סיפור שקרה
המקום: חדר אוכל במקום עבודה
הזמן: לפני מספר שנים, בארוחות צהרים.
תיאור המקרה:
אני הולך עם מגש, לוקח צלחת עם מנה עיקרית ותוספת. אחר כך הולך וממלא כוס שתיה.
אחר כך, מוסיף צלחת מרק, צלחת סלטים, והולך לקופה. וכאשר אני מתיישב, אני נוכח לדעת שכוס השתיה
נשארה שם. כלל לא לקחתי אותה. אין דבר, אני ניגש ולוקח אותה.
למחרת, אותו הדבר, אני מגלה ששוב שכחתי את כוס השתיה. אני שוב ניגש ושוכח אותה.
ולמחרת חוזר על עצמו. הפעם אינני מקבל את זה בשלוות נפש, אני מתחיל לכעוס. מדוע אני מתבלבל
ושוכח את הכוס באותו המקום? אני מבטיח לעצמי שזה לא יקרה יותר. אני אשים לב.
כאשר אני שוב יורד לארוחת הצהרים, אני כבר חושב על זה שאקח את הכוס, אני חייב לזכור , אני חייב לזכור,
אני מתיישב לאכול .... ושוב, שכחתי את הכוס. אני מנסה במשך כמה ימים ושום דבר לא עוזר. הכוס הסוררת מתעתעת בי.
טוב, אני לא בדיוק זוכר איך זה נגמר. אולי פשוט הפסקתי לשים לב לכך וזה מתי שהוא נגמר, ואולי זה נמשך עוד זמן רב.
אבל אני כבר אוכל במקום אחר וכמובן שאני לא אוכל ושותה כל כך הרבה כמו פעם.
בודאי לא שותה את המשקאות הללו. מתרחק מזה.
אני שואל את עצמי, האם הייתי צריך להיות מודע יותר? או אולי הייתי מודע יתר על המידה?
המקום: חדר אוכל במקום עבודה
הזמן: לפני מספר שנים, בארוחות צהרים.
תיאור המקרה:
אני הולך עם מגש, לוקח צלחת עם מנה עיקרית ותוספת. אחר כך הולך וממלא כוס שתיה.
אחר כך, מוסיף צלחת מרק, צלחת סלטים, והולך לקופה. וכאשר אני מתיישב, אני נוכח לדעת שכוס השתיה
נשארה שם. כלל לא לקחתי אותה. אין דבר, אני ניגש ולוקח אותה.
למחרת, אותו הדבר, אני מגלה ששוב שכחתי את כוס השתיה. אני שוב ניגש ושוכח אותה.
ולמחרת חוזר על עצמו. הפעם אינני מקבל את זה בשלוות נפש, אני מתחיל לכעוס. מדוע אני מתבלבל
ושוכח את הכוס באותו המקום? אני מבטיח לעצמי שזה לא יקרה יותר. אני אשים לב.
כאשר אני שוב יורד לארוחת הצהרים, אני כבר חושב על זה שאקח את הכוס, אני חייב לזכור , אני חייב לזכור,
אני מתיישב לאכול .... ושוב, שכחתי את הכוס. אני מנסה במשך כמה ימים ושום דבר לא עוזר. הכוס הסוררת מתעתעת בי.
טוב, אני לא בדיוק זוכר איך זה נגמר. אולי פשוט הפסקתי לשים לב לכך וזה מתי שהוא נגמר, ואולי זה נמשך עוד זמן רב.
אבל אני כבר אוכל במקום אחר וכמובן שאני לא אוכל ושותה כל כך הרבה כמו פעם.
בודאי לא שותה את המשקאות הללו. מתרחק מזה.
אני שואל את עצמי, האם הייתי צריך להיות מודע יותר? או אולי הייתי מודע יתר על המידה?