סיפור

סיפור

פעם אחת היה עץ. והוא אהב ילד קטן אחד. וכל יום הילד היה בא ואוסף את העלים של העץ. ועושה מהם כתרים ומשחק במלך היער. הוא היה מטפס על הגזע, ומתנדנד לו על הענפים, ואוכל תפוחי עץ, והם היו משחקים במחבואים. וכשהילד היה מתעיף ,הוא היה נרדם בצילו של העץ. והילד אהב את העץ.... מאד מאד. והעץ היה מאושר. אך הזמן חלף לו והילד הלך וגדל ולעיתים קרובות העץ נשאר לבדו. ואז הילד בא יום אחד אל העץ והעץ אמר "בא ילד בא תטפס על הגזע שלי תתנדנד על הענפים תשחק בצילי ותהיה מאושר" "אני יותר מדי גדול בשביל לטפס ולשחק " אמר הילד "אני רוצה לקנות דברים אני רוצה כסף" "אני מצטער" אמר העץ "אבל אין לי כסף ,יש לי רק עלים ותפוחים ,קח את התפוחים שלי , ילד , תמכור אותם בעיר ,כך יהיה לך כסף ותהיה מאושר" ואז הילד טיפס על העץ וקטף ממנו את התפוחים ולקח אותם איתו והעץ היה מאושר. אבל הילד הלך ולא חזר הרבה זמן... והעץ היה עצוב. ואז יום אחד הילד חזר והעץ רעד מרב שמחה ואמר: " בא ילד, תטפס על הגזע שלי ותתנדנד על הענפים ותהיה מאושר" "אני יותר מדי עסוק בשביל לטפס על עצים" אמר הילד. "אני רוצה בית שיהיה לי חם" הוא אמר. "אני רוצה אשה ואני רוצה ילדים ובשביל זה אני צריך בית" "אין לי בית " אמר העץ ."היער הוא ביתי, אבל אתה יכול לקצץ את הענפים שלי ולבנות בית, ואז תהיה מאושר" והילד קיצץ לעץ את ענפיו, ולקח אותם איתו לבנות את ביתו. והעץ היה מאושר. אבל הילד הלך ולא חזר הרבה זמן. וכשהוא חזר, העץ היה כל כך מאושר שבקושי הצליח לדבר. "בא ילד" הוא לחש. "בא תשחק" "אני יותר מדי זקן ועצוב בשביל לשחק " אמר הילד. "אני רוצה סירה שתיקח אותי הרחק הרחק מכאן" "כרות את הגזע שלי ותעשה לך סירה " אמר העץ. "כך תוכל להפליג למרחקים ותהיה מאושר" הילד כרת לעץ את הגזע. ובנה לו סירה והפליג למרחקים. והעץ היה מאושר. אבל לא מאושר ממש.... ואחרי הרבה זמן הילד חזר שוב. "אני מצטער ילד " אמר העץ "אבל לא נשאר לי דבר לתת לך" "התפוחים שלי כבר אינם, הענפים שלי כבר אינם , הגזע שלי כבר איננו " "השיניים שלי יותר מדי חלשות בשביל תפוחים" אמר הילד. "אני יותר מדי זקן בשביל להתנדנד על ענפים ויותר מדי עיייף בשביל לטפס" "אני מצטער" אמר העץ "הלוואי שיכולתי לתת לך משהו....אבל לא נשאר לי כלום, אני סתם גזע כרות זקן ,אני מצטער" "אני לא צריך הרבה עכשיו" אמר הילד. "רק מקום שקט לשבת ולנוח, אני עייף מאד" "אם כך", אמר העץ וזקף את עצמו. "אם כך, גזע כרות זקן הוא כן טוב בשביל לשבת ולנוח, בא ילד ,שב לך ותנוח" והילד ישב. והעץ היה מאושר. מוקדש באהבה לכל הילדים באשר הם.

Le Fay

New member
בהחלט. הרבה פחות טוב מהמקור

ׁ(ה-Happy Prince) של אוסקר וויילד. כשקראתי אותו הוא תמיד הזכיר לי את "זמר שלוש התשובות" המתועב של אלתרמן (בוצע ע"י רבקה זוהר, זהבה בן, רונית שחר, חמי רודנר ומי לא).

שיר עצום מאד!

בהתחלה לא יכלתי לשמוע את השיר, סלדתי ממנו כשם שסלדתי מסלסולי הערוה של הבן. אבל אחיר כמה בפעמים ששמעתיו, נדבקתי בסלסלותיה של זהבה בן חדד, והמה הפכו יחד עם השיר לעולים וסובבים את מוחי, ונלכדתי בהם לבלי שוב. השיר דרמטי, ולאחר העיון מצאתי שאין יפים מסלסוליה של זהבה (להלן "המנקה") לשיר כה כואב זה. היא פשוט מדגישה את העוולה הזועקת לשמיים וזעקתה מתמזגת ועולה אל על,או אז מצאתי כי השיר יפה מאד למתבונן. ולאחרונה כל יום יש לי קונפליקט בשיעורי תנ"ך מול גישת הפשט החילוני לעומת הדרש הדתי המקוצץ בכנפיו. אבל לדרש כזה לא פיללתי....

"זמר שלושת התשובות המתועב"

זה מתבקש. מהבלוג שלי: זמר שלוש התשובות הוא אמר: "אם תלכי אחרי לא קטיפה תלבשי ולא משי יהיה מר עד בלי כח אולי" אז אמרה היא לאט: "כח יש לי אם צריך אתהלך בסחבות כלובשת קטיפה מבריקה אם צריך אקרצף רצפות ואהיה בעיני כמלכה". לא מבינה למה היא צריכה להלך בבלויי סחבות ולקרצף את הריצפה?! ומה הוא יעשה בזמן שהיא תעבוד בעבודה קשה ומפרכת? יכתוב שירים? יגלוש באינטרנט? ולמה שהיא לא תמצא עבודה קצת יותר מכניסה ושניהם ביחד ירוויחו יפה? למה לא? ובכלל, למה היא הולכת עם אחד שמבטיח לה בפירוש חיים עלובים, מרים וקשים? אבל לא. כל שהיא אומרת לו זה: כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח יהיה טוב אהובי יהיה קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אבגוד ואותך אעזוב מיותרת בלילות ארוכים מחכות עד שובי מזרועות האחרת?" נראה לי הגיוני. היא לובשת בלויי סחבות, עובדת כמו שיפחה. למה בעצם שלא יבגוד בה? והרי היא מקבלת את זה בכל מקרה: "אם צריך לחכות אחכה" כך אמרה ופניה באור. "אם צריך לא לבכות לא אבכה העיקר שאדע כי תחזור" אני הייתי אומרת לו לא יחזור בכלל! "כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח יהיה טוב אהובי יהיה קל לעולם לא יחסר לי כח" (כן. אנחנו יודעים שאת שפוטה שלו. את לא צריכה לחזור על זה שוב.) אז אמר: "מה יהיה אם אגיד כי עליך לקום וללכת ולשכוח אותי ושנית לא לחזור כי לרחוב את מושלכת?" "מושלכת"?! סתם ככה, הוא יאמר לה שהוא החליט לזרוק אותה לרחוב? מה פירוש? איפה הזכויות שלה? ועוד אחרי שנתנה לו את נשמתה. התשובה שלה בלתי צפויה: היא רק רגע שתקה ותחייך אז דיברה ופניה ככפור "אם תאמר לי ללכת, אלך, אם תאמר לא לחזור, לא אחזור, אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כוח לא מספיק מה שהוא עשה לה, היא גם לא תשכח את ה"אהבה הנפלאה והרומנטית" שהיתה להם. ובטח גם תחזור אליו בזחילה כשההיא תמאס עליו. בקשר לסילסולים שהזכיר כאן הקליידוסקופ, אני, שגדלתי עם שירים של אום כולתום ופאריד אל אטרש לצד קטעי חזנות ומארשים של חבד, מקבלת הכל האוזן שלי כבר מורגלת. לא בזה המדובר. השאלה היא מה השיר אומר. איזה מסר הוא מעביר לנו ולבנות הדור הצעיר שגדלות עם מסר מעוות כזה.

naty 1

New member
מה שיפה בשירים

ספרים וסרטים אלו הסיטואציות הקשות ומקרי הקצה ודרך ההתמודדות האנושית מולם (וזה שבנתיים הם חפים מפוליטיקלי-קורקט, החל בדוסטוייבסקי וכלה בנבוקוב). מה שאנושי זה לא מה שעטוף בעטיפה ורודה מתקתקה בפרסומות פוליטיקלי-קורקטיות מקפצצות ובהכשר האדמור ממקארתי וארגונים צעקניים שונים, אלא אותנטיות ועצבים חשופים ומדממים מול משברי ים יבשה ונפש, וההיטלטלות של האדם הבודד מול סערות הטבע. עדיפה צלילה למעמקים גם אפלים מאשר בטן גב מצחקק בשיניים מושלמות ובמילים הנכונות, שמרוב שזה נבוב הוא תמיד יהיה גם פוליטיקלי קורקט ובהכשר מהודר. ובמילים אחרות. סזאר לא אוסקר. אבל כמו כל דבר בחיים גם זה זמני. החרא מאמריקה לאט לאט צף לכאן בגלים איטיים אבל בטוחים בעצם למה להתלונן, בסופו של דבר התרבות הזו זה רק מביאה פרנסה לרודפי האמבולנסים

../images/Emo45.gif

זאת ועוד. אני חושבת שהשיר כלל לא מתועב או אנטי-נשי. אני מאחלת לכל אחת (ואחת) לחוות אהבה כזו שהיא תוכל לומר או להרגיש "אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כוח"

rigoletto111

New member
המשורר מקצין רעיון מסויים

לכיוון שאף אישה לא תיקח ברצינות. כמו השיר "ניגון עתיק " (תעבור קנאתי שותקת, ותשרוף את ביתך עליך). חוץ מזה זו מחווה למשורר הצרפתי הימי-בינימי פרנסואה ויון VILLON משורר ההוללות והנוודות.

isackris

New member
זהו שאהבה זה לא בגלל אלא למרות

ולמרות חוסר ההגיון שבזה אני יכול בקלות להזדהות איתה, אגב אני יכול לשער לעצמי שאם היינו הופכים את את התפקידים והגבר היה הבכיין אז כל הפמיניסטיות שמתקוממות לכאורה, היו מעריכות את האהבה והמסירות שלו (למרות שבפועל אם זה היה קורה להן בחיים הן היו זורקות אותו לכל הרוחות, מלעשות ככה זה) מה שכן הייתי מציע לה שתנסה להסתיר את התלות וההקרבה שלה אליו, אבל אז השיר הזה היה מתנגן לו בראשה בלבד בלי שאף אחד היה שומע, ולך תדע אולי כך באמת התנגן לו השיר

Le Fay

New member
שתגעת? מה יש פה להעריך?

הקרבה עצמית ברמות כאלה היא תופעה חולנית. גם הקרבה לצאצא, לא רק לאהוב. נ.ב. מניחה שקראת את הפוסט הזה והוא דיבר אליך. נ.ב.ב. אם אתה די משועמם לכתוב פה, זה אומר שאתה שוב מבקר קברות?

isackris

New member
אני אולי משועמם כדי לכתוב פה

אבל לא עד כדי כך שאכנס לפורום פמיניסטיות... ואפרופו חולנית יש בזה משהו לכן נוטים לקרוא לזה "חולה אהבה" ושוב אני באמת יכול להזדהות עם זה למרות שבפועל בחיים לא הייתי מתנהג ככה אבל בהרגשה כן.

uri80

New member
נראה לי שאף אחד לא מעריך סמרטוטים

ודרך אגב, את השיר הזה דווקא אוהב. למרות המסר.

rigoletto111

New member
מה קפיטליסטי?

טוב, הבנתי - הקומוניסט לא צריך לבנות בית, המפלגה בונה בשבילו שיכון אפור במקרה הטוב, או גולאג במקרה הפחות טוב.

סידארתא

New member
הטבע כאן בשבילך - נצל אותו!

"..."אני יותר מדי גדול בשביל לטפס ולשחק " אמר הילד "אני רוצה לקנות דברים אני רוצה כסף" "אני מצטער" אמר העץ "אבל אין לי כסף ,יש לי רק עלים ותפוחים ,קח את התפוחים שלי , ילד, תמכור אותם בעיר ,כך יהיה לך כסף ותהיה מאושר" ואז הילד טיפס על העץ וקטף ממנו את התפוחים ולקח אותם איתו והעץ היה מאושר. אבל הילד הלך ולא חזר הרבה זמן..." וזה ספר שמיועד לבני ארבע - חמש.

rigoletto111

New member
באותו שלב הילד רצה כסף

בשלבים אחרים רצה דברים אחרים. מה "קפיטליסטי" בזה? מה יעשה ילד בן 15? יישב למדיטציה של 5 שנים תחת העץ, כמו בודהא?

Le Fay

New member
אתה מיתמם או מה?

עצם הרעיון שהעץ מקבל בהבנה את העובדה שהילד שודד אותו עד גדם כדי לעשות עליו קופה (מכל סוג) - כאילו עצים נמצאים שם רק כדי שגורי אדם יוציאו להם ת'מיץ - זו תעמולה קפיטליסטית.

סידארתא

New member
מיתמם זה לא מילה

לא, אסור לנצל עצים. במיוחד לא עצים מדברים ורגישים במיוחד, שנמצאים במערכת יחסים מתמשכת עם ילדים קטנים.

למעלה