סכיזואידיות

oboobo

New member
סכיזואידיות

שלום! אני יודע שהנושא עלול להרגיז ולכן אני מבקש להבהיר מראש שאני *לא* חושב שכל הא-מיניים סובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית. ראיתי שהנושא הועלה כבר בפורום בעבר (2007, 2009, 2013) אך מעולם לא התנהל דיון אמיתי בנושא.

איך הגעתי לכך? פרסמתי הודעה בפורום "שרינק פרנדלי" (ייעוץ פסיכולוגי להומוסקסואלים, ביסקסואלים וטראנסג'נדרים) על א-מיניות. מקווה שלא תכעסו עלי על האופן בו הצגתי שם את הא-מיניות (עשיתי זאת באופן אישי ותמציתי למדי). לענייננו. פרופסור גידי רובינשטיין, שהוא אחד המומחים המייעצים בפורום, הגיב לי וכתב בין היתר גם את המשפט הבא: "מהמעט הידוע לנו ממחקרים שנערכו על אנשים המגדירים את עצמם א-מיניים, מבנה האישיות המאפיין אותם הוא מבנה סכיזואידי, כלומר, של אנשים שאינם מבקשים את חברת הזולת באופן כללי". (ההודעה שלי והתגובה של הפרופסור בקישור להלן).

המשפט הרגיז אותי ורציתי להגיב לו שוב בזעם על הקישור המיידי והמכעיס שהוא עושה בין א-מיניות (שהיא נטייה מינית) לבין הפרעת אישיות סכיזואידית (מצב נפשי פתולוגי). אבל לפני שהגבתי הצצתי בוויקיפדיה וקראתי את הערך על הפרעת האישיות הסכיזואידית. חשכו עיניי. "הסכיזואיד הסמוי" הוא תיאור מדויק שלי. עדיין לא הגבתי לפרופסור, אך אם אגיב, זו תהיה הבעת תודה.

אני חלילה *לא* קופץ למסקנות מכלילות! עם זאת, מאוד יעניין אותי לשמוע אם א-מיניים נוספים מזדהים עם התסמינים המתוארים בוויקיפדיה, ומנגד יעניין אותי גם לשמוע א-מיניים שרחוקים מאוד מהתיאור הזה. אני לא מחפש נזיפות אלא גילויים אישיים ונימוקים.

תודה מראש לכל התורמים לדיון!

k500

Active member
מנהל
שים לב:

ליועץ הנ"ל אין את הידע המתאים לנושא הא-מיניות וכל מה שהוא כתב זה על קצה המזלג הלא נכון.

רוב היועצים, הפסיכולוגים והמטפלים למיניהם בארץ לא שמעו על א-מיניות ואם כן זה נעשה ברפרוף, ללא התעמקות וללא קריאה של דברים בסיסיים.
האסכולה שהמטפלים הללו רגילים אליה היא אסכולה של הגדרות, הפרעות, דברים שנחשבים לא נורמטיביים כביכול וכך הם ישר הולכים ל DSM ומחפשים מה לא בסדר ואיך מגדירים את זה.
כמו כן, המטפל שענה לך מודה שהוא לא מצא מחקרים רבים בנושא שזה אומר שהוא לא באמת מצא או קרא, אחרת הוא היה עונה לעניין.

בשנים האחרונות נעשו מחקרים, סקרים ושאלונים בעיקר בקרב משתתפים א-מיניים בעולם כולו, כאשר המחקרים הללו לא מנסים להגדיר א-מיניות כהפרעה, לא באים מראש בגישה של משהו-לא-תקין ולא מתנשאים כמו אצל רוב המטפלים.
יעשו המטפלים בארץ שלנו חסד עם כולם ויפתחו את הראש קצת, יחפשו באמת ויקראו מחקרים רלוונטיים, במקום לגבב שטויות שמעידות על בורוּת גמורה או מתן תשובות שמעידות על חוסר הידע מוגזם עד כדי עשיית נזק לכלל האוכלוסיה.

לאחרונה, קיימנו קשרים עם מטפלים, זכינו לראות מטפלים שונים מגיבים על הנושא בכתבות בעיתון, ברדיו ובטלויזיה וברוב המקרים זכינו לראות את אותה בורות שוב ושוב בכסות של "ידע" מהתחום הפסיכולוגי, דבר שהוא חירטוט שרלטני במקרה הזה כי אף אחד מהם לא באמת בעל ידע או מומחיות בנושא א-מיניות.
לכן, כשאתה מקבל תשובה בנוסח הסכזואידי, שים לב למי שענה ותראה שהוא לא בעל הידע המתאים לשאול, הוא אינו האדם הנכון ואינו מוסמך לענות מהסיבה הפשוטה שהוא לא מכיר א-מיניות ולא דיבר עם א-מיניים בחייו.

חוץ מזה, אם נפתח את ה-DSM, נמצא שלכל אחד בעולם יש הפרעה או תסמין למשהו, כי מה שהיום הוא רגיל הוגדר פעם כהפרעה או משהו שדורש טיפול. הספר הזה משמש דורות רבים של פסיכיאטרים ומטפלים ומסמן בעצם את ההמשכיות שהם רוצים ליצור, הפטריארכיה שמגדירה מה יש לאחרים ומסמנת אנשים לפי ההגדרות שלה.
אתה זוכר שעד לא מזמן הומואים ולסביות נחשבו בהגדרות להפרעה נפשית, נכון? אז דברים משתנים ולא כל דבר שמוגדר על פי אחרים הוא אמיתי ונכון.

קלייטון.ש

Well-known member
הדיבור על הפרעה נפשית

הוא לא דיבור על משהו לא-תקין אלא על משהו לא-רגיל.
בעלי אישיות סכיזואידית הם אנשים לא רגילים. זה לא אומר שזה טוב או רע.
גם א-מיניים הם אנשים לא רגילים. באופן רגיל אנשים הם כן מיניים.
הפסיכולוגים מדברים על אפשרויות הטיפול למי שמעוניין להשתנות כדי להיות יותר דומה לרוב האנשים, שאיתם הוא חי.
מי שלא מעוניין לא יטפלו בו.
לא צריך ישר להעלב בגלל תיוגים.

orald

New member
גם להיות טרנסית, פאנסקסואלית ופוליאמורית זה..

לא ממש רגיל.

אתה מציע טיפולי המרה כדי להידמות לאליטה ההטרו-סיסית ההטרונורמטיבית? כמה אתה דורש? אני פשוט מתה להסיר את הקיום הצבעוני ומלא העניין שלי(כן, גם "עניין רע") באפרוריות המיינסטרימית שתדכא את המגדר והמיניות שלי עד עפר.

אתה באמת חושב שיש "טיפול" למה שאינו דורש ואינו מאפשר טיפול?
Get real, and yes I'm bloody insulted.

קלייטון.ש

Well-known member
מי שלא רוצה טיפול לא מטפלים בו

האפשרות לטפל קיימת בשביל מי שכן רוצה.
גם לא תמיד יש טיפול.
מי שנעלב כשמנסים להעליב אותו נחשב לנורמלי.
אבל מי שנעלב כשאפילו לא ניסו להעליב אותו כן צריך טיפול, כי הוא בטוח סובל מזה.

orald

New member
אתה קורא לאנשים "לא נורמליים"...

כי הם לא שותפים להטרונורמטיבה שלך, אומר שאנשים אלו עשויים לדרוש טיפול עקב אי הנורמליות המזוויעה שלהם, ומודיע שיש טיפול לאלו שלא מטורללים מדי מכדי לרצות לחזור לחיק ההטרונורמטיבה האוהבת(וברמז, "למי שרוצה טיפול"=משוגע וכפוי טובה מי שלא ירצה טיפול), ואז אתה מתפלא שנעלבים?

לך חפש את החברים ההטרו-סיסים המתנשאים והשאננים שלך, שחצן חסר מושג.
חסרות לך עוד פריווילגיות, מאמי, שתבוא ותגזול מאיתנו את מה שנאבקנו עליו?

קלייטון.ש

Well-known member
גם אני לא נורמלי

ונורמלי זה בסה"כ ביטוי שאומר שמשהו מאפיין את הרוב.
לא-נורמלי זה אומר שמשהו הוא לא כמו הרוב. שהוא במיעוט.
זו התייחסות סטטיסטית ולא התייחסות ערכית.
גם גאונים הם לא נורמלים. גם מנהיגים הם לא נורמלים. גם אמנים הם לא נורמלים.
מי שהוא לא כמו כולם ונעלב מזה, סימן שהוא לא שלם עם מצבו.
מי ששלם עם מצבו לא נעלב כשאומרים לו שהוא שונה. הוא יודע את זה בעצמו.

orald

New member
גאון, מנהיג ואמן. הבנתי מה אתה חושב שאתה.

תסביך נפוליאון, much?
תמשיך להעליב ולהעמיד פנים שהיית מתוק. אני אמשיך לומר לך בפרצוף ללכת להתערבב בקליקה הנורמטיבית היומרנית שלך.

קלייטון.ש

Well-known member
הבנתי שאת רוצה לריב

צר לי, אבל אני לא פרטנר מתאים לזה.
לריב זו פעילות שלא מושכת אותי בכלל.

שמבול

New member
גאונים, מנהיגים ואומנים לא צריכים טיפול, נכון

להיפך, כולם רוצים להיות כמוהם. אתה לא מבין שברגע שאתה מציכ טיפול לבן אדם אתה רומז שהוא במצוקה?!

אנחנו לא במצוקה! טוב לנו איך שאנחנו ואנחנו לא רוצים להשתנות!!!

תנסה להבין את זה!!!

שמבול

New member
אם אתה רוצה...

להכחיש שאתה הצעת, תכחיש. אבל אני מקוה שאתה מבין שזה מעליב שבעלי המקצוע מציעים.

קלייטון.ש

Well-known member
אתה אמרת שהצעתי טיפול למישהו

על סמך מה אמרת את זה? על סמך שום דבר. דיבורים סתם באויר.
מטפלים מציעים טיפול. בשביל הם קיימים. כמו שרופא רואה שנפצעת ומציע לך לטפל בפצע. למה להעלב מזה? לא רוצה טיפול לא צריך. יש כאלה שרוצים. שנבטל את מקצוע הטיפול הנפשי בגלל שאתה נעלב בקלות?

קלייטון.ש

Well-known member
גם סכיזואידיות זו לא בעיה נפשית

אלא אם היא מפריעה לאדם.
אותו דבר א-מיניות. מי שטוב לא איך שהוא אין לו בעיה. מי שלא טוב לו יש לו בעיה ואז הוא יכול לפנות לטיפול.
זה מה שאמרתי מההתחלה.
לא צריך להתווכח. רק להבין.

שמבול

New member
זה נכון לגבי כל הדברים בעולם

אבל אם אני לא טועה כתבת "טיפול למי שמעוניין להשתנות כדי להיות יותר דומה לרוב האנשים, שאיתם הוא חי" בהודעה הראשונה. ואז אורלד התעצבנה עליך על זה.

קלייטון.ש

Well-known member
יש הפרעות נפשיות שהן כן בעיה

שאנשים פוגעים בסביבה ובעצמם.
אבל א-מיניות וסכיזואידיות לא כאלה.
ומה הבעיה במה שכתבתי? יש איזה א-מיני שחושב שהוא כמו כולם? הרי ברור שזו לא נטיה רווחת. מי שרוצה להיות כמו כולם יכול לגשת לטיפול. אם יש בכלל טיפול. מי שטוב לו כמו שהוא לא צריך טיפול, ואף אחד לא יכריח אותו. הוא לא מפריע לאף אחד וזה לגמרי ענינו.

למעלה