סיפור קצת מפחיד,

כדי להגדיר אתאיזם יש ראשית

להגדיר מהי אמונה מסכים איתי? מהי הגדרתך למושג "אמונה" ?

חיימוo

New member
הגדרה

אמונה היא קביעה שלנו על המציאות שאיננה מתבססת על עובדות/ראיות

או במילים פשוטות

אמונה היא ידיעה או קביעת עובדה ללא צורך בראייתה ויזואלית.עד כאן מסכים?

חיימוo

New member
אמונה היא לא ידיעה.

ידיעה מושתת על עובדות ואמונה אינה כזאת. ההגדרה שנתתי היא זאת: "אמונה היא קביעה שלנו על המציאות שאיננה מתבססת על עובדות/ראיות"

חיימוo

New member
ולגבי התיקונים

התיקונים שלך לא נכונים. כתבת : "אתאיזם קשה - הם אלה המכחישים את עצם קיומה של אלוהות" תגובה : אין כאן ענין של הכחשה מאחר ואין אף עדות אמפירית המצביעה על קיום האלוהות.

אני מביא לך ציטוט מהלינק שנתתי לך

"משתמשים בהגדרה "אתאיזם חזק" (Strong atheism), "אתאיזם קיצוני" או "אתאיזם נוקשה", לאלה המכחישים את עצם קיומה של אלוהות" - מתוך ויקיפדיה.

חיימוo

New member
בויקיפדיה כל אחד יכול לכתוב ערכים.

ראה, בניגוד להגדרת ויקיפדיה העברית בויקיפדיה האנגלית יש הגדרה שונה במעט אתאיזם חלש:
Weak atheism (also called negative atheism) is the lack of belief in the existence of deities, without a commitment to the necessary non-existence of deities.​
תרגום חופשי לעברית: אתאיזם חלש הוא חוסר אמונה בקיומם של אלים, מבלי הקביעה שאלים אינם קיימים. אתאיזם חזק:
Strong atheism, sometimes called positive atheism, hard atheism or gnostic atheism, is the philosophical position that no deity exists.​
בתרגום חופשי לעברית: אתאיזם חזק זה תפיסה פילוסופית על פיה לא קיים אף אל. כאמור , ויקיפדיה האנגלית מגדירה את הדברים באופן שונה מויקיפדיה העברית, וראוי לזכור כי כל אחד יכול לשנות ערכים ולהגדירם כראות עיניו בויקיפדיה.

אוקיי

ראשית תסכים איתי שאתאיסט קשה הוא אתאיסט טיפש,וזאת מפני שהוא בא בקביעת עובדה שאין אלוהות,אך הוא אינו יכול להוכיח זאת ולכן הוא בעצמו מאמין במה שלא קיים,ומה שלא קיים זוהי העובדה שהוא קובע בעיניין אי קיום אלוהות. ושנית מה שנשאר לנו כבעל דעה זה האתאיסט שלא מאמין אך זאת בגלל שאינו ראה בעיניו הוכחה לקיום אלא,וזה מה שמחזיר אותנו לדיון על האמונה.

חיימוo

New member
לא, אתאיזם קשה לא מעיד על טפשות.

ראה, אני לא יודע בדיוק איזה אתאיסטים (מבין האתאיסטים המפורסמים) נכנסים להגדרה של אתאיזם קשה ואיזה נכנסים להגדרה של אתאיזם חלש. אבל אפשר למצוא בצמרות עצי המדע אתאיסטים, ולמשל שתי דוגמאות בולטות: חתן פרס נובל לפיסיקה מר סטיבן וינברג הוא אינו אדם טיפש כלל והוא קידם את הפיסיקה העולמית בהרבה בכך שהוא חיבר אלקטרו-מגנטיזם ואת הכוח החלש ל-כוח האלקטרו-חלש, וזה קידום משמעותי. דוגמה נוספת מהווה הזאולוג הבריטי ר'יצארד דוקינס אשר יש לו תפקיד חשוב בהסברת תאורית האבולוציה לעולם הרחב ואף כתב מספר ספרי מדע פופאלרי רבי מכר. כאמור, מדובר באנשים שאינם טפשים כלל, ואשר הגיעו להשגים רבים בחייהם. בנוסף, אם אתה מכנה אתאיסט קשה אתאיסט טיפש (שלא ברור אגב על מה אתה מסתמך אבל נניח) אז יוצא מכאן שכל המאמינים הם אנשים טיפשים מפני שהם באים בקביעת עובדה שיש אלוהות,אך הם אינם יכולים להוכיח זאת ולכן הם בעצמם מאמינים במה שלא קיים, ומה שלא קיים זוהי העובדה שהם קובעים בענין קיום אלוהות.

Luisito Garcia

New member
רותם חמודה

אני אישית לא חושב שהניצרה קשורה להתאבדות.. שמנסים להעביר מסר או משהו כזה.. ככה זה נשקים,במיוחד m-16 זה קורה לכל חייל אבל זה יפה שאת קושרת את זה לעולם הרוחות :)

Governor

New member
>מה אתם אומרים?<

אנו אומרים שאת טוענת כי כאשר היית בשמירה במגדל תצפית בו התאבד חיל, החליפה הנצרה של כלי הנשק שלך מצבים בין בודד לאוטומט, מעצמה באיזה כלי נשק מדובר?

LאלדדL

New member
יכוליות ש...

מתזוזה וחיכוך של הנשק באפוד (וזה קורה בדכ) הניצרה זזה זה שכיח וקורה כמעט תמיד תנסי אולי לשים את הנשק פעם אחת הפוך ואז תראי מה ייקרה

Dark faith

New member
נראה לך שאני שומרת עם אפוד ונשק

עליי?
יותר מדי כבד!!!!!

Dark faith

New member
טוב אני מצטערת,

אבל הרגע חזרתי, ויש לי בסיס עוד שלוש שעות
מבטיחה להגיב לכולכם ביום חמישי.... שבוע קל ושקט לכולנו

תנסי לזרום עם זה ../images/Emo6.gif

שהנשק עוב למצב בודדת או אוטומט הוא כבר דרוך? חחח או שהחייל דורך אותו גם כן יחח בכל אופן שזה עובר למצב הזה תשימי תנשק על הרצפה וחחח אולי תצפי להפתעה אולי הפתעה גדולה חח אולי הוא רוצה שתצטרפי אליו מי יודע מה אולי נידלק עלייך

למעלה