סיפרתי לעבודה שלי

אלה גם השאלות שלי

האמת שחשבתי לעזוב את העבודה אבל אחרי אתמול אני כבר לא יודעת מרגישה כאילו אני לא אמצא שום דבר אחרי יחס כזה... אף אחד לא אמר שלי שום דבר היום, אני מקווה שבינתיים לא יגידו לי כלום, כי אין עבודה, אין שפה, קשה, קשה... (נכון שכחתם??? :) ) בחוזה העבודה שלי מבחינת הביטוח אני חייבת למסור פרטים על כל שינוי בריאותי שעובר עלי מבחינת ביטוח ואם זה פוגע בעבודה שלי .. אז כן זו שאלה שלפי דעתי באמת כדאי לעלות- אולי לדבר עם מעסיקים - אפילו שידברו איתנו באופן אנונימי- מה הם חושבים ומה יעשו אם ישמעו דבר כזה א. כשמעביד שלהם מודיע להם ב. כשמגיע אליהם מישהו שרוצה לעבוד אצלהם. צריך להעלות את המודעות, אני חולה בזה מעט זמן וכבר מרגישה את זה מעניין מה אתם החולים היותר מודעים למצב יודעים? אני יודעת שיש לי חברה שלא מודיעה לכל עבודה כלשהי ולימודים,גם מפחד וגם כי היא חושבת שהיא לא חייבת מתייחסת לזה בתור מובן מאליו לא משו שצרי להפריע לה (אצלה זה קורה בלילה) זהו איפה עשית איאיג'י???

qt1

New member
אם נגלה לא יעסיקו אותנו../images/Emo4.gif

אבל אם יקרה לנו משהו שקשור למחלה , אנחנו לא נהיה מבוטחים... יש באי"ל עו"ד אולי הוא יכתוב כאן משהו מחר ,בואי נקווה... לדעתי תמשיכי לעבוד שם , יכול להיות שהם יחפשו אותך בקטנות עכשיו , אז תשמרי על פרופיל נמוך ואל תעשי פאשלות מיוחדות , הם כנראה יחפשו עילה לפטר אותך , או שלא... אמרת להם שההתקפים שלך רק בלילה? עשיתי EEG באזור חיפה , הטכנאית אמרה שזה משהו חדשני , היו המון הבהובים וזמזתי לי את HEY SISTER GO
אם כבר דיסקו אז עד הסוף... היתה לי בחילה כשהיא ביקשה שאנשום עמוק במשך 2 דקות ,אבל זה היה בלי היבהובים. בדיקה ממש לא סימפטית הלכתי אח"כ לחפוף , עשיתי לי פן ויצאתי משם במהירות , תוצאות בעוד שבוע . שנים שהתוצאות זהות ,אין כלום! אולי עם החדש יגלו שיש לי כישרון מוזיקלי...LOL
בואי נחכה עד מחר , נקבל תשובות מאי"ל...

hashy

New member
אם הייתי יודעת שתביאי את הפן הייתי

דואגת לחזור היום הביתה לפגוש אותך
אני שמחה שהוקדם לך התור ליוני

qt1

New member
היה שם../images/Emo70.gif חחחח

נראה לך שהייתי לוקחת איתי פן? לבשתי ת'טרנינג הכי מרופט שלי נסעתי לשם חזרתי הביתה והתקלחתי איזו שעה. איפה את היום מיידעאל'ה?
איך מרגישה?

hashy

New member
תסלחו לי אבל אני לא מסכימה עם הגישה

הכללית שלכן. הייתי עובדת והייתי מעבידה ואני חושבת שאנחנו לא כאלה מסכנים. כמובן שזה תלוי באדם והצורה בה הוא משווק את הנושא ואת עצמו קובעת. אך כמו כל בנאדם אחר עם תיק אחר הרבה פעמים זה לא עבודה ששוללת אותנו זה אנחנו ששוללים את העבודה. אני תמיד מספרת. לרב זה לא ממש מעניין אף אחד כל עוד אני יכולה לעשות את העבודה ולעבודות שהגשתי מועמדות אליהן - נראה שמישהו יגיד לי שאני לא יכולה. תראו איך זהב לבן כל כך מסננת את הדברים שהיא עושה מתוך חרדה של מה יהיה - אצל רובנו זה ככה, אנחנו ניגשים רק למה שאנחנו חושבים שאפשר ושמתאים לנו ואםיודעים להעיר את המסר הזה לאדם שממול - אין בעיה. פעם אחת היה לזה גם מחיר. הבוסית הישירה שלי ידעה, המנכ"ל לא. היו לי סידרת בדיקות שבגללן נעדרתי יום מהעבודה והוא גילה וכשחזרתי הועברתי מתפקיד ניהולי לטלמרקטינג. הבוסית שלי סיפרה לי שזו הסיבה ובאותה נשימה שהיא לא תעיד על זה כי היא מפחדת למישרה שלה. אני וויתרתי, התפטרתי והמשכתי הלאה... אבל בפעמים האחרות (ובניהן קווי זהב בתור מוקדנית) התקבלתי, עבדתי ולא הייתה שום בעיה. שאלו אותי שאלות, הסברתי ובזה נגמר העניין. ולאמר לכן את האמת לא מעניין אותי אפילו לדעת אם היו עבודות שלא התקבלתי אליהן כי אני אפילפטית - יש כל כך הרבה סיבות למה לא מקבלים אנשים לעבודה שאפי זו רק אחת מהן טכנית, אם תסכימו שחולה אסטמה לא יכול לעבוד בסביבה מאובקת שמסכנת את חייו, מה קשה להבין על חולי אפי בסביבה של מכשור כבד וזו המגבלה החוקית היחידה שאני מכירה. לא טכנית, נראה לי שתלוי איך מספרים את זה ומתי. לבוסית שלך במתב הייתי נותנת ספר לקרוא או מאמר, משתפת אותה במה ששמעת ומבקשת את תמיכתה ביחס הוגן וגם הייתי מציינת בפניה שאני מעונינת לדבר עם המנהל שמעליה ופתוחה לשיחה שבה אני מסבירה מה היא בדיוק המחלה, מה עושים בשעת התקף ולהראות שהשד לא נורא כל כך. סביר להניח שהיא תפטור אותך מזה כי היא תרצה לשכנע אותו לבד (עניין של כח) אבל אם לא - עשיתי כמה שיחות כאלה, זה שווה את המאמץ ואחרי שבוע-שבועיים עוברים למישהו אחר. לפי החוק אסור להם לפטר אותך בגלל שאת חולה, אבל כמו שנאמר הם יכולים על דברים אחרים - התדרדרות בביצועים, היעדרות וכו' ואת אלו יהיה קשה להפריך. בחברות כמו מת"ב אלה הדברים המשמעותיים ביותר בכל מקרה עם או בלי מחלה, הם מחפשים התמסרות טוטאלית שלאדם בריא זו יכולה להוות בעיה [שעות ארוכות, שכר נמוך, עבודה משעממת (אין לי מושג איך את מחזיקה שם חצי שנה, אני אחרי 3 חודשים טיפסתי על הקירות) ויש להם עובדים מספיק טובים לאמר להם שהם לא יכולים לפטר רק בסיס מחלה שהתגלתה (כמו שאת יודעת). אני משערת בנפשי שאם הם יחליטו באיזשהו שלב לפטר אותך לא ממש תרצי להמשיך לעבוד שם אבל אם כן ואם זה חשוב לך אני מציעה שאם את שומעת עוד שיחות שכאלה תרשמי לעצמך את היום, האנשים והשעה -רק למיקרה שתצטרכי. מבחינת המקום אם לא היית מספרת זו יכלה להיות עילה לפיטורין ובעיקר בגלל החוזה - כך שעשית נכון ואישית אני גאה בך על שאת לא מסתירה - אין שום סיבה. לי באופן אישי יש בעיה עם בדיקות נוכחות. אני מסוגלת לעבוד 12 שעות ביום ואחרי כמה חודשים לקרוס ליומיים שלושה. מאחר ויש לי מערכת חיסונית נמוכה, בתקופות שאני חוטפת כל דבר שזז זו בעיה. בעבודה הנוכחית שלי הבעלים קיבל בסדר את האפילפסיה אבל הוא אפילו לא הרים טלפון לשאול מה נשמע כשהתאשפזתי עכשיו בבי"ח. אני לא אתפלא אם כשאדבר איתו הוא יגיד לי שהו אלא ממש הבין את ההודעה ואין לזה קשר לאפילפסיה - הוא כזה. הוא מבחינתו, לא הכנסתי כסף בחודשיים האחרונים, אני לא שווה יחס. זה מכעיס, אבל לפחות אני יודעת (ודי בודאות) שגם אל האחרים הוא מתייחס ככה. מאחר ואני פרילנסרית שלו ואני יודעת שחלק מבעיות העבודה טמונות בו אני גם יכולה לאמר שאני לא רוצה אותו בתור שותף שמייצג אוי ודי. אני מתכוונת להמשיך הלאה, אני רק לא בטוחה אם באותו כיוון או מה. אני רוצה להדגיש עוד משהו קטן. יכול להיות שהמחלוקת שלי איתך קיוטי היא לא על הכלל אלא על זה שנראה לי מהדברים שלכן שאתן לוקחות את הדברים מאד קיצוני ימינה. או הכל או כלום. לבוס של שוש יש סיבה להיות מפוחד מהחדשות כי מחלה אצל עובד זה דבר מפחיד. השאלה היא מה הוא יעשה הלאה. הוא יכול לדבר איתה ולהגיד דברים מטומטמים, הוא יכול לשתוק ולא לאמר לה מילה בעניין. מותר לו וכדאי גם שהוא יברר מה הזכויות שלו בתור מעביד ומה החובות (למשל אם יש לך ביטוח חיים משם הוא חייב לעזור לך לתבוע) למקרה שהוא יתקל איתה בבעיה. אלא שאם הוא ימדוד אותה בכלים הוגנים ומקצועיים, לא יערים עליה קשיים בכוונה ויפטר אותה בלי לאמר באמת מה הסיבה הוא בסדר ואפילו יותר מבסדר כי עדיין אחותו של בייב פוטרה מלחם ארז רק כי היא התחילה טיפולי פוריות, על המחשבה של כמה היא הולכת להיעדר ולא לפי כמה שהיא באמת נעדרה...אז במידה שהוא יוכיח את עצמו לאורך תקופה ובהנחה שתרגישי רק טוב (אמן) יש יותר גרועים והם גרועים כל דבר לא רק בנושא אפילפסיה

qt1

New member
גישתך מעניינת ומרעננת ../images/Emo24.gif

אבל קשה להמנע מההרהור המתבקש, כמה עבודות את האשי נאלצת להחליף או בחרת להחליף עם הגישה העניינית והישירה הזו? לדעתי מכיוון שיש סוגים שונים של מעסיקים ושל מנהלים אין גישה אחת שהיא נכונה לכולם וצריך לדעת להתאים את הגישה למקרה. הנושא של הדיעה הקדומה כלפי המחלה הוא לא המצאה שלי או של שוש , אלא מדובר בדבר ידוע וקיים בחברה ובכלל. כאשר אנו מזכירות את הדיעה הקדומה הכוונה היא לא להתלונן ולבכות על מר גורלנו אלא לציין עובדה ולחלק את התחושות שנגרמות בשל העובדה הזו ואולי לחפש דרכים להתמודד ולשפר את המצב... יוםטוב
*** צעדה של 9000 ק"מ נשמעת רעיון מגניב, אולי כדאי לשמוע דיעה של עוד אנשים לרעיון זה מתוך כוונה לנסות ולארגן משהו ביחד. ע"פ החוק בישראל צריך לקבל אישורים מהמשטרה על-סמך תוכניות כתובות וערוכות ביסודיות ויש על מה לדבר
האשי , אני לא מתכסחת איתך , אני מעריכה את דעותיך ורעיונותיך , תרומתך לפורום ניכרת ובעלת ערך.

L i l o s h

New member
אני פשוט לא הייתי מספרת זה הכל

הלוואי ויכולנו להיות כנים ואמיצים וללכת עם האמת שלנו עד הסוף ו"להשים זין" על כולם,אבל בינינו,זה לא עובד ככה. גם בלי זה המצב בשוק לא משהו בכלל (בלשון המעטה) אז הכנות שלנו תשאיר אותנו בבית ולא תוביל אותנו לשום מקום (בטח שלא לעבודה). נכון שהבורות הזאת מעצבנת ולא פיירית אבל "לכי תבני עולם" כמו שאומרים. אין מה לעשות , הם הובילו אותנו למצב שנשקר, אז זה מה שנעשה. לכי תסבירי להם מושגים כמו "איזון" ושלא קיבלת התקף כבר המון זמן או שזה קורה רק בשינה וכו... מה שלא תגידי, רוב האנשים ששומעים את המושג "אפילפסיה" ישר מציירים תמונה של אדם שנופל כל חמש דק' וזה עוד במקרה הטוב. תמשיכי בחייך כרגיל , תמשיכי לעבוד ואל תשקרי אלא פשוט "תשכחי לדווח" על המחלה. דרך אגב, גם אני משקרת לפעמים... למרות שיש לי בגרות חלקית , טענתי בראיון העבודה ואני עדיין ממשיכה לטעון שיש לי בגרות מלאה.מי בודק? נכון שזה לא אותו הדבר, אבל אם את מאמינה בעצמך והמחלה לא מהווה מכשול בעינייך ואת יודעת למה את מסוגלת , גם אם "יעלו" עלייך (סיכויים קלושים ביותר), זה כבר לא ישנה כלום כי הוכחת כביכול ש"מגבלה" זו לא משפיעה על חייך ואופן העבודה שלך ואת מבצעת את המטלות שלך על הצד הטוב ביותר ואף יותר מזה. אני,אגב, נחשבת לעובדת הכי מצטיינת במשרד ושמה בכיס הקטן את כל העובדות האקדמאיות ו"המשכילות" (כל אחת יותר נעל מהשנייה) שכל היום מרכלות ומברברות בטלפון. בהצלחה.

qt1

New member
לילוש../images/Emo6.gif אין לך מושג...

כמה שצחקתי כשקראתי את ההודעה שלך
סחטיין על ההודעה

L i l o s h

New member
../images/Emo9.gif,אני שמחה שהצחקתי אותך

אבל על איזו הודעה את מדברת? את יודעת כמה כתבתי?....

qt1

New member
בטח שכן אבל אני גם צוחקת../images/Emo6.gif

פשוט ניסחת את ההודעה שלך בצורה כל-כך מצחיקה שלא יכולתי להפסיק לצחוק , יש לנו כותבת שנעלמה לה
אבל היא בטח תשוב מתישהו סקסי שההודעות שלה היו מפילות אותי מצחוק, זה משהו כזה שאין לי הסבר... יאללה חפיף

וואו :) ארוך :)

אז ככה , מבחינת הקיצוניות ימינה- אני לא חושבת שככה אני לוקחת את זה, סה"כ אני יודעת מעכשיו על המחלה וזו ההתנסות שלי.. שאלתי אותכם מה העניין עם זה אצלכם וזה מה שקיוטי ענתה לי והאמת אני מאמינה לה זה הגיוני שהבוס שלי מפחד וגם בוסים אחרים- אני מבחינתי לא הייתי שוללת שום דבר כבוסית אבל יש אנשים שרוצים את טובת החברה ולא רוצים ש"יפרכסו להם כל היום" וזוהי המודעות שלהם עובדה שגם את פוטרת ושקיוטי מחפדת להגיד והכל...אבל מה באמת עושים? אגב מבחינת לעבוד שם חצי שנה - אני אחת היחידות שהחזיקה מעמד (יש קנס של חודשיים,החצי שנה היא במאי כשאני אסיים אותה אתחיל לחפש אחרות או אחתום אבטלה אבל אני צריכה כסף....) הם באמת די גרועים שם.. אבל! העבירו אותי לנכנסות עכשיו זה אחרת..קצת יותר לטובה אז אני לא ממהרת להתפטר או משו אני רוצה לתת לזה צ'אנס...

qt1

New member
שוש למה את צריכה לעזוב אחרי 1/2

שנה? אין אפשרות להאריך את החוזה איתם? לגבי הפחד שלי , זה פשוט מנסיון ,הרי עד גיל 26 בערך לא היה מצב של איזון אצלי וכשכבר היה ובאתי לראיונות בגאווה ואמרתי שאני מאוזנת , נתנו לי בעדינות "בעיטה"... מה דעתך על עניין צעדת המחאה אגב? - להעלאת המודעות בציבור? אם יהיו מספיק חבר'ה נוכל לארגן המון דברים , נראה לי שצריך לפתוח שרשור חדש בקשר לזה. צריכה לבשל צהריים וחוזרת.

אני לא צריכה אני רוצה

והחוזה הוא לחצי שנה מה שאומר שאם אני עוזבת לפני החצי שנה אני משלמת להם 2000 שקל - הקורס שנתנו לי בהתחלה אחרי חצי שנה אני יכולה לעשות מה שבא לי

qt1

New member
../images/Emo142.gifנצל"ש ../images/Emo140.gif ספיר את זוכרת../images/Emo35.gif

את ההצעה שלך לגבי החדר של חני? אם אני לא טועה זו היית את שהמליצה , יש התקדמות בנושא
הנושא בטיפול של אי"ל. לגבי ערוץ הילדים- כל המיילים שלי אליהם חוזרים , המייל שלהם כך נאמר לי אינו תקין. המון תודה והמשך יום נעים

על פי החוק אסור לפטר אדם בגלל

על פי החוק אסור לפטר אדם עם אפילפסיה אלא אם כן מחלתו מסכנת אותו או אנשים אחרים. בפועל מעסיקים מוצאים עילות אחרות. אנחנו פועלים במקרה כזה או דרך בתי משפט או במקרה של מעסיק גדול וידוע שהתמדית שלו חשובה לו באיום בפנייה לתקשורת. בד"כ זה עובד !

למעלה