / אישה יפים שהולכים מולי (AKA: "סקסים", "שווים ז*** " או איך שהמיניים אוהבים להגדיר) לכל היותר, יהיו "שווים ציור" מבחינתי.
2. סקס בעיקרון הוא אמצעי לילודה בלבד, ההנאה היא אמצעי לגרום לבני אדם להתרבות (מה שהם לא עושים היום, כי יש אמצעי מניעה). אני לא רואה פסול להשתמש בזה, גם בקרב א-מיניים שמעוניינים בילדים (ולחסוך כסף על בנק זרע, או טיפולי הפרייה).
3. סקס נחשב כיום כאקט של הנאה עם מסר מעוות שמציין "גורם לזוגיות טובה ואמיתית" (ולא למטרה היבשה - ילודה).
4. סקס הינו אקט של תשוקות ויצרים. ואינו באמת מציין אהבה בין הפרטנרים (אחרת, איך יסבירו את כמות הגירושין שרק עולה ועולה עם השנים, למרות ש"הסקס הוא טוב"?)
5. אני נמשכת יותר לריקודים ומוזיקה טובה מאשר לאקט מיני. מבחינתי שניהם הנאות. זכותי לבחור מה מעניין אותי יותר.
6. סקס - אקט לא אסטטי
7. סקס - יכול לפצוע אותי ולהעביר מחלות (אז כמו שלא אעשה ספורט אתגרי בגלל הסיכון להיפצע (עם כל הבטיחות שיש) - ואף אחד לא ירים על זה גבה, כי מקובל שיש בזה סיכון. כך לא אעשה "סקס" שעלול להדביק אותי במחלה ולפצוע אותי - וגם אנשים אמורים לקבל את העובדה שגם בזה יש סיכון ולא מיד לשייך לזה "הפרעה" כל שהיא)
8. אני טיפוס שלא הולך אחרי העדר אלא חושב לעצמו, והרבה.
9. אני טיפוס שעושה מה שמועיל וטוב לו. אין שום תועלת מבחינתי בסקס. אני רואה יותר תועלת באוננות.
10. אני טיפוס חסר תשוקות ("משיכה מינית" הינה מבוססת "תשוקה").
11. אני לא בן אדם סקרן, ולכן אין בי אפילו את הסקרנות לחקור "מין" עם פרטנר/ית (הסקרנות היחידה שיש בי (שהיא בעצם "אתגר") היא לפתור חידות הגיון תלת מימדיות)
12. אחת ההנאות הכי גדולות שלי הן לשבת עם חבר/ה טובים, ולדבר ברומו של עולם, או לעשות איתם איזה פרוייקט יצירתי אמנותי.
13. לדעתי, מבחינת איזון טבעי, הנטייה המאוזנת והנורמטיבית עבור יצורים אינטליגנטיים שחושבים לעצמם ועושים סקס להנאה ולא לרבייה היא בי-סקסואליות ולא הטרו. כי "חור זה חור" כך שאין סיבה הגיונית שגבר לא ירצה לחדור גם לגבר אחר. ההנאה תהיה אותה הנאה.
הסיבה שעדיין הנטייה המינית הנורמטיבית היא הטרו היא בגלל הפרעה שנוצרה מטראומה חברתית (דת, דעות קדומות, פאטריכליות ושוביניזם).

לסיכום,
אתה יכול לראות בחורה שחושבת לעצמה. אומרת דברים שאני בטוחה שיש אנשים שחושבים גם כן אבל בגלל החברה המשתיקה שלנו, הם מתביישים לאמר בקול רם (כן, סקס זה לא אסטטי, יכול להיות מגעיל וכמובן לא כזה בריא (לנשים, כי הן אלו שיחטפו סרטון צוואר הרחם) כמו שכולם (גברים בעיקר) אוהבים להלל).
אני עושה מה שבא לי, איך שבא לי, מתי שבא לי.

ואני עדיין לא פוסלת, שיום אחד אולי כן ארגיש את המשיכה המינית המסתורית, או את הסקרנות וארצה להתנסות. הכל אפשרי.
אבל זכות הבחירה בידי, ואם ארצה, אתנסה. ואם לא. גם טוב. זה עדיין לא עושה אותי חולה או עם הפרעה (מופרע זה אדם שזורק ילדים מהגג בשביל להתנקם באישתו. מופרע זה אדם שפוגע באחרים לשם סיפוק אישי). להיפך, בן אדם שיודע מה הוא רוצה מעצמו, מה טוב לו, מה מספק אותו והוא שלם עם עצמו - הוא דווקא אדם מאוד בריא בנפשו.

למעלה