ארה"ב מול ישראל והתנהגות מיבצעית
אחד ממערכי השיעור הבולטים בצה"ל היו "בין טר"ש לצל"ש " ובו תמיד הובאו מיקרים שפעם זיכו בצל"ש כי יצאנו גיבורים ופעם הורדנו בדרגה (טר"ש ) ואכן המרחק בין לבין הוא מאוד קטן ! קל מאוד לישפוט כשאנו בחדר סטרילי ולכן יש להבין שמטרת הסירטונים היא ללמידה בלבד ולא להעברת ביקורת !! במיקרה של הסירטון בו השוטר עוצר רכב עקב נהיגה במהירות מופרזת וקצת מחשידה ואז מגלה אלכוהול, בכל ניידת מישטרה בארה"ב יש מצלמה ולכן הוא "דואג " שהאירוע יהיה מצולם וכנ"ל לכל שוטר יש מכשיר הקלטה שברגע שהוא מדבר ל"אובייקט " הוא מקליט על מנת שיהיה מכסימום תיעוד. תוך כדי חיפוש ראשוני הוא מגלה גם שקית סמים ואז מנסה לעצור את החשוד שיש לו נילווה שיוצא החוצה ולוקח את תשומת הלב של השוטר ואז החשוד שולף אקדח ויורה. במיקרה הזה השוטר נישאר בחיים ומספר את המיקרה ( יש לי את ה
קליפ ואחפש....אני פשוט כרגע בטורונטו - ואנסה לשים שוב על מנת שתוכלו לראות ) הוא נורה בחזה וניפצע ומייד מגיע כוח לעזרתו (קריאת חרום של שוטר בארה"ב מזעיקה מייד את כל האיזור ) והוא מטופל וניצל. בניתוח המיקרה יש לקחת מיספר מישתנים כמו המדינה והחוק במדינה ( גם בארה"ב החוק משתנה ממדינה למדינה ) ומה שעבוד בישראל לא יעבוד בארה"ב לדוגמא באיטלייה הקרבינארי שהם שוטרים ( מעיין פדראלים ) נוסעים שניים ברכב ומיכאן כבר ניפתרת בעיית הגיבוי והכיסוי וכאחד משמש ככיסוי השני מבצע המעצר וזה עוזר , אך ברוב ארה"ב חוסכים ושוטרים מגיעים לאירוע לבד !! אכן מתחילת האירוע הוא היה צריך לקבל גיבוי ( שוב באיזורים טובים שכן המישטרה פה מקבלת שכר מהעיר אז עיר טובה דואגת ודווקא הערים העניות ורוויות פשע אין להם כסף ואז יש בעייה עם לקבל גיבוי וזה לוקח לפעמים זמן גם מישום שבערים כאלו יש אין סוף קריאות וכולם עסוקים וגם בעיה נוספת שפגשתי וזיעזע אותי ב
קליפורניה והיא גיזענות שוטר כושי ידאג לשוטר כושי אבל אם זה לבן אז...ולהיפך וזה לא קיים הרבה אבל ניתקלתי בכך וזה עדיין קיים מתחת לשטיח וקורה וקרה לי בזמן מישמרת כשוטר מיתנדב בעיר שגרתי ולשימחתי כמיתנדב אתה לעולם לא לבד ! ) ברגע שהחל הבדיקה וגילה אלכוהול ו"מסיבה " ברכב היה צריך להקפיא אירוע ולקרוא לגיבוי, מרגע שגילה אלכוהול וחדש סביר לעבירה מבחינת החוק הוא "זכאי " לשלוף אקדח למעשה מרגע הגישה לחשוד ולפני שניגש כלל לרכב ולכן היה צריך לנצל זכות זאת ולהוציא לפחות את הנשק ויהיות מוכן עד להגעת הגיבוי שהיה בדרך ( וזה מה שהציל את חייב וזה הדיווח שלו שכבר הזעיק גיבוי ) אילו בדק רחוק מהרכב והחבר הרי שאז יכל החשוד השני לברוח ולכן הטעות היא לפחות בעוד שני מישתנים הוא היה צריך להוציא פנס רב עוצמה שיש לו בשימוש ולהעיר על שני החשודים תוך שהראשון (ידיים למעלה השני יוב ידיים למעלה על הראש ואצבעות מחוברות ) יוצא ומאיר עליו ומעמידו נישען עם שני ידיים על הרכב וללא שיווי מישקל (צירפתי דוגמא )ואז מאיר על החדוש השני לסינוור לכוון עיניים ומוציאו מהרכב ומעמידו במקביל לחשוד הראשון תוך שהוא מאיים על שניהם וממתין להגעת הגיבוי עדיף ריכוז החשודים והעמדתם כך שלא יוכלו לראות לכוון שלך ולמנוע בריחה הם בכוון הרכב נישענים וידיים ( האיום יגיע מהידיים ) מוגבלו וכן שיווי המישקל והגבלת יכולת התנועה שלהם , השארת החשוד ברכב ולגשת לפעולת המעצר הרי שיש בה סיכון גבוה ולכן לעבוד בשלבים תוך שמירה על התנהגות וערנות מיבצעית שתצמצם את יכולת הפגיעה שלנו, עבריינים פה בארה"ב מעל לשלב של יכולת סימונים טאקטים ואם שמים לב יש תיאום נהדר בין שני העבריינים והם מתורגלים במעצר וידעו כיצד יגיב השוטר ולכן תיכננו ורובם גם מתאמנים למצבים כאלו ממש תוך שהם יודעים מה כל אחד יעשה ומתכננים ואף מיתאמנים על "מודלים " ( יש סרט מדהים מהכלא פה שרואים כיצד הם מיתאמנים על מודלים לדקירה וכדומה בזמן חיפוש ועוד ) שניהם קיבלו נידמה לי 78 שנים ! כל אחד . מצרף עוד
קליפ ששם לצערי השוטר לא שרד ומזעזע הרבה יותר