סיפור שקרה

סיפור שקרה

אני יודע שזה לא בהכרח המקום, אבל משהו מוזר קרה בביקורת השגרתית אצל הפסיכיאטרית. לא משנה שהטלפון תמיד מצלצל והיא תמיד עונה אין לי לכך טענות, זה שירות ציבורי וזה המחיר שצריך לשלם. מעל שנות ה-20 אבל כאשר ציינתי בפניה כי אני כעת בטיפול מיני ואני בעל נטייה מינית הומוסקסואלית וכעת מתחיל לצעוד לקראתה, הרופאה שאלה ולגמרי ברצינות :"איך אתה יודע? עשו לך טסטים שאתה יודע?" אם לא הייתי מכיר את הנפש הפועלת הייתי נפגע, (זה קצת פגע חוסר הרגישות שלה אבל אפשר לחיות עם הפגיעה..), הסברתי לה את מה שביקשה שהייתה התנסות עם בנות וזה לא הלך לא הייתה משיכה, לא משנה שלדעתי, למרות ההתנסות המאוד לא אירוטית, בגלל רתיעה וחוסר משיכה, ופטנזיות גבריות מזה שנים, הנטייה המינית לא נקבעת ע"י התנסויות התנהגותיות. הרופאה חסידה של CBT וטורחת לציין זאת לכל שומע, יוצאת ברה"מ, ייתכן שלקחה את הניסוי של הפסיכיאטרים הרוסים הקומינסטים יותר מידי ברצינות למרות שהיום ידוע שהם טעו והטו את התוצאות. , בשנת 1973 הוצאה הומוסקסואליות מה- DSM ,שני מטפלים מיניים שאני הייתי אצלם ובחרתי באחד מהם בסופו של תהליך לא חשבו לרגע שהנטייה שלי נובעת מחוסר ניסיון במין הנשי, כי עיקר ההתמקדות הייתה בשני מישורים, האחד חוסר המימוש למרות הגיל שהולך ומתבגר והשני על מהות הפנטזיות המיניות... ומטפלת CBT בגיל אפילו יותר מבוגר משל הרופאה , וטענה כי עליי לנסות להתיידד עם הנטייה ולחיות בשלום איתה. לדעתי, אם לרופאה יש רק שמץ בנושא של חרדה ודיכאון וגם מחלות קשות שאיתן היא עובדת במסגרת הקהילתית, ואין לה שמץ בנושא מיניות לפחות שלא תאמר כלום, מיותר כי אני חושש שההחלטות הטיפוליות שלה היו מוטות , כי למרות הטיפול ה-"נכבד" לטענתה של מירו 30 ופאקסט 20 היא לא חושבת שיש לשנות הטיפול גם לאור עלייה במשקל ולאור החמרה בסימפטומי חרדה ומצב הרוח, "כי מדובר במניעים פנימים וכשהם יפתרו הכל ייפתר" כאילו אתמול החלטתי שאני בעל נטייה הומוסקסואלית. בנוסף הציעה לא לחשוב יותר מידי על זה(ואולי להמשיך בהדחקה שנוחה לכולם חוץ ממני). אני מבין שהרופאה טובה בפסיכיאטריה, טובה בCBT אבל כאן היה נדרש יותר רגישות ובעיקר אמפטיה. גם המטפל המיני שאל אותי אם ידועים לרופאה על טסטים פסיכולוגים כי לו, לצערו, כמי שסיים את ההכשרה לא מכבר , ונמצא בהדרכה אצל אחת המומחיות בארץ לנושא המיניות , שניהם לא יודעים על המבחנים הפסיכולוגים או הטסטים שעליהם מדברת הרופאה..... ככל הנראה לביקורת הבאה, אגיע אבל אהיה פחות פתוח כי כנראה מדובר ברופאה שזקוקה היא בעצמה לטיפול במחלה חשוכת מרפא-דעות קדומות אני נמצא בבעיה, כי אני מודע לכך שהתנהגותהלא גבלה בתחום המקצעיות שלה, והיא נקטה עמדה ודעה יותר מהמותר לה כרופאה(אולי במסגרת פעילותה כרופאה משקמת לחולי נפש קשים, היא יכולה לומר חלק מהדברים). מצד שני היא מועכת בתחנה ואני יודע שזו מילה שלי נגד המילה שלה ושאני "החולה" שלא הבנתי את רוח דבריה

טוב...

אני חושב שאולי כדאי לשקול להחליף פסיכיאטרית, כי זאת ממש לא נראה לי יכולה לעזור לך עם הדעות הקדומות והתפיסות המוטעות שלה בנוגע למיניות... אגב, זה מזכיר לי איזה שיחה ששמעתי בין בנות בבסיס, שבה הן דיברו על איזה כמה חיות הומוסקסואליות ואמרו ש"בטח יש מכשירים ושיטות לגלות אם החיה היא לסבית או הומואית, כי היום יש טכנולוגיה מתקדמת ואפשר לגלות הכל!!". ניסיתי להתווכח קצת אבל לא עזר אז פשוט ויתרתי... בכל אופן, מקווה שהמצב שלך ישתפר ותרגיש יותר טוב!

הלוואי שהיה מכשיר שמגלה

הייתי רוכש לי שניים

fef24

New member
../images/Emo60.gifמודה שלא קראתי עד הסוף

אבל ממה שאני יודע, או חושב שאני יודע, או חושב שאני חושב שאני יודע, עולה שאלה אחת מדבריך: CBT, זה לא משהו שקשור לסאדו מאזו ולהתעללות בביצים
ואם כן, WTF

גם גולש

New member
Cognitive Behaviour Therapy

אתה קורא יותר מידי באתרים הלא נכונים
וקיפי... באמת כדאי לבדוק אם אפשר להחליף פסיכיאטרית.

איNדיגו

New member
../images/Emo47.gif עצוב שאנשים שאתה זקוק להם

כמו מטפלים בעמדה גבוהה - בעצמם צריכים מטפלים לעניינים כאלה... ואז אתה נדפק בגללם, כי הם בעמדת כוח מעליך... מסקנה: לא טוב להיות לויים באחרים. אבל מה לעשות שלפעמים אין ברירה

CelebritySkin

New member
מניסיון,

פסיכיאטריות הן לאו דווקא מלאות אמפטיה. אם כן- מה טוב. זה בדר"כ יותר התחום של פסיכולוגיות. יש לי פסיכיאטרית חסרת אמפטיה לחלוטין אבל מה לעשות, היא מצוינת בתחומה ויודעת להתאים תרופות בצורה מופלאה. היו לה המון אמירות שלחלוטין לא מצאו חן בעיניי ומעצם היותי מסוג האנשים שלא ישתקו- המצב התלהט בנינו לא פעם. אבל ניחא, בסופו של דבר למדתי לצנזר בערך כל משפט שני שיוצא לה מהפה ולשרוד בצורה כלשהי את המפגש בנינו פעם בכמה חודשים טובים.

אמפטיה לחוד ודעות קדומות לחוד

אני עדיין חושב שרופא (ולא משנה מהי התמחותו), אסור לו להביע דעה שלא תחום מקצועיותו. על אחת כמה וכמה כשמדובר בפסיכאטריה. אין זה מתפקידה לתת פסיכותרפיה, אך זה כן מתפקידה לשתוק כשאין מה להגיד. ולצורך העניין, מפתיע שדווקא פסיכיאטרית מתבטאת כך . היא לא חייבת להביע אמפטיה אבל מקצועיות היא מעל להכל, ורופאה שלא יודעת במאה ה-21 את הקשר בין גוף לנפש, מקומה לא בטיפול בחרדה. וזה בסדר לומר אני לא יודעת, אין לי מושג, יש יותר מומחים ממני בתחום ולהפנות לדמות הטיפולית המתאימה.ולא להמציא טסטים שידועים רק לה.

הממ

הומוסקסואליות באמת כבר לא מוגדרת כהפרעה נפשית לפי ה- DSM וכל זה, אבל גם פסיכיאטרים ופסיכולוגים הם בני אדם. היא הייתה צריכה להפריד בין הדעות האישיות שלה לעבודה ולא ממש עשתה את זה וגם לדעתי אתה צריך לעבור למטפלת אחרת. זה מזכיר לי את הבדיחה המפגרת על הפסיכולוג והנורה ששואלים כמה פסיכולוגים צריך כדי להחליף נורה והתשובה זה שקודם כל הנורה צריכה להיות מוכנה לעבור את השינוי :) זתומרת גם אם היית רוצה לעבור טיפול כלשהו ו"להתכחש" לנטייה המינית ההומוסקסואלית שלך (שזה לכשעצמו ויכוח די גדול ואני בספק אם בכלל אפשר לעשות כזה דבר..) זה קודם כל צריך לבוא ממך ולא מכפייה של המטפלת שלך.. כלומר היא גם מעלה באמון שלך כי המטרה הראשונה שלה צריכה להיות לפעול לטובתך. אם CBT זה מה שאני חושב שזה אז זה אמור להיות דווקא גישה די יעילה לטיפול בפוביות ופחדים :) אבל מדובר באמת בדברים שגורמים לאנשים לפגיעה בתפקוד כמו פחד מגבהים או ממטוסים וכו' והומוסקסואליות כבר מזמן לא מוגדרת כמשהו שפוגע בתפקוד שלך בחברה..מעבר לזה שלנסות לגרום לך לפתח "אנטי" למשיכה שלך לגברים יכול לגרום לך להיות הרבה יותר מתוסכל ממה שאתה כרגע.. אגב אתה מוזמן לשתף מה בכלל הביא אותך לטיפול הפסיכיאטרי ובכלל על הרקע שלך, מי אתה בן כמה אתה וכו', זה בטח לא יזיק להבנה של כולנו.. ובהצלחה בכל מקרה :)

,תודה

כעת הפסיכותרפיה היא בשניכ יוונים, הראשון הוא בקבלת ההוויה והנטייה המינית בתוכה. גישה המטופלת בטיפול מיני ע"י מטפל מיני שלא לנכון לשנות את מה שהטבע יצר אלא רק ללמד אותי לאהוב את זה. הכיוון השני הוא בCBT לטפל במערכת האמונות והמחשבות השליליות שגורמות לי לחרדה ולמצב רוח ירוד ולירידה בערך. והרופאה? עקב חרדה שפגעה בתפקדו התחלתי טיפול תרופתי לפני מס' חודשיפם(מאי 2006 9 אבל כנראה שהרופאה חיה במאה הקודמת ולא הייתה בגלקסיה במאה הנוכחית וזהו.. דיווחתי לה על החמרה ולמה לדעתי היא מגיעה ואיפה אני זקוק לה, כרופאה שתדע לאזן המצב אך היא בחרה להביע את דעתה האישית ולא לתת טיפול כראוי וע"פ אמות מידה רפואיות מקצועיות המתאימים לתקופת המאה ה-21 . היא טענה עוד כמה הגיגים מעניינים, מה שאני יכול לומר שמטפלת ה-CBT שחשבה שהיא מכירה הרופאה, לא יכלה להירגע במשך שניות ארוכות במהלך הפגישה ומה שנותר לה רק להראות את הגרוטסקיות של האמרות של הרופאה לעומת מה שבאמת העולם של המאה ה-21 מלמד אותנו. האמת היא הצליחה, יש המון בלדעת שהאחריות שלי הייתה בסדר גמור ואם אני לא מרגיש טוב עם מה שנאמר בגללה, צריך לתלות את האשם ברופאה ולא בי. באמת המחשבה כעת האם לחזור לרופאה ולהראות לה מאיפה משתין הדג בצורה מנומסת ,אסרטיבית שלא תשאיר מקום לספק שיש דברים שיפה עליהם השתיקה. לא יודע מה ייצא מפגישה כזו אבל לפחות אוכל לצאת "מנצח", כי הנצחונות הם בדברים הקטנים, בזמן הזה עד לביקורת , אאתייעץ עם רופא נוסף במסגרת חוו"ד שנייה . הרופאה בנוסף לדבריה אודות הטסטים הלא קיימים, אמרה דברים כגון "צריך להשקיע בלימודים ולא בנטייה " "תחשוב על זה פחות, אל תחשוב על זה הרבה" "בשביל לבחרו בנטייה מינית צריך קודם עבודה כסף ואח"כ אם יש לך את זה אתה יכול לבחור" "אני מבינה את המתח כי בחברה לא מקובל עדיין להיות הומוסקסואלים" יש כאן המון אמרות גרועות של רופאה גרועה, המטפלת הקוגניטביית התנהגותית כל כך התעצבנה על האמרות האומללות האלו שהיא נסתה לשכנע אותי שהרופאה חיה בעולם חשוך מן נמאה ה- 19 ... והאמת דיי הצליחה, נותר לי רק ללגלג על הרופאה הזו, במיוחד לאור הזלזול במצבי העכשווי באמרה בתום הביקורת:"טוב אני מבינה שההחמרה הנוכחית נובעת מבעיות פנימיות כשהן תפתרנה אז הכל ייפתר אין טעם לשנות או להוסיף טיפול בהצלחה"

למעלה