סיפור שהיה

סיפור שהיה

כידוע, לנותני שירות קשה לפעמים להיות מקבלי שירות בגלל ההקפדה היתרה שלהם על איכות השירות. אני בקטע הזה... לא מקפידה על כל פיפס שכן אני יודעת שכל נותן שירות הוא קודם כל בנאדם, אבל מי שמחפף, מזלזל ומעיז לתת לי שירות גרוע - אין לכם מה לקנא בו. בוקר יום שני קמתי ממיטתי, פתחתי את הדלת הכניסה ו... אין "לאשה"! לאחר שהכנתי לי קפה והתארגנתי בזריזות, בדרכי ללימודים התקשרתי למחלקת המנויים ודיווחתי על התקלה. עד כאן - הכל בסדר. באמצע שיעור מתמטיקה הפלאפון שלי צלצל. בהפסקה בדקתי מי המתקשר והאזנתי להודעה ממי שהזדהה כשליח של "לאשה", שדיווח שהשאיר לי את העיתון "בארון גז". היות שלא ידוע לי על קיומו של דבר כזה בבניין שלי, הנחתי שמדובר בארון חשמל, והתקשרתי לשותף שהיה בבית שילך להביא את העיתון. השותף בדק בכל ארונות החשמל בבניין, ובאף אחד מהם לא היה העיתון שלי. התקשרתי שוב למחלקת המנויים, זכיתי להתנצלות והובטח לי שהשליח יחזור עד הערב או מקסימום למחרת בבוקר. בערב הוא לא הגיע וגם בבוקר לא. בדרך לשיעור של 8 לא היה לי כח להתקשר מה גם שנמאס לי לנדנד ולא רציתי להיות קטנונית. "בוקר" יכול להיות גם 10 בבוקר. ואכן בסביבות 11 בבוקר הפלאפון שלי צלצל וצלצל, וכשזיהיתי את המספר של השליח החלטתי לענות. הפעם השליח לא התקשר כדי להודיע לי שהביא את העיתון, אלא כדי לבוא אלי בטענות למה הוא צריך לבוא שוב ולהביא לי את העיתון, אחרי שאתמול שם לי אותו "בארון גז". בהתחלה עוד דיברתי אליו יפה, אמרתי לו שאם הוא שם את העיתון בארון הנכון, אז כנראה דקה אחרי שהלך מישהו סחב אותו, כי השותף שלי בדק בארונות מייד אחרי שקיבלתי את ההודעה. השליח טען שזה לא הגיוני ושאני לא יודעת איפה לחפש. זה כבר עצבן אותי, ואמרתי לו שאם הוא היה שם את העיתון כמו ששמים עיתון - ליד הדלת, לא הייתה שום בעיה. הוא אמר שזו גם אשמתי, כי אין לי שלט על הדלת וככה אף שליח לא ידע איפה לשים את העיתון (בינתיים הוא היה השליח היחיד שפספס), ושליד הדלת בטח היו סוחבים לי את העיתון. בקיצור - מתישהו נמאס לי מההטפות של השליח, שהיו ממש לא לעניין ונבעו מן הסתם מהטרדה שטפלו עליו לנסוע להביא לי את העיתון עוד פעם. אחרי הפעם השלישית שהוא טען שזו אשמתי שלא קיבלתי את העיתון, אמרתי לו שישכח מזה ושאני מבטלת את המנוי. מסיבות מובנות, מאוד התעצבנתי ממהלך העניינים הזה, ומי שמכיר אותי יודע שאני לא נוטה להתעצבן מדברים שכאלה בקלות. במחלקת המנויים מאוד הזדעזעו מהסיפור שלי, והסכימו איתי שהשליח לא פעל כשורה והובטח לי שהאחראי עליו יקבל דיווח מלא + שידאגו לשלוח מישהו שיביא לי את העיתון עד למחרת (מדובר כבר על איחור של יומיים). בזמן שדיברתי איתם, השליח התקשר בממתינה כמה פעמים, וכשסיימית את השיחה עניתי לו, רק כדי להגיד לו שיעזוב אותי בשקט ושידע שהתלוננתי עליו. נראה שאת זה הוא כבר הבין לבד, כי השיחה הזאת נועדה להתחנף אלי ולנסות לפייס אותי. כשאמרתי לו שיפסיק עם השטויות, הוא פנה אלי בשם התואר האהוב והפופלארי "נשמה". זה כבר ממש הרתיח אותי, ומצאתי את עצמי צועקת באמצע הרחוב נשמה תקרא לחברה שלך! אני לא חברה שלך! הוא נבהל קצת, וניסה לרכך אותי בטענה ש"לכולם אני קורא ככה" (לא לימדו אותו שללקוחות שהוא לא מכיר שלא יקרא ככה?!) כשהגעתי הביתה מצאתי את העיתון ליד הדלת. מסתבר שזה שהוא הבין שאני אתלונן עליו אכן גרם לשינוי בגישה שלו, והוא קם ונסע לעשות אתמה שהיה צריך לעשות. זכיתי מאוחר יותר לטלפונים נוספים מהאחראי עליו ומהאחראי על המנויים, שהתנצלו ואמרו שהוא יטופל על התנהגותו המאוד בלתי הולמת. דוגרי? מגיע לו.

Oיון

New member
האמת שאת צודקת. והתלונה מוצדקת

אבל יש מקרי תלונות שמרתיחים אותי.. חברה שלי עבדה משמרת לילה וענתה לשיחה שעל הקו לקוח עיסקי, מאחר והיא מתמחה בנושא בפרטי בלבד ששונה שמים וארץ מהעיסקי אמרה ללקוח כי תדאג שיחזרו אליו על הבוקר (לקוח גדול מאוד..) הוא לא הסכים לקבל את תשובתה.. הוא החל צורח ומשתולל, התייעצה עם האחראים וכולם אותה תשובה- מחר בבוקר.. הבחורה היתה אדיבה ומקצועית וניסתה להסביר לו.. אך הוא בשלו.. לפני שניתק אמר לה שידאגו שיפטרו אותה.. על הבוקר אותו אדיוט שולח פקס שאומר שאם הוא לא מקבל אסמכתא לפיטורי הבחורה הוא עוזב את החברה.. הבוס שלה כמובן פיטר אותה.. ובגלל אדיוט כזה סטודנטית שממנת את לימודיה ממשכורת רעב חזרה למעגל האבטלה..

זה באמת מוגזם

אני לא חושבת שהיה צריך לפטר מישהו בגלל מה שתיארת. אם כל כך היה חשוב להם לשמור על הלקוח, אני בתור הבוסית של אותה בחורה הייתי אומרת שהיא תפוטר ובפועל ממשיכה להעסיק אותה. לא הלקוחות הטפילים הם שיקבעו את מי להעסיק ואת מי לא.

Oיון

New member
מסתבר שללקוח הזה יש דרך לדעת

שהיא לא פוטרה והוא היה יותר מרציני.. הדבר הנורא זה שהם האזינו לשיחה בינהם וראו שהיא הייתה ממש בסדר..!

אני הייתי מתלוננת

על דבר כזה מגיע לה פיצוי, במידה ולא היו מוכנים להחזיר אותה לעבודה. חברה שלי פוטרה מחנות בלי התרעה ובלי סיבה מוצדקת (הבוסית השאירה לה הודעה "אל תגיעי למשמרת הבאה שלך"). היא שלחה תלונה מפורטת לרשת, וחייבו את מנהלת החנות לשלם לה פיצויים. העבירה כאן היא גם פיטורים בלי התראה (זה לא חוקי כי זה לא משאיר לה זמן למצוא מקור פרנסה חלופי) וגם בלי סיבה מוצדקת. אני לא הייתי שותקת במקומה. כמה זמן עבר מאז?

Oיון

New member
הרבה מידי, וזה גם לא משנה

הרי היא יכלה לפנות לבית הדין לעבודה ולזכות.. למי יש כוח להלחם בתחנות רוח עם כל כך הרבה עו"ד.. האמת שהיא נראה לי העובדת היחידה שמפוטרת ויוצאת עם מכתב המלצה!

TheSegal

New member
אני מכירה בחורה שקרה לה אותו דבר

זה לא לקח יותר מידי זמן, החברה שבה היא עבדה פחדה מהמשפט והפרסום והציעו לה עסקה עם הרבה כסף...

Mip Mip

New member
יש לזה מילה בעברית (או שבעצם 2 מלים

ב-ן ז-ו-נ-ה!!!!! שונאת את החארות האלה שחושבים שהם יכולים לשחק עם חיים של אנשים ככה!!! חוץ מזה- רק איום על החברה בתביעה תגרום להם לשקשק ולשלם!!! פחדנים!!! הם צריכים להגיד שהם לא רוצים אותו כלקוח אם זה היחס שלו לאנשים!!!

adi510

New member
לא מצדיק את תגובתו של השליח

אבל כאחד שחילק עיתונים תקופה לא קטנה אני יכול להגיד לך שזה זה מאוד מרגיז לדעת ששמת עיתון ואומרים לך שלא. וזה גם יכול להגיע למצב שזה פוגע במשכורתו של המחלק. למרות שאני בטוח שאם העיתון היה מגיע לא היית מתקשרת ותלונתך ותגובתך היו במקום. אבל לכל צד יש צד שני ואני מניח שהמחלק התעצבן גם כי הוא שם עיתון(לפחות בפעם הראשונה) ויש לא מעט מקרים של אנשים שמתלוננים שלא קיבלו עיתון בשביל לקבל פיצוי. ואפרופו עיתון/מנוי גם לי הייתה התקלות קטנה עם ידיעות(הבעלים של לאשה) שבגללה הפסקתי את המנוי.ומעשה שהיה כך היה לפני שנתיים הייתי מנוי שלהם תקופה מאוד ארוכה וביטלתי בגלל עשו פאדיחות עם ההגעה של העיתון. ואח"כ התחלתי לחלק מעריב ולא היה צורך לעוד עיתון. לפני חצי שנה הפסקתי עם חלוקת העיתונים והחלטתי לחזור לידיעות עשיתי מנוי, קיבלתי עיתונים והכל היה בסדר ואז לפני כחודש הגיע אלי מכתב ממחלקת גבייה של ידיעות שקורא לי להסדיר חוב ישן במבצע ללא ריבית הייתי מופתע כי ידעתי שאני לא חייב להם שום דבר התקשרתי לברר ונאמר לי שבמהלך 12/03 קיבלתי עיתונים ולא שילמתי עליהם במשך שנה וחצי הם לא פנו אלי, כשחידשתי את המנוי לא אמרו כלום, והם מצפים ממני לזכור מה היה בדצמבר 2003. אמרתי להם שלא יכול להיות שקיבלתי עיתון חודש ולא שילמתי והזכרתי להם שהייתה בעיה שלא קיבלתי עיתון בצורה סדירה וביטלתי את המנוי וביקשתי שיבדקו שוב. אין מה לבדוק, אמרו לי, במחשב רשום שקיבלת אז קיבלת. ותגיד תודה שאנו לא גובים ריבית, ועושים לך מחיר(על מה מחיר? לא קיבלתי עיתון!!) בקיצור לאחר דין ודברים עם גבייה וקשרי לקוחות ראיתי שאין עם מי לדבר כי התשובה זהה ואני צריך לשלם,כי המחשב אומר שקיבלתי עיתון. אז כבר התעצבנתי ואמרתי להם שאני משלם אבל מבטל את המנוי. וכך היה שילמתי את "החוב" לכאורה ביטלתי את המנוי ועברתי למעריב ופה האבסורד לדעתי מבחינת ידיעות בשביל "חוב" כביכול של 100 ש"ח הם הפסידו לתמיד לקוח שמשלם 179 ש"ח לחודש (עיתון ופנאי פלוס) יופי של שירות ושיווק בעיתון של המדינה

אתה יודע מה קרה?

מה שקרה זה שהוא שם את העיתון בבניין הסמוך ולא בבניין שלי. בכל מקרה ההתנהגות שלו הייתה לא לעניין.

adi510

New member
מסכים איתך

לגבי ההתנהגות שלו, לא לעניין בהחלט. לא תפקידו להתקשר למנוי ובטח לא לדבר כמו שדיבר רק ניסיתי לתת תיאור של איך זה נראה מהצד השני, הסבר, אולי לתגובתו גם אם לא צודקת.......

yuli c

New member
ופה הכוונה לשנוי במחלוקת...

תרראי את מאוד צודקת לפי דעתי ובאמת השליח לא היה צריל לדבר אליך ככה. אבל אח שלי עבד פעם בחלוקת עיתונים וגם הוא מאוד התעצבן שהוא ידע שהוא שם את העיתון במקון ופתאום אנשים התקשרו ואמרו שהם לא קיבלו מה גם שיש אנשים שסתם עושים את זה למרות שהם כן קיבלו עיתון. אבל שוב אני לא מצדיקה בכלל את השליח הזה אבל יש שני צדדים למטבע.

תשמעי...

הנקודה הייתה שהשליח שם את העיתון - אבל במקום הלא נכון. בכל מקרה, גם אם גנבו לי את העיתון, הנקודה היא שהעיתון לא היה איפה שהיה צריך להיות ולשליח משלמים כדי שיביא לי עוד עיתון. הטענה הייתה לא שהעיתון לא הגיע אלא שהשליח החוצפן התקשר אלי ובא אלי בטענות. על זה הוא חטף מהבוס שלו.

yuli c

New member
כמו שכבר אמרתי...

את צודקת השליח לא היה צריך בכלל להתקשר אליך ועוד לבוא אליך בטענות. מה שהתכוונתי לומר זה לא על השליח הזה ספציפית אלא בכלל על הצד של להיות שליח... ולזה התכוונתי.

עדיין - הוא היה יכול לכעוס

גם אני אם לקוח היה טוען שלא הבאתי לו משהו בזמן שכן הבאתי לו, התפקיד שלי היה להביא את מה שביקש עוד פעם או לפנות לאחראי. שילמו לשליח על המשלוח שביצע, ואם יש לו טענות הוא יכול להתעצבן - אבל לא על הלקוחה, גם אם לדעתו ומבחינתו היא לא צודקת.

yuli c

New member
ושוב...

תביני אני מסכימה איתך ב-100% לגבי השליח הזה. ואני לא מדברת על המקרה הספציפי הזה אלא על העניין שיש בעיתונים הרבה אנשים שפשוט מקבלים עיתון ואומרים שהם לא קיבלו ובכך גורמים לשליח בעיות עם המעסיק. אני לא אומרת שזה המקרה שלך ולא אמרתי שאת לא צודקת רק ציינתי עוד עובדה שתדעי איך הדברים נראים מהצד השני.

לצערי ישנם תאגידים גדולים

שזקוקים לניעור רציני בנושא מתן השירות ללקוח. בימים אלו ממש אני נמצאת במשא ומתן מול רשת גדולה ומפורסמת לרפואה אסטתית, שיש לי כלפיה תלונות רבות. עד כה, נטען על ידם שחלק מהתלונות שלי שקריות ועל השאר לא קיבלתי מענה אלא קשקשו דברים שלא קשורים. היום קיבלתי מכתב שחתום ע"י אחד מהמנהלים שהתלוננתי עליו הכי הרבה (שזה דבר שבפני עצמו לא תקין), בו הוא מכחיש את כל מה שאני טוענת שאמר ובנוסף עיוות את כל מה שהתלוננתי עליו+מה שקרה. אני מתכוונת להזמין את אותו אחד, אחרי שאתלונן בפני הממונים עליו, לבוא לפורום וללמוד איך נותנים שירות.

תגובת "ידיעות מנויים" בנושא:

(או שלא
). ראשית ברצוני לברך על הקמת הפורום, קראתי היום כמעט את כל ההודעות מאז שהפורום נפתח ונהנתי מכל רגע. בתור עובד בידיעות מנויים (מח' שירות - אותה מחלקה מדוברת) אני יכול להסכים חלקית עם חלק מהדברים שנאמרו. נכון לרגע זה אינני מתכוון לחשוף את תפקידי במחלקה ואני מקווה שתקבלו זאת בהבנה
ראשית, בנוגע ללאשה, אכן יש בעייתיות מסויימת עם השליחים. אל תשכחו שמדובר באוכלוסיה קשת יום שנעזרת במשרה הזו (שליח) בתור השלמת הכנסה... ברוב המקרים לא תמצאו שם אנשים בעלי תעודה או משכילים כאלה ואחרים - אבל איך אומרים: כל עבודה מכבדת את בעליה. כן, זה מעצבן לקום בבוקר ולא למצוא את העיתון - ואני בהחלט יכול להסכים עם מה שנאמר בנושא, רק אל תשכחו שבחלק מהמקרים מדובר בגנבות (כן, בישראל עדיין גונבים
) ולא תמיד מדובר באשמת השליח (יש גם מקרים שמדובר בטעות אנוש, נכון, אבל לא צריך להרוג שליח בשביל עיתון...). בנוסף, אל תשכחו שנושא החלוקה בשטח הינו דינאמי לחלוטין וברגע ששליח מחליף נכנס לקו במקום שליח חולה, דברים יכולים להשתנות (כמו למשל מיקום הנחת העיתון) מה שיכול לגרור אחריו תלונות למחלקת השירות בגין אי קבלת העיתון וכיוצ"ב. כמו במקרים אחרים גם כאן הגורם האנושי מככב כבעייתי במידה מסויימת. בנוגע למקרה עם מחלקת הגביה, אין שום קשר לחידוש המנוי. המכתב הזה נשלח לכל המנויים לשעבר (כולל מנויים פעילים) במסגרת מבצע ניקיון חג-הפסח בו הוצע לכל מי שיש חוב הנחה בגודל של 40% מערך החוב ופריסה לתשלומים. נקודתית למקרה שלך אין לי אפשרות לדעת האם חולקו עיתונים או לא, אבל אין ספק שזו שטות לאבד מנוי בגלל חוב של 100 שח.

קודם כל - ברוך הבא../images/Emo70.gif

שמחה לשמוע שנהנית מהפורום, אם כי הוא לא בדיוק פורום חדש - הוא קיים כבר יותר משנה אבל נפתח מחדש לאחרונה במתכונת חדשה. לגבי התלונה של adi - כאן זה לא המקום לטפל בה. שניכם כאן כגולשים בפורום ואף אחד לא על תקן גורם מתלונן/מטפל. אז אם הנושא עולה שוב - בבקשה למסרים (אני לא טוענת שמשהו כאן לא בסדר, רק מקדימה רפואה למקרה...) ולגבי המקרה שלי - אני שוב אציין שהשירות של ידיעות מנויים היה בסדר גמור ואף יותר מזה. התלונות שהיו לי היו אך ורק כלפי השליח, שכפי שציינתי טופל ע"י הממונים עליו. אני באותו זמן זכיתי ליחס אדיב ומסור מצד הבחורות במחלקת המנויים ומצד מנהל המחלקה שהתקשר אלי לאחר המקרה להתנצל וציין שהתלונה על התנהגות השליח הובאה במלואה לממונה עליו. מאז אגב הייתהפעם נוספת שהעיתון לא הגיע (או נסחב ע"י מישהו מהשכנים), וגם אז זכיתי ליחס וטיפול מסור, ועיתון נוסף הגיע כעבור פחות משעה מהזמן שהתלוננתי, ובשבועות הבאים צורפה לעיתון גלויה שנתחבה מתחת לדלת, עלמנת לבדוק אפשרות שהעיתון נגנב (למקרה שבו לא אמצא את העיתון, שאדע שהעיתון נמסר. יוזמה חכמה מאוד!) ואכן, יצא לי לראות את השליח - בזמן שהוא התקשר להתחנף אלי ולנסות לשכך את הכעס שלי (והצליח רק ללבות אותו כשקרא לי "נשמה"), הייתי בדרכי בחזרה הבייתה וראיתי אותו מהצד ליד הקטנוע, ואכן הבנתי שמדובר באדם קשה יום -מעל גיל 30 לפחות (אולי גם יותר). עדיין הייתי מצפה שידע שאין זה מתפקידו לבוא בטענות ללקוחה שלא מצאה את העיתון, ובוודאי שלאלבוא אליה בהאשמות ואחר כך לפנות אליה כ"נשמה" - דבר שלא הייתי ממליצה לאף אחד לומר לאשה זרה (מה גם שלא היה לו מושג מי אני, אולי אני בת 60?) לסיום - בעקבות המקרה הזה רק עלה קרנה של ידיעות מנויים בעיני, שכן אני יודעת בתור בעלת נסיון בתחום שאין להאשים את הגוף העליון בגלל השליח - שבמקרה הזה הוא אכן שליח. מחלקת המנויים טיפלה מצויין בעניין והסכימה איתי שהוא לא היה בסדר וזה העיקר.

בנוגע למקרה הספציפי שלך

(עם זה שהשליח קרא לך "נשמה") הוא זכור לי. את זוכרת עם מי מהאחראים דיברת ? (תשובה במסרים בבקשה
)

למעלה