סיפור / רוברט מקי - 50 ש"ח

dean gold

New member
אוה...

כמה הרבה שקלים. אתה יודע שאדם שמעשן בממוצע חפיסה ליום יכול מהכסף הזה לארגן לעצמו טיול ללונדון בסוף השנה?

lollapalooza

New member
אתה יודע,

שאדם שמעשן בממוצע חפיסה ליום, הוא ממש טיפש?

Rockamora

New member
את יודעת,

שאדם שמעשן בממוצע חפיסת סיגריות ליום יקבל סרטן בסביבות גיל 14 במקרה והוא התחיל לעשן בגיל 18?

dean gold

New member
מי שמעשן הוא קצת טיפש

תסלחו לי על ההכללה. אבל לכל מי שמעשן פה- למה התחלתם? לחץ חברתי ! כי אין לכם עמדות!

אני התחלתי מסקרנות

דווקא מעולם לא נתקלתי בלחץ חברתי להתחיל לעשן. דווקא אם מישהו היה אומר שהוא מפסיק כולם היו מעודדים אותו ואומרים מזל טוב. ובמחששה בבית-ספר היתה לנו פינה שלנו שישבנו בה גם המעשנים וגם הלא מעשנים ומעולם לא הופעל לחץ על אף אחד להתחיל לעשן. מה הקשר לעמדות? ומה הקשר לטיפשות? אנשים מתמכרים לכל כך הרבה דברים, זה לא נובע מטיפשות. אלכוהול, סיגריות, סמים, קופאין, כדורים, שוקולד או כל דבר אחר.

dean gold

New member
תתפלאי, אבל רב בני הנוער...

שמתחילים לעשן, מתחילים בגלל לחץ חברתי. הייתי בהרצאה על זה מטעם הבית ספר

lollapalooza

New member
הקשר לטיפשות הוא

שבנאדם שמרעיל את עצמו בשיטתיות, בלי לגרום לעצמו שום תועלת תוך כדי, ויודע שזה מסוכן ושזה יהרוג אותו, הוא טיפש. את עצם ההתמכרות אני יכולה להבין. את עצם זה שאנשים לא מפסיקים ולא רוצים להפסיק, אני לא מבינה. ומה שאני בכלל לא מבינה, זה את עצימת העיניים הזו מול כל העובדות שמראות שההרעלה העצמית הזו הורגת.

ראיתי פעם איזה ראיון עם רוברט דאוני

ג'וניר, שהרי היה מכור להירואין לא מעט זמן. הוא אמר שלהפסיק לקחת הירואין זה הדבר הכי קל שיש, להחליט שאתה באמת רוצה להפסיק לקחת הירואין זה דבר אחר לגמרי. אם את מבינה את ההתמכרות אז למה את לא מבינה למה אנשים לא מפסיקים? זה די אותו דבר.

lollapalooza

New member
זה לא.

לא שניסיתי הירואין, אבל אני מאמינה שההתמכרות קשה יותר מסיגריות. אבל סיגריות כן ניסיתי וכן ראיתי כמה זה ממכר, וכן הפסקתי. מה שמטופש בעיני זה שאנשים לא מנסים אפילו, או שהם כ"כ בטוחים שלא יקרה להם כלום, ובכלל לא רוצים לנסות. מי שבאמת רוצה, מצליח. נקודה.

אין ספק בכלל

שמי שבאמת רוצה מצליח. אנשים שאומרים שהם מנסים להפסיק ולא מצליחים פשוט לא באמת רוצים את זה. זה כמו שהיתה פעם איזה כתבה בטלוויזיה על ניתוחים לקיצורי קיבה ודיברו עם כל מיני אנשים שעשו את הניתוח או שרוצים והיתה שם אישה אחת שאמרה כמה היא נלחמת עם המשקל שלה וכמה היא היתה רוצה לעבור את הניתוח ועל השולחן שלה בבית היא הגישה בייגלה, בורקסים ופיצוחים. אבל לרצות את זה זה גם לא פשוט כל כך.

למעלה